X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    szykować się na porodówkę Kochana też bym się cieszyła i to jak

a jak to tylko fałszywe skurcze i mnie odesla?:( bo to dopiero trwa od jakiś pół godziny i to zaczęło się odrazu po serduszkowaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:43

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa piękny opis. Widać, ze warunki nie polskie :) przynajmniej jeśli chodzi o pokoje i obecność taty na sali operacyjnej. Jeszcze raz gratulacje, czekamy na zdjęcie.
    Arielka nie martw sie, Antoś najważniejszy. Z reszta to Twoje ostatnie dni strachu. Pisz tu jutro wszystkie Twoje obawy i bedzie dobrze. Będziesz tulić małego ludzika.

Arielka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka... Boże. Nie wiem co mam powiedzieć. Ostatnio właśnie pisałam, że się nie odzywasz... a taki był powód, Boże. :(
    Tutaj trzeba wezwać Polkosię, ona najbardziej jest chyba zorientowana w sprawach krwi pępowinowej

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co 8 min...

Blondik lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka dasz rade na pewno ;)

Arielka lubi tę wiadomość

• EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Czesc Dziewczyny, przepraszam, ze o to pytam, ale siedzę teraz cale dnie w szpitalu i tez nie mam do tego glowy. Kiedys pisałam Wam, ze moja córka zle sie czuła. W środę okazalo się, ze mamy guza mozgu-prawdopodobnie medulobllastoma. W pitaek operacja z modlitwa aby dożyła do tego dnia, bo stan byl bardzo ciężki, guz 5cm w każdym momencie mógł zablokować czynności życiowe. Jest juz po operacji, ale bedzi musiała jeszcze przejść chemioterapie i radioterapie nie wiemy tez jak złośliwy jest nowotwór. Moja mama uslyszala o komórkach macierzystych z krwi pepowinowej, myślicie, ze to ma jakies zastosowanie? Czy nie jest zapóźno z cala organizacja tego?
    Na pewno ta krew wykorzystują przy białaczce. Trzeba doczytać, albo zapytać lekarza. Myśle, ze za późno nie jest (bo to jeszcze przed porodem?). Każdego rozwiązania trzeba sie łapać. Bede sie modlić, zeby wszystko było dobrze z córeczka.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa no takiej diagnozy to sie nie spodziewalam !!!
    Mam nadzieje , ze Twoja corka wyjdzie z tego jak najszybciej i guz nie bedzie zlosliwy . To jest straszne ,ze takie male dzieci musza tak cierpiec . Zycze jej duzo , duzo zdrowka !!!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka. .. nie wiem co napisać. .. tak mi przykro trzymajcie się.. ale bądźcie dobrej myśli na pewno córa szybko z tego wyjdzie i będzie dobrze.
    Co do krwi pepowinowej wydaje mi się ze tak jak Agania pisze Polkosia była najbardziej zorientowana w tym temacie.

Trzymaj się ciepło. Dużo zdrówka dla córy :*

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka trzymam kciuki za corcie, napewno leczenie pomoze. Trzymaj sie :-)

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, jestem załamana, ajgorsze jest patrzenie na jej bol.
    Cieszymy sie, ze guz został usunięty w calosci i ze tak dobrze zniosła operacje. Najgorsze jest to czekanie na wynik, jak na wyrok śmierci, albo mi daryja życie, albo nie. Liczę, ze Bóg mi pomoże. A jeszcze 21 października mam cc i jak ja zostawie moja kruszynkę cierpiaca

km5st5odymuuq2ts.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko to straszne, mam nadzieje, że po operacji podzie wszystko ku dobremu i czekają Was tylko dobre wiadomości. co do krwi pępowinowej to myslę, że napewno nie jest za poźno aby ją pobrać i załatwić wszystkie formalności odnośnie pobrania. A jesli chodzi o skuteczność terapii odnośnie takich guzów to myślę, że najlepiej byłoby zadzwonić do banku i porozmawiać z kims stamtąd, a jeszcze lepiej porozmawiać z jakims onkologiem/neurologiem , oni powinni wiedzieć najlepiej jakie sa rokowania w przypadku terapii komórkami macierzystymi. Mam jednak nadzieję że to wszytsko nie bedzie potrzebne.

21.10.2015 Leon <3
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę, ze będzie dobrze: Bo miala najpierw nie dozyc operacji, poxniej przeżyć operacji, a żyje. Nie wiem jak my sobie poradzimy z noworodkiem i dzieckiem na chemioterapii. Nie wiem czy w ogóle zaczynać karmienie piersią l

km5st5odymuuq2ts.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ojej...trzymajcie się dzielnie- będzie na pewno wszystko dobrze! Trzymam mocno kciuki i myślami jestem z Tobą!

Nynusia na porodówce to myślę, że tak już adrenalina i hormony działają, że jest wszystko jedno oby urodzić a w moim przypadku oby wyjęli dziecko :D

Ewelka to urocze co napisałaś- tulić małego ludzika hihihihi :)

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Liczę, ze będzie dobrze: Bo miala najpierw nie dozyc operacji, poxniej przeżyć operacji, a żyje. Nie wiem jak my sobie poradzimy z noworodkiem i dzieckiem na chemioterapii. Nie wiem czy w ogóle zaczynać karmienie piersią l
    Agatko, szkoda szukac slow bo takich nie ma....trzymaj sie dzielnie, wysyłam moc sił!
    Odnośnie krwi pepowinowej, teraz niemal każdy szpital jest zaopatrzony w zapasowe boxy (takie pudełko z przyrządami dostajesz po podpisaniu umowy) i mozna nawet na sali porodowej sie zdecydować. Napewno nie jest za pozno.

polkosia lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Czesc Dziewczyny, przepraszam, ze o to pytam, ale siedzę teraz cale dnie w szpitalu i tez nie mam do tego glowy. Kiedys pisałam Wam, ze moja córka zle sie czuła. W środę okazalo się, ze mamy guza mozgu-prawdopodobnie medulobllastoma. W pitaek operacja z modlitwa aby dożyła do tego dnia, bo stan byl bardzo ciężki, guz 5cm w każdym momencie mógł zablokować czynności życiowe. Jest juz po operacji, ale bedzi musiała jeszcze przejść chemioterapie i radioterapie nie wiemy tez jak złośliwy jest nowotwór. Moja mama uslyszala o komórkach macierzystych z krwi pepowinowej, myślicie, ze to ma jakies zastosowanie? Czy nie jest zapóźno z cala organizacja tego?

Agatka, nie jest za późno. Ja dopiero kilka dni temu dostałam zestaw do pobrania, a nawet umowy jeszcze nie odesłałam. Strasznie mi przykro, że Was to spotkało, ale myślę, że jeśli masz możliwości pobrać tą krew, to działaj. Ja pobieram dla brata chorego na SN. Dużo zdrowia życzę, na pewno wszystko będzie OK!!! Ja mam z Diagnostyką z Krakowa umowę, ale w Wawie na pewno są i pewnie jeszcze sprawniej to załatwisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:42

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka nie ważne jak ważne żeby kazda z Nas urodziła bez komplikacji i żeby dzidzie były zdrowe :) tego trzeba się trzymać ;)

EwelKa wielka, Bąbelek, Arielka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka to straszne przez co teraz przechodzi Wasza rodzina!Współczuję z całego serca!Trzymaj się kochana,musisz byc silna dla dzieci! :-*

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka damy radę, nie jesteśmy pierwsze i nie ostatnie ;) To że teraz czytamy takie relacje to ok ale jak same będziemy juz w szpitalu to będziemy myślały wyłącznie o Antkach i zniesiemy wszystko.

Soraya gratulacje!

Wczoraj mnie przeczyściło tak jak pisałam i dzisiaj też.. Ciekawe czy już coś się szykuje.

EwelKa wielka, Arielka, soraya lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Maciuś 4320 g 63 cm jest z nami, sn skończone cc:)

Bąbelek, maluda, ZakręconaOna, Arielka, ~Rewianka~, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota, mała.mi, EwelKa wielka, Mikejla, lojkalojka, madu, PauLLa, Katarzyna87, agania, stokrotka25, aanaa, jaroszka, Blondik, dodinka, Lexie, annggela, Little Frog, nat_alia, paula1, soraya, miska2503, zakocona lubią tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka GRATULACJE !!!! :D

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 2560 2561 2562 2563 2564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ