X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaba ale widzę, że Ty też masz długie włosy ;) tylko ja się boję, ze swoje będę musiała opierniczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:56

Little Frog lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama w niedzielę była się przejść w góry i mówi, że chodzi jak kaczka, na co ja jej powiedziałam, że od dwóch tygodni już tak chodzę :D A ona biedna doszła do wniosku, że się mi brzuch obniżył, dlatego mam taki styl chodzenia i pewnie będę zaraz rodzić, bo wg niej to dwa tygodnie po opadnięciu brzucha :D Czasami to mi korki wybija :D
    Muszę jeszcze sprawdzić kiedy pierwsze ruchy poczułam, bo mówiła, że poród 5 miesięcy później ;)
    WiedźmaMaKota wrote:
    Żaba ale widzę, że Ty też masz długie włosy ;) tylko ja się boję, ze swoje będę musiała opierniczyć.
    A wiesz, że ja zaraz zwróciłam uwagę na Twoje? :D Ale to taka obsesja moja :D
    Ogólnie to muszę zaznaczyć, że mam na zdjęciu głowę pochyloną do przodu, więc są ciutkę dłuższe ;)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, u mnie 5 miesięcy minęło 2 października, więc się nie sprawdziło :P

Little Frog, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Moja mama w niedzielę była się przejść w góry i mówi, że chodzi jak kaczka, na co ja jej powiedziałam, że od dwóch tygodni już tak chodzę :D A ona biedna doszła do wniosku, że się mi brzuch obniżył, dlatego mam taki styl chodzenia i pewnie będę zaraz rodzić, bo wg niej to dwa tygodnie po opadnięciu brzucha :D Czasami to mi korki wybija :D
    Muszę jeszcze sprawdzić kiedy pierwsze ruchy poczułam, bo mówiła, że poród 5 miesięcy później ;)

A wiesz, że ja zaraz zwróciłam uwagę na Twoje? :D Ale to taka obsesja moja :D
    Ogólnie to muszę zaznaczyć, że mam na zdjęciu głowę pochyloną do przodu, więc są ciutkę dłuższe ;)
    To u mnie ok 37/38 tyg ciąży powinien byc poród w takim razie: D jeżeli liczymy ze 5 miesięcy ciąży kończy SOE właśnie w 22 tyg a nie w 20 :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Żabko, u mnie 5 miesięcy minęło 2 października, więc się nie sprawdziło :P
    Sprawdziłam :D Mam jeszcze 2 dni :D
    Ale tak serio to wkurza mnie takie gadanie i tłumaczyłam mamie, że to wiele czynników ma wpływ na to kiedy się poczuje itp, do tego musiałoby nie być wcześniaków. Ale cóż, moja mama czasami lubi przedstawić swoje teorie, które się niby u niej sprawdziły :) Wtedy zamiast USG była "trąbka", więc spoko, inaczej się wszystko sprawdzało :D

Blondik, agaton lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja jednak źle policzyłam. Bo 2 czerwca poczułam pierwsze ruchy, czyli że 2 listopada urodzę?! :P

ZakręconaOna, agaton, Mikejla, Katarzyna87, aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie piękne brzuszki <3
    Mi wczoraj mąż powiedzial ze mi brzuch opadł i teraz wygląda jak łezka xddd

Rozstępów na szczęście narazie nie mam na brzuchu tylko jakies 3-4 male na jednym posladku. Ale za to biust łoooo matko :-o rozstęp na rozstępie masakra. A od poczatku ciąży smarowalam do 5 m-ca. Potem dalam sobie spokój bo to o kant dupy rozbić.. Przed ciążą 75D w 4 m-cu 70H i w 6 m-cu juz za maly.. Teraz nie wiem jaki mam rozmiar bo nie ma nigdzie dobrego biustonosza na mnie. Do karmienia kupiłam 80H ale uwiera troche. Mam nadzieje ze Mały zje mi te cycuchy :P a przez to ze tak rosly to roztepy wylazły. Dobrze że brzuszek gladki narazie.

Ja się szykuje do teściowej na urodziny ciekawe jakim komplementem dzisiaj mnie uraczy :)

Little Frog, Mikejla, jaroszka lubią tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no to nieźle malej by się nie spieszylo haha: D
    Zabka a no są w rodzinie każdej takie madrosci :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,jestem,nadrabialam.
    Zakręcona,miekka macica to mysle,ze wlasnie chodzi o brzuch,bo mi tak lekarz mowil,ze miękki brzuch to nie rodze jeszcze;)
    Agania,to może mała wie co robi,ze się nie odwraca:) i trzymaj się tam na tym pogrzebie:*
    Dokladnie z brzuchem uważam jak Żabka,bo ja mam juz nisko od dawna i wklejalam zdjęcie tez wtedy co Zakocona, i mowilyscie,ze ona ma wysoko,a ja nisko i co,ona juz dawno urodziła,a ja nie;)
    Tez miałam dzisiaj stracha z tym olejkiem,ale jak juz napisałam wam,ze pije to odwrotu nie bylo;)
    Ja wicia gniazda tez jako tako nie miałam,pod koniec to juz mi się nic nie chciało robic i tylko sobie myślałam,ze ide do szpitala to zostawiam syf,niech mąż sprząta hehe;)
    Kasia,kora deby faktycznie działa sciagajaco,ale to chyba tez o to chodzi:) mi pomogla:)ale grunt to wietrzenie. Mika,moze sobie podkladaj cos pod pupę jak siadasz,ręcznik np.
    Ja mam wenflon juz i w sumie dobrze,bo jak cos trzeba będzie podlaczyc na szybko to juz wszystko gotowe,choc nie jest z nim wygodnie:)
    Żaba,ale masz włosy piękne:) brzuch tez:) w ogóle super brzucholki Madu,Kasia i Wiedźma:)

Little Frog, madu, Katarzyna87, zakocona lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według tej teorii z ruchami to ja od 1,5 tygodnia powinnam być mamą. Hmm.. A On dalej w brzuchu ;)

wff2k6nl4cdo77as.png

• agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze wam powiedziec jestem zaskoczona,bo jak mówiłam wam,ze raz bylam w srocu to na tym koniec:) jeden bączek byl tez niepachnacy haha,a tak to mam skurcze w miare regularne,ale dość slabe. Nie bola,tylko brzuch sie napina i w dole boli jak na okres. Takze chyba to zasługa olejku:) ale myślałam,ze po nim sraka murowana,a tu nic;)
    Brałam 2 lyzki,takie troche niepelne, bo on jest bardzo gesty:)

polkosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, no właśnie tak wyglądają te mądrości ludowe ;) Wpuszczać jednym uchem, a drugim wypuszczać :)

Maximmum, a to całe piersi w rozstępach? Widać np w stroju? Mi się zrobiły od spodu tylko. Ale na brzuchu też mam kilka i na lewym boku. Wszystko spoko, byle ich tylko nie przybywało i byle by się tylko nie powiększały :D

Agaton, mnie to ciekawość zżera czy i u Ciebie ruszy się po tym olejku :)

A ja prawie skończyłam myć lodówkę!! Jeszcze tylko jedna szuflada i można dalej jechać ze sprzątaniem ;)

agaton lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu ja nie uczesałam swoich jeszcze i w nocy mi się tak zakręciły (jak nigdy) więc też mam dłuższe trochę, taki trochę mój fetysz bo kocham długie włosy, mój B. też ma długie <3
    Ja pierwsze ruchy poczułam ok 16 tyg. a kopniaka takiego już co to z gazami nie dało się pomylić dokładnie 26 maja :)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Jaroszka mi czasem się wydaje ze mój syn to chyba jakies dodatkowe kończyny ma bo brzuch we wszystkie kierunki naraz naciąga. No i to boli.

Ja też się martwię ze podczas porodu lekarze cos wymysla i będzie nieciekawie. Niby moja tesciowa i mama znają położne z mojego szpitala (ahh ta sluzba zdrowia w rodzinie) ale ja nie chce żeby któraś mnie wprowadzala do szpitala "to moja córka /synowa dobrze się nia zajmijcie" bo bym się źle czuła ze inaczej na mnie patrzą tylko przez znajomości.. Nie wiem chyba jakaś dziwna jestem :P

Prawda??? Moj tez ma chyba jakieś dodatkowe kończyny :)

Wcale nie jesteś dziwna takie sytuacje dla mnie tez sa mega krępujące

relgh371crdcdbv2.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuchy. Godzinkę mnie nie było tyle nadrabiańia :) idę dalej odkurzać. Łazienka umytą. Jeszcze kuchnia. Maz niech myje podłogi na mokro. Miał on to robić ale tak mnie wkurzył, ze nie bede n jego łaskę czekać :) niech wie, ze sobie bez niego poradzę :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, może jednak mniejsza dawka wpłynęła na to, że nie srasz aż tak :P A czujesz, że coś się rozkręci?

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze miałam ruchy takie rybki w 14-15 tyg a ok 17 dostalam kopniaki juz nieomylne :) wiec w sumie u mnie wychodzi .

Agaton a no widzisz :D
    I co ile masz te skurczybyki mniej więcej ? Wiesz mogą się nasilić niedługo .
    Sam olej tak machnelas i popilas czymś ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka,nie myj,nich mężu myje, on się tylko ucieszy,jak zrobisz to za niego,nie daj mu tej satysfakcji!!!

EwelKa wielka, aanaa, lula.91 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Maximmum Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka no niestety całe na szczęście te które może być widać w głębokim dekolcie lub stroju są juz wyblaknięte wiec nie wiem czy ktos poza mną je widzi ale te po bokach i od spodu to takie ciemniejsze i jakby głębsze.

wff2k6nl4cdo77as.png

• madu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabo jak Ty ogarniasz lodówke i forum jednoczesnie ;p Wielozadaniowa z Ciebie babka ;)

O nieee u mnie wychodziłoby ze urodze dopiero 25 października! no chyba, że to co czułam wczesniej to były ruchy ale kto to wie;)

Little Frog lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2604 2605 2606 2607 2608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ