X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania znam ta strone wiem ale aż wstyd mi robić przy kimś zdjęcia tego jedzenia... Ale powiem Wam zw jest szpital w Łodzi w którym byłam i maja mega zajebiste jedzenie ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam zdjęcia każdego posiłku :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika,szczęśliwej drogi!! Jesteśmy z Tobą!! :*

A Agusi założyli balonik na rozwarcie..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Uwielbiam" szpitalne jedzenie.. bleeeee

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, no tak - szpitalne jedzenie....

Ja jak byłam po ciąży pozamacicznej to chyba przez 3 dni była zupa mleczna na śniadanie, obiad, kolację. A ja nienawidzę mleka!! Bleeee... Raz mąż za mnie zjadł :D Bo on akurat lubi, a biedak zaraz po pracy szybki prysznic i do mnie przyjeżdżał i często bez obiadu.

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikeja kochana ten ostatni czas nie byl chyba latwy dla Ciebie :( Mam nadzieje ,ze teraz jak wrocisz do kraju to mama lub ktos bliski zaopiekuje sie Toba i bedziesz mogla cieszyc sie koncowka ciazy . Tule Cie mocno i spokojnej drgi !
    odezwij sie do nas jakjuz bedziesz w polsce .

Rodzacym zycze szybkiego rozwarcia i bezbolesnych skurczy :) Trzymam kciuki !

Ja pozalatwialm sprawy papierkowe , bylam u fryzjera .Teraz leze z misiem pozytywka przy brzuchu (wczoraj corka kupila braciszkowi) .Przyzwyczajam malego do tej muzyczki :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka,a jak mąż? Zdrowieje?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Zakręcona,masakra to jedzenie szpitalne. Kolezanka rodzila w szwajcari to menu codziennie dostawala i wybierala na co ma ochotę. Mówi,ze jedzenie jak w dobrej restauracji. Pomarzyć możemy.
    Ja na śniadanie dostałam bułę z margaryna i plasterkiem jakiejś mielonki. Dobrze,ze mężuś mi jajka ugotowane przyniosl,to bula z jajkiem byla juz calkiem niczego sobie:)
    W Anglii to samo , normalnie menu dostaniesz i wybierasz sobie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka, e tam, miej wywalone na to :P rób foty :)

polkosia, maluda lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie w Dniu Aniołów Stróży :) życzę Wam, żeby każdy anioł stróż doskonale i perfekcyjne wykonywał swoją rolę i był z tego powodu szczęśliwy :)

agania, Aleksandra90, ZakręconaOna, maluda, nick nieaktualny, Blondik, agaton, Nynusia, soraya, nick nieaktualny, ewwiel, jaroszka, Lexie lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika juz wiadomo czemu nie bylo cię na forum...:(
    Bidulo uważaj na siebie jak będziesz jechać...a w Pl masz mamę na którą możesz liczyć a to ważne!
    Trzymaj się:*

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej kaszle jakby chcial pluca wypluc .Czekamy az leki zaczna dzialac . Oby wyzdrowial do porodu .
    Mo

Co do jedzenia to u nas nawet dobrze karmia . Moze bedziemy wklejac zdjecie posilkow szpitalnych i potem zrobimy konkurs na najbardziej ochydne ?
    Z tego co widzialam na fb to na szpitalnych tacach kroluje mielonka lub parowka ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka robie to samo z takim grajacym misiem :) !

Frogi przykro mi , co za palant z tego kuriera ;/

Zakretka rob fotki , posmiejemy sie z tego jedzenia bo co nam pozostalo :P

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, pojadę o ile książe nie wróci i nie będzie miał dla mnie znów jakiś rewelacji... skróćcie mi co się działo?

• maluda Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog ja to też te wszystkie "nasze" porody przeżywam :) będziemy zahartowane jak nasza kolej będzie :) tematu kurierów nie komentuję, bo ciśnienie mam w normie...

Agania- ślicznie w ciąży wyglądasz :) ja to już dawno jak opuchnięta słonica :)

Zakręcona- jak leżałam w szpitalu to pamiętam, że podpisywałam zgodę na obecność studentów więc nie musisz się zgodzić na ich obecność. Rozumiem obecność jednej osoby, ale nie całej grupy...
    łączę się w bólu szpitalnego jedzenia- nie zapomnę nigdy np. mielonki 30 kategorii, skrawka margaryny, 3 kromek nieświeżego, białego pieczywa i połówki wysuszonego pomidora... a później wszystkie zaparcia miałyśmy... dobrze, że mamusia jedzie :)

jakaś dzisiaj śpiąca strasznie jestem, ciągle ziewam, chyba trzeba się ruszyć z domu na krótki spacer :)

Mikejla- życzę szczęśliwej podróży, jak będziesz chciała się wyżalić to pisz do nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 14:45

Little Frog, agania lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po kontroli. Co może Was zainteresowac - lekarka odradzala miksture bo może bardzo mocno potargac.

Co do mnie - szyjka zgladzona, 3 cm rozwarcia, wiec ryzyko wpadniecia pepowiny sie zwiększa. Dostałam skierowanie do szpitala ale chyba nie pojadę bo się skończy jak ostatnio - wyjde w pon lub wt, bo nie moga wczesniej wywoływać. Mysle ze jak pójdę w pon to może mnie przytrzymaja do końca. Maciek nie maleje i lekarka uważa że powinno być cc. ale szpital może być innego zdania. . . Ciężko mi z taką decyzją bo dużo ryzykuje. Może źle robie. nie wiem.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emocje opadły...już mi jest lepiej. Poczekam.

Mikejla....w skrócie....hmmm...ciężko. Na pierwszej stronie są te, które już urodziły, to sobie sprawdzisz, a dziś być może dołączą do nich Zakocona, Jacusianka i Aguś26. Zakręcona w szpitalu... Jak coś pomyliłam, to proszę mnie poprawić!
    Mam nadzieję, że sobie to wszystko poukładasz. Nie znam Twojej sytuacji w Polsce, bo nie byłam tak aktywna na forum wcześniej, ale mam nadzieję, że znajdziesz tam wsparcie i przede wszystkim spokój na tę końcówkę ciąży.

Mnie to pocieszyło, bo wyobrażenia na temat porodu miałam zupełnie inne. No wiecie, zaczyna się, to wszyscy w pełnej gotowości. A tu jednak jest jeszcze trochę tego czasu, żeby się trochę ogarnąć i dojechać do szpitala :)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa super, że już powoli zbliżacie się do powrotu do domku!

Położną olej, masz teraz syneczka i to on jest najważniejszy!

Warto popijać posiłki sokami z witaminą C, dzięki temu lepiej wchłania się żelazo z pożywienia

Arielka miejmy nadzieję, że to był jednostkowy przypadek. Znieczulica jest ogromna. Dużo ludzi niestety nie wie jak się mają zachować

Agnia piękny brzuchol!

Zakręcona a nie podpisywałaś czy się zgadzasz czy nie, na obecność studentów?

Moja przyjaciółka chwaliła sobie obecność studentów przy porodzie. Co prawda były to dwie dziewczyny, ale były przejęte jak ona, biegały i skakały wokół niej :)

Little ja raz miałam taką akcję z prezentem. W sobotę na urodziny, prezent zamowiony znacznie wcześniej, w końcu w piątek miał dojść, nawet kurier dzwonił czy w domu jestem. Potem zero odzewu i info, że przesyłka niedostarczona ze względu na brak obecności odbiorcy paczki. Zrobiłam mega raban i w sobotę mi to facet przywiózł.

Mikejla wracasz na poród czy coś jest grubszego na rzeczy?

Szpitalne żarcie, aż mi się przypomniało to ostatnie...kulka ryżu, kulka z mięsa niewiadomego pochodzenia i sos. Pytam się co to za sos, a piguła do mnie "no jak to jaki, zielony" ;p
    Cieszcie się, że chociaż sałatę macie, u Nas był suchy chleb, chcesz coś więcej - kup sobie!

agania lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były 2 kromki chleba na śniadanie i 2 na kolacje zazwyczaj z jakąś pasta... także nie wiem jak można sobie pojesc tymi dwoma..

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak dziewczyny? :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2525 2526 2527 2528 2529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ