X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! :)

Sto lat się nie odzywałam, ale czytam Was na bieżąco.
    Ale dużo już się z nas rozpakowało :) i następne w drodze :D

No właśnie, a propos następnych to wygląda na to że moja Dziewczyna też chce wyjść wcześniej. W ubiegłą niedzielę miałam taką akcję pseudoporodową, obudziły mnie bolesne skurcze (ból jak na @) co 10 min. Wzięłam 2 nospy, po pół godziny były co 6-7 min. Leżałam dalej i oddychałam przeponowo, ale jak skurcze doszły do co 3 min to już myślałam, że… to już :) Poszłam pod prysznic, spędziłam tam 30-40 min i stopniowo wszystko zaczęło się wyciszać. Oczywiście jak na złośc byłam sama w domu, bo mąż w pracy. No ale, do rzeczy. Piszę o tym, bo przez następne dni miałam spokój i myślałam że wszystko jednak ok. W piątek byłam na wizycie u gin i okazało sie że szyjka skróciła się z 3 cm do niecałych 1,5 cm… Generalnie gin stwierdziła że skurcze musiały być naprawdę silne żeby tak szybko poszło ( w sumie cała akcja trwała 2,5 godz, od 3.20 do 5.50). Piszę o tym bo tak jak już wspominałyście niejednokrotnie, też boję się ze nie będę pewna czy już jechać na IP czy nie… A teraz wiem, że te skurcze wcale nie muszą boleć jak cholera, bo to było naprawdę względnie do wytrzymania. Gin stwierdziła że jeśli akcja się powtórzy to z pewnością urodzę. Daje mi jeszcze z tydzien-1,5 tyg ( a TP na 21.10). Ja mam skurcze od 20 tygodnia mniej wiecej, ale nic się dotąd nie działo z szyjką. A teraz jedna akcja ze skurczami regularnymi i poszło :)

Także Majka pcha się na świat.

Gratuluję wszystkim rozpakowanym :)

Co do samopoczucia, to ja też czuję się jak słoń. Argumenty ludzi, że ładnie wyglądam wcale do mnie nie trafiają, bo a to twarz jak księżyc w pełni, a to opuchnięte dłonie, stopy, celulit jak diabli, brzuch wielki (plus jest taki że opadł i mogę oddychać i spać), zgaga, bóle spojenia przy każdym kroku i ruchu itd…. Ech… Potrafię wstać w świetnym nastroju, przejść koło lustra i się rozryczeć :P Ale pocieszam się, że jeszcze chwilę i to wszystko zacznie mijać.

Ciekawe czy mnie pamiętacie jeszcze w ogóle :P

A ja słyszałam że we wtorek pełnia- i wtedy mam 37t0d :P Tak zakładam że może być wtedy akcja. Bo wtedy też odstawiam wszystkie rozkurczowe leki i luteinę… Nawet nie wiem czy zdążymy z mężem zaszaleć z seksem, czy też od razu Mała będzie się pchać na swiat :P A nie kochaliśmy się dobrych kilka miesięcy …

Heh uroki ciąży :P

Dodinka, szybkiego porodu :) Niech się rozkręca :)

soraya, maluda, nat_alia, Bąbelek lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka o widzisz jak szybko się przyda prezent dla męża :) Fajnie, a jaka wyżera :D Chyba się wproszę ;P

Polkosia najlepszego!

Nat_alia ale CI się doktorek trafił no no :P Nie dość, że troskliwy to jeszcze przystojny :)

Onka i Nynusia trzymam kciuki za właściwe decyzje tych w szpitalach! Kurcze Onka masz termin, dziecko duże, zagrożenie, na co oni czekają? Nie zazdroszczę sytuacji, ale mam nadzieję, że jutro się wszystko pozytywnie rozwiąże i będziesz wiedziała na czym stocie.

Bąbelek nie pamiętam już dlaczego, ale rozbawił mnie Twój pościk ;)

Katarzynka87 ja tak samo odczuwam skurcz-nie skurcz, po prostu przez dłuższy czas mam mocny ból okresowy i krzyża i twardy brzuch i nie chce puścić, zawsze w nocy tak mam.

Lojka a Ty tam nie narzekaj na te spuchnięte nogi tylko zaciskaj poślady ok? :D
    Nie użalać się! :P
    :P

szczesliwa_mamusia21, jaroszka, maluda, Katarzyna87, polkosia, nat_alia, Nynusia, WiedźmaMaKota, Bąbelek lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka u nas tez seans :D Ale nie mam az tylu smakołyków , u mnie odwrotnie pewnie zasne o 2 , ale co sie dziwic jak sie wstaje o 11 .. :D

Lojka blog mowisz ? Oj moglam o tym pomyslec jak zaszlam w ciaze i mi sie nudzilo w domu , teraz juz niestety nie bedzie czasu , tzn. stety <3

Kasiulka Hej ! No pewnie ze pamietamy :) No to kolejna ksiezniczka pcha sie szybciej na swiat , ale ze co ze pelnia i ze wtedy sie bardziej rodzi czy co , bo to juz slysze ktorys raz a nie wiem ocb :D

Ok to sie pochwale wypocinkiem , moze nie jakis super ekstra nie zebym sie nie starala ale nie byl na pokaz wiec nie robilam wszystkiego co do centymetra, ale D sie podobal i to najwazniejsze :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b808cd7ac72.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1ea50697421.jpg

Mam nadzieje ze nikomu sie nie zachce ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:07

stokrotka25, kasiulka87, Little Frog, IviQ, jaroszka, ZakręconaOna, soraya, maluda, Katarzyna87, agania, nat_alia, Bąbelek, annggela, Nynusia, WiedźmaMaKota, agaton, paula1 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam, że tak mnie ta akcja niedzielna zmobilizowała, że w poniedziałek skompletowałam całą wyprawkę, spakowałam torbę i przygotowałam dokumenty ;) Nie ma to jak dobry straszak :P

A jutro mam ostatnie USG :) Ciekawe ile waży klocuszek :D

szczesliwa_mamusia21, Little Frog, soraya, maluda, nat_alia, annggela, Nynusia lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Jaroszka u nas tez seans :D Ale nie mam az tylu smakołyków , u mnie odwrotnie pewnie zasne o 2 , ale co sie dziwic jak sie wstaje o 11 .. :D

Lojka blog mowisz ? Oj moglam o tym pomyslec jak zaszlam w ciaze i mi sie nudzilo w domu , teraz juz niestety nie bedzie czasu , tzn. stety <3

Ok to sie pochwale wypocinkiem , moze nie jakis super ekstra nie zebym sie nie starala ale nie byl na pokaz wiec nie robilam wszystkiego co do centymetra, ale D sie podobal i to najwazniejsze :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b808cd7ac72.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1ea50697421.jpg

Mam nadzieje ze nikomu sie nie zachce ! <3

O nie Szczęśliwa...przegięłaś! :D
    I ten tekst na koniec....:D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa, mi już się chce tego torcika :D

PS. Te bóle w niedzielę też mi promieniowały do krzyża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:09

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png

Wysłany: 27 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotkaaaa wybacz ! Ide do kuchni pakuje kawalek i wysylam do Ciebie ! :*
    No tak tekst chyba nie na miejscu :D

stokrotka25 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Stokrotkaaaa wybacz ! Ide do kuchni pakuje kawalek i wysylam do Ciebie ! :*
    No tak tekst chyba nie na miejscu :D

Też poproszę :)

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, czekam:P

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc

Wysłany: 27 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starczy dla wszystkich ! :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka z takim prowiantem to chyba tydzin ksiezyc bedziecie ogladac ;)

jaroszka, ZakręconaOna, WiedźmaMaKota, Nynusia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis na ktg to myslalam ze zwariuje. Kornel szalał jak nigdy choć leżałam spokojnie. Skopał mnie przez 40 min tak bardzo ze czuję się obolała i zaczęłam sie martwić czy wszystko ok. no ale wg Pani piguły ok i mam sie nie martwić do tego od wczroaj te bolesne skurcze ale jeszcze nie porodowe. Tak czy siak nawet nie wiecie jak sie cieszyłam ze mnie od tego ktg odłączyli i mogłam wstać pochodzić by uśpić synka. Mój się smiał ze popisywał się Kornelek przed nim bo pierwszy raz mi podczas KTG towarzyszył. hehe możliwe. ale kurcze wystraszył mamę niena żarty do tego boli mnie teraz wszystko:/ no ale co tam niech kopie do woli niedługo ja go zacałuję :D

Little Frog, jaroszka, stokrotka25, maluda, EwelKa wielka, agaton, Lexie lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Jaroszka o widzisz jak szybko się przyda prezent dla męża :) Fajnie, a jaka wyżera :D Chyba się wproszę
    :P

Zapraszamy!!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:21

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wow gratulacje rocznicy i męża:)))

natalia no prosze nowoczesny lekarz. Na fb Cie znajdzie heheheh. No moja stale do mnei sms pisze

ewalka wileka normalnei powiesze sobie Twoj tekst nad łóżkiem jako motywacje :D

Nynusia ja nie wiem. Jak cche zebyś szybciej urodziła to niech Ci wywołuje jak sie boji. JAk nie to nie albo powie co mozesz zrobic

polkosia, EwelKa wielka, nat_alia lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedziec, że nie jestem jedyna :) PePe za to masz "wsparcie" w moim L. Popiera twój post.

Polkosia, wszystkiego najlepszego i wiiiieeeeelu lat raz razem!!

Katarzyna, ja wiem, że zajde w kolejną ciążę i będę w kolejnej tak samo jęczec. Wiadomo, że przejść to trzeba, jak się dIzoecko chce mieć. Ale to nie znaczy, że bohaterkę mam z siebie robić.

Szczęśliwa, ależ ciasto!

Koleżanka z TP na 04.10 niedawno urodziła. 55cm i 3,6kg. W 2h! Na inflanckiej rodziła. Nie miała nacięcia (mówił jej mąż, że wczoraj z balonikiem ćwiczyła), ale rodziła na leżąco. Ale jej zazdroszcze, że już ma swoją corcie ze sobą!!

ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25, maluda, Katarzyna87, polkosia, nat_alia, annggela, WiedźmaMaKota, Nynusia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    jaroszka z takim prowiantem to chyba tydzin ksiezyc bedziecie ogladac ;)

Kochana to sie o 2 zaczyna i kończy około 5/6 wiec sie zastanawiam czy starczy Haha :P

lojkalojka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Dobrze wiedziec, że nie jestem jedyna :) PePe za to masz "wsparcie" w moim L. Popiera twój post.

Faceci to sie w ogóle nie powinni wypowiadać w tych kwestiach...to tak samo jak ksiądz poucza o małzeństwie....

ZakręconaOna, zakocona, stokrotka25, szczesliwa_mamusia21, polkosia, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa piękny ten tort, napewno smakuje fantastycznie!!!! Ojeju jak mi sie go chce !!!

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa !!!! Ten tekst na koniec całkowicie bez sensu ! :D
    Wysylaj mi pol torta ! Takiej ochoty narobilas !!!
    Kuzwa oszaleje przez Ciebie dziś haha .
    Moja Mama ma za trzy tygodnie urodziny wiec zrobię jej torcika przepysznego pod siebie hahahaha: D o ile na poródowce juz nie będę dawno: D
    Chociaż konkret prezentem się wymigam w postaci wnuka haha:)

IviQ Ja to samo mam . W uda ciąża poszła mi niesamowicie ! Mam uda 100x większe niż wczesniej . Wczesniej nosilam rozmiar spodni 38 max a teraz jak przymierzylam raz w sklepie to 44 :-/ mieszcze się w swoje stare po czesci ale wyglądam jak baleron ktory dopiac się nie może itp . Fatalnie

szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Faceci to sie w ogóle nie powinni wypowiadać w tych kwestiach...to tak samo jak ksiądz poucza o małzeństwie....
    Powiedziałam mu, żeby lepiej się już nic więcej na ten temat nie odzywał :)

ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2447 2448 2449 2450 2451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ