X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry . :)

Onka ja pitole , a juz myslalam , ze może jednak jednak ...

Szczęśliwa jeeeeeejku , juz pewnie tuli dzieciątko ! <3

Mika gratulacje donoszonej ciąży: D pewnie w tym wszystkim niezauwazylas hehe.

Ja od 5 na nogach , słuchanie serduszka dziecka , cisnienie , leki ... Padnieta jestem strasznie , jeszcze noc była okropna ... Duszności , skrzupiace okropnie łóżko , co chwile siku i sprawdzanie czy nic nie leci bo kuzwa wkładka co chwila wilgotna , prześcieradła tylko pod tylkiem wilgotne ale bez plam i nie mokre ...
    Myśli sto na minute eh masakra ...
    Zaraz ide się kąpać i ruszam na badania dalsze i decyzja co robią. . .

Mikejla, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, pralka <3 :) :) :)
    Jednak taki mocny wstrząs jest czasami najlepszym rozwiązaniem. Cieszę się, że mąż się ogarnął i udało mu się załatwić to, co tak odwlekał w nieskończoność.

Zakocona, to się opanowałaś. Jaja będę jak ja zacznę przeklinać, bo w sumie mąż jeszcze nigdy nie słyszał :D

A miałam Wam jeszcze napisać :D Dziś w nocy się tak przebudziłam i co sobie myślę? - "Matko! Tylko nie teraz!" hahahaha....podkreślę, że to było takie normalne przebudzenie, żadnych bóli itp. Chyba muszę trochę odizolować się od forum, bo mi się już powoli na mózg rzuca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 08:08

Mikejla, maluda lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika dobrze widzieć Cię tu znowu :) jak fajnie, ze mąż zaczyna się ogarniać, może potrzebował takiego kopa?

Szczęśliwa - myślałam o Tobie tak bardzo, że mi się przyśniłaś ;) tuliłaś swoje maleństwo :)

Ja miałam kiepski weekend ;/ już mam dość tej ciąży :( jeszcze na domiar złego jak w sobotę chciałam poświntuszyć to B. wytłumaczył się, ze chce mu się spać, taaaa... jasne, też bym nie chciała się kochac z taką wielką krową :(
    Idę dziś do położnej, ciekawe czym mnie "zaskoczy"?

Mikejla lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka – trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki! Mam nadzieję, że może już tulisz Maciusia albo stanie się to lada moment!

Szczęśliwa – za chwilę już będziesz tulić do serca swojego Michelinka <3

Mika – super, że się odezwałaś z takimi dobrymi wieściami! Czytając Twój post tak się wzruszyłam, że mi łzy w oczach stanęły, że nareszcie zaczyna się u Ciebie układać, a Tobie się to tak bardzo należy. Podziwiam Cię za wytrwałość i wyrozumiałość, jesteś wspaniałą kobietą!

Polkosia – mam nadzieję, że Twoje wczorajsze przeczucie się spełni :-)

EwelkaWielka – uwielbiam Twoje poczucie humoru :-D

A ja dziś zasmarkana, z bólem gardła, głowy i łupaniem w kościach popijam herbatę z lipy. Coś mnie brało od piątku, pomimo akcji ratunkowej i tak się rozkręciło :-/ Z jednej strony chciałabym zaraz rodzić, ale z drugiej sobie tego nie wyobrażam w tym stanie, bo nawet oddychać nie mogę :-(

Mikejla lubi tę wiadomość

• soraya Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dalej w 2paku rozwarcie tylko 1.5 cm. Czekam na wizyte i decyzje o cc.

polkosia lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka no nie zauważyłam nawet, ale fakt...już jest coraz bliżej :)

Żabka tak - TO JEST pralka :D a ile prania było, ło matko...

Wiedźma dziękuję :) widocznie potrzebował dość mocnego i głęboko w d...

Rewianka, no po takich słowach to ja się raczej wzruszyłam :)

Ale już dosyć. Ciekawe jak dziewczyny. Szczęśliwa o której miała mieć cc? Jak Lexie? No i Soraya, przepraszam, ale nie czytałam chyba aż tak, jesteś w szpitalu tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 08:37

Little Frog, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Szczęśliwa - POWODZENIA :) czekamy na wieści

Onka też?? To zaciskam kciuki mocno :)

Lexie - o matko, wracaj do domu żeby czasem Cię nie zatrzymali.

Ja byłam w szpitalu od środy, szyjka spłaszczona rozwarcie 2cm, brak skurczy. Zostawili mnie bo trochę tętno za wysokie, ale tylko 1 ktg reszta super. I w końcu w skończonym 40+0 tyg w dzień porodu wyszłam do domu z brzuchem :/ Więc czas mam do 12/10 potem będą wywoływać. Matkoooooooooooooo, naprawdę lepiej jest z zaskoczenia wcześniej urodzić :/

Jestem mega niewyspana, dziewczyna ze mną na sali z dzidziusiem, co 2 godz w nocy sprawdzali mi serduszko, padam. No i mam meeeega zaległości na forum, raczej nie nadrobię ;)

Trzymam za wszystkie kciukasy

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa o 6:30 miała być w szpitalu albo cieta juz sama nie pamietam z tego wszystkiego . :)

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamom: SS, Zakocona- dobra robota!:)

Lexie, bądź dobrej myśli:)
    Soraya Ty również:)
    Szczęsliwa mamusiu powodzenia!
    Onka, za Ciebie też kciuki, żeby ten stres się w koncu skończył!
    Aganiu- wyrazy wspołczucia :(

Mika- brawo, w końcu postawiłaś na swoim:) Oby już teraz tylko takie wiadomości od Ciebie płynęły. Szkoda tylko, że te wszystkie zmiany musiały być okupione takimi nerwami.

ja się w sobote osprzatałam i wieczór przez dwie godziny miałam skurcze regularne co 6-7 minut, niestety się wyciszyły po nospie i melisie. Wczoraj cisza, za to zestresowałam się nie na żarty, bo nie mogłam znalesc młodego detektorem, na szczeście odppłacił mi sie pół godziny poźniej za te męczarnię solidnymi kopami. Ale fakt od jakiegoś czasu jest baaaaaaardzo spokojny. Poza tym u mnie cisza...

Miłego dnia!

21.10.2015 Leon <3
  • my dream Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę u giną. Juz nie mogę się doczekać. Jakiekolwiek skurcze się uspokoily także chyba nie prędko będzie poród.
    Gratuluje wszystkim Mamuskom i trzymam kciuki za następne :)

mhsvh371pdpt408y.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ide na lewatywe trzymajcie kciuki

zakocona, madu, agania, Little Frog, lojkalojka, Mikejla, ewwiel, paula1, miska2503, annggela, ZakręconaOna, Blondik, ~Rewianka~, agaton, Lexie, maluda, Nynusia, Bąbelek, stokrotka25, sylwia1985 lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    Dziewczyny ide na lewatywe trzymajcie kciuki

Czy Ty rodzisz kochana??????????? Ale super w terminie akurat :)

Nynusia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - kciuki
    Rewianka- dzięki :)
    Wiedźma- tez jak moj maz mówi, ze jest zmęczony to mam podobne wytłumaczenia a teraz to już w ogóle :) myśle, ze im to nie przeszkadza, ze jesteśmy jak wielorybki :) bardziej pewnie martwią sie o dziecko albo boja sie, ze je w oko trafia :)
    Mika- oby tak dalej :) widzę, ze podobne mamy problemy bo ja pół ciazy tez sie o pewne rzeczy w domu nie mogłam doprosić za to na wszystkie głupoty miał czas. W końcu tez zrobił ale ile kłótni mnie to kosztowało i łez to masakra. Niestety niektórzy faceci maja dziwne charaktery, teraz bedzie tylko lepiej :) musimy w to wierzyć :) to, ze chciałaś wyjechać pokazuje, ze jesteś silna i jak kiedyś bedzie złe to będziesz walczyć o siebie. Bedzie pięknie z dzidziusiem.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kicuki! Dzisiaj piękna data 5.10.15 :)

a ja nadal ostro przeziębiona, nie mogę rodzić chora, bo nie pozwolą mi karmić...

Idę Was doczytać :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, rodzisz? :D

Madu, Klementysia też od dawna już spokojniejsza. Za mało miejsca chyba mają :)

madu lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Jestem dalej w 2paku rozwarcie tylko 1.5 cm. Czekam na wizyte i decyzje o cc.

Soraya, powodzenia :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w nocy budziły bóle brzucha i krzyża. Jedyne co myslalam jak sie budziłam to "nie, tylko nie krzyżowe". Nie wiem skąd mi się to wzięło, bo to ewidentnie nie były skurcze.

Nie wiem czemu, ale w nocy mimo że skurczów nie miałam żadnych, byłam pewna, że w tym tygodniu tak będzie bo...Wiedźma tak powiedziała (a nie powiedziała ;p)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące i przed, masc A-pectus jest super na sutki! Dużo tańsza niż z medeli. Nie trzeba zmywać przed karmieniem. I po jednej nocy stosowania, prawie całkowicie znikły mi rany z sutka. Polecam!

Szczęśliwa, nat_alia, powodzenia ♡!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 09:29

Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Agania przytulam :*

Szczęśliwa z tego wszystkiego nie spałam od 5 do 7 :) mam nadzieje, ze juz po wszystkim i niedługo tutaj napiszesz :)
    Mika witamy z powrotem i to w jakim stylu! Wiedziałam, ze dacie radę :*

Zakręcona trzymam kciuki zeby wszystko było ok i żebyś do domciu została wypuszczona !

My dream wizytujący razem :) na która masz?

Soraya czekamy na wieści !

Rewianka i Blondik zdrówka życzę!

Frog to jak Ty zareagujesz jak bedą objawy? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 09:32

Little Frog, Blondik, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde napisałam wczoraj późnym wieczorem i chyba się nie dodało :( a pisałam do Szczęśliwej zeby się trzymała i ze jest mega dzielna bo ja jutro to Wam tu będę rozpaczac ze strachu jak nienormalna :D Dziewczyny rodzące trzymam kciuki! !

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 2552 2553 2554 2555 2556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ