X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Lasencje!
    Tak jest Lexie, dzisiaj mój termin;) A ja jak na złość nie chce dzisiaj rodzić, bo mąż przeziębiony i boję się, że nie wpuścili by go na porodówkę.
    Jutro jest dzień Aniołów Stróżów i mam nadzieje, że mój Anioł przytrzyma jeszcze Helenkę w brzuchu, a męża pomoże mu w wyzdrowieniu hehe;) I jutro rodzimy ;)
    Miałam iść dzisiaj do lekarza na piechote, ale się boję, więc pojade autobusem jednak;)
    A dzisiaj wypadł mi czop do końca myślę, bo było tego tyyyyle, że szok - tak z czubata łyżka by się uzbierała, mimo, że odpadał już po kawałku wcześniej. Nie wiedziałam, że będzie tego tak dużo.
    Nynusia, ja jak nie urodze do poniedziałku to tez mam iść do szpitala. U nas nie podają od razu oxy, tylko najpierw badają (usg,ktg), obserwują, zakładaja balonik a oxy to dopiero później. Ale ja myślę, że jednak urodzę do poniedziałku ;)
    Kopciuszku, a badał Ci lekarz rozwarcie? Mi wtedy cos naruszył i zaczął czop odpadać, bo tak to też nic, zero objawów.

Zakręcona, mam nadzieje, że będzie wifi w tym szpitalu bo by mi Ciebie bardzo brakowało:)
    No i martwi mnie Mika, która się nie odzywa po tej wtorkowej akcji...

Ewalika, masakra z tym Twoim mężem, jaki on nieogranięty... Nie wiem nawet jak to skomentować, ja to nie wiem, czy jakiejśc rozdzielności bym nie chciała, bo dosłownie bałabym sie o swoją przyszłość...

Soraya, jak pisałam wcześniej, postaram się zablokowac kolejkę, ale tylko do jutra;P

Polkosia, ja też byłam przerażona tym, ze taka jestem zmęczona, a tu porób tuż tuż. najgorsze dla mnie to to, ze spac nie mogę. W tym szpitalu to spałam ze 2 godziny i jak pomyślałam, że miałabym rodzić, to oczywiście w ryk, że nie dam rady, dlatego się wypisałam i wyspałam się dzisiaj w swoim lóżeczku:) Ale na pewno damy radę, jak Zakocona pisze o kotkach, my też na [ewno mamy takie mechanizmy zbierania sił:)

Paula, cieszę się bardzo, że u Was wszystko gra i zazdroszczę takiego niespodziewanego porodu, bo to faktycznie super sprawa. No ale cóż, tego nie da się wybrać, oby tylko nie przenosić jakos dramatycznie długo.

paula1, soraya lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja z rana na pobraniu krwi byłam i mocz żeby były świeże wyniki. Odebrałam też wynik Gbs i jest ujemny. Miała któraś z Was pobierany wymaz na Gbs tylko z pochwy? Na Ktg się umówiłam na za tydzień w czwartek.

Lexie, soraya lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy Pazdziernik :)
    Czas na nas dziewczyny !

Zakrecona trzymam kciuki !

Wszystkim ze skurczami przepowiadajacymi zycze rozkrecenia akcji . Wiem jakie to wkurzajace jak sie okazuje , ze to jeszcze nie to .

Ja sobie lerze wlozku , bo brzuch mnie troche boli . Tesciowa zawiozla corke do szkly i teraz gotuje obiad :) Narazie jest git ;)

agaton, Lexie lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy w 36 tygodniu :)
    Już październik... nasz czas :)

Bąbelek, Blondik, Little Frog, annggela, Lexie, paula1 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton mam ten sam problemz chorym mezem . Wczoraj jak bylismy w szpitaluto co chwila wychodzil , zeby sobie pokaszlec . A dzisiaj to mnie przerazil bo podczas kaszlu odksztusil krew . Czy to normalne ? Wieczorem zmusze go do wizyty u lekarza . !

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 fajnie, ze sie odezwalas i cieszymy sie, ze tak wspaniałe Wam razem ;)

Zakręcona tak sobie wyobraziłam Ciebie jak jedziesz samiutka i smutna tym pociągiem o jejku noooo!!!!
    Bede mocno trzymać za Was kciuki :*

Ja tak szybko tylko, bo robię porządek w apteczce mam tego od pyty....
    Podajcie mi jakiś link do staraczek, bo mam mnóstwo luteiny, duphastonu, kwasu foliowego tego o większym stężenie no i hormony dla mężczyzn....testosteron, estrogen itd....
    Oddam za darmo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 10:21

paula1 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka no lipa... Co do krwi to nie znam sie,brzmi groźnie,ale mize to nic poważnego. Oby szybko wyzdrowiał.
    Ja chciałam jeszcze napisac,ze mialam dwa dni mega bolącego hemoroida wewnętrznego i na noc zaaplikowalam sobie czopek Posterisan i normalnie cud sie stal,w ogóle go id dzisiaj nie czuje, po jednym czopku:) moze ktoras sie skusi i może nie tylko mi one tak pomagają,choc tanie nie są.
    Dobra,zbieram się na autobus:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Kopciuszek Znajoma

Wysłany: 1 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton badał w piątek i nic sie nie działo, jade do niego jutro i zobaczymy ale nie czuję żeby cokolwiek się zmieniło...

Dziewczyny powiedzcie mi z którego USG data porodu jest najprawdopodobniejsza? Ja miałam robione w szpitalu w 8 tyg i termin miałam na 6.10 później w 14 na 30.09 potwierdzone na dwóch Usg w odstepie dwóch dni, w 21 tyg na 4.10 a w 33 znowu na 30.09... z OM wychodził 1.10 i tak mam w karcie wpisane... niestety termin który się powtarzał najczęściej już minął i ciekawa jestem czy termin z 8tyg nie będzie tym najwłaściwszym...

Synuś:)

16uddqk3zacjl11o.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna bo to konto oszczędnościowe. 1 przelew w miesiącu jest darmowy a kolejne drogie zeby właśnie z niego nie przelewać :) ale mojego męża to nie zraza. Oczywiście mówi, ze nie wiedział. No ale 200 zł tak na prawdę wydane za nic. A my nie mamy kasy na rozrzucanie. No nic. Zabieram mu kartę i zmieniam hasło w bankowości internetowej. Wszystkie przelewy robię sama i niech sie wypcha.

Miałam iść z koleżankami ale już nie mam humoru.

Będę Was czytać i zaraz mi sie poprawi :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszek, u mnie przyjmują datę z usg I trymestru czyli u Ciebie to z 8 tyg chyba. Ale wiesz, to i tak jest wszystko pi razy drzwi.

Wysłany: 1 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka koniecznie idźcie do lekarza. Moze to tylko jakaś ranka w jamie ustnej a moze cos poważniejszego. Lepiej to sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 10:34

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Nynusia, to źle, że tak zaczynasz oddychać. Ja mimo wszystko oddycham głęboko, bo przy porodzie nie chcę hiperwentylacji złapać. Ćwicz oddychanie już teraz :)
    Nie byłam w stanie inaczej oddychac tak mnie wszystko blokowalo.

l22nhdgeccid541p.png
  • Kopciuszek Znajoma

Wysłany: 1 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka dzięki, u nas też biorą pod uwagę usg pierwszego trymestru ale właśnie zastanawia mnie to że na 3 usg w tym na genetycznym była ta sama data, która zreszta i tak minęła już więc, pal go licho:)

co ma być to będzie, chociaż już zaczynam doła łapać że wcale mu się nie spieszy...

16uddqk3zacjl11o.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Zakocona, moje przepowiadajace nie bolą raczej, ale powyżej mocy 60 nieprzyjemnie bardzo sciskaja w dołku.

Soraya ja oczywiście bardzo chętnie urodze bo dziś mój tp z usg, niestety wczorajsze skurcze wyciszone.

Nynusia a czemu już w pon do szpitala? U mnie na indukcje przyjmują dopiero 10 dni po tp.

Jaroszka to współczuję tego brzucha. ja mam do tego jeszcze tak duży se wisi między nogami i jednocześnie jest pod zebrami. no ale u mnie przez te wody to pewnie z 10 kg beczka.

Gin stwierdził, że lepiej w szpitalu bede bezpieczna ze wzgledu na obrzęk nóg i ciśnienie

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ,ze to tylko podraznione gardlo .Tylko jak mu sie w dzien poprawi to nie wiem czy go zaciagne do lekarza. Ci faceci !

Kopciuszek tak jak pisze onka - najbardziej wiarygodna data to ta z usg I trymestru .

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Kopciuszek Znajoma

Wysłany: 1 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia a nie masz jakichś alergii wziewnych? Mi kiedyś alergolog powiedziała że mimo tego iż nie mam astmy a jestem alergiczką i to taką na fest to mogę mieć problemy przy porodzie i skurczach z oddychaniem... i właśnie kazała ćwiczyć głębokie wdechy i zatrzymywanie powietrza żeby troche przygotować organizm

16uddqk3zacjl11o.png

Wysłany: 1 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg OM i pierwszego usg mam taka sama datę. Owulacje chyba tez miałam w punkt także gdyby nie cc to pewnie bym miała poród o czasie :) no chyba ze mi maz przyspieszy nerwami. :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka to powazna sprawa,bo jak będzie dzidziuś to rodzice muszą byc zdrowi,moze to go przekona:)
    Ewelka,dobrze zrobilas! Ale z koleżankami to bym się spotkala,na pewno Ci się humor poprawi:)
    Kopciuszek,mój lekarz bierze pod uwagę termin z Om bo mówi,ze komputer mi dziecka nie zrobil hehe,a dwa tygodnie po tym terminie to nadal w terminie:)

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Hej ja z rana na pobraniu krwi byłam i mocz żeby były świeże wyniki. Odebrałam też wynik Gbs i jest ujemny. Miała któraś z Was pobierany wymaz na Gbs tylko z pochwy? Na Ktg się umówiłam na za tydzień w czwartek.

ja miałam tylko z pochwy, też ujemny wyszedł.

Bąbelek lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszek nie nie jestem. Chodziło mi o ten moment bólu ze tak mi sie zaciskało wszystko ze względu na nasilenie bo te skurcze mnie na prawde bolaly

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 2506 2507 2508 2509 2510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ