X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dlugo sie nie odzywaja to pewnie rodza :) ale emocje :=)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno, ale na jakim etapie i w ogóle :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza :D Ja się nasprzątałam, a teraz umieram. Jak nie urodzę od tego, to ja już nie wiem...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja olalam wszystko - nic nie robie .Co ma byc to bedzie .

No strasznie wszystkie umilkly ;) Moze dzisiaj hurtowe porody :)

polkosia, Katarzyna87, maluda lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa jestem strasznie jak tam dziewczyny:)
    Ja się tez orobilam,z tego wszystkiego to mnie jedynie plecy nawalają;)
    Lojka,oby pomoglo mężowi lekarstwo. Mój jakos bez zmian,ale on tylko przeziębiony jest.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nagrodę zamawiam sobie pizzę na wieczór :D

agania, aanaa, Little Frog, annggela, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, Lexie, maluda, stokrotka25, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hejka: )

Ja juz po badaniach i USG ... Hemoglobina i hematokryt czy jakoś tak mega mi spadło , ok 2/3 tyg temu miałam 13,6 a dziś 11,2 :/
    USG super , AFI 10 dziś ... Mały skopal pana doktora jak nigdy :o tsunami Szczęśliwej dziś przy moim wymieklo haha .
    Lezymy do poniedzialku i sprawdzać będą przepływy i AFI , jak będzie ładnie tak z wodami jak dziś lub wiecej ich to mnie wypuszczaja na parę dni do domu , tak powiedziała lekarka:)
    No cóż , muszę przeżyć jakoś kurcze ...
    Ah i dziś zostałam oznajmiona przez lekarzy ze ciążę donosilam ! :D

Zakocona co u Ciebie ??? Jak to wszystko tam dalej ?? Jacusianka: D kciuki.

Ciesze się :)

kur*** ale zaczynam sie martwić Zak! mialam to samo w medicoverze zrobilam krew i hemoglobina 13,00 a w szpitalu (i to dwóch) robili mi morfologie i hemoglobina 11,3....
    na poczatku myslalam, ze moze dlatego, ze nie robili mi na czczo tylko po calym dniu wieczorem...ale juz sama nie wiem

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam kolacje , 3 kromki mokrego chleba od twarozku , twarozek i jedna rzodkiewka , helol ... Twarozek kwaśny i bez soli fee . Mama za to nad robiła :)
    No tez jestem ciekawa jak tam dziewczyny .
    Onka Ja bym nie zastanawiała się i jechała , wymusiła to CC ! Wiem , ze ciężko ale to zagrozenie życia ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no Ja miałam po jedzeniu robione ... Bo od 8 byłam na czczo tu ale kuzwa generalnie o 13 na sale weszlam wiec nie dało się wyrobić bez jedzenia . Może i przez to sama nie wiem w sumie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona pamiętam jak dostałam na kolację właśnie chleb z twarożkiem, był kwaśny w ciul, normalnie stary jakiś. I ćwiartkę pomidora starawego. Ble....

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ma balonik i czeka bo na razie tylko brzuch ja boli.

Zakocona pewnie już tuli Tadka <3

U mnie też był twarożek z jakąś zmielona szynka bleee

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka,ja Ci nie potrafię doradzić. Ciezka masz sytuacje i musisz jakas decyzje razem z lekarka podjąć. Trzymam za Ciebie mocno kciuki:*
    Dziewczyny,a taka hemoglobina juz jest poniżej normy? Ja cale życie taka mialam, ale może w ciąży to za malo?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka ja też nie potrafię doradzić co bym zrobiła w Twojej sytuacji ale wydaje mi się ze może bym jednak zgłosiła się do szpitala i spróbowała powalczyć o cc

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przez weekend Onka nic chyba nie wywalczy...wiadomo jak tam lubią podejmować decyzje w sobotę albo niedziele...
    Co do jedzenia to u mnie żadnych warzywek nie dawali...nawet plasterka salaty...
    Zamiast drzemać to ja mysle jak tam dziewczyny :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa u Nas w weekend w szpitalu nie mogę powiedzieć bo miałam i badania zrobione i usg także to chyba zależy od szpitala.

Zak a co mama dobrego przywiozła pochwal się ?! :D

A co do morfologii mnie zawsze mówiono ze tylko na czczo jest wiarygodny wynik

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie morfo była prawidłowa nawet wieczorem, bo w szpitalu mi robili i wyszła praktycznie tak samo, jak na czczo. Akurat tam w weekend mieli wyje... na pacjentów. Nic kompletnie się nie działo.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zalezy od szpitala, ale obawiam sie ze w wielu nic nie dzieje sie w weekendy. Zreszta kilka dziewczyn juz się na ro tez skarżyło...
    Dlatego Onka, jesli wiesz ze u Ciebie w szpitalu przykladaja sie do pracy w dni wolne to ja bym jednak poszla na oddział. Moze cos się uda zalatwic z cesarka?

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa pochwal się zdjatkiem małej ;)

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym moim szpitalu jest tak ze ordynatora zasadniczo nie ma w weekend i wtedy żadne decyzje nie są podejmowane. Co więcej, wiem ze w tym szpitalu każą rodzic takie dzieci SN, bo są bardzo nastawieni na SN. Do tego w sumie od zeszłego wtorku kiedy mnie wypisali zmieniło się tylko rozwarcie o 1 cm - wody tak samo, dziecko wielkosciowo podobnie (zresztą i tak wpisza co chcą w papiery, tak zrobili ostatnio ). Dlatego myślę że odesłali by mnie po 3 dniach w pon. a jakbym poszła w poniedziałek to 3 dni to by było już 41 tc skończony i może by się zdecydowali działać. Mogę próbować w innym szpitalu ale nawet nie wiem w którym i też nie wiem jak to by się skończyło.a metod wymusznia cc nie znam - co bym mogła powiedzieć?

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dziwna sprawa...no jeszcze mysle, ze ja mialam bardzo rozwodniona krew przez kroplowke, nie?

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2526 2527 2528 2529 2530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ