X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Annggela kraczesz :-P Może poczekam za Tobą? Różnie to może być :-)
    No to wykracze ;) ale wtedy musisz sie zrewanzowac, wiec kracz prosze kracz ... Jak dla mnie mozemy razem rodzic ;) ale po obiedzie ok ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 15:36

aanaa, Lexie, Lexie, Lexie lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka. Ja miałam wymaz z obu a na wyniku tez tylko o pochwie wspominają. Ale u mnie to chyba była wspólna próbka, wiec jak nie wyhodowali to ani w jednym ani w drugim.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;) m nadzieje, ze jutro ppochwsle sie zdjęciem Ignasia;)

annggela, polkosia, onka, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25, Nynusia, soraya lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton, takich tekstów gina to bym nie słuchała zupełnie. Jednej odpada na 2 tyg przed, innej podczas porodu. Co to za tekst w ogóle z jego strony :/?!?! Nie znasz dnia, ani godziny porodu, on to samo.

stokrotka, ja mam napisane z pochwy i odbytu.

onka, ja się cholernie boję wywoływania. Mnie myśl o tym przeraża, a nie pociesza. Wywoływanie często do cc prowadzi i ja tego bym nie chciała.

battinka, no nie wiem czy "im szybciej, tym lepiej", jeśli chodzi o medykalizację porodu, który mógłby sam się wywołać, jeśli masz TP na 06.10.. No, ale to twój gin decyduje :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, trzymam kciuki :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Ja miałam wymaz i z odbytu i z pochwy ale w szpitalu ich interesował tylko z pochwy.

A miałaś jakby dwa osobne wyniki? Było to rozgraniczone?

Ja miałam 2 materiały do badań właśnie, a wynik jest tylko taki, jakby tylko ten z pochwy sprawdzili...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona tez myślę ze to ginka decyzja:)

Mika i Zakrętka odezwijcie się!!! :*

annggela lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wymaz z pochwy i odbytu.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnue idszedl czop o 12 w nocy o 12.40 wody.resztki wody saczyly sie do rana.zero akcji porodowej wsztstko zamkniete.zero skurczy i boli.
    Po 12 h od clexan
    (Ostatniego zastrzyku )..cesarka, dziecko zle sie czulo..takze moze odejsc czop i nie byc bolu ..wody i tez nic po tem..dziwne to wszystko
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 15:54

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZIA ma juz 8 dni :)

agania, EwelKa wielka, zakocona, madu, ~Rewianka~, polkosia, annggela, aanaa, szczesliwa_mamusia21, PauLLa, paula1, stokrotka25, agaton, nat_alia, lojkalojka, miska2503, Nynusia, maluda, soraya, Bąbelek lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaaa pokaż nam Zuzieńkę :)

EwelKa wielka, annggela lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka - tak, dostałam dwa oddzielne wyniki, a w szpitalu wzieli tylko jeden (ten z pochwy)

Zakocona, ja tez nie chciałabym wywoływania, szczególnie że widziałam dziewczyny po założeniu foleya i nie był fajny widok + wiem, że czasem wywoływanie jest nieskuteczne i kończy się albo kolejnymi dniami wywoływania albo na sam koniec cc. Ale powiem Ci, że ja już się tak boję o konsekwencje wielowodzia, że dałabym sobie nawet teraz indukować poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:27

stokrotka25 lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton moze sie rozkreci cos :D
    Teraz październik juz moze isc jak po maśle teraz !

Jacusianka czekamy czekamy !
    Zeeta Zuzka jest sliczna , mozesz nas uraczyc jakas fotka ! :)

Dostalam od mamy prezent , a raczej nie ja :D
    Rogal do karminia i Szumisia <3 jestem Happy !

Little Frog, stokrotka25, Lexie, maluda lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb dodam bo cholera tutaj nie potrafie ja na tel jestem

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    onka, ja się cholernie boję wywoływania. Mnie myśl o tym przeraża, a nie pociesza. Wywoływanie często do cc prowadzi i ja tego bym nie chciała.

battinka, no nie wiem czy "im szybciej, tym lepiej", jeśli chodzi o medykalizację porodu, który mógłby sam się wywołać, jeśli masz TP na 06.10.. No, ale to twój gin decyduje :)

Zakocona, pozwól, że stanę w obronie Wszystkich z Nas, dla których ciąża może zakończyć się indukcją, porodem zabiegowym (kleszcze/ vacuum/ nacięcie), skorzystaniem z ZZO/ dolarganu, albo „nie daj Boże” CC...

Nie wszystkie z nas mają w 100% fizjologiczne i zdrowe ciąże i nie wszystkie możemy rodzić w Domu Narodzin (jakby to była jedyna słuszna droga wydania dziecka na świat, a reszta zasługuje na potępienie). Najważniejsze, żeby nasze dzieci przyszły na świat bezpieczne i zdrowe. Straszenie indukcją (na którą wiele dziewczyn liczy i czeka) albo podważanie decyzji lekarzy czy poglądów innych dziewczyn nie jest zbytnio „wspierające”.

Chciałam tylko powiedzieć, że każda z nas ma prawo urodzić tak, jak jej na to pozwalają okoliczności, stan zdrowia Mamy i Dziecka, próg bólu, szerokość miednicy, itd. Na pewno każda z nas myśli tylko i wyłącznie o dobru dziecka i pewnie większość by chciała urodzić jak najbardziej naturalnie, ale po co się nastawiać, a później wpędzać w kompleksy po porodzie, „bo nie poszło tak, jak sobie wymarzyłam…”

Mam nadzieję, że się na mnie nie pogniewasz i nie wywołam tym postem niepotrzebnej dyskusji. Bardzo doceniam to, że dzielisz się z nami wieloma cennymi informacjami.
    I mam też nadzieję, że Dziewczyny nie obrazicie się na mnie za to, że wypowiadam się w „naszej obronie”.

onka, zetaaa, Aleksandra90, polkosia, agania, BATTINKA, nat_alia, Nynusia, soraya, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodakam fotke na fb

• zakocona Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka, rany.. wiadomo, że jak trzeba, to trzeba. No ileż razy można to powtarzać?!
    Więcej nie zamierzam tego twojego wpisu komentować.
    Napisałam, że ja się strasznie boję, bo sama się do mojego TP zbliżam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:47

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa słodka Zuzia :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam, ale już nie pamiętam co miałam Wam odpisywac a na tel w busie jestem. Ogólnie dojazd na spotkanie z koleżankami busem to chyba średni pomysł, czuje jakby dziecko było super nisko i dosłownie kilało mnie w pochwie :p

Plan na dzisiaj prawie cały wykonany, nie umylam lodówki, ale poszłam kupić firanki dla mojego dzidziolka.

Nie wytrzymałam i padłam na popołudniową drzemkę (2h), choć i tak jestem z siebie dumna, bo ostatnio len pospolity ze mnie :)

Nie pamiętam, która o czopie pisała ze lekarz mówił o porodzie za 2 tygodnie. Co za bzdury, przecież czop może odejść w momencie porodu.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekki przypływ energii ;) Sprzątnęłam salon i łazienkę. Została mi kuchnia i sypialnia i teściowa może wpadać.

Katarzyna, ja też mam w planie mycie lodówki :P

agaton, soraya, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2512 2513 2514 2515 2516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ