Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia wrote:Agaton u mnie cisza. Ból w kręgosłupie od nocy i klucie w szyjce od wczoraj na tym koniec.
Jedynie zauważyłam u siebie bardzo wrażliwe piersi od 3 dni nie wiem ale raczej nic wspólnego to nie ma
Nynusia tez mam jakieś bolące i wrażliwe cycochy ostatnio od kilku dni.Nynusia lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:
Frogi oj to taki zwiastun zblizajacego sie porodu , chociaz teraz dla nas wszystko to zwiastunA ciekawe ile będzie takich "z zaskoczenia"
-
Ja wczoraj spakowałam torbę
Mam do Was pytanko, czy bierzecie krem do smarowania miedzy zmianami pieluszek? W ogóle co kupiliście?
Ja linoderm plus z pantenolem, ale zastanawiam sie czy nie używać tego tylko po kąpieli, a w ciagu dnia natłuszczać np maścią nagietkowa albo olejkiem migdałowym.
Podzielcie sie kochane, co ? -
nick nieaktualnyStokrotka, jutro jeszcze pojedziemy do lekarki i zobaczymy czy się coś zmieniło. Jeśli się uda to pójdziemy do jakiegoś lekarza ze szpitala po 'prywatna opinie'.
Ja dziś od 730 miałam bóle krzyżowe i jak na @, do tego sraczka, ale weszłam pół h temu pod prysznic i przeszły -
Myślałam że już będzie wpis angeli
Jaroszka, na żelaznej mają rzeczy do pielęgnacji malucha np i nie trzeba brać.
Na sutki polecam coś wziąć, bo karmienie to niezły hardkor. Ja nie mam nic i smaruje własnym mlekiem.
Ja zdrowa, Tadzio zdrowy, po 15:30 idziemy do domu ♡♡!! Nie mogę się doczekać ♡♡!!ewwiel, Little Frog, onka, stokrotka25, soraya, mała.mi, ~Rewianka~, Lexie, jaroszka, paula1, lojkalojka, Nynusia, polkosia, miska2503, WiedźmaMaKota, annggela lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry
Zakocona śliczne zdjęcieczekamy na relację
super, że dzisiaj wychodzicie do domku
życzę miłych pobytów u teściowychmoi teściowie się dzisiaj do nas wybierali, ale się rozchorowali i jednak nas nie odwiedzą...
Szczęśliwa masz rację, że jakoś spokojnie się u nas zrobiło... u mnie mąż ma znowu pracujący weekend więc my z córką szybko ogarnęłyśmy mieszkanie i spędziłyśmy wczorajszy wieczór bardzo leniwieTV + jedzonko
dobrze, że córka w ciąży wspiera mnie z tym jedzeniem
W nocy miałam ból okresowy połączony z bólem spojenia... ale od rana już spokojnie
Jaroszka popieram pomysł z ogólnymi zasadami
Angela i SS- trzymam kciukipewnie już tulicie maleństwa
Dodinka ale zrobiłaś mi apetyt na sernik
A my witamy się w 38 tyg. wg Belly (37+0)
Little Frog, szczesliwa_mamusia21, Lexie, agaton, Nynusia, annggela lubią tę wiadomość
-
trzymam kciuki za rodzące i te ze skurczami, niech Wam poród lekki bedzie
ja dopiero zwlokłam się z łóżka, wczoraj prawie cały dzień przeleżałam... ból gardła, ropny katar...teraz przebralam się w dres i zalały mnie poty...temperatura 37.00... nie wiem czy jechac do lekarza...czy próbowac dalej domowych sposobów, nie chce z powodu kataru wylądowac w szpitalu, jak trafie na jakiegos nagdorliwca...
do smarowania pupy do szpitala biore bephantena w domu będę myć wodą pupkę i smarować na zmianę, raz tak, raz tak
chyba, ze bedzie wymagała kazdorazowego smarowania
sudocrem przy powazniejszych odparzeniach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 11:36
-
Blondik a inhalacje robisz sobie? Na katar znam taki sposób (nie wiem od czego to zależy, bo nie zawsze działa), wkładasz nogi do miski z gorącą wodą, musisz chwilę wymoczyć - można dodać soli albo gorczycy, wyciągasz, wycierasz, szybko nakładasz skarpetki i pod kołdrę.
-
Jaroszka ja biore do szpitala Alantan plus krem. Juz spakowany
Onka daj znac jutro w takim razie czy ktos wymyslil cos sensownego i trzymam kciuki za pozytywne wiadomosci. Moze samo zacznie sie rozkrecac jak dzis takie objawy byly ;*
A mnie zaczal bolec ząb na dokładkę... Szczesliwa wiem, ze amolu uzywalas na te.Twoje zabki, a cos jeszcze stosowalas?szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, nie odzywałam sie od czwartku bo jakos brak mi sił. Dalej leze w szpitalu, z serduszkiem i przepływami wszystko ok. Skurcze sa ale akcja sie nie rozkreca. Szyjka od czw sie skrocila ale brak rozwarcia
dzis mam bole brzucha ale u góry i nie wiem co to, bardzo boli.. jutro moj TP ale bym sie cieszyła gdybym urodzila. Ale chyba sie nie zapowiada. Na porodowce teraz sajgon - 4 porody. 2 dziewczyny z pokoju, jedna juz 11 dni po terminie- 7 dni po miala oxy i nie zadziałało, druga z cukrzyca Tp na 6.10 ale dzisiaj przebili jej pecherz plodowy.
Trzymajcie kciuki zeby mnie coś zlapalo bo leżenie i czekanue jest straszne.
Gratuluje nowym mamusia i również trzymam kciuki za następne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 11:51
-
jaroszka wrote:Ja wczoraj spakowałam torbę
Mam do Was pytanko, czy bierzecie krem do smarowania miedzy zmianami pieluszek? W ogóle co kupiliście?Dla mnie nie ma lepszego produktu, już ponad dwa lata go używam
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Ja juz miałam ktg: D haha , 40 minut dziś ( na razie) mój mały niesforny rozrabiaka nie chciał znów dac się pobadac , ma ich gdzieś i kosmiczne zapisy im tworzy a jak się kończy to szalaput !
Co do Mamuski będzie kolo 13/14 z obiadkiem .
Od rana miałam badania male , ktg , wzielaaaam długi ciepły prysznic bo aż brakowalo mi tego , ciut cieplejszy niż zawsze , ogolilam na oślep zoche trochę bo jutro badania mnie czekają i chyba wypisik do domciu:) okaże się jak tam moje AFI .
Angelaaaa aaaaaa ale super ! Mega szybko poszło wszystko , daj znać jak juz tylko bedziesz na siłach .kciukam mocno najmocniej.
Zakocona fajnie , ze juz do domu dziś wychodzicie . No to czeka Was pierwsza nocka w domciu:) zazdroszcze , juz moglabym urodzić za jednym zamachem jak jestem w szpitalu hehe .
Jeszcze dziś śnił mi się Oskarek po wieczorze zabaw jego , w życiu tak mi brzuch nie falowal i w życiu tak swoich nóżek czy raczek nie wystawial: D śniło mi się ze wypchnal tal nóżkę ze aż skora była przezroczysta i widziałam jego ułożenie i mowie synus zaraz się spotkamy a on ze jeszcze nie .maluda, stokrotka25, Little Frog, agaton, annggela lubią tę wiadomość
-
Blondik spróbowac najpierw domowych sposobow nie zaszkodzi. Ja wlasnie wydobylam mojego męża z przeziebienia czosnkiem, cieplym mlekiem z miodem i duuuzo herbat z cytryna i sokiem malinowym. No i duze dawki wit c rozpuszczalnej. 2 dni i mu przeszlo. Oprocz tych duzych dawek wit. Ptez mozesz sobie zrobic kuracje taka. Ja jeszcze czasem robie syrop z cebuli,czosnku i miodu.
-
magdallenee wrote:Dla mnie bezkonkurencyjny jest Bepanthen, zarówno na pupę dziecka jak i na obolałe sutki no i nie trzeba jej zmywać przed karmieniami
Dla mnie nie ma lepszego produktu, już ponad dwa lata go używam