X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Soraya juz ma Natalke obok siebie mam nadzieje ze się nie pogniewa ze napisałam ;)

agania, Little Frog, maluda, nick nieaktualny, dodinka, Lexie, agaton, ewwiel, Bąbelek, zakocona, Katarzyna87, miska2503, annggela, paula1, soraya lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya, ogromne gratulacje!!!! :) Czekam na więcej relacji :) Dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka :)

Natalia, trzymam kciuki, żeby jednak się rozkręciło :)

Tyle się dzieje, że w końcu nie wiem komu już gratulować, komu gratulowałam, a za kogo trzymać kciuki :) Październik ruszył pełną parą :)

Ja już umalowana, teraz tylko zarzucić coś na siebie i czekać na męża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:46

maluda, soraya lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec zaczelo dzialac a ja sie biore do opisu jak obiecalam :

O 6,30 bylismy w szpitalu dostalam koszule i podkolsnowki scisściskając e później widzieli mnie o siódmej trzydzieści na poczekalnia przed operacją tam dostałam pierwszą kroplówkę i coś kwaśnego do picia d poszedł przebrać się w strój pielęgniarza zabrali mnie na blog tam podłączyli ekg i cisnienie . znieczulenie poszlo szybko nic nie czuć małe ukłucie, trzymal mnie super asystent dawal duzo wsparcia nawet nie poczulam kiedy i juz bylo po znieczuleniu , polozylam sie zalozyli mi cewnik zaslonili brzuch i zawolali D . Siedzial za mna trzymal i mowil do mnie bez tego bym chyba zwariowala , czulam ze cos tam robia bo jednak "trzesie " troche ale najgorszy moment jak nacisneli na brzuch wysoko zeby malego wypchac ale to trwalo 8 sekund i uslyszslam placz , najpiekniehszy na swiecie ! oczyscili malego i pokazali mi a za chwilke dostalam go na 10 minut , lzy szczescie radosc zapomnialam o calym bolu tak go tulilam ze musieli mi reke trzymac bo nawet wenflon mi nie przeszkadzal no i po 10 minutach zabrali malego i D na gore a mnie zaczeli czyscic ... nic przyjemnego bo zrobilo mi sie nuedobrze i w mostku bol dostalam 2 dawki dozylnie lekarstwa i troche minelo , myslalaM ze zwymiotuje ale tylko falszywy alarm to trwalo jakies 30 min chyba?
    Po skonczeniu wszyscy zaczeli mi gratulowac przeniesli na inne lozko i przyszly po mnie polozne . Trzeslam sie z zimna ale to podobno normalne . No i zawoezli mnie do pokoju gdzie D byl z malenstwem trzymal go na golej klatce mowil do niego cudowny widok nigdy tego nie zapomne ! Ze mna gorzej brzuch zaczal bolec cos okropnego dostalam lekarstwo w kroplowce nie pomoglo pozniej tabletke a na koncu zastrzyk . bylam zalamana bo nie mialam sily wziac malego marzylam by przestalo bolec . D cudownie sie nim zajal i przewiezli nas do pokoju rodzinnego jestesny w nim od 12 tam dostalam jeszcze jedna tabletke i teraz dopier jakos funkcjonuje i maly spi przy mnie caly czas <3 pokoj mamy do jutra do wieczora . Na D czekal super obiadek zupa i przepyszny deser ja niestety zjem dopiero kolacje .
    wszystko teraz powoli sie normuje . Maly jest cudowny caly czas spi albo sie usmiecha <3 opieka super polozna przychodzi mowi zeby dzwonic ze ze wszystkim pomoze lekarze tez no jestem bardzo zadowolona pokoje lozka lazienka wszystko na medal !
    maly dalej spi a my lezymy kolo niego. Dzis pierwsza wspolna noc ! Postaram sie jeszcze pozniej wstawic zdjecie. Przeprszam ze tak chaotycznie i dlugo Ale moze ktos wytrzymal do konca! Przesylamy buziaki dla kochanych e cioci :* buuuuuuziaki <3

Little Frog, madu, Mikejla, polkosia, maluda, Nynusia, agania, Blondik, Arielka, aanaa, nick nieaktualny, dodinka, EwelKa wielka, mała.mi, Lexie, agaton, Bąbelek, stokrotka25, zakocona, Katarzyna87, jaroszka, miska2503, annggela, nat_alia, paula1 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa aż mi łezki popłynęły, wyobraziłam sobie to :) Bardzo sie cieszę, że jest w porządku. Odpoczywaj. Na zdjęcia poczekamy spokojnie :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, nie chaotyczny, ale pełen emocji :) Domyślam się, że widok Twojego D z maleństwem wtulonym w klatkę był jednym z najpiękniejszych i najbardziej wzruszających :) Przepiękne chwile! :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia a u mnie ok:)
    Wyszłam ze szpitala i zaczne lozeczko powoli rozkładać , pościel wypiore i o . :) przygotuje do samego końca i mogę czekać .

Szczęśliwa bardzo Ci zazdroszcze i gratuluje jeszcze raz :*:*:*

Nynusia, szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa gratulacje, opieka super! Mam nadzieję, ze szybko dojdziesz do siebie. ucałuj od nas maluszkaa. No i powodzenia z kp :)

a dziewczyny, którym lekarze nie chca dawać l4...znajdzie innego który wypisze...szkoda marnowac macierzyński

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:10

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • agania Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa bardzo Ci gratuluję, cieszę się, że jesteś zadowolona z opieki :) oby ból był coraz mniejszy :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się poryczałam..cudowny moment <3
    ale sam opis cesarki od strony "technicznej" nie wygląda ciekawie :( ja chyba umre podczas tej operacji :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    probowalismy dzisiaj z mężem się bardziej postarać i przyspieszyć poród i serio dziewczyny, wszystko mnie boli, cały brzuch i te
    skurcze.. wogole chodzić ani wyprostować się nie mogę haha :P

szczęśliwa gratulacje ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:15

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka dasz rade ;) pomyśl sobie ze to wszystko dla Antka i wszystko minie ;*

Arielka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki jestem strachobździel że masakra no :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, wiadomo, że się stresujesz, ale na pewno dasz radę i będzie wszystko dobrze. Już niedługo będzie po wszystkim :)

Arielka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    probowalismy dzisiaj z mężem się bardziej postarać i przyspieszyć poród i serio dziewczyny, wszystko mnie boli, cały brzuch i te
    skurcze.. wogole chodzić ani wyprostować się nie mogę haha :P

szczęśliwa gratulacje ;*

Czyli zaczyna się :) super

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj lekarz tak zbadał że non stop czuję kłucie w szyjce i mam bóle miesiączkowe więc może jutro wcale nie będzie potrzebna pomoc lekarza tylko samo się rozkręci jeszcze jak z mężem dzisiaj <3 to kto wie

polkosia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka ja też ale wmawiam sobie ze jak inne dziewczyny dają radę to i ja dam rade w końcu to dla małej ;) i jakoś ten strach przed porodem minął zobaczymy co będzie jak będę na porodówce :D

Zakrecona to dobrze ze juz w domku :) pewnie teraz odpoczywas od szpitala i zajadasz smakołyki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:37

l22nhdgeccid541p.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z oksytocyną podobno skurcze bardziej bolą :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Czyli zaczyna się :) super

ja nie wiem ale mam częste skurcze i dość mocne.. nie wiem co robić :/ ale się ciesze :P

l22nqps6zs1m82ws.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    ja nie wiem ale mam częste skurcze i dość mocne.. nie wiem co robić :/ ale się ciesze :P

szykować się na porodówkę Kochana też bym się cieszyła i to jak

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, przepraszam, ze o to pytam, ale siedzę teraz cale dnie w szpitalu i tez nie mam do tego glowy. Kiedys pisałam Wam, ze moja córka zle sie czuła. W środę okazalo się, ze mamy guza mozgu-prawdopodobnie medulobllastoma. W pitaek operacja z modlitwa aby dożyła do tego dnia, bo stan byl bardzo ciężki, guz 5cm w każdym momencie mógł zablokować czynności życiowe. Jest juz po operacji, ale bedzi musiała jeszcze przejść chemioterapie i radioterapie nie wiemy tez jak złośliwy jest nowotwór. Moja mama uslyszala o komórkach macierzystych z krwi pepowinowej, myślicie, ze to ma jakies zastosowanie? Czy nie jest zapóźno z cala organizacja tego?

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2559 2560 2561 2562 2563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ