X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja bym się kłóciła z nimi. Ostatnio strasznie walczę o swoje, niech wyślą kuriera, który orientuje się w terenie.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku przez te kilka dni tyle się działo i nadal dzieje! A ja czuje, ze będę "listopadówką" ;)

• agaton Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny, spróbuje z tą czekoladą, dobrze, ze mam w domu, bo by mi się nie chciało iśc do sklepu.
    Lexie, mam nadzieje, że coś Cię ruszy, bo wiem co to znaczy leżeć bezczynnie w szpitalu. Najwyżej wypisz się na własne żądanie.
    Nynusia, a Ty nie idziesz dzisiaj do szpitala? czy coś mi sie porąbało? Oby Ci lekarz wypisał to L4. A co ta szwagierka Ci wygaduje?
    Ja już się staram nie przejmować tym macierzyńskim, no trudno, nic nie zrobie, ale to jest bardzo niesprawiedeliwe, że te, które rodzą przed terminem mają go więcej... Ewelka, Lojka, jak piszecie jak to jest w Stanach i Francji, to fakt, nie mamy źle, że na rok możemy zwolnienia pójść, ale powinno to być "sprawiedliwie" przydzielane.
    Polkosia, to oby Tobie dół minął też. A Ty masz na pierwszej stronie tp na 15 chyba, to jak to z Tobą jest?
    Aaa, nie mam pojęcia jak to jest z tym przeziębieniem, ale ogólnie operacje się przesuwa, jesli pacjent jest chory, a cc to operacja. Może Ci przesuną i mąż tez się wyleczy. I nie przejmuj się na zaś depresją, a nuż Cię ominie.
    Małgo, życzę Ci, żeby szybko mineła ta depresja i żebyś stanęła na nogi!
    Żabko, ale cham z tego kuriera... Ale dobrze, że ogarnęłaś sytuacje i będziesz miała dzisiaj swoją paczkę:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed porodem w śr byłam popołudniu na 1,5h spacerze z wlażeniem i zlazeniem po wielu schodach. Nie wiem czy pomogło, alw w nocy zaczęłam mieć TE skurcze ;)

Malgo, wielkie gratulacje!! Strasznie współczuję takiego samopoczucia. Skontaktujcie się jak najszybciej z lekarzem, który pomoże! To nie jest wstyd brać antydepresanty, jeśli mają ci pomoc!

My mamy dzień "zaczynam płakać, jak tylko chcesz ode mnie odejść i daaaj cyca". Nie ruszyłam się od małego od rana na kawałek.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ugotowałam budyń waniliowy na osłodę życia :)

Ps. I zapas czekolady też mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 14:29

Little Frog, ~Rewianka~, annggela lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo trzymaj sie biedaku. Hormony sie uspokoją i wszystko bedzie jak trzeba. Ja sie np boje tylko tego, ze póki co strasznie sie mało przejmuje tym wszystkim. Mozna powiedzieć, ze chłodno podchodzę do tematu. Boje sie, ze za mało bede podekscytowana i moze dziecko nie zrobi na mnie takiego wrażenia, ze sie nie rozpuszcze na jego widok. Dziwne to wszystko, takie te nasze obawy są czasem bez sensu, a pózniej nie maja znaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 14:29

f2w3skjoiqbhdjm7.png

Wysłany: 5 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluda wrote:
    A ja ugotowałam budyń waniliowy na osłodę życia :)
    Jadłam wczoraj w nocy :) dziś mam czekoladowy ale to tez na noc. Pewnie zgłodnieje ok 23. a budyń to przecież samo mleko, wiec nie tuczy :) no i ze maz był 1 dzień idealny i mnie nie wkurzył to z tej radości zrobię blok czekoladowy :)

Little Frog, maluda, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo biedna :( hormony Ci buzują i dlatego masz depresję, to minie. Wiele kobiet ją ma, z tym, że jedne od razu po porodzie, a inne trochę później. Dobrze, że mąż zajmuje się Małą, Ty na pewno niedługo do siebie dojdziesz.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, ja jak tak patrzę na nasze mamusie i ilość ciąż, które są bardzo zbliżone lub już nawet po tym terminie, to mam wrażenie, że też się mi może na listopad przeciągnąć. Szczególnie, że jak Agaton pisze, że cała ciąża przebiegła u niej bardzo dobrze, a u mnie jest podobnie.

Ogólnie jak już pisałam wcześniej, to ja się nie mam zamiaru wyrywać przed szereg, ale proszę mi też się nie wpychać w kolejkę :D Bo jak kolejno listopadówki zaczną mnie wyprzedzać, to zacznę się stresować :D A szczerze mówiąc, to czasami zdarza mi się tam z ciekawości zaglądnąć ;)

W kwestii kuriera to staram się wszystko załatwić po najniższej linii oporu. Za dużo nerwów mnie to wszystko kosztuje i chcę tylko tę sprawę zamknąć i mieć to wszystko już za sobą i zapomnieć.

Aaaaa miałam Wiedźmie pisać! Bo ona pisała, że jej mężczyzna wymigał się od świntuszenia. Mój to jest bidulek taki wygłodzony, że szok. Wczoraj przerobiliśmy kilka pozycji, żeby było w miarę wygodnie :D A skończyło się na tym, że ja byłam na górze i dosłownie ruchy jak u żółwia :D To mój z dołu więcej się naruszał biodrami :D HEhehe, śmiać mi się chciało, bo ostatni raz w takiej pozycji to trochę się naskakałam, a tu to takie zwolnione tempo :D

EwelKa wielka, maluda, agaton lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie wpieprzam nutelle z bułkami maślanymi, na śniadanie i w nocy jak mnie głód łapnie. Najlepsze, że w brzuchu obwód dalej taki sam, no 0,5cm więcej niż tydzień temu. To nie dziwne?

EwelKa wielka, Little Frog, madu lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa! Ja nie mam ani kosteczki czekolady w domu!!

U mnie wygląda to tak: widzę - zjem!
    Nie robię zapasów, bo się nie utrzymują zbyt długo. Staram się wpychać w siebie owoce, ale wiadomo - to nie czekolada :D

Ewelka, pewnie najróżniejsze obawy mamy. Ja to się ogólnie zastanawiam jak to będzie, bo nie jestem zbyt wylewną osobą jeżeli chodzi o uczucia. Trochę się przy mężu nauczyłam, ale wciąż wydaje mi się, że to mało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 14:37

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko my w tej pozycji spodzilismy Stasia :) ale teraz to sobie nie wyobrażam, z reszta złe bym sie czuła jakbym dobrze męża spod brzucha nie widziała :) ja nie mam zapasów czekolady bo maz zjada wszystko na raz.
    Mikejla ja tak miałam tydzień i jak skończyłam butelkę to już nie kupuje bo nie mogę sie powstrzymać :) dziś zrobię blok, wiec nadrobię te kalorie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 14:37

Little Frog lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpieprzam całymi dniami, wszytsko od jakis 2-3 tygodni a waga stoi w miejscu, chciałabym żeby tak zostało :)
    Jak w pierwszym i drugim trymsetrze przybierałam z predkością światła, myślałam że będe mieć na koniec koło 20-25 kg na plusie, a tu sie okazuje że jak na razie jest tylko 16!:)

Ewelka mi sie też wydaje że z duzym dystansem do całej sprawy podchodze i jestem raczej pewna, że jak juz urodze to euforii nie bedzie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 14:40

Little Frog, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie u mnie z netem walcze i jest ciezko :( moze pozniej bedzie lepiej to wkleje zdj :)
    Nie mam jak nadrobic :(
    mialam duzo kroplowek i tabletek i jakos bol powoli mija
    Dziekuje za wszystkie gratulacje ! Michelinek caly czas spi i ciagnie cyca jest kochany ! I wcale nie taki duzy jak wrozyli :)
    Postaram sie jakos wstawic zdj jak tylko zacznie normalnie dzialac.
    Mam nadzieje ze u was dobrze , jak ktos rodzi trzymam kciuki a moze ktos juz urodzil? To gratulacje :*
    Wieczorkiem postaram sie zdac relacje :* buziaki

Little Frog, ewwiel, Mikejla, maluda, Nynusia, Arielka, lojkalojka, agaton, zakocona, stokrotka25, miska2503, annggela, paula1 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka ja to przed ciążą jadłam tylko czekoladowy, teraz bardziej smakuje mi waniliowy :)

blok czekoladowy też pycha :) właśnie mi przypomniałaś o czekoladzie, którą moja mama robiła nam w dzieciństwie jak nic słodkiego nie można było kupić. Chyba zrobię tylko muszę pójść do sklepu po mleko w proszku :)

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, czekamy na wszelkie wiadomości :) Ciekawe kiedy wrócisz do domku :)
    Tak wiem - pierwszy dzień a ja już się zastanawiam kiedy wyjdziesz :)
    Mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy :)

• maluda Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa czekamy więc na wiadomości i zdjęcia :)

Z tymi kg to ja już nie wiem jak to jest, jak nie miałam apetytu w 1 i 2 trymestrze to tyłam w strasznym tempie nie wiedząc nawet od czego, a teraz jak mam apetyt i zachcianki to zauważyłam, że mniej tyję niż wcześniej (więc stwierdziłam, ze nie ma sobie, co odmawiać do porodu).
    Po porodzie niestety trzeba będzie się zabrać za siebie, bo u mnie wszystkie kilogramy poszły od brzucha w dół więc trzeba ten "udziec" zgubić :)

Ja to bym nie chciała urodzić tylko 1 i 2 listopada...

Little Frog lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś skurcze sa ale nic specjalnego, pewnie jeszcze nie urodze... :/

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa super, że ból mija tak szybko! Kazali Ci już wstać?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton miałam ale mój gin stwierdził że najpierw jutro mam przyjechac do niego na wizytę :/

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 2558 2559 2560 2561 2562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ