X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Agaton u mnie cisza. Ból w kręgosłupie od nocy i klucie w szyjce od wczoraj na tym koniec.
    Jedynie zauważyłam u siebie bardzo wrażliwe piersi od 3 dni nie wiem ale raczej nic wspólnego to nie ma

Nynusia tez mam jakieś bolące i wrażliwe cycochy ostatnio od kilku dni.

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:

Frogi oj to taki zwiastun zblizajacego sie porodu , chociaz teraz dla nas wszystko to zwiastun :D
    No jakby nie było, to każdej z nas już do porodu tak blisko, że mogą się pojawiać jakieś oznaki :D A ciekawe ile będzie takich "z zaskoczenia" ;)

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milia wrote:
    Jaroszka wysłałam do Ciebie zaproszenie, bo mam do Ciebie pytanie ;)

O rany przepraszam juz juz

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno sie zdarzy pare takich kinder niespodzianek :D

38 tydzień <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 11:17

jaroszka, zakocona, stokrotka25, Lexie, Katarzyna87, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milia nie mam od Ciebie zaproszenia :( jeżeli masz pytanie w kwestii leków to niestety juz nic nie zostało :(

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj spakowałam torbę :)

Mam do Was pytanko, czy bierzecie krem do smarowania miedzy zmianami pieluszek? W ogóle co kupiliście?
    Ja linoderm plus z pantenolem, ale zastanawiam sie czy nie używać tego tylko po kąpieli, a w ciagu dnia natłuszczać np maścią nagietkowa albo olejkiem migdałowym.

Podzielcie sie kochane, co ?

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, jutro jeszcze pojedziemy do lekarki i zobaczymy czy się coś zmieniło. Jeśli się uda to pójdziemy do jakiegoś lekarza ze szpitala po 'prywatna opinie'.

Ja dziś od 730 miałam bóle krzyżowe i jak na @, do tego sraczka, ale weszłam pół h temu pod prysznic i przeszły :/

• zakocona Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że już będzie wpis angeli :)

Jaroszka, na żelaznej mają rzeczy do pielęgnacji malucha np i nie trzeba brać.
    Na sutki polecam coś wziąć, bo karmienie to niezły hardkor. Ja nie mam nic i smaruje własnym mlekiem.

Ja zdrowa, Tadzio zdrowy, po 15:30 idziemy do domu ♡♡!! Nie mogę się doczekać ♡♡!!

ewwiel, Little Frog, onka, stokrotka25, soraya, mała.mi, ~Rewianka~, Lexie, jaroszka, paula1, lojkalojka, Nynusia, polkosia, miska2503, WiedźmaMaKota, annggela lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja mam olejek migdalowy i kokosowy na razie.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja do smarowania pupci mam sudocrem - ale to wiadomo, że w skrajnych przypadkach no i linomag. Ale linomagu nie mam zamiaru stosować przy każdej zmianie pieluszki. Okaże się poza tym w praniu jak będzie :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Zakocona śliczne zdjęcie :) czekamy na relację :) super, że dzisiaj wychodzicie do domku :)

życzę miłych pobytów u teściowych :) moi teściowie się dzisiaj do nas wybierali, ale się rozchorowali i jednak nas nie odwiedzą...

Szczęśliwa masz rację, że jakoś spokojnie się u nas zrobiło... u mnie mąż ma znowu pracujący weekend więc my z córką szybko ogarnęłyśmy mieszkanie i spędziłyśmy wczorajszy wieczór bardzo leniwie :) TV + jedzonko :) dobrze, że córka w ciąży wspiera mnie z tym jedzeniem :)
    W nocy miałam ból okresowy połączony z bólem spojenia... ale od rana już spokojnie :)

Jaroszka popieram pomysł z ogólnymi zasadami :)

Angela i SS- trzymam kciuki :) pewnie już tulicie maleństwa :)

Dodinka ale zrobiłaś mi apetyt na sernik :)

A my witamy się w 38 tyg. wg Belly (37+0) :)

Little Frog, szczesliwa_mamusia21, Lexie, agaton, Nynusia, annggela lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za rodzące i te ze skurczami, niech Wam poród lekki bedzie :)

ja dopiero zwlokłam się z łóżka, wczoraj prawie cały dzień przeleżałam... ból gardła, ropny katar...teraz przebralam się w dres i zalały mnie poty...temperatura 37.00... nie wiem czy jechac do lekarza...czy próbowac dalej domowych sposobów, nie chce z powodu kataru wylądowac w szpitalu, jak trafie na jakiegos nagdorliwca...

do smarowania pupy do szpitala biore bephanten :) a w domu będę myć wodą pupkę i smarować na zmianę, raz tak, raz tak :) chyba, ze bedzie wymagała kazdorazowego smarowania :) sudocrem przy powazniejszych odparzeniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 11:36

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • maluda Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja do szpitala nie biorę rzeczy do pielęgnacji, bo mają te rzeczy i nie trzeba brać. Do domu kupiłam też linoderm plus z pantenolem. Zobaczymy w praktyce jak będzie :)

relganli4wkmj4ii.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik a inhalacje robisz sobie? Na katar znam taki sposób (nie wiem od czego to zależy, bo nie zawsze działa), wkładasz nogi do miski z gorącą wodą, musisz chwilę wymoczyć - można dodać soli albo gorczycy, wyciągasz, wycierasz, szybko nakładasz skarpetki i pod kołdrę.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja biore do szpitala Alantan plus krem. Juz spakowany :)

Onka daj znac jutro w takim razie czy ktos wymyslil cos sensownego i trzymam kciuki za pozytywne wiadomosci. Moze samo zacznie sie rozkrecac jak dzis takie objawy byly ;*

A mnie zaczal bolec ząb na dokładkę... Szczesliwa wiem, ze amolu uzywalas na te.Twoje zabki, a cos jeszcze stosowalas?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie odzywałam sie od czwartku bo jakos brak mi sił. Dalej leze w szpitalu, z serduszkiem i przepływami wszystko ok. Skurcze sa ale akcja sie nie rozkreca. Szyjka od czw sie skrocila ale brak rozwarcia :/ dzis mam bole brzucha ale u góry i nie wiem co to, bardzo boli.. jutro moj TP ale bym sie cieszyła gdybym urodzila. Ale chyba sie nie zapowiada. Na porodowce teraz sajgon - 4 porody. 2 dziewczyny z pokoju, jedna juz 11 dni po terminie- 7 dni po miala oxy i nie zadziałało, druga z cukrzyca Tp na 6.10 ale dzisiaj przebili jej pecherz plodowy.
    Trzymajcie kciuki zeby mnie coś zlapalo bo leżenie i czekanue jest straszne.
    Gratuluje nowym mamusia i również trzymam kciuki za następne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 11:51

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ja wczoraj spakowałam torbę :)

Mam do Was pytanko, czy bierzecie krem do smarowania miedzy zmianami pieluszek? W ogóle co kupiliście?
    Dla mnie bezkonkurencyjny jest Bepanthen, zarówno na pupę dziecka jak i na obolałe sutki no i nie trzeba jej zmywać przed karmieniami :) Dla mnie nie ma lepszego produktu, już ponad dwa lata go używam :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ja juz miałam ktg: D haha , 40 minut dziś ( na razie) mój mały niesforny rozrabiaka nie chciał znów dac się pobadac , ma ich gdzieś i kosmiczne zapisy im tworzy a jak się kończy to szalaput ! :D
    Co do Mamuski będzie kolo 13/14 z obiadkiem .
    Od rana miałam badania male , ktg , wzielaaaam długi ciepły prysznic bo aż brakowalo mi tego , ciut cieplejszy niż zawsze , ogolilam na oślep zoche trochę bo jutro badania mnie czekają i chyba wypisik do domciu:) okaże się jak tam moje AFI .

Angelaaaa aaaaaa ale super ! Mega szybko poszło wszystko , daj znać jak juz tylko bedziesz na siłach . <3 kciukam mocno najmocniej.

Zakocona fajnie , ze juz do domu dziś wychodzicie . No to czeka Was pierwsza nocka w domciu:) zazdroszcze , juz moglabym urodzić za jednym zamachem jak jestem w szpitalu hehe .
    Jeszcze dziś śnił mi się Oskarek po wieczorze zabaw jego , w życiu tak mi brzuch nie falowal i w życiu tak swoich nóżek czy raczek nie wystawial: D śniło mi się ze wypchnal tal nóżkę ze aż skora była przezroczysta i widziałam jego ułożenie i mowie synus zaraz się spotkamy a on ze jeszcze nie . :D

maluda, stokrotka25, Little Frog, agaton, annggela lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik spróbowac najpierw domowych sposobow nie zaszkodzi. Ja wlasnie wydobylam mojego męża z przeziebienia czosnkiem, cieplym mlekiem z miodem i duuuzo herbat z cytryna i sokiem malinowym. No i duze dawki wit c rozpuszczalnej. 2 dni i mu przeszlo. Oprocz tych duzych dawek wit. Ptez mozesz sobie zrobic kuracje taka. Ja jeszcze czasem robie syrop z cebuli,czosnku i miodu.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallenee wrote:
    Dla mnie bezkonkurencyjny jest Bepanthen, zarówno na pupę dziecka jak i na obolałe sutki no i nie trzeba jej zmywać przed karmieniami :) Dla mnie nie ma lepszego produktu, już ponad dwa lata go używam :)
    Ja tez będę brała ten krem bo go uwielbiam , zawsze na ranki i tatuaże uzywalam . Zajebiscie się goilo i dla dziecka mam pol tuby bepantenu mojego , wykorzystany najpierw później dokupie , mam linomag ale to nie na codzien wiadomo i sudocrem kupilam tez .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2542 2543 2544 2545 2546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ