Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja spinam poślady i biorę się do jakiejś roboty, mama była na kawce i mam zgagę teraz jak ze Szkocji do Polski ;/ kostki opuchnięte ale muszę rozpakować materac małej bo zapomniałam o tym kompletnie i wyprasować jej pościel
Sprawdzę jeszcze torbę do szpitala bo spakowałam się na odwal chyba ;p a umówiłam się z dziewczynami z innego wątku, że możemy jutro rodzić razem więc muszę się przygotować, pewnie mnie i tak zostawią w tyle ale co tam pomarzyć mogęRobimy drugiego Dziedzica
-
Lexie ja też mam straszne bóle bioder od spania na boku
malgo a ty w jakim szpitalu jesteś, że taki tłok?
Ja znowu pol nocy nie spałam przez skurcze plus nerwy z tym związane. Dziś wieczorkiem mam wizytę i szczerze mówiąc chciałabym żeby gin powiedział, żebym już dziś szła na cc
-
Zakocona prosiłam cie wczoraj żebyś mi datę zmieniła na 06.10 no ale jak zwykle poszlo w eter...
Ja tez w pon.ide do ginka jak nie urodzę teraz w tyg. Może da na wywołanie bo przenosić bym nie chciała:/
Z tym oddychaniem to jest tak że teraz to sobie ćwiczyć może i można ale przy porodzie w tym mega bólu juz nie jest tak jak w domu
Ja z młodą nie ćwiczyłam ale na porodówce słuchałam uważnie położnej (one mówią jak oddychać) i wyszło mi całkiem nieźle bo mnie chwaliła ze dobrze współpracuje!
Takze samo wszystko przyjdzie w odpowiednim momencie:P
No i chciałam zaznaczyć ze mam astmę i to wcale nie małą -
Battinka, nie zauważyłam, wystarczyło normalnie poprosić jeszcze raz...
Dlaczego masz niby iść na wywołanie, skoro TP ci się na 06.10 zmienił? Po co ci się termin zmienił w takim razie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 13:00
EwelKa wielka lubi tę wiadomość
-
Zakocona no to ci właśnie przypomniałam myślę ze nie zrobiłam ci przy tym przykrości.
A po to mam iść na wywołanie co by ciąży nie przenosić bo to tez nie jest takie dobre. Ja mogę sobie chcieć ale to przecież i tak lekarz decyduje.
Najważniejsze żebym trafiła do szpitala (a dobrze ze mam położną) ktora myślę popcha wszystko w dobrym kierunku bo jest świetna!
Pytasz po co mi sie termin zmienił? Po co to niewiem szczerze ale juz pisałam wcześniej ze raz mam taki a raz siaki co USG to inaczej. Pierwszy byl na 06.10 i tyle a później mi go skracali to na 30.09 albo na 22.09... Tak jak ktoś tu dziś pisał że te terminy nie do końca wiarygodne. Wiec niewiem po co je podają...liczy się chyba ten pierwszy. -
Battinka, pytam się o TP i jego zmianę, bo skoro masz na 06.10, to nie możesz przenosić ciąży w przyszłym tyg przecież.. Skoro karzą ci przyjść na wywołanie w przyszłym tyg, to znaczy, że się nie sugerują terminem na 06, a wcześniejszym w takim razie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 13:25
-
Dzień dobry, październik się zaczął a tu cisza? Nie ma żadnej odważnej, żeby ładnie rozpocząć miesiąc?
Ja po KTG i po wizycie, wszystko w porządku, na poród się nie zanosi jeszcze, za tydzień znów mam się zgłosić. Tardyferon ładnie mnie wyciągnął z anemii, ale teraz coś słabo z płytkami krwi (118), nie mam pojęcia z czego to może wynikać i jakie nieść ze sobą konsekwencje :-o Na wadze +14,5 kg, więc nie jest źle, pobrano mi też GBS - i z pochwy i z okolic odbytu. I tak jak niektóre z Was cierpię na syndrom białego fartuchaNa wizycie zawsze 135/80 a w domu 120/60, taki już mój urok
Współczuję Wam, że nie możecie się wyspać... Ja oprócz dwóch pobudek na siku śpię przez całą noc, nie mam problemów z ułożeniem, w nocy zapominam nawet o tym, że mam brzuch. Mam nadzieję, że tak już zostanie...
Kciuki za wszystkie wizyty!szczesliwa_mamusia21, maluda lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:Dziewczyny biodra bolą również, bo nam się rozszerza przecież wszystko
Biodra dostosowują się do porodu, to nie tylko od ciężaru brzucha.
Powiem Ci, że wizualnie to kompletnie nie jestem szersza w biodrach. I tak się zastanawiam czy to może nie dlatego, że Mała jest ułożona miednicowo a nie główkowo, a gdyby była główkowo to by mi się te biodra trochę na boki rozeszły... sama nie wiem -
Agania a mnie się wydaje, ze to nie musi być zauważalne dla Ciebie, boli bo się rozluźniają więzadła czy coś tam a po za tym póki jeszcze mogłyśmy spać na plecach i było to dla nas wygodne to miałyśmy większe pole do popisu w nocy z przyjmowaniem pozycji, a teraz? albo jeden bok albo drugi i jak mają nie boleć biodra?
Blondik lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica