X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przecież ciąża jest liczona 42 tygodnie...coś sciemnia tenm twoj lekarz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:31

BATTINKA lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, soraya kciuki!:)

Battinka, to juz przynajmniej dowiedziałas sie czegoś konkretnego :) Kręcenie biodrami pomaga zejśc do kanału, można na stojąco i na piłce:)
    A co do tego L4 to strasznie dziwny lekarz, tak jak u agaton. Ja mam termin do na 14 a zwolnienie mam wypisane do 25. A z tego co czytałam, to jesli zwolnienie jest dłużej niż do terminu, to po prostu poród przerywa zwolnienie i przechodzi się na macierzyński i jedyna instytucją która musi się z tym jakos uporac i sobie wszytsko przeliczyc jest ZUS. Wiec tak na prawdę to chyba zależy od lekarza...

EwelKa wielka, Nynusia, Blondik, soraya lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • EwelKa wielka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mam termin na 20. A zwolnienie do 23. A jeżeli umówi mnie na cc wcześniej to w ogóle mam duży zapas tego zwolnienia. Także nie wiem od czego to zależy. Koleżanka u innego ginekologa w tym samym mieście tez musiała tydzień wcześniej macierzyński wykorzystywać. Dziwne to szczególnie, ze te nasze tp to tylko termin orientacyjny, tak na prawdę mało wiarygodny, wiec powinny być przepisy, które dają jakiś zakres błędu.

madu, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • lojkalojka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wy dziewczyny macie macierzynski od daty porodu , a tu we Francji urlop zaczyna sie 6 tygodni przed terminem i trwa jeszcze 10 tygodni po . I potem ,albo praca , albo urlop wychowawczy :/

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Mala.mi a jaką masz ilość wód?
    Nie wiem dokładnie ile bo lekarka mi nie powiedziała. Mówiła tylko że bardzo mało i jak jutro bedzie nadal tak mało to kładzie mnie do siebie na oddział. I jeszcze to stare łożysko... Wygląda jakbym paliła fajki w ciąży :-/

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka,ja juz jestem 4 dni na macierzyńskim:( nie dość,ze się dziecka nie mogę doczekać, to jeszcze ten macierzyński no i 80% płatne. To są jakies chore przepisy... Juz mam takiego dola,ze ryczę dzisiaj caly dzień... I ide po poludniu juz na oddział i jak o tym pomysle to znowu ryczę. Ja mysle ze mi lekarz zle termin policzyl,bo ja mam bardzo długie cykle,ale juz nic z tym nie zrobię. Wiem na przyszłość,ze przy kolejnej ciąży będę podawać koniec okresu później,żeby miec późniejszy termin,bo takie czekanie to jest jakaś masakra:/
    Jeszcze dziecko sie wierci od wczoraj dużo bardziej,bo ja w stresie caly czas i zapłakana:(
    Dziewczyny,żeby wam sie udalo przed terminami urodzić!
    Ja chyba za dobrze ciąże znosilam,dla równowagi musi sie cos schrzanić:/

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja naprawdę juz nic nie rozumiem:(
    Rozumiem na pewno ze człowieka robią w ciula!!!
    Mówię do niego właśnie jak mogę być na macierzyńskim jak nie urodziłam? Helooollll!
    Faktycznie jak tu któraś pisała że ciąża może być 42tc! No ale co ja mogę zrobić? Jak on przy swoim:(
    Dlaczego mi zabierają każdy dzień który mogłabym spędzić z córcia po urodzeniu a tak ona w brzuszku a macierzyńskie leci...:(
    Szok dziewczyny!!!

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 5 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://forum.mjakmama24.pl/threads/400-zwolnienie-czy-macierzyński

Takie cos znalazłam na temat tych zwolnień. Na innych forach piszą rożnie. Raz, ze lekarz kazał wziąć l4 od rodzinnego. Raz, ze sam przedłużył. Ogólnie nie ma prawa zmuszać do wykorzystania macierzyńskiego. Niestety forum prawniczego nie znalazłam, ale myśle, ze to wiarygodne informacje bo takie logiczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:42

madu lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png

Wysłany: 5 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton biedactwo. Czekolada i melisa moze Ci pomogą troszeczkę. Ja chyba tez bym sie załamała na Twoim miejscu. Szczególnie, ze ja chce tylko pół roku wziąć urlopu, wiec każdy dzień na wagę złota. Oby dzidzia zrozumiała Twoje potrzeby i zrobiła Ci prezent szybkimi narodzinami.

agaton, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Witam dziewczyny.
    Nie nadrobię Was bo za dużo tego.
    Rano odpadł mi czop (duuuzo kurzego białka koloru zoltego) pojechałam na wizytę bo akurat dziś miałam i dr mówi ze szyjka zgładzona rozwarcie jest ale...główka jeszcze wysoko :(
    Mówi ze mogę w ciągu 2-3 ur...ale to tez 100% nie pewne. W czwartek jeszcze kazał mi przyjść jesli w tym tyg. nie pójdzie to w poniedziałek na wywoływanie idę:)

Przepływy są super jak to określił,pępowiną nie okręcona. Takze wszystko wporzo z mala.
    A no i chciałam Wam powiedzieć k....mac ze od jutra jestem na Macierzyńskim!!! Juz rzekomo nie może mi dłużej zwolnienia wystawić. Dziś mam termin a jutro juz macierzyńskie (niby Zus tak wycyrklował) oszuści i nic więcej:( chciałam iść do rodzinnego po zwolnienie ale mi odradził i o!

Dziewczyny co polecicie na obniżenie główki? Myślałam dzis na piłce poskakać (choć ona raczej na szyjkę). Kazał mi się dr nie oszczędzać i robic wszystko....tylko ciekawe co robić żeby mala zeszła do tego kanału :P

Na obniżenie polecam spacer i skakanie na piłce :) U mnie jest już przyparta maksymalnie. Grawitacja ;)

Ja niestety też od jutra muszę przejść na macierzyński :( Szkoda, bo z brzuchem mogę jeszcze chodzić i 3 tygodnie, a na L4 płacą więcej. Już pomijam to, że skróci mi się w ogóle macierzyński.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mowiąc nie mam pojecia czym sie Wasi lekarze kierują, podejmując decyzje o nieprzedłużaniu zwolnienia.

Agaton, spojrz na to z innej strony. Przynajmniej to już jakies działania w kierunku przywitania Helenki. Moze nie tak jak sobie wyobrażałas ale juz bliżej niż dalej. Dasz rade!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:47

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, też polecam czekoladę! Mi się od razu humor poprawia po niej ;) Rozumiem Cię doskonale, też mam chwilowy kryzys.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia twój lekarz tez nie chce Ci wystawic zwolnienia???

21.10.2015 Leon <3

Wysłany: 5 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    To Wy dziewczyny macie macierzynski od daty porodu , a tu we Francji urlop zaczyna sie 6 tygodni przed terminem i trwa jeszcze 10 tygodni po . I potem ,albo praca , albo urlop wychowawczy :/
    Ja mam siostrę w stanach (9lat starsza i nie ma dzieci i cos czuje, ze nie bedzie miała niestety) i tam masz tylko urlop wypoczynkowy tak jakby. Tam jest system, ze możesz go zbierać. Jak w danym roku nie wykorzystasz to Ci sie kumuluje w następnym i tak możesz kilka lat. Ile uzbierasz tyle masz po urodzeniu dziecka albo idziesz na bezpłatny, ale mało kogo na to stać. Także w sumie nie mamy tak złe. Mimo wszystko jak wiemy, ze mogłybyśmy siedzieć z dzieckiem dłużej, gdyby nie decyzja lekarza to ogarnia złość.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh w tym szpitalu lezec tak bezczynnie to masakra!Nie wiem czy wogóle wyjde czy nie.. Nic mi nie chca powiedzieć..

Natalia i Soraya,trzymam za Was mocno kciuki,moze chociaż Wam uda sie dzis urodzic!

Onka,co tam?

soraya lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • aaaa09 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jutro termin Cc ale jestem mocno przeziębiona od soboty. W sb miałam gorączkę 38, teraz spadła. No i nie wiem czy mi zrobią to Cc czy nie..... :/ Jak myślicie?

16ud3e3k6t1o59cs.png
    pregnant-1420610400z5z1422770400z0.png

Wysłany: 5 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa ja nie mam pojęcia. Najlepiej skontaktować sie z lekarzem i go zapytać. Ale stres a powinna być ekscytacja.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • aaaa09 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało tego, właśnie maz zadzwonił, ze strasznie zaczęło go gardło bolec, no szlag by to...... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:05

16ud3e3k6t1o59cs.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    polkosia twój lekarz tez nie chce Ci wystawic zwolnienia???

Nie...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aaaa09 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis jadę na IP to sie okaże, ale zaczęłam sie niezle martwić :( pozdrówka dla Was wszystkich i dla Maluchów

16ud3e3k6t1o59cs.png
‹‹ 2556 2557 2558 2559 2560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ