Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
my lecimy niebawem na wizyte na 18.40:) Ciekawe ile waży mój klocuch
jestem zdenerwowana i podekscytowana jednocześnie:) ehh gdyby można było sobie iść urodzić w gabinecie ginekologicznym i wrócić od razu do domu z dzidziolem
szczesliwa_mamusia21, polkosia, nat_alia, stokrotka25, agania, Nynusia, maluda, soraya, Bąbelek, paula1, ~Rewianka~, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Hej,ja pisałam,ze gin mi powiedzial,ze czop powinien 2 tygodnie temu odpaść,ale to,ze nie zbliża sie poród to stwierdził po długiej i twardej szyjce,mimo rozwarcia na 2 cm i po tym ze mam miękki brzuch.
Staram się nie dolowac,ale niestety hormony i chęć utulenia dziecko oraz strach przed porodem są silne i poplakuje sobie dzisiaj i użalam sie nad sobą,bo cala ciąże na nic nie narzekalam i mam prawo;)
Bardzo wam dziękuję za wsparcie,wiem,Ola,ze dobrze znoszę ciąże i tez się z tego cieszę,ale chyba najbardziej sie boje,ze będę musiała do szpitala isc tego 5.10... Póki co musze działa i wyganiac dzidzie jakos.
Myślicie,ze jak mąż jest przeziębiony to seks możemy uskuteczniać,czy lepiej nie?
Jacusianka,czekamy na zdjęcie dzidziusia i chyba pęknę z zazdrości;P
Arielka,oby gin mial dla Ciebie dobre wieści:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:48
szczesliwa_mamusia21, jaroszka, stokrotka25, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Agaton kazdy ma chwile slabosci , to naturalne :*
Ja mysle ze spokojnie mozecie wyganiać malucha , choroba raczej nic nie ma do rzeczy , ale to tylko moje zdanie tak mi sie wydaje przynajmniej .
Jeszcze chwilka i bedziesz tulila HelenkeTrzymaj sie i wycieraj lezki :*
agaton lubi tę wiadomość
-
Ja też mam faze na sprzątanie jak jakaś wariatka
każdy pyłek musi być sprzątnięty
Ale myślę też o tym, że jak pójdę do szpitala i mężyk sobie sprosi jakiś koleżków na opijanie bobasa to chce mieć czysto
Dzięki za kciukasy :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:52
agaton, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Agaton nie dołuj się kochanie,róznie to moze byc,lekarz tez nie jest wszechwiedzący.A co do l4 to mam termin na 5.10 a mój gin wypisał mi do 26.10 i nie bylo zadnego ale,nie,wrecz powiedział,ze daje dłużej zwolnienie aby pacjentki miały ciagłosc i nie miały żadnych problemów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:54
agaton lubi tę wiadomość
-
Arielka kciukasy!! :-*
Agaton co za konował.. Nie wiem czy warto kombinowac w tym przypadku.. Gdybys lezała w szpitalu to tam by wystawili Tobie zwolnienie.. Pozostaje chyba tylko miec nadzieję,ze Helenka zechce szybko wyjść!
A Twoj gin to z Nfz czy prywatny? -
dziewczyny ja dzisiaj chyba zrobie sobie koktajl, przepis podała nam położna z SR na wywołanie porodu - podobno wytrzęsie jelitami i każdą kobiete w ciąży ruszy, oczywiście należy stosować najwcześniej w 38 tyg
fajnie byłoby jutro urodzić w 5 rocznicę ślubu
Podaje przepis jak któraś zainteresowana:
0,5 l soku brzoskwiniowego
1 szkl. szampana
4 łyzki olejku rycynowego
3 łyzeczki olejku migdałowego
3 kropelki werbeny lub wiesiołka
ciekawe jakie będą skutkiale spróbować mogę
musze tylko wybrać sie do sklepu po szampana i olejek rycynowy -
nat_alia wrote:dziewczyny ja dzisiaj chyba zrobie sobie koktajl, przepis podała nam położna z SR na wywołanie porodu - podobno wytrzęsie jelitami i każdą kobiete w ciąży ruszy, oczywiście należy stosować najwcześniej w 38 tyg
fajnie byłoby jutro urodzić w 5 rocznicę ślubu
Podaje przepis jak któraś zainteresowana:
0,5 l soku brzoskwiniowego
1 szkl. szampana
4 łyzki olejku rycynowego
3 łyzeczki olejku migdałowego
3 kropelki werbeny lub wiesiołka
ciekawe jakie będą skutkiale spróbować mogę
musze tylko wybrać sie do sklepu po szampana i olejek rycynowy
nat_alia, stokrotka25, ~Rewianka~, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
agaton wrote:Szklanki szampana to bym się bala,juz bym chyba wolala lewatywę sobie zrobić,tez trzęsie jelitami haha:)
ale na 0,5l soku brzoskwiniowego jak sie wszystko wymiesza i wypije 1 szkl to chyba nic nie bedzie
a poza tym połozna mówiła że to nie zaszkodzi dzidziolowi, dzisiaj zapytam inną położną o opinie bo idę na KTG o 19 -
Byłam na 1,5h spacerze z kilkukrotnym wchodzeniem i schodzeniem po różnych schodach. Aż dwa skurcze
a nogi mi tak spuchły, że myślałam, że nie dojdę
pffff
natalia, szklanki szampana to i ja bym się bała. Przecież to sporo alkoholu