X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna jaka pamięć do szczegółów :) hihi na pewno to było dziecko??? Ale dzisiaj piszecie :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, no mnie włosy szybko odrastają, pamiętam na półmetek chłopaka ścięłam tak o z marszu, bo jakaś laska przyjechała to mówię, aaa co tam tnij :D to był październik, no a w święta wielkanocne już miałam za ramiona a nawet dłuższe

agaton lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra koniec tego idę robic obiad!

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kiedyś fryzjerka obcięła tak, że miałam włosy do podbródka...to była chyba 1 gimnazjum. Wyszłam ze szklanką w oczach :D OD tamtej pory mam ogromny uraz :D
    A tak całkiem krótkich to chyba nigdy nie będę miała. Do tego też trzeba mieć taki charakterek albo rysy twarzy. Moje włosy pewnie by leżały i wyglądałabym jak facet :D Ogólnie ja mam takie druciki, które kompletnie nie chcą współpracować i nie ma szans na np loki. Może przez godzinkę przy dobrych wiatrach.

• madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko oddam półloki w dobre ręce! Przyjmę druciki;)

Little Frog lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agaton, a jak Ty się czujesz?
    Dzieki,calkiem dobrze,mam niebolesne skurcze co okolo 2-3 minuty:) siedze sobie na łóżku,rozwiązuje krzyżówki i czytam was;) akcja sie jakos nie rozkręca i boje się,ze się wyciszy,ale narazie nie spinam sie:) jak cos to jutro tez gulnę,mam jeszcze jedna dawkę;) juz olejek mi sie taki straszny nie wydaje;)

Katarzyna87, polkosia, Little Frog, Mikejla, ZakręconaOna, miska2503, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla w DE pewnie jest inaczej, ale u Nas np wybiera się w czasie zgłoszenia do ZUS składkę chorobową. Będąc na preferencyjnym z niej zrezygnowałam, bo mi wyliczyli, że za jeden dzień L4 dostanę niecałe 2 zł, bo nie opłacałam pełnego ZUS. Pewnie jak masz normalnie opłacane składki jest inaczej.

Ja muszę tylko umyć podłogi. Choć to zostawię sobie chyba na sobotę rano, bo jeszcze są w dobrym stanie, a w sobotę goście przychodzą.

Nie robiłam kupy, zrobiłam siku i miałam sudoku, więc sobie siedziałam i chciałam rozwiązać do końca i wtedy ciach, Majka mnie pomiziała :)

agaton, EwelKa wielka, Little Frog, Mikejla, Nynusia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja tez mam takie proste,jak pokręcę to zaraz się prostują;) ale fajne są,tylko rosnąć nie chca;) Mika,zazdroszczę:)
    W ciąży rosną szybko i jeszcze mam jedna sprawdzona metodę: Ziemia okrzemkowa,można kupic w eko sklepach i jeden ze "skutków ubocznych" to szybszy przyrost włosów:)

Ciekawe co u córci Agatki,jak sie czuje i czy wyniki są.

No i Lojka,czekamy na wieści od Ciebie:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton trzymam kciuki zeby to było jednak to :)

Żabo tez mam takie druciki :)

agaton lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje z tym internetem, teraz nie mogę się doczekać aż strona się załaduje jak odświeżam. Znajdę fotke z krótkimi to wrzucę, ale jak będę mieć internet normalny, bo pewnie gdzieś jest na stronce internatu, ja nie kolekcjonuje swoich zdjęć :/ ale gdzieś musi być, sama bym sobie przypomniała.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w międzyczasie ogarniam resztę, ehhh jeszcze te ubrania wypakować

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku zdarzylam zrobić naleśniki zjeść je i wyprasowac koszulki i co ???!! Już tyle do nadrabiania
    Zaraz musze dopasować resztę rzeczy do szpitala..
    Myślicie że jak wezmę książkę "nowe oblicze Greya " do szpitala to mnie wezmą za wariatke? ?

Co do przesądów. Jednego się tylko bałam żeby nie kupować nic dla dziecka do 3 mca o czymś czerwonym słyszałam i miałam kupić wstążke ale nie było czerwonej wiec nie mam.

Mika nie oddamy Cię musisz zzostac z Nami.

Agaton a jak u Ciebie jest oxy dają na porodówce czy na sali przedporodowej? ?? Będziesz mieć jutro śniadanie czy juz na czczo ???

l22nhdgeccid541p.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Mika a może podmywaj się zwyczajnie rumiankiem ??

Natalia powiedz a jak Cie tak olejek oczyścił i później akcja porodowa się zaczęła to nie ciągnęło Cie ze sraczka do WC ? :D
    Nie, byłam tak przecztszczona ze nawet lewatywy minie robili :)

EwelKa wielka, jaroszka, Katarzyna87, zakocona, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,ja w końcu oxy jutro nie będę miała,ordynator uważa ze mój termin z USG jest bardziejszy i to za wcześnie na indukcje. Włożą mi jutro balonik na rozwarcie. Mój lekarz prowadzący byl dzisiaj i mowil,ze jutro oxy dajemy bo dziecko rośnie i on nie uznaje terminow z usg,ale jak ordynator nie zaleci to mi nie podadzą raczej i dobrze,bo ja się tez troche boje. Mowil doktorek jeden,ze jak za wcześnie indukuja to często tętno dzidziusia spada,bo nie jest gotowy i konczy sie cesarka. Wiec moze lepiej poczekać;)
    Najgorsze,ze skurcze slabna jakby. Są co 4 minuty okolo,ale mam wrażenie,ze coraz slabsze,zaraz będę miała ktg,boje się,ze calkiem oslabna...
    Co zrobić,żeby pobudzić akcje? Są jakies sposoby?
    Nynusia,nie wiem gdzie podają,na jakiej sali,obym sie nie dowiedziała;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:31

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarlam :)
    Jestem juz po wizycie i szalu nie ma :/
    Rozwarcie na poltora palca i tyle . Lekarz kazal duzo chodzic ,ale ja juz wiecej nie moge . Postanowilam ,ze jutro bede ukladac drzewo do kominka w ogrodzie . Moze to cos przyspieszy . Wyniki z krwi lekarz skonsultowal z anastezjologiem i stwierdzili , ze nie sa zle - cokolwiek to znaczy .
    Dodal , ze jesli nie urodze to 23 mam se zglosic na porodowke .

agaton a Ty moze idz polazic po oddziale i po schodach ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:37

agaton, jaroszka, Nynusia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton =przysiady rób ;)

agaton, polkosia lubią tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka,to nie jest zle:) ja nie mam takiego rozwarcia,ja mam na 1 palec=2 cm
    Nie mam niestety tutaj schodów,a z porodówki nie mogę wychodzić,moze po korytarzu pochodze w oczekiwaniu na męża;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, trzymam kciuki, żeby się rozkręcało, a nie zwalniało.

Nynusia, ja to pisałam i zanim wysłałam, to pojawiały się kolejne posty ;) Tak się dziś temat rozkręcił :) Ale robisz smaka na te naleśniki :)
    Ja dziś robię kalafior w panierce czy jak to tam ująć, a za to na jutro sobie wymyśliłam jajka w sosie koperkowym ;) Tak jakoś dziś mi przyszła na nie chęć :)

Japitolę. Poukładałam wszystko w lodówce, posprzątałam kuchnię, weszłam do łazienki i tam umyłam lustro, umywalkę i kibelek - prysznic zostawiam mężowi, gotuję kompocik, ziemniaki obrane. Odkurzacz dalej czeka ;)

Jeszcze dziś muszę ogarnąć siebie, bo jutro o 10:30 wizyta u położnej.

Mikejla, Nynusia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice,spróbuje przysiadów tez,ale juz dlugo żadnego skurczu:( a pilka pomoże?
    Zabko,ale z Ciebie dzisiaj pracus,no szacun!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton mnie po piłce kłuje chyba szyjka i mam sporo skurczy. Także jak masz opcję piłki to korzystaj:)

agaton lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2608 2609 2610 2611 2612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ