SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki agaton :) Tylko jak urodze jeszcze w tym tygodniu to on nawet syna nie zobaczy . Za duze ryzyko .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 21:40

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego tygodnia juz dużo nie zostalo,a Ty do terminu jeszcze troszkę,uda się:) jakby się akcja u Ciebie zaczela,to możesz mi ja oddać,chetnie przyjmę;)

polkosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka,no to dobre wieści z wizyty przyniosłaś! :-)

Jacusianka kciuki za Was bedziemy mocno trzymac!

Lojka,dobrze,ze wysłałas męza do lekarza!

Zwijam sie kochane moje do sypialni,poprzytulac sie do męża.. Moze to ostatnia noc we dwoje ;-) Zresztą kto to wie czy ten mój czop zwiastował rychły poród.. Moze jeszcze sobie poczekamy..

Dobranoc :-*

agaton, szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie była u mnie moja ginekolog która prowadzi mi ciążę i powiedziała ze juz od niedzieli jak cos mogę rodzic bo jutro mam ciążę donoszona :)
    Leki ciągle mam brać bo ciśnienie w górnej granicy normy , jutro USG tych wód i powiedziała ze raczej po weekendzie dopiero wyjde , ze leki do końca ciąży na cisnienie mam brać i nie wolno na bóle mi nawet nospy wziąć zeby skurczy jakby były nie wyciszac .
    Kochane wybaczcie , ze Ja dziś najwięcej o sobie ale chciałam Wam sprzedać newsy . Teraz lece spac , od rana znów latanie z badaniami ...
    Dobranoc dla wszystkich i powodzonka .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie to juz druga ostatnia Twoja noc :D wczoraj tez to mówilas nie? Czy to nie Ty :>

Arielka super wieści ! Ja tez juz odliczam , damy rade , musimy !

Katarzynka nie martw się , jak się zacznie na pewno szybko pójdzie i będzie już po :*

Jacusianka to jutro 2.10 jest Twój !

Lojka to uwazaj tam żeby i Ciebie nie zlapalo chorobsko :*

Katarzyna87, lojkalojka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka, uważaj na siebie!

jacusianka, powodzenia jeszcze raz!

Zakręcona, to czekamy na jutrzejsze wieści.

Ja się kładę. L na meczu, który jest dupny, ja z ledwo jakimikolwiek skurczami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 21:56

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona mój też wyjechał do niedzieli rekreacyjnie. Co prawda pytał się mnie co ja na to, ale co miałam powiedzieć. Nie jedź bo mogę zacząć rodzić, a jakbym nie zaczęła to byłoby mi aż głupio.

Ciekawe jak wygląda moja córcia. Ostatnie zdjęcie buzi mam chyba z lipca, bo potem zawsze tą buzię przed głowicą chowała, że nie było widać ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, kurcze mój by nie wyjechał i nie zostawił mnie, ja bym się bała sama zostać, a on też by nie chciał momentu przegapić. Nie pije też żadnego alkoholu od momentu donoszenia ciąży, bo nie znamy dnia i godziny.

maluda lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, mój mężu chciał na poprzedni weekend jechać w skały, ale powiedziałam mu, że nie chce żeby mnie teraz zostawiał, bo nie wiadomo kiedy zacznę rodzić, a miałby ponad dwie godziny jazdy autem. A że jeździ tam co weekend, to stwierdziłam, że może sobie darować.
    Własnie nie chciałam, zeby mi głupio było, że nie urodzę wtedy. Przecież my jesteśmy w gotowości, dzwigamy brzuchy i w tym 9 miesiącu za bardzo nie ma się jak ruszyć gdzieś dalej od domu, więc i niech te nasze chłopy z czegoś zrezygnują.
    Mój to nie pije odkąd się o ciąży dowiedział i bardzo to miłe:)
    Zakocona, chociaż jakies skurcze masz, mój brzuch miękki. Lekarz mi powiedział, że na szyjkę dobre sa przysiady na skurczu. Moja koleżanka tak robiła i pomogło (o ile to od tego, a nigdy nie wiadomo;). Moze spróbuj, ja robię bez skurczu, ale na skurczu własnie podobno skuteczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 22:24

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa ale ja Ci zazdroszczę super daty :) Po cichu liczę na to, że może 5 też urodzę :D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton, wczoraj skakałam chyba z godzinę na piłce podczas skurczy. Dziś byłam na długim spacerze i łaziłam po schodach. Już mi się nic więcej robić nie chce. Dziadostwo nic nie daje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 22:40

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona tez mam tak jak Ty , ze mam wrazenie , ze im wiecej robie (zeby przyspieszyc porod) tym to bardziej blokuje .
    Teraz powiedzialam sobie - pierdziele wszystkie aktywnosci i leze do gory wentylem ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, już tez ten etap przechodziłam :P Ale jakoś nie mogę usiedzieć.
    Jutro mam w planach po schodach pochodzić, do tego przysiady i pozyczę piłkę od koleżanki.
    Wyobraziłam sobie, że mogłabym pójść na ruchome schody i na tych zjeżdzających w dół wchodzić do góry haha:D Zdesperowana ciężarna, to byłby widok:):)

szczesliwa_mamusia21, stokrotka25, aanaa, ~Rewianka~, Nynusia, WiedźmaMaKota, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego sama namawiałam, żeby jechał, więc nie mogę mieć do niego pretensji, że jedzie. W sumie sytuacja patowa, bo trochę mam, że jedna zdecydował się pojechać. Cóż mam nadzieję, że młoda nie wyskoczy w weekend tylko będzie grzecznie w brzuchu siedziała ;)

Co do alkoholu, to mój na spotkaniach ze znajomymi napije się piwka, ale nic mocniejszego i tylko w sytuacjach gdy jest ktoś niepijący.

U mnie zostaje cały zastęp ludzi, którzy jakby co pomogą, ale jednak co mąż to mąż. W końcu to on był przy powstawaniu nowego życia.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, a to nie chodzi głównie o schodzenie? ;)

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ktg zostalam w szpitalu. Tetno małego spadlo ale juz jest ok. Surcze dosc mocne ale szyjka zamknieta :/

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Agaton, a to nie chodzi głównie o schodzenie? ;)
    Tak?? Ja nie wiem, jak chodzi o schdzenie to mi powiedzcie hehe;)
    Ja ruchomych schodów blisko domu nie mam, także i tak zostaje wchodzenie i schodzenie ;)

Kasia, no wiem, ja też wolałam, zeby sam z siebie nie pojechał, ale jak mu powiedziałam, że wolałabym, żeby został, ale że mu oczywiście nie zabraniam, to później mi powiedział, że sobie nie zdawał sprawy i że rozumie i teraz mówi, że dalej niż godzine od domu się nie rusza:)
    A Twój daleko jest?

Onka a jak u Ciebie sytuacja i samopoczucie?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    Dziewczyny po ktg zostalam w szpitalu. Tetno małego spadlo ale juz jest ok. Surcze dosc mocne ale szyjka zamknieta :/
    O rany, to dobrze, ze jesteś w szpitalu, będą tętno badać co chwile.
    Rób przysiady na skurczach, to na szyjke podobno działa. Niestety nie da się seksu w szpitalu uskutecznić, a to najlepsze podobno:P
    EDIT: Na moją jednak nie działa:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:06

nat_alia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dzięki za pytanie :) Staram się wrócić do równowagi po tych 4 dniach w szpitalu, chyba nawet udało mi się odespac. Brzuch mam taki duży ze jest mi ciezko nawet się podnieść z kanapy, trochę się boję ze tych wód jest znów wiecej - ale co zrobić. byłam dziś na ktg i zapis tętna Małego wyszedł bardzo równy mimo że on się trochę jednak ruszał - mimo to lekarz stwierdził że ok. jutro mam wizytę z ktg u swojej lekarki tej 'zapasowej' to zweryfikuje. a ten lekarz od ktg powiedział ze juz nie mogę do niego przychodzić bo juz jestem po terminie i szpital powinien przejąć opiekę (?!). Super, po raz kolejny będę się odbijać od drzwi do drzwi..

• agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego życzę Wam wszystkim dziewczyny urodzenia przed lub w terminie, po później to takie bujanie się z lekarzami, zwolnieniami no i wyczekiwanie...
    Onka, najwazniejsze, ze tętno w porządku i że ktg masz często, ale to jest chore, bo przeciez do dwóch tygodni po terminie to nadal w terminie. Ja nie czaje tego systemu:/
    Dobrze, że odespałas szpital, ja też dzisiaj odespałam ta koszmarną szpitalną noc:) Obyśmy urodziły już niedługo:)

onka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2517 2518 2519 2520 2521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ