X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Soraya juz ma Natalke obok siebie mam nadzieje ze się nie pogniewa ze napisałam ;)

agania, Little Frog, maluda, ~Rewianka~, dodinka, Lexie, agaton, ewwiel, Bąbelek, zakocona, Katarzyna87, miska2503, annggela, paula1, soraya lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya, ogromne gratulacje!!!! :) Czekam na więcej relacji :) Dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka :)

Natalia, trzymam kciuki, żeby jednak się rozkręciło :)

Tyle się dzieje, że w końcu nie wiem komu już gratulować, komu gratulowałam, a za kogo trzymać kciuki :) Październik ruszył pełną parą :)

Ja już umalowana, teraz tylko zarzucić coś na siebie i czekać na męża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:46

maluda, soraya lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec zaczelo dzialac a ja sie biore do opisu jak obiecalam :

O 6,30 bylismy w szpitalu dostalam koszule i podkolsnowki scisściskając e później widzieli mnie o siódmej trzydzieści na poczekalnia przed operacją tam dostałam pierwszą kroplówkę i coś kwaśnego do picia d poszedł przebrać się w strój pielęgniarza zabrali mnie na blog tam podłączyli ekg i cisnienie . znieczulenie poszlo szybko nic nie czuć małe ukłucie, trzymal mnie super asystent dawal duzo wsparcia nawet nie poczulam kiedy i juz bylo po znieczuleniu , polozylam sie zalozyli mi cewnik zaslonili brzuch i zawolali D . Siedzial za mna trzymal i mowil do mnie bez tego bym chyba zwariowala , czulam ze cos tam robia bo jednak "trzesie " troche ale najgorszy moment jak nacisneli na brzuch wysoko zeby malego wypchac ale to trwalo 8 sekund i uslyszslam placz , najpiekniehszy na swiecie ! oczyscili malego i pokazali mi a za chwilke dostalam go na 10 minut , lzy szczescie radosc zapomnialam o calym bolu tak go tulilam ze musieli mi reke trzymac bo nawet wenflon mi nie przeszkadzal no i po 10 minutach zabrali malego i D na gore a mnie zaczeli czyscic ... nic przyjemnego bo zrobilo mi sie nuedobrze i w mostku bol dostalam 2 dawki dozylnie lekarstwa i troche minelo , myslalaM ze zwymiotuje ale tylko falszywy alarm to trwalo jakies 30 min chyba?
    Po skonczeniu wszyscy zaczeli mi gratulowac przeniesli na inne lozko i przyszly po mnie polozne . Trzeslam sie z zimna ale to podobno normalne . No i zawoezli mnie do pokoju gdzie D byl z malenstwem trzymal go na golej klatce mowil do niego cudowny widok nigdy tego nie zapomne ! Ze mna gorzej brzuch zaczal bolec cos okropnego dostalam lekarstwo w kroplowce nie pomoglo pozniej tabletke a na koncu zastrzyk . bylam zalamana bo nie mialam sily wziac malego marzylam by przestalo bolec . D cudownie sie nim zajal i przewiezli nas do pokoju rodzinnego jestesny w nim od 12 tam dostalam jeszcze jedna tabletke i teraz dopier jakos funkcjonuje i maly spi przy mnie caly czas <3 pokoj mamy do jutra do wieczora . Na D czekal super obiadek zupa i przepyszny deser ja niestety zjem dopiero kolacje .
    wszystko teraz powoli sie normuje . Maly jest cudowny caly czas spi albo sie usmiecha <3 opieka super polozna przychodzi mowi zeby dzwonic ze ze wszystkim pomoze lekarze tez no jestem bardzo zadowolona pokoje lozka lazienka wszystko na medal !
    maly dalej spi a my lezymy kolo niego. Dzis pierwsza wspolna noc ! Postaram sie jeszcze pozniej wstawic zdjecie. Przeprszam ze tak chaotycznie i dlugo Ale moze ktos wytrzymal do konca! Przesylamy buziaki dla kochanych e cioci :* buuuuuuziaki <3

Little Frog, madu, Mikejla, polkosia, maluda, Nynusia, agania, Blondik, Arielka, aanaa, ~Rewianka~, dodinka, EwelKa wielka, mała.mi, Lexie, agaton, Bąbelek, stokrotka25, zakocona, Katarzyna87, jaroszka, miska2503, annggela, nat_alia, paula1 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa aż mi łezki popłynęły, wyobraziłam sobie to :) Bardzo sie cieszę, że jest w porządku. Odpoczywaj. Na zdjęcia poczekamy spokojnie :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, nie chaotyczny, ale pełen emocji :) Domyślam się, że widok Twojego D z maleństwem wtulonym w klatkę był jednym z najpiękniejszych i najbardziej wzruszających :) Przepiękne chwile! :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia a u mnie ok:)
    Wyszłam ze szpitala i zaczne lozeczko powoli rozkładać , pościel wypiore i o . :) przygotuje do samego końca i mogę czekać .

Szczęśliwa bardzo Ci zazdroszcze i gratuluje jeszcze raz :*:*:*

Nynusia, szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa gratulacje, opieka super! Mam nadzieję, ze szybko dojdziesz do siebie. ucałuj od nas maluszkaa. No i powodzenia z kp :)

a dziewczyny, którym lekarze nie chca dawać l4...znajdzie innego który wypisze...szkoda marnowac macierzyński

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:10

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • agania Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa bardzo Ci gratuluję, cieszę się, że jesteś zadowolona z opieki :) oby ból był coraz mniejszy :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się poryczałam..cudowny moment <3
    ale sam opis cesarki od strony "technicznej" nie wygląda ciekawie :( ja chyba umre podczas tej operacji :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    probowalismy dzisiaj z mężem się bardziej postarać i przyspieszyć poród i serio dziewczyny, wszystko mnie boli, cały brzuch i te
    skurcze.. wogole chodzić ani wyprostować się nie mogę haha :P

szczęśliwa gratulacje ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:15

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka dasz rade ;) pomyśl sobie ze to wszystko dla Antka i wszystko minie ;*

Arielka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki jestem strachobździel że masakra no :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, wiadomo, że się stresujesz, ale na pewno dasz radę i będzie wszystko dobrze. Już niedługo będzie po wszystkim :)

Arielka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    probowalismy dzisiaj z mężem się bardziej postarać i przyspieszyć poród i serio dziewczyny, wszystko mnie boli, cały brzuch i te
    skurcze.. wogole chodzić ani wyprostować się nie mogę haha :P

szczęśliwa gratulacje ;*

Czyli zaczyna się :) super

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj lekarz tak zbadał że non stop czuję kłucie w szyjce i mam bóle miesiączkowe więc może jutro wcale nie będzie potrzebna pomoc lekarza tylko samo się rozkręci jeszcze jak z mężem dzisiaj <3 to kto wie

polkosia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka ja też ale wmawiam sobie ze jak inne dziewczyny dają radę to i ja dam rade w końcu to dla małej ;) i jakoś ten strach przed porodem minął zobaczymy co będzie jak będę na porodówce :D

Zakrecona to dobrze ze juz w domku :) pewnie teraz odpoczywas od szpitala i zajadasz smakołyki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:37

l22nhdgeccid541p.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z oksytocyną podobno skurcze bardziej bolą :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Czyli zaczyna się :) super

ja nie wiem ale mam częste skurcze i dość mocne.. nie wiem co robić :/ ale się ciesze :P

l22nqps6zs1m82ws.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    ja nie wiem ale mam częste skurcze i dość mocne.. nie wiem co robić :/ ale się ciesze :P

szykować się na porodówkę Kochana też bym się cieszyła i to jak

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, przepraszam, ze o to pytam, ale siedzę teraz cale dnie w szpitalu i tez nie mam do tego glowy. Kiedys pisałam Wam, ze moja córka zle sie czuła. W środę okazalo się, ze mamy guza mozgu-prawdopodobnie medulobllastoma. W pitaek operacja z modlitwa aby dożyła do tego dnia, bo stan byl bardzo ciężki, guz 5cm w każdym momencie mógł zablokować czynności życiowe. Jest juz po operacji, ale bedzi musiała jeszcze przejść chemioterapie i radioterapie nie wiemy tez jak złośliwy jest nowotwór. Moja mama uslyszala o komórkach macierzystych z krwi pepowinowej, myślicie, ze to ma jakies zastosowanie? Czy nie jest zapóźno z cala organizacja tego?

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2559 2560 2561 2562 2563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ