X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki agaton :) Tylko jak urodze jeszcze w tym tygodniu to on nawet syna nie zobaczy . Za duze ryzyko .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 21:40

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego tygodnia juz dużo nie zostalo,a Ty do terminu jeszcze troszkę,uda się:) jakby się akcja u Ciebie zaczela,to możesz mi ja oddać,chetnie przyjmę;)

polkosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka,no to dobre wieści z wizyty przyniosłaś! :-)

Jacusianka kciuki za Was bedziemy mocno trzymac!

Lojka,dobrze,ze wysłałas męza do lekarza!

Zwijam sie kochane moje do sypialni,poprzytulac sie do męża.. Moze to ostatnia noc we dwoje ;-) Zresztą kto to wie czy ten mój czop zwiastował rychły poród.. Moze jeszcze sobie poczekamy..

Dobranoc :-*

agaton, szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie była u mnie moja ginekolog która prowadzi mi ciążę i powiedziała ze juz od niedzieli jak cos mogę rodzic bo jutro mam ciążę donoszona :)
    Leki ciągle mam brać bo ciśnienie w górnej granicy normy , jutro USG tych wód i powiedziała ze raczej po weekendzie dopiero wyjde , ze leki do końca ciąży na cisnienie mam brać i nie wolno na bóle mi nawet nospy wziąć zeby skurczy jakby były nie wyciszac .
    Kochane wybaczcie , ze Ja dziś najwięcej o sobie ale chciałam Wam sprzedać newsy . Teraz lece spac , od rana znów latanie z badaniami ...
    Dobranoc dla wszystkich i powodzonka .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie to juz druga ostatnia Twoja noc :D wczoraj tez to mówilas nie? Czy to nie Ty :>

Arielka super wieści ! Ja tez juz odliczam , damy rade , musimy !

Katarzynka nie martw się , jak się zacznie na pewno szybko pójdzie i będzie już po :*

Jacusianka to jutro 2.10 jest Twój !

Lojka to uwazaj tam żeby i Ciebie nie zlapalo chorobsko :*

Katarzyna87, lojkalojka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka, uważaj na siebie!

jacusianka, powodzenia jeszcze raz!

Zakręcona, to czekamy na jutrzejsze wieści.

Ja się kładę. L na meczu, który jest dupny, ja z ledwo jakimikolwiek skurczami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 21:56

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona mój też wyjechał do niedzieli rekreacyjnie. Co prawda pytał się mnie co ja na to, ale co miałam powiedzieć. Nie jedź bo mogę zacząć rodzić, a jakbym nie zaczęła to byłoby mi aż głupio.

Ciekawe jak wygląda moja córcia. Ostatnie zdjęcie buzi mam chyba z lipca, bo potem zawsze tą buzię przed głowicą chowała, że nie było widać ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, kurcze mój by nie wyjechał i nie zostawił mnie, ja bym się bała sama zostać, a on też by nie chciał momentu przegapić. Nie pije też żadnego alkoholu od momentu donoszenia ciąży, bo nie znamy dnia i godziny.

maluda lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, mój mężu chciał na poprzedni weekend jechać w skały, ale powiedziałam mu, że nie chce żeby mnie teraz zostawiał, bo nie wiadomo kiedy zacznę rodzić, a miałby ponad dwie godziny jazdy autem. A że jeździ tam co weekend, to stwierdziłam, że może sobie darować.
    Własnie nie chciałam, zeby mi głupio było, że nie urodzę wtedy. Przecież my jesteśmy w gotowości, dzwigamy brzuchy i w tym 9 miesiącu za bardzo nie ma się jak ruszyć gdzieś dalej od domu, więc i niech te nasze chłopy z czegoś zrezygnują.
    Mój to nie pije odkąd się o ciąży dowiedział i bardzo to miłe:)
    Zakocona, chociaż jakies skurcze masz, mój brzuch miękki. Lekarz mi powiedział, że na szyjkę dobre sa przysiady na skurczu. Moja koleżanka tak robiła i pomogło (o ile to od tego, a nigdy nie wiadomo;). Moze spróbuj, ja robię bez skurczu, ale na skurczu własnie podobno skuteczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 22:24

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa ale ja Ci zazdroszczę super daty :) Po cichu liczę na to, że może 5 też urodzę :D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton, wczoraj skakałam chyba z godzinę na piłce podczas skurczy. Dziś byłam na długim spacerze i łaziłam po schodach. Już mi się nic więcej robić nie chce. Dziadostwo nic nie daje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 22:40

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona tez mam tak jak Ty , ze mam wrazenie , ze im wiecej robie (zeby przyspieszyc porod) tym to bardziej blokuje .
    Teraz powiedzialam sobie - pierdziele wszystkie aktywnosci i leze do gory wentylem ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, już tez ten etap przechodziłam :P Ale jakoś nie mogę usiedzieć.
    Jutro mam w planach po schodach pochodzić, do tego przysiady i pozyczę piłkę od koleżanki.
    Wyobraziłam sobie, że mogłabym pójść na ruchome schody i na tych zjeżdzających w dół wchodzić do góry haha:D Zdesperowana ciężarna, to byłby widok:):)

szczesliwa_mamusia21, stokrotka25, aanaa, ~Rewianka~, Nynusia, WiedźmaMaKota, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego sama namawiałam, żeby jechał, więc nie mogę mieć do niego pretensji, że jedzie. W sumie sytuacja patowa, bo trochę mam, że jedna zdecydował się pojechać. Cóż mam nadzieję, że młoda nie wyskoczy w weekend tylko będzie grzecznie w brzuchu siedziała ;)

Co do alkoholu, to mój na spotkaniach ze znajomymi napije się piwka, ale nic mocniejszego i tylko w sytuacjach gdy jest ktoś niepijący.

U mnie zostaje cały zastęp ludzi, którzy jakby co pomogą, ale jednak co mąż to mąż. W końcu to on był przy powstawaniu nowego życia.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, a to nie chodzi głównie o schodzenie? ;)

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ktg zostalam w szpitalu. Tetno małego spadlo ale juz jest ok. Surcze dosc mocne ale szyjka zamknieta :/

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Agaton, a to nie chodzi głównie o schodzenie? ;)
    Tak?? Ja nie wiem, jak chodzi o schdzenie to mi powiedzcie hehe;)
    Ja ruchomych schodów blisko domu nie mam, także i tak zostaje wchodzenie i schodzenie ;)

Kasia, no wiem, ja też wolałam, zeby sam z siebie nie pojechał, ale jak mu powiedziałam, że wolałabym, żeby został, ale że mu oczywiście nie zabraniam, to później mi powiedział, że sobie nie zdawał sprawy i że rozumie i teraz mówi, że dalej niż godzine od domu się nie rusza:)
    A Twój daleko jest?

Onka a jak u Ciebie sytuacja i samopoczucie?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    Dziewczyny po ktg zostalam w szpitalu. Tetno małego spadlo ale juz jest ok. Surcze dosc mocne ale szyjka zamknieta :/
    O rany, to dobrze, ze jesteś w szpitalu, będą tętno badać co chwile.
    Rób przysiady na skurczach, to na szyjke podobno działa. Niestety nie da się seksu w szpitalu uskutecznić, a to najlepsze podobno:P
    EDIT: Na moją jednak nie działa:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:06

nat_alia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dzięki za pytanie :) Staram się wrócić do równowagi po tych 4 dniach w szpitalu, chyba nawet udało mi się odespac. Brzuch mam taki duży ze jest mi ciezko nawet się podnieść z kanapy, trochę się boję ze tych wód jest znów wiecej - ale co zrobić. byłam dziś na ktg i zapis tętna Małego wyszedł bardzo równy mimo że on się trochę jednak ruszał - mimo to lekarz stwierdził że ok. jutro mam wizytę z ktg u swojej lekarki tej 'zapasowej' to zweryfikuje. a ten lekarz od ktg powiedział ze juz nie mogę do niego przychodzić bo juz jestem po terminie i szpital powinien przejąć opiekę (?!). Super, po raz kolejny będę się odbijać od drzwi do drzwi..

• agaton Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego życzę Wam wszystkim dziewczyny urodzenia przed lub w terminie, po później to takie bujanie się z lekarzami, zwolnieniami no i wyczekiwanie...
    Onka, najwazniejsze, ze tętno w porządku i że ktg masz często, ale to jest chore, bo przeciez do dwóch tygodni po terminie to nadal w terminie. Ja nie czaje tego systemu:/
    Dobrze, że odespałas szpital, ja też dzisiaj odespałam ta koszmarną szpitalną noc:) Obyśmy urodziły już niedługo:)

onka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2517 2518 2519 2520 2521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ