X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • maluda Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS- gratulacje :)

relganli4wkmj4ii.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Nynusia tez mam jakieś bolące i wrażliwe cycochy ostatnio od kilku dni.
    No i siara się pojawiła ciekawe czy to jakiś zwiastun ? W ogóle wydają mi się jakby bardziej napompowane

agaton lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ja wczoraj spakowałam torbę :)

Mam do Was pytanko, czy bierzecie krem do smarowania miedzy zmianami pieluszek? W ogóle co kupiliście?
    Ja linoderm plus z pantenolem, ale zastanawiam sie czy nie używać tego tylko po kąpieli, a w ciagu dnia natłuszczać np maścią nagietkowa albo olejkiem migdałowym.

Podzielcie sie kochane, co ?

Ja postawiłam na bephanten

l22nhdgeccid541p.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki maluda i agania za rady. Na razie to bol do zniesienia i posmarowałam dentoseptem A bo tylko to mam w domu.
    Maluda a srebrna woda to...? Roztwor azotanu srebra?
    Ok, doczytałam co to:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 13:54

maluda lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 a mierzyłas sobie może cukier ? Ja zauważyłam że jak zjem coś słodkiego to cisnienie mi skacze. Gin mi mówił ze 140/90 jest jeszcze ok jakby któreś przekroczyło to wtedy brać dodatkową tabletkę. U mnie po braniu 2tyg tych tabletek ciśnienie jest w super normie nawet po słodkim czy wysiłku jest ok

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia mi się siara pojawiła w zeszłym tyg i nic. ..

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na osemki i na bolace zeby , ja chyba wyprobowalam juz na kazdym zebie i dziala na wszystkich :)

Dzieki dziewczyny ! Fajnie ze myslicie o moim Michelinku :* , na pewno napisze i sama jestem ciekawa tej zagadki , czy wyjdzie serdelek czy jakas kruszynka :)

SS - gratulacje , szybko poszlo ! :)
    Ciekawe jak tam Angelka :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallenee wrote:
    Dla mnie bezkonkurencyjny jest Bepanthen, zarówno na pupę dziecka jak i na obolałe sutki no i nie trzeba jej zmywać przed karmieniami :) Dla mnie nie ma lepszego produktu, już ponad dwa lata go używam :)

Też tylko go spakowałam z kosmetyków takich.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Wlasnie tego zassania sie boje...:) tym bardziej, ze u mnie sie 4 miesiace zassawal, mam nadzieje, ze to nie robi :)

Zupełnie nie masz czego, to moment :)

SS, gratulacje <3

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • maluda Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Dzieki maluda i agania za rady. Na razie to bol do zniesienia i posmarowałam dentoseptem A bo tylko to mam w domu.
    Maluda a srebrna woda to...? Roztwor azotanu srebra?

Stokrotka ja dostałam ta "srebrną wodę" od mamy mojego ucznia, która na co dzień zajmuje się medycyną naturalną, potocznie mówi się na to srebrna woda, inaczej jest to roztwór srebra koloidalnego. Można to stosować wewnętrznie- picie (np. przeziębienia, bóle mięśni i stawów, chorobach wrzodowych) i zewnętrznie- przemywanie (np. oparzenia, trudno gojące się rany, skaleczenia, zmiany skórne, opryszczka, ukąszenia owadów). My w domu do tej pory używamy tylko zewnętrznie i do przepłukiwania jamy ustnej (ból zęba, ból gardła).
    Edit: u nas zadziałało na niektóre problemy więc może ktoś jeszcze wykorzysta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 14:15

stokrotka25, agaton lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od południa rozkręcamy akcję, najpierw aplikacja, potem orgazm, sutki, masowanie brzucha i skakanie na piłce. Skurcze są nieregularne jak na razie, ale ważne że są :) Co jeszcze mogę porobić? Spacer, schody?

Little Frog, stokrotka25, maluda, ~Rewianka~, Blondik, agaton, zakocona, lojkalojka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, moze przysiady?

polkosia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia co prawda nie mam glukometru, ale zrobiłam test. Zmierzyłam ciśnienie, potem zjadłam ciasteczka, za jakiś czas zmierzyłam jeszcze raz. Różnica prawie żadna. Wiadomo nie jest identyczne, ale bardzo podobne.

Polkosia a nie wolisz po prostu poczekać na maluszka, jak sama zdecyduje się wyjść?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Polkosia, a dosłownie wczoraj miałam Ci pisać, że zauważyłam, że spokojniej czekasz na małą, ale zapomniałam :D A tu dziś takie działania :D

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu hehe chyba tylko czekanie poozostalo :D Wszystko wykorzystane :P

Laseczki ja sie ubieram i jade do szpitala , jeszcze nie wiem co mnie tam czeka , ale chyba badania golenie i do domku , odezwe sie pozniej :*

jaroszka, maluda, Little Frog, stokrotka25, polkosia, agaton, ZakręconaOna, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki laski :* pytam, bo nam w SR mówili, ze smarować trzeba po każdej zmianie pieluszki i niby ten moj linoderm jest do tak zwanego pieluszkowania....i jest mało chemiczny, ale mimo wszystko nie wyobrażam sobie 20 razy dziennie ta chemia smarować....

Stokrotka bidulo... Ja mam popsute ósemki takie maleństwa mi sie wykluły i od razu czarne....nie boli mnie narazie, ale cuchnie z nich muszę często i dokładnie myć zeby no i pewnie po porodzie do dentysty na wyrwanie,..,bo tego sie leczyć nie da rączej...

Nynusia tez mi sie wydaje, ze siara jest, bo mam żółte plamki na cyckach i jak ścisne to leci troszkę :) moze to ma związek z tymi bólami cycków ... Kto wie....

relgh371crdcdbv2.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ss

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybki wpis ;) pózniej was nadrobię :)
    Dorianek 48cm i 28950gr urodził sie o godz 11.18 było cieżko tzn rozwarcie na 10 cm było o godz 7.00 ale męczyłam sie z wypchnieciem, nie obyło sie bez pomocy musieli zassac mu główkę i pomoc mi . Pozszywana jestem, ale o bólu juz zapomniałam ;( jest cudowny <3

Little Frog, EwelKa wielka, polkosia, soraya, ewwiel, Katarzyna87, nat_alia, Nynusia, miska2503, maluda, onka, stokrotka25, ~Rewianka~, Blondik, agaton, jaroszka, paula1, mała.mi, aanaa, lojkalojka, madu, szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota, Lexie, Bąbelek, my dream lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam wizytę u teściowej. Czekalismy pod domem 20 minut, chociaż byliśmy umówieni. Jednak to my jesteśmy głupi, ze nie wzięliśmy kluczy do ich domu bo przynajmniej byśmy czekali w środku :)

Lexie lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, gratuluję!! :):) Wracaj szybko do siebie i ciesz się swoim maleństwem :)

annggela lubi tę wiadomość

‹‹ 2544 2545 2546 2547 2548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ