X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka doskonale Cię rozumiem, dla mnie też to jest krępujące.

Specjalnie do gienia chodziłam do innego miasta (mimo że muszę dojeżdżać te 8km) a nie do tego co mam dosłownie pod domem (jakieś 150m), bo tam mnie wszyscy znaja, bo teściowa, jej koleżanki. Za każdym razem chodząc tam na badania krwi musiałam doliczyć 5 min na rozmowę z każdą i mam wrażenie, że każda w moją kartotekę zaglądała :/

Co do lepszego traktowania, to na zabiegu łyżeczkowania byłam w szpitalu, w którym teściowa jest "znana". Nie wiem czy miałam w tego powodu lepiej. Co prawda dostałam pokój tylko dla siebie i mogłam być z mężem, a w drugim były 4 dziewczyny same. Jednak wydaje mi się, że większy wpływ miało to, że one były na innych zabiegach, a u mnie jednak było to poronienie.

Ja się trzymam zasady, że jak jestem dla kogoś miła, to ta osoba będzie miła dla mnie. Póki co działało ;)

Milejka nie wiem jak w DE, ale u Nas jak prowadzisz własną działalność i płacisz pełne składki (nie preferencyjne) to chyba należy Ci się 14 dni tacierzyńskiego, ale nie pracujesz = nie zarabiasz.

Madu o tej wstążeczce koleżanka mi ostatnio powiedziała, pierwszy raz słyszałam. Podobno nie ściąga się nią uroku, ale straszy to co złe, żeby uroku własnie nie było ;p

Polkosia ja tez mam czerwony wozek, Naszym dzieciom kokardki nie trzeba ;D

madu, jaroszka lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, hehehehehe, nieźle :D Do tego niech sprawdzi chiński kalendarz :D i będzie miała pewność :D

madu, agaton, ZakręconaOna, estrella lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, ja w kalendarzu Belly zapisywałam :) 2.06 byłam pewna, że to ruchy, a wcześniej kilka dni podejrzewałam, ale wtedy tak czekałam na tego pierwszego kopniaka, że zanim zapisałam, że to na pewno TO, to kilka dni minęło ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczęście te wszytskie zabobony jak jednym uchem mi wlatują tak drugim wylatują, nieźle sobie można nawkrecać ;)

Katarzyna87, Little Frog lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika hahaha o czymś takim ze rodzeństwo wróży to nie słyszałam :D

Jaroszka ja w kalendarzu belly sobie zaznaczylam notatke "pierwsze ruchy"

jaroszka, Suerte lubią tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja nie pamiętam tych pierwszych dokładnie kiedy, mam gdzieś zapisane ale nie chce mi się szukać, ale kopniaka pamiętam bo w dzień matki rano sobie w łóżku leżałam, B. pierwszy dzień wtedy do nowej pracy poszedł a mała uraczyła mnie takim wspaniałym prezentem <3 ale ogólnie to mam łeb do dat, maturę z historii zdawałam ;)

ZakręconaOna, jaroszka, maluda lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    A ja znowuż obcięłam całkiem paznokcie na krótko, bo miałam robić masażyk krocza, ale przez to cholerstwo nie będę robiła. A jeśli chodzi o długie włosy, ja też mam :) mnie szybko cholerniaki odrastają, więc co jakiś czas ścinam na całkiem krótko coś ala Jaroszka i po pół roku znów długaśne

No kur** muszę to zobaczyć ! Dawaj fotę z krótkimi włoskami proszeeeeeeee :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poczułam pierwszego kopniaka na kiblu ;p
    daty nie pamiętam niestety

Maximmum, agaton, ZakręconaOna, jaroszka, lula.91, maluda lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie pamiętam - miałam zapisane :)

A głowę do dat też mam, chociaż nie tych historycznych, ale np urodzin, imienin itp :)

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    ja poczułam pierwszego kopniaka na kiblu ;p
    daty nie pamiętam niestety
    To pewnie była po prostu kupa :D

EwelKa wielka, jaroszka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Ja czuję, że zostanę na listopad. Czy jeśli tak będzie i tak będę "wasza"?????? :(

Nasza!!! nie oddamy Cie!!! A moze i ja do Ciebie dołącze, bo u mnie cos czuje, ze stwór sie obraził....chciał juz do mnie wyjsć, a ja go cofnęłam no i teraz bedzie siedział! Mowię Wam to takie zawzięte i złośliwe
    jak matka....w koncu skorpion....

agaton lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    No kur** muszę to zobaczyć ! Dawaj fotę z krótkimi włoskami proszeeeeeeee :)

Poszukam, chociaż ja jak pierdzielnę gdzieś foty, to później nie mogę znaleźć :/

No właśnie Katarzyna ja nie wiem jak to jest. Nie pracujesz = nie zarabiasz, wiadomo...ale skoro masz tą własną działalność niby, płacisz nie dość że sama sobie ubezpieczenie, podatek to wiadomo itd, to co jeśli np. mi mąż zachoruje i nie będzie mógł miesiąc pracować? Przez miesiąc kasy nie bedzie? Ja tego nie ogarniam, jak sie wcześniej nie ma do czynienia to się nie interesuje :/

• agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta wstazka to te koleżanki mężowi wlasnie o tym uroku mówią,żeby dziecka ktos,cos nie zauroczylo,ale on drazyl głębiej,pytal się jaki urok i kto by mial go rzucić? Czy czarownica jakas czy cos,to w końcu stwierdzily,ze jak ktos zaglądnie do wózka i powie,ze ładne dziecko,a w rzeczywistości myśli ze brzydkie to to jest urok haha,juz same nie wiedziały co plotą;)
    Ja mysle,ze ludzie przestrzegają tych zabobonów,bo a nuż cos się sprawdzi,lepiej dmuchać na zimne;)
    Ja jestem jedynie nauczona,ze z diabłem nie igram,bo wierze w jego istnienie i nie nazwałabym tak nikogo,bo diabla zwyczajnie nie lubię;)

madu lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciągnęłam się z Wami w tę dyskusję o zabobonach i innych, a teraz uwaga, bo przydzielam zadania: obrać ziemniaki, opróżnić odkurzacz, powkładać resztę rzeczy do lodówki, odkurzyć, wynieść śmieci. Jak będzie więcej chętnych, to proszę pisać, bo mam w zanadrzu jeszcze sprzątanie łazienki, więc spokojnie, dla każdej coś się znajdzie :)

jaroszka, madu lubią tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika,poszukaj na googlach,moze cos znajdziesz.
    Jaroszka,ja sobie w kajeciw sluzbowym zapisywalam tez swoje prywatne rzeczy,ale tak to nie pamiętam:)
    Mika,na prawdę tak Ci szybko urosly? Szok,bo Ty masz mega długie hery:)
    Ja mam nadzieje,ze jak Hela sie urodzi to będę zagląda do was,oby dużo spala:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka widzisz, nasze dzieciny się chciały poznać ze światem wcześniej a teraz jak na złość siedzą grzecznie.
    U mnie po KTG zero skurczy :/ a jak tylko weszłam do domu to zaczęło boleć jak na @. Poczekam jeszcze do soboty wtedy będzie ciąża donoszona i się poprzystawiam do męża :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja mam czerwony wózek, to już wstążki nie będę wiązała ;D

Ja tez czerwono- szary :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Wciągnęłam się z Wami w tę dyskusję o zabobonach i innych, a teraz uwaga, bo przydzielam zadania: obrać ziemniaki, opróżnić odkurzacz, powkładać resztę rzeczy do lodówki, odkurzyć, wynieść śmieci. Jak będzie więcej chętnych, to proszę pisać, bo mam w zanadrzu jeszcze sprzątanie łazienki, więc spokojnie, dla każdej coś się znajdzie :)

Ja lubię sprzątać łazienke :D nie wiem czemu, ale jakos mnie kible nie przerażają :D

Little Frog lubi tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ja tez czerwono- szary :)
    Ja mam brązowy i pier**** wstążkę,niech ktos spróbuje pomyśleć,ze Helenka brzydka,to sama na niego urok rzucę haha:)

polkosia, jaroszka, Little Frog, madu, Katarzyna87, Nynusia, ZakręconaOna, estrella, maluda, agania lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, a jak Ty się czujesz?

agaton, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2607 2608 2609 2610 2611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ