X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • maluda Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka wielkie gratulacje :)

relganli4wkmj4ii.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechałam do gin po zaświadczenie do ZUS i przyjął mnie na wizytę, bo miał wolną... No i zmierzył ciśnienie, a tu 180/100, 160/100, 150/100 i do mnie, że wzywa karetkę. Na nic tłumaczenia, że ja mam syndrom białego fartucha :D Na szczęście mąż był ze mną i mówi, że mamy transport :P Wróciłam do domu, a tu 120/70 - idealne jak zawsze. Co ja poradzę, że mam stres w przychodni... No i jeszcze dobra wiadomość, że dał mi na kolejny tydzień L4, więc jeszcze trochę zaoszczędzę :P A potem pojechaliśmy na pizzę (jadłam mega ostrą na poród) :P Więc teraz się kładę i czekam na sranie i skurcze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:26

maluda, Bąbelek, Nynusia, WiedźmaMaKota, EwelKa wielka, lojkalojka, Mikejla, madu, Katarzyna87, stokrotka25, aanaa, jaroszka, Blondik, lula.91, annggela, Little Frog, paula1 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dziewczyny, Maciuś 4320 g 63 cm jest z nami, sn skończone cc:)

Gratulacje!!! :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya,gratulacje!!!

Szczęśliwa piękna relacja!Takie warunki jak opisujesz to pozazdroscic! I to,ze mozecie byc razem..rewelacja! Trzymajcie sie kochani,ucałuj Natanka od cioci Lexie ;-)

szczesliwa_mamusia21, EwelKa wielka, soraya lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam to myślę, że kobiety są takie silne:) Faceci na naszym miejscu już dawno by wymiękli :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia dopiero jade do domku od Cioci bo u Niej zasnelam ... Taka padnieta byłam , ze szok . Wgle cos czuje , ze zaczyna mnie cos rozbierac ... :-/ zaraz w domu kuracje przeprowadzać będę.
    Czuje się dziś mega wypluta .

Agatka jestem w szoku ! :o
    Niespodziewalam się tak samo , ze ta sytuacja , ze mała się tak źle czuła wyjdzie z czymś takim ... Kochana bardzo mi przykro ale modle się codziennie o zdrowa ciążę to i pomodle się o zdrowie Twojej dzielnej , SILNEJ Cory ! Bądź pewna . :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka ! Looooooooo , duże dzieciatko .
    Gratulacje kochana

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wszystkim z calego serduszka <3
    Soraya Gratulacje :*

Arielko spokojnie nie martw sie raz dwa i bedzie po wszystkim na pewno dasz rade i wszystko sprawnie pojdzie :*

Agatka ja nie wiem co napisac... trzymaj sie jakos kochana a my wszystkie bedziemy modlic sie za coreczke , jest silna na pewno z tego wyjdzie !

Lexie Natanek ucalowany , dziekujemy <3 wlasnie zasnal po cycusiu postaram sie dodac zdjecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:46

Arielka, Lexie, soraya lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka gratuluję! !!

Zakrecona mojego męża tez coś rozkłada a jak mowie żeby e samych majtach nie łazil to nie a teraz ma katar i umiera :D

l22nhdgeccid541p.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka jaki duży :)
    Czyli przysłowie potwierdzone "kiedy z krwią czop ucieka, ciężarna lekarza nie doczeka"

polkosia, aanaa, Blondik, stokrotka25, maluda, ZakręconaOna, Lexie, agaton, Little Frog lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, super, gratuluję !:) Duży chłopak :)

21.10.2015 Leon <3
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ja wierze, ze Bog ja ocali i Wasze modlitwy pomogą.
    Dzwonilam do specjalisty onkologa, który powiedzial, ze raczej ta krew pępowinowa nie za bardzo pomoże, bo dla niego to chwyt reklamowy :/ zostaje nam szukac innych możliwości. Cieszymy się, ze jestesmy na najlepszym oddziale w kraju Neurochirurgi Centrum Zdrowia Dziecka.
    Powiem Wam, ze życie robi okropnego psikusa. Radość z narodzin jednego dziecka, przeplata sie z bólem cierpienia drugiego.
    Gratuluje nowych narodzin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:00

km5st5odymuuq2ts.png

Wysłany: 5 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka trzymaj sie maksymy ze swojego suwaczka. Będziemy sie modlić. Wy musicie walczyć, każdy dzień jest ważny i musimy wierzyć, ze bedzie dobrze. Cieżko jest Cie pocieszyć, bo cierpienie dziecka to najgorsze co moze doświadczyć rodzica i dziecko. Ja przeżyłam ciężka chorobę i smierć rodzica, ale to jest nie do porównania. Nawet my już mamy za sobą trochę życia a ona ma wszystko przed sobą.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko, na pomyśl jeszcze jednak o tym pobraniu, opinie sa podzielone, niektórzy lekarze mówia tak jak ten do którego dzwoniłas inni będa mieli odmienne zdanie. Ja uważam że jeśli istnieje choc cień szansy i choc niewielkie prawdopodobieństwo że ta krew pomoże to powinnas się zdecydować. Myślę że opinia jedngo onkologa nie powinna zawazyć na Twojej ostatecznej decyzji.
    Na prawde nie znam sie na tym ale jesli masz siłę podrąż temat, bo odpowiedź na pewno nie jest tak prosta jakiej udzielił Cio ten lekarz. Bądź silna!

aanaa, Mikejla, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Agatko, na pomyśl jeszcze jednak o tym pobraniu, opinie sa podzielone, niektórzy lekarze mówia tak jak ten do którego dzwoniłas inni będa mieli odmienne zdanie. Ja uważam że jeśli istnieje choc cień szansy i choc niewielkie prawdopodobieństwo że ta krew pomoże to powinnas się zdecydować. Myślę że opinia jedngo onkologa nie powinna zawazyć na Twojej ostatecznej decyzji.
    Na prawde nie znam sie na tym ale jesli masz siłę podrąż temat, bo odpowiedź na pewno nie jest tak prosta jakiej udzielił Cio ten lekarz. Bądź silna!
    Jak trafimy na onkologie, to zapytam jaka jest ich opinia w tym temacie.
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, musze byc silna dla moich córeczek

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeżeli jesteście wierzące to polecam modlitwę do świętej Rity. Zmówmy ją w intencji powrotu do zdrowia córeczki agatki.

jaroszka, maluda, Nynusia, agaton, nat_alia, ewwiel lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona chyba od jutra będę biegała po schodach :) Dzisiaj zaliczyłam spacer, ale od paru dni nawet pół skurczu nie miałam.

Maluda za mną dzisiaj chodził budyń czekoladowy, ale zjadłam miskę zupy grzybowej i jakoś mi teraz nie pasuje :p

Ewelka mam to samo. Boję się, że spojrzę na dziecko i nie poczuje tej miłości o ktorej piszecie. Podobno dziecka trzeba się nauczyć i chyba tak będzie u mnie

Little mam to samo z czekoladą, w domu nie ma, bo jak tylko przyuważę to jakoś sama znika :) ostatnio mam jazdę na shoggeten czy jak to się pisze :p

Szczęśliwa piękny opis. Cudownie ze przy cesarce mogliście być razem. Czekamy teraz na zdjęcia :)

Soraya gratuluję :) czekam na opis :)

Onka biedna musialas się nameczyc sn a i tak się cc skończyło. Dobrze jednak ze jesteście już razem :)

Agatka koniecznie dopytaj o ta krew innego lekarza, wydaje mi się ze warto to skonsultować. Mam nadzieję że to nie złośliwy guz tylko zmiana zwykła. Musicie być silni dla córeczki! Będzie dobrze! Na pewno!

----

Moja teściowa mnie dzisiaj "pocieszyła" ze brzuch wysoko i jeszcze trochę z nim pochodzę :(

Little Frog, soraya, zakocona lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka nawet nie wyobrażam sobie, co musisz czuć w takiej chwili. Będę się modlić za Twoją córeczkę, żeby wróciła szybko do zdrowia.

Łzy do oczu mi napłynęły czytająć Twoją wiadomość, tym bardziej, że weszłam tutaj tylko na chwilę, aby Wam napisać, że 28.09.15 na świat przyszła Nasz córeczka Maja z wagą 2860 g, 52 cm.

Gratuluje wszytskim mamom i życzę cierpliwości i lekkiego porodu tym, które jeszcze czekają.

jaroszka, Blondik, madu, lojkalojka, stokrotka25, Mikejla, maluda, polkosia, Nynusia, ZakręconaOna, Lexie, agaton, annggela, Little Frog, paula1, ewwiel, miska2503, zakocona lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png

Wysłany: 5 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, czyli jest dla mnie szansa. Moze nie jestem takim złym człowiekiem.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko, bardzo współczuję. pomodlę się za was. wierzę, ze bedzie dobrze.

onka, 63 cm? o matko! mały koszykarz!

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 2561 2562 2563 2564 2565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ