Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ok, dziewczyny, ja jestem po kąpieli, cała mokra od potu z powrotem.. po telefonie do położnej, która niestety jednak nie przyjedzie, bo dziecko chore, ale na dyżurze jest podobno fantastyczna położna i jest jedno miejsce dla nas zaklepane w DN, jedziemy tam na po 10.
Staram się skupiać na skurczach i błagać o to, żeby się nic nie wyciszyło do tego czasu.
bardzo, bardzo, bardzo proszę o kciuki!madu, agaton, Little Frog, jaroszka, Nynusia, Blondik, rah, Lexie, ~Rewianka~, annggela, Katarzyna87, onka, soraya, polkosia, maluda, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, ZakręconaOna, paula1, WiedźmaMaKota, miska2503 lubią tę wiadomość
-
A to spoko uspokoiłyście mnie z tym ktg bo już chciałam psioczyć na swojego lekarza
Słyszałyście o tym koktajlu położnych?
Przepis:
250 ml soku pomarańczowego
2 łyżki oleju rycynowego
2 łyżki przecieru z migdałów
500 ml wody gazowanej.
Mieszankę wypić w ciągu pół godziny.
(Przecier z migdałów można zrobić samemu, garść migdałów zmienić mikserem ok 5/10 minut)
Laski piszą na belly,że wypiły i od razu rodziły https://bellybestfriend.pl/forum/porod/koktajl-poloznych-ma-ktos-doswiadczenie,8167.html
Może spróbujecie te co już chcą rodzić?agania, ~Rewianka~, annggela, onka lubią tę wiadomość
-
Zakocona trzyma mocno kciuki! Czyli rodzimy dzis razem;) ja jem śniadanie i pod kroplowke;) plan jest taki, ze rodzd dzisiaj!
zakocona, agaton, Little Frog, rah, aanaa, jaroszka, ~Rewianka~, madu, soraya, agania, polkosia, maluda, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, paula1, WiedźmaMaKota, lojkalojka lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
jacusianka, mam nadzieję, że dzisiaj nasz dzień jest. Ja kurde zmęczona już jestem tymi skurczami, a tu kawał drogi pewnie przede mną..
Czop leci cały czas podkrwawiony. Jeszcze herbatę z liści malin walnę.jacusianka, ~Rewianka~, soraya, maluda, szczesliwa_mamusia21, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
Nynusia no właśnie nie wiadomo jak to zadziała.Czytam właśnie ogólnie w necie, że to ryzykowne trochę bo może doprowadzić do nagłej akcji porodowej tak samo jak te koktajle z szampanem też w sumie mnie dziwi czemu położne na szkołach rodzenia sugerują żeby pić alkohol w ciąży. na mnie szampan tak działa, że po tej jednej szklance bym czuła się pijana
Nynusia lubi tę wiadomość
-
No Arielka to wyobraź sobie jakbyś wypiła tej mikstury z szampanem a potem by cie wzięli na porodówkę i by powiedzieli że Matka na gazie przyjechała...w gazetach by pisali
Ja dziękuję za take specyfiki...wolę czekaćsoraya, polkosia, Nynusia, maluda, ZakręconaOna, stokrotka25 lubią tę wiadomość