X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma ale sie uśmialam;p mój się pająkow nie boi ale wpada w jakiś dziki szał jak widzi nawet najmniejsza much e i robił cos podbnego co Twój,a teraz się wysprycił i goni z odkurzaczem;p

WiedźmaMaKota, agaton lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Wiedźma ale sie uśmialam;p mój się pająkow nie boi ale wpada w jakiś dziki szał jak widzi nawet najmniejsza much e i robił cos podbnego co Twój,a teraz się wysprycił i goni z odkurzaczem;p
    Słaaaaaaba płeć :)

madu, agaton lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo lubię coś robić.Tym bardziej teraz jak wiem, że idziemy w dobrym kierunku. Przez cholerny język nie mogę wszystkiego załatwić, D też wszystkiego nie rozumie, ale ja się zaprę i za rok już będę perfekcyjnie szprechać :D może i szybciej.

madu, WiedźmaMaKota, Little Frog, agaton lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    O widzicie. A apropo. Mój z racji, że w tamtej firmie w ciula walili pracuje z kolegą, ale musiał założyć tu własną działalność. Co z tym urlopem 2 tygodnie po porodzie dziecka? Jak to wygląda? Nie pracuje już u kogoś w firmie tylko sam na siebie...więc jak to będzie? Albo będzie chciał zarabiać i pracować bedzie musiał albo może sobie z nami w domu posiedzieć?

Nie wiem jak w DE ale w PL jest tak że jak się jest na swojej działalności to chyba nie ma tych wszytskich przywilejów urlopowych.Ale moge sie mylić.

Mika cudownie czytac takie energetyzujące posty:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:54

21.10.2015 Leon <3
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika nie wiem jak w de ale w pl na pewno zwolnienie lekarskie mógłby dostac na Ciebie. Tylko wiadomo 80% platne. Niestety nie wiem jak jest za granicą z urlopem i opieka przy DG...

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja chyba wiem!!! Ta wstążeczka ma chyba chronić przed urokami czy coś! Miałam na studiach jeden wykład właśnie o takich przesądach i o ile niektóre mają tam jakieś potwierdzenie np w medycynie, tak większość to tylko jakieś durne wymysły.
    Nie wiem czy spotkałyście na fejsiku funpage "beka z mamuś na forach" czy jakoś tak. No tam jak kiedyś zaglądnęłam, to myślałam, że takie rzeczy się nie dzieją w tych czasach. Jakaś laska pisała, że ściągała urok ze swojego dziecka i męża, coś tam pluła itp.... Jaja!

Nie mogę za Wami wyrobić. Ale z tymi pająkami, to nie wiem jak Wy możecie mieć takie podejście :D Ja to nie lubię jak wszelakie robaczki, pajączki i inne insekty się do mnie zbliżają ;) Nie wpadam w panikę, ale schodzę im z drogi :)

madu, jaroszka lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jakie uroki ściaga sie z dziecka za pomoca wstażeczki?:D

21.10.2015 Leon <3
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie wierzę w zabobony ale jednej mądrości sie trzymam chyba ze strachu xd ze nie powinno się noworodków i niemowląt do 1 roku zycia stawiać przed lustrem, nie powinny swojego odbicia widzieć...

wff2k6nl4cdo77as.png

• madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Ja w sumie nie wierzę w zabobony ale jednej mądrości sie trzymam chyba ze strachu xd ze nie powinno się noworodków i niemowląt do 1 roku zycia stawiać przed lustrem, nie powinny swojego odbicia widzieć...

a dlaczego?

21.10.2015 Leon <3
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja właśnie też nie wiem. Nawte nie ma kogo spytać tutaj, bo nikt nie ma obecnie takiej sytuacji, nawet ten jego kolega nie wie. Głupie to takie, nie zarabia niewiadomo ile, taka zwykła pensja, bo kolega wypłaca mu nie za pracę, a na godziny. Od tego 20% podatek, dodatkowo trzeba sobie ubezpieczenie samemu opłacić 300eur/kwartał. Przydałby mi się po porodzie wiadomo, pewnie będę rozlazła czy cuś. Albo zostanie i dupa albo będzie zarabiał i w domu dupa. Cholera mać.

A ja miałam pajączka kiedyś :) fajne zwierzątko, tylko nie może być głodne. Teraz to na pewno nie będę już miała, ale piesa no muszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:01

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czerwony wózek, to już wstążki nie będę wiązała ;D

Katarzyna87, agaton, ZakręconaOna, jaroszka, Nynusia, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mogą w lustrze diabła zobaczyć. Tak mi kiedys mama powiedziała.
    Przed sama sobą sie tłumaczę że taki maly dzidziuś może sie sam siebie poprostu wystraszyć ale na pewno noworodka do lustra nie przystawię :P

WiedźmaMaKota, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, tego to ja już niestety nie wiem... Słabo pamiętam już ten wykład, chociaż pamiętam, że taki dość ciekawy i zabawny był :) A ludzie właśnie w niektóre zabobony wierzą przez lęk.
    A z tym lustrem nie słyszałam. Ja mojemu młodszemu bratu pokazywałam w lustrze jego odbicie, żeby się uspokoił :D

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Maxi na mojego mówią Diabeł... i co teraz? :D

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jak będziesz u lekarza albo położnej w najbliższy czasie to może chociaż o ta opiekę po porodzie sie dowiedz, może chociaż tyle uda sie ugrać nie tracąc pieniążków..

Mikejla lubi tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadam z bratową (apropo zabononów), podejrzewa, że jest w ciąży ale test zrobi jutro. To mówię, że skoro ma już dwóch synów, to teraz córka a ona do mnie, że na pewno jak już to córka bo i tu cytuję "Bo jak dziecko powie mama 1 slowo to 2 dziecko to corka a jak baba tata czy cos a mama potem to syn". ----> jej drugi syn, młodszy, powiedział najpierw mama (długo nie mogłam zrozumieć o co cho)

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Według tej teorii z ruchami to ja od 1,5 tygodnia powinnam być mamą. Hmm.. A On dalej w brzuchu ;)

Ja tez :) i w sumie szykował sie przeciez w 34 tygodniu :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Mika jak będziesz u lekarza albo położnej w najbliższy czasie to może chociaż o ta opiekę po porodzie sie dowiedz, może chociaż tyle uda sie ugrać nie tracąc pieniążków..

zapytam właśnie, może ona będzie wiedziała, ale to dopiero 21...też ten szpital dziwny. najpierw mi mówili, że ostatni miesiac co tydzień będę chodzić, a teraz mam przyjść za 3 tyg :/ no masakra jakaś. i dalej nie wiem ile mała waży, ile cm itd.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Żabciu ja nie uczesałam swoich jeszcze i w nocy mi się tak zakręciły (jak nigdy) więc też mam dłuższe trochę, taki trochę mój fetysz bo kocham długie włosy, mój B. też ma długie <3
    Ja pierwsze ruchy poczułam ok 16 tyg. a kopniaka takiego już co to z gazami nie dało się pomylić dokładnie 26 maja :)

Kurczę wy tak pamiętacie wszystko dokładnie, czy macie gdzies zapisane?
    Ja to tylko mniej wiecej wiem, ze liczyłam pierwsze ruchy w 15 tygodniu i tyle

relgh371crdcdbv2.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja tez młodszych braci do lustra podstawialam ale to dopiero jak mieli jakies 7-8 m-cy wcześniej sie balam :P

Ale tyle tych zabobonów jest ze jakbyśmy miały wszystkiego przestrzegać to byśmy sie wykonczyly :P

Little Frog lubi tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

‹‹ 2606 2607 2608 2609 2610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ