Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie lekarka powiedziała ze mam nos rozpulchniony a podobno się rozpulchnia przed porodem.
Blondik u mnie tak to było jeszcze dodatkowo uderzenie gorąca i nie miałam jak oddychać musiałam krótkie szybkie oddechy robiczakocona lubi tę wiadomość
-
1. Aguś26 TP – 26.09 CÓRKA Zofia
2. BATTINKA TP – 30.09 CÓRKA Liwia
3. onka TP – 01.10 SYN
4. Kopciuszek TP – 01.10 SYN Kacper
5. agaton TP – 01.10 CÓRKA Helena
6. Ewalika TP – 01.10 CÓRKA Zuzanna
7. Rzodkiewka TP – 01.10 CÓRKA
Wzywam was do roboty dziewczyny co by kolejki nie blokowaćmadu, polkosia, onka, agaton, Lexie, Bąbelek, maluda, jaroszka, ~Rewianka~, EwelKa wielka, Nynusia, nat_alia, stokrotka25, szczesliwa_mamusia21, Arielka lubią tę wiadomość
-
Mój też jak się w nocy obudzi gdy idę siku pyta czy wszystko ok i czy coś się dzieje.
Wczeraj miałam mocne kłucie w szyjce jakby od środka Majka mnie się szpilką bawiła. Nie wiem czy pod skurcz to mogę podciągać, trwało ok 50 min cały czas. Może szyjka się przygotowuje? Hmmm -
Dzien dobry,
u mnie spinanie brzucha skończyło się z dniem kiedy można rodzić;/ tzn mam jakies lekkie bóle okresowe i spinanie tez trochę, ale to nic w porównaniu do tego co 3-4 tygodnie temu. Czopa ani śladu w ogole żadnych objawów ani sladu...Czuje, że mojemu dziecięciu za dobrze w brzuchu i bez wyganiania sie nie obejdzie.
Zakrecona, trzymaj się w tym szpitalu!
polkosia, siły przyjdą w odpowiednim czasie. Trzeba sie tej myśli trzymacWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 08:29
21.10.2015 Leon -
polkosia, ja też jestem bez sił zupełnie. L mówi, że to dobrze i że mam spać, i odpoczywać kiedy chcę, bo organizm widocznie chce zbierać siły na poród. I powiem ci, że jak obserwujemy nasze kotki przed porodem, to one nie robią nic oprócz spania i jedzenia i może kilka x dziennie wejścia i przekopania porodówki. Zbierają siły
-
nick nieaktualnyZakocona, moje przepowiadajace nie bolą raczej, ale powyżej mocy 60 nieprzyjemnie bardzo sciskaja w dołku.
Soraya ja oczywiście bardzo chętnie urodze bo dziś mój tp z usg, niestety wczorajsze skurcze wyciszone.
Nynusia a czemu już w pon do szpitala? U mnie na indukcje przyjmują dopiero 10 dni po tp.
Jaroszka to współczuję tego brzucha. ja mam do tego jeszcze tak duży se wisi między nogami i jednocześnie jest pod zebrami. no ale u mnie przez te wody to pewnie z 10 kg beczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 08:49
soraya lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Staram się Was nadrabiać na bieżąco, ale nie zawsze mam czas i wene żeby odpisać. Poza tym mój M jest w domciu i cały czas cosik do roboty jest, bo w niedziele znowu wyjeżdża
Jaroszka zdjęcia zajebiaszcze
Paulla synuś śliczny
Dziewczyny współczuje Wam Kochane, jednak poród taki nie wyczekany jest lepszy. Bierze Cie, jedziesz i juz, a takie czekanie dla Was najgorsze. Jeszcze te skurcze przepowiadajace...
Co do spuchnietej twarzy to prawda, przed porodem puchnie nos i usta, ja też tak miałam przy jednym i drugim porodzie. No i teraz przy Zuzi tydzień przed porodem rano miałam biegunki, organizm się oczyszczal.
A u nas ok, karmię cały czas piersią, pierwsze nawaly pokarmu i ból za mna. Dzisiaj w nocy odpadł Zuzi pepuszek. Zaczyna ładnie spać w nocy - dzisiaj przespala od 1 do 5.30, jedzonko i dalej spać. W dzień już trochę mniej śpi, leży, słucha i patrzy slepkamidzisiaj ma przyjść karuzelka i leżaczek bujaczek.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie mamusie, te które juz chcą mieć maleństwa przy sobie i te które jeszcze mają trochę czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 09:10
zakocona, madu, soraya, annggela, agaton, lojkalojka, Lexie, polkosia, agania, Blondik, maluda, jaroszka, ~Rewianka~, EwelKa wielka, Nynusia, nat_alia, Bąbelek, Little Frog, aanaa, stokrotka25 lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Paula, to bardzo dobre wiadomości
Ach, jak ja Ci zazdroszczę
Mi mąż zrobił śniadanko do łóżka i humor od razu się poprawiłAle nadal nie wstałam
Little Frog, paula1, aanaa lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Paula1 jak fajnie,że sie odezwałaś i że z Wami wszystko w porządku! Oby tak dalej!
Polkosia,u mnie też strach jest wielki,jak sobie przez tyle godzin porodu poradzę.Mam nadzieję jednak,że mimo iż pierworódka jestem to szybko pójdzie.Tego się trzymajmy!!
paula1 lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim.... daaaawno nie pisałam, ale czytam was cały czas:) Gratuluje wszystkim, które tulą już swoje maleństwa:)
My mamy na dzisiaj termin, ale wątpie w to żeby mój syn miał ochotę dzisiaj przywitać świat. Chyba mu tam za dobrze... Szyjka długa i zamknięta, jakichkolwiek straszaków czy innych skurczy brak, czop też jeszcze nie odszedł tylko humor strasznie zrypany aż doła momentami łapie:( -
To ja w takim razie Was zarażę...wstałam o 7:00, ogarnelam lokal, zrobiłam sobie i mężowi śniadanko, za chwilę wybieram się na zakupy do Lidla, potem mam w planach poprasowac, a na 17:00 idę się integrować z koleżankami
agaton, maluda, ~Rewianka~, nat_alia, Little Frog, paula1, Lexie, soraya lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry !
Ale mam dzisiaj leniwy dzień, nawet przez telefon nie chce mi się z nikim gadaćbabcia do mnie dzwoniła i nie zdążyłam odebrać, bo w łazience siedziałam i już aferę zrobiła w rodzinie, że na pewno rodzę
nawet człowiek spokojnie pod prysznicem nie może posiedzieć, tylko musi odbierać telefony jak na infolinii
wstałam wcześnie zmotywowana tym, że czekam na kuriera
Polkosia- w pokoiku Klementysi przepięknie
Zakręcona- trzymam za Was kciukiczy zawsze miałaś takie wysokie ciśnienie? (nie wiem czy o tym pisałaś bo dopiero doczytuję) ja często mam wysokie przed wizytą u lekarza, mój mąż nazywa to "syndromem białego fartucha", zawsze się denerwuję przed wizytą i zawsze mierzą mi drugi raz po wizycie i położna wpisuje dopiero to drugie jak już stres ze mnie zejdzie.
Jaroszka- WOW ! zdjęcia cudowne !
Paulla- urocze zdjęcie maluszka
Katarzyna- mój mąż też się budzi zawsze jak wstaję w nocy do toalety i pyta czy na pewno wszystko dobrze, też mam takie kłucie w szyjce, tylko, że krótsze czasowo i o różnych godzinach.
Paula1- dziękujemy za dobre wiadomościwszystkiego dobrego dla Was
Czytam Was wszystkie niestety z moją pamięcią w ciąży jest dużo gorzej i nie jestem w stanie wszystkim odpisać... ale zaw wszystkie trzymam kciukijaroszka, polkosia, paula1, Lexie, Katarzyna87 lubią tę wiadomość