Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest Alanek SS od 2:55.
stokrotka25, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, Lexie, Katarzyna87, ~Rewianka~, maluda, agaton, paula1, jaroszka, lojkalojka, zakocona, Nynusia, polkosia, ewwiel, ss, miska2503, Bąbelek, annggela lubią tę wiadomość
-
Stokrotko ja tylko amolu uzywalam , wiem ze mozna jeszcze apap i paracetamol ale ja nie chcialam brac zadnych lekow nawet tych bezpiecznych wiec u mnie tylko amol
Kurcze nie moge polubic postow daje "lubie" i mnie wyrzuca na sama gore strony ;/
Włoski wyprostowane rosolek gotowy
Zakretka , mam nadzieje ze wszystko bedzie super i wyjdziecie do domku -
SS gratulacje w takim razie.
Laski coraz więcej nas się rozpakowuje , ciekawe kto następny: D
Tzn wiadomo , jutro nasza szczęśliwa przytuli synka < 3 kto jeszcze ??
Chyba wiele chętnych jest: D
Kochana no musi , jest ok wiec po co maja trzymaćszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
stokrotka25 wrote:Jutro wizyta i sciaganie krazka,3majcie kciuki o 16... troche sie stracham:)
Polkosia bolalo Cie sciaganie
I ciekawe jak Amerie,bo ona miala szew..
Czekamy na relacje i dzisiejsze dzieci:) Miłej niedzieli!
Trochę pociągnęło, zakłuło - tak, jakby się zassała szklanka i chciałabyś ją na siłę oderwaćAle to 3 sekundy. Jak wyjęła, to jakby w ogóle nic.
stokrotka25 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
~Rewianka~ wrote:Zakocona i Jacusianka - wielkie gratulacje za wspaniałe chłopaki
SS i Angela - trzymam za Was kciuki od nocy! Angela, ale u Ciebie to szybciutko poszło
Miłego dnia dziewczyny i czekamy dziś na dwie kolejne, no chyba, że Dzieciaki zrobią kumulację w poniedziałek 05.10.15
Ja mam przeczucie, że urodzę 5.10~Rewianka~ lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nynusia własnie mam Dopegyt.
Ja jestem niskociśnieniowcem. Normalnie mam 110/60 i mniej, a rano jak się budzę to nawet położne w szpitalu mówiły, że mam ciśnienie umarlaka i za pierwszym razem mnie budziły rano czy wszystko OK.
Dziś rano jak się obudziłam mialam 120/71, a 4h później mimo że moją jedyną aktywnością było umycie dwóch szklanek po herbacie i talerzyka już 139/88. Lekarka kazała mi brać Dopegyt jak będzie 140/90, więc jeszcze poczekam ;p
Młoda się rusza, więc u niej chyba dobrze.
Dzisiaj jadę na obiad do rodziców, więc zmierzę sobie u Nich na innym aparacie.
Nie będę się na siłę na IP pchała. Nie jestem ich fanka (pierwsza rzecz), a druga to mogliby chcieć mnie zostawić, a nie ma mojego męża i jest weekend, więc nic nie zrobią.
Jaroszka u Nas powiedzieli, że jak odejdą czyste wody to polecają jeszcze długi prysznic, dopakować rzecz i tak do 2h być na oddziale. Nie ma co gnać na siłę.
SS wielkie gratulacje
Angela też pewnie już tuli swojego malucha.
Jeszcze dwie dzisiaj, żeby "normę wyrobić"To na pewno nie będę ja, która się pisze ;p?
-
Stokrotko nie ma za co , mam nadzieje ze Ci pomoze troszke ten amol , trzymam kciuki wiem co to bol zeba ehh ...
Zakretka oj tak , nie dochodzi to do mnie ze jutro bede miala synka na rekach a jeszcze jest w brzuszku ... matko to jest takie niesamowite ... az mi sie płakać chceZakręconaOna, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa-dominika wrote:Przepraszam ze tak się Wam wcinam tutaj:) powiedzcie mi proszę jak używacie amolu na zęba? Co to daje?
Ja smaruje zeba i dziaslo pod nim , za chwile zaczyna tak jakby pulsowac i "mrozi" tak jakby dretwieje i mega ulga ! Przynajmniej u mnie tak działa , jakbym nie miala amolu na te zeby to nie wiem co bym zrobila , uratowal mnie -
Szczęśliwa oooo proszę jaka nowość zntym amolem: D w życiu bym nie pomyślala serio . Jak kiedyś ząb będzie mnie bolal to wyprobuje ten specyfik i do zęba.
Co Michelinka jestem mega ciekawa ile wazy i jak wygląda ! Czy taki serdelek jak się zapowiada czy mniejszy hehe: )szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Stokrotko współczuję bólu zęba- też kilka razy miałam ten problem, bo w ciąży wypadła mi część plomby i co jakiś czas mój ząb zaczyna niestety boleć. Na środki przeciwbólowe się nie zdecydowałam. Mi trochę ulgi przynosi masaż szczoteczką do zębów, amol i płukanie jamy ustnej srebrną wodą.
Zimne okłady w moim przypadku w ogóle nie zadziałały, było jeszcze gorzej.
Edit: Ps. srebrna woda pomogła mi też w przypadku bólu gardła, wyleczenia trudno gojącej się rany, a mojemu mężowi zlikwidowała kurzajkę, która pojawiła się na dłoniWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 13:46
-
Blondik wrote:trzymam kciuki za rodzące i te ze skurczami, niech Wam poród lekki bedzie
ja dopiero zwlokłam się z łóżka, wczoraj prawie cały dzień przeleżałam... ból gardła, ropny katar...teraz przebralam się w dres i zalały mnie poty...temperatura 37.00... nie wiem czy jechac do lekarza...czy próbowac dalej domowych sposobów, nie chce z powodu kataru wylądowac w szpitalu, jak trafie na jakiegos nagdorliwca...
do smarowania pupy do szpitala biore bephantena w domu będę myć wodą pupkę i smarować na zmianę, raz tak, raz tak
chyba, ze bedzie wymagała kazdorazowego smarowania
sudocrem przy powazniejszych odparzeniach.
Blondik na gardło znajoma lekarka poleciła mi kiedyś płukanie gardła sodą oczyszczoną- 2 łyżeczki na szklankę wody (podobno działa jak naturalny antybiotyk). U mnie pomaga ta mikstura pod warunkiem, że zastosuję ją dość szybko zanim choroba się już rozwinie.