X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • soraya Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest Alanek SS od 2:55. :)

stokrotka25, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, Lexie, Katarzyna87, nick nieaktualny, maluda, agaton, paula1, jaroszka, lojkalojka, zakocona, Nynusia, polkosia, ewwiel, ss, miska2503, Bąbelek, annggela lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybka akcja była u ss :) gratulacje!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata_lia to trzymamy kciuki!;) moze dołaczysz dzis do Angelki i ss :)

nat_alia lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko ja tylko amolu uzywalam , wiem ze mozna jeszcze apap i paracetamol ale ja nie chcialam brac zadnych lekow nawet tych bezpiecznych wiec u mnie tylko amol :)

Kurcze nie moge polubic postow daje "lubie" i mnie wyrzuca na sama gore strony ;/

Włoski wyprostowane rosolek gotowy :)

Zakretka , mam nadzieje ze wszystko bedzie super i wyjdziecie do domku :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS gratulacje w takim razie. :)
    Laski coraz więcej nas się rozpakowuje , ciekawe kto następny: D
    Tzn wiadomo , jutro nasza szczęśliwa przytuli synka < 3 kto jeszcze ??
    Chyba wiele chętnych jest: D

Kochana no musi , jest ok wiec po co maja trzymać :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Szczesliwa, tez nie chcialabym wlasnie nic łykac, całą ciążę sie obeszlo a teraz na koniec...:(

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Jutro wizyta i sciaganie krazka,3majcie kciuki o 16... troche sie stracham:)
    Polkosia bolalo Cie sciaganie

I ciekawe jak Amerie,bo ona miala szew..

Czekamy na relacje i dzisiejsze dzieci:) Miłej niedzieli!

Trochę pociągnęło, zakłuło - tak, jakby się zassała szklanka i chciałabyś ją na siłę oderwać ;) Ale to 3 sekundy. Jak wyjęła, to jakby w ogóle nic.

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Zakocona i Jacusianka - wielkie gratulacje za wspaniałe chłopaki :-D

SS i Angela - trzymam za Was kciuki od nocy! Angela, ale u Ciebie to szybciutko poszło :-)

Miłego dnia dziewczyny i czekamy dziś na dwie kolejne, no chyba, że Dzieciaki zrobią kumulację w poniedziałek 05.10.15 :-D

Ja mam przeczucie, że urodzę 5.10 :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tego zassania sie boje...:) tym bardziej, ze u mnie sie 4 miesiace zassawal, mam nadzieje, ze to nie robi :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia własnie mam Dopegyt.

Ja jestem niskociśnieniowcem. Normalnie mam 110/60 i mniej, a rano jak się budzę to nawet położne w szpitalu mówiły, że mam ciśnienie umarlaka i za pierwszym razem mnie budziły rano czy wszystko OK.

Dziś rano jak się obudziłam mialam 120/71, a 4h później mimo że moją jedyną aktywnością było umycie dwóch szklanek po herbacie i talerzyka już 139/88. Lekarka kazała mi brać Dopegyt jak będzie 140/90, więc jeszcze poczekam ;p
    Młoda się rusza, więc u niej chyba dobrze.

Dzisiaj jadę na obiad do rodziców, więc zmierzę sobie u Nich na innym aparacie.

Nie będę się na siłę na IP pchała. Nie jestem ich fanka (pierwsza rzecz), a druga to mogliby chcieć mnie zostawić, a nie ma mojego męża i jest weekend, więc nic nie zrobią.

Jaroszka u Nas powiedzieli, że jak odejdą czyste wody to polecają jeszcze długi prysznic, dopakować rzecz i tak do 2h być na oddziale. Nie ma co gnać na siłę.

SS wielkie gratulacje :)
    Angela też pewnie już tuli swojego malucha.

Jeszcze dwie dzisiaj, żeby "normę wyrobić" ;D To na pewno nie będę ja, która się pisze ;p?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 4 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko nie ma za co , mam nadzieje ze Ci pomoze troszke ten amol , trzymam kciuki wiem co to bol zeba ehh ... :(

Zakretka oj tak , nie dochodzi to do mnie ze jutro bede miala synka na rekach a jeszcze jest w brzuszku ... matko to jest takie niesamowite ... az mi sie płakać chce <3

ZakręconaOna, stokrotka25 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze tak się Wam wcinam tutaj:) powiedzcie mi proszę jak używacie amolu na zęba? Co to daje?

Wysłany: 4 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa-dominika wrote:
    Przepraszam ze tak się Wam wcinam tutaj:) powiedzcie mi proszę jak używacie amolu na zęba? Co to daje?

Ja smaruje zeba i dziaslo pod nim , za chwile zaczyna tak jakby pulsowac i "mrozi" tak jakby dretwieje i mega ulga ! Przynajmniej u mnie tak działa , jakbym nie miala amolu na te zeby to nie wiem co bym zrobila , uratowal mnie :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to ósemki czy ogólnie na bolące zeby?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa oooo proszę jaka nowość zntym amolem: D w życiu bym nie pomyślala serio . Jak kiedyś ząb będzie mnie bolal to wyprobuje ten specyfik i do zęba. :)

Co Michelinka jestem mega ciekawa ile wazy i jak wygląda ! Czy taki serdelek jak się zapowiada czy mniejszy hehe: )

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem mega ciekawa jaki duży będzie Michelinek :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko współczuję bólu zęba- też kilka razy miałam ten problem, bo w ciąży wypadła mi część plomby i co jakiś czas mój ząb zaczyna niestety boleć. Na środki przeciwbólowe się nie zdecydowałam. Mi trochę ulgi przynosi masaż szczoteczką do zębów, amol i płukanie jamy ustnej srebrną wodą.

Zimne okłady w moim przypadku w ogóle nie zadziałały, było jeszcze gorzej.

Edit: Ps. srebrna woda pomogła mi też w przypadku bólu gardła, wyleczenia trudno gojącej się rany, a mojemu mężowi zlikwidowała kurzajkę, która pojawiła się na dłoni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 13:46

relganli4wkmj4ii.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też na ból zęba trochę pomagało płukanie wodą utlenioną.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    trzymam kciuki za rodzące i te ze skurczami, niech Wam poród lekki bedzie :)

ja dopiero zwlokłam się z łóżka, wczoraj prawie cały dzień przeleżałam... ból gardła, ropny katar...teraz przebralam się w dres i zalały mnie poty...temperatura 37.00... nie wiem czy jechac do lekarza...czy próbowac dalej domowych sposobów, nie chce z powodu kataru wylądowac w szpitalu, jak trafie na jakiegos nagdorliwca...

do smarowania pupy do szpitala biore bephanten :) a w domu będę myć wodą pupkę i smarować na zmianę, raz tak, raz tak :) chyba, ze bedzie wymagała kazdorazowego smarowania :) sudocrem przy powazniejszych odparzeniach.

Blondik na gardło znajoma lekarka poleciła mi kiedyś płukanie gardła sodą oczyszczoną- 2 łyżeczki na szklankę wody (podobno działa jak naturalny antybiotyk). U mnie pomaga ta mikstura pod warunkiem, że zastosuję ją dość szybko zanim choroba się już rozwinie.

relganli4wkmj4ii.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss, wielkie gratulacje :)! Czekamy na relację i fotkę malucha :)!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2543 2544 2545 2546 2547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ