X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna jaka pamięć do szczegółów :) hihi na pewno to było dziecko??? Ale dzisiaj piszecie :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, no mnie włosy szybko odrastają, pamiętam na półmetek chłopaka ścięłam tak o z marszu, bo jakaś laska przyjechała to mówię, aaa co tam tnij :D to był październik, no a w święta wielkanocne już miałam za ramiona a nawet dłuższe

agaton lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra koniec tego idę robic obiad!

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kiedyś fryzjerka obcięła tak, że miałam włosy do podbródka...to była chyba 1 gimnazjum. Wyszłam ze szklanką w oczach :D OD tamtej pory mam ogromny uraz :D
    A tak całkiem krótkich to chyba nigdy nie będę miała. Do tego też trzeba mieć taki charakterek albo rysy twarzy. Moje włosy pewnie by leżały i wyglądałabym jak facet :D Ogólnie ja mam takie druciki, które kompletnie nie chcą współpracować i nie ma szans na np loki. Może przez godzinkę przy dobrych wiatrach.

• madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko oddam półloki w dobre ręce! Przyjmę druciki;)

Little Frog lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agaton, a jak Ty się czujesz?
    Dzieki,calkiem dobrze,mam niebolesne skurcze co okolo 2-3 minuty:) siedze sobie na łóżku,rozwiązuje krzyżówki i czytam was;) akcja sie jakos nie rozkręca i boje się,ze się wyciszy,ale narazie nie spinam sie:) jak cos to jutro tez gulnę,mam jeszcze jedna dawkę;) juz olejek mi sie taki straszny nie wydaje;)

Katarzyna87, polkosia, Little Frog, Mikejla, ZakręconaOna, miska2503, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla w DE pewnie jest inaczej, ale u Nas np wybiera się w czasie zgłoszenia do ZUS składkę chorobową. Będąc na preferencyjnym z niej zrezygnowałam, bo mi wyliczyli, że za jeden dzień L4 dostanę niecałe 2 zł, bo nie opłacałam pełnego ZUS. Pewnie jak masz normalnie opłacane składki jest inaczej.

Ja muszę tylko umyć podłogi. Choć to zostawię sobie chyba na sobotę rano, bo jeszcze są w dobrym stanie, a w sobotę goście przychodzą.

Nie robiłam kupy, zrobiłam siku i miałam sudoku, więc sobie siedziałam i chciałam rozwiązać do końca i wtedy ciach, Majka mnie pomiziała :)

agaton, EwelKa wielka, Little Frog, Mikejla, Nynusia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja tez mam takie proste,jak pokręcę to zaraz się prostują;) ale fajne są,tylko rosnąć nie chca;) Mika,zazdroszczę:)
    W ciąży rosną szybko i jeszcze mam jedna sprawdzona metodę: Ziemia okrzemkowa,można kupic w eko sklepach i jeden ze "skutków ubocznych" to szybszy przyrost włosów:)

Ciekawe co u córci Agatki,jak sie czuje i czy wyniki są.

No i Lojka,czekamy na wieści od Ciebie:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton trzymam kciuki zeby to było jednak to :)

Żabo tez mam takie druciki :)

agaton lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje z tym internetem, teraz nie mogę się doczekać aż strona się załaduje jak odświeżam. Znajdę fotke z krótkimi to wrzucę, ale jak będę mieć internet normalny, bo pewnie gdzieś jest na stronce internatu, ja nie kolekcjonuje swoich zdjęć :/ ale gdzieś musi być, sama bym sobie przypomniała.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w międzyczasie ogarniam resztę, ehhh jeszcze te ubrania wypakować

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku zdarzylam zrobić naleśniki zjeść je i wyprasowac koszulki i co ???!! Już tyle do nadrabiania
    Zaraz musze dopasować resztę rzeczy do szpitala..
    Myślicie że jak wezmę książkę "nowe oblicze Greya " do szpitala to mnie wezmą za wariatke? ?

Co do przesądów. Jednego się tylko bałam żeby nie kupować nic dla dziecka do 3 mca o czymś czerwonym słyszałam i miałam kupić wstążke ale nie było czerwonej wiec nie mam.

Mika nie oddamy Cię musisz zzostac z Nami.

Agaton a jak u Ciebie jest oxy dają na porodówce czy na sali przedporodowej? ?? Będziesz mieć jutro śniadanie czy juz na czczo ???

l22nhdgeccid541p.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Mika a może podmywaj się zwyczajnie rumiankiem ??

Natalia powiedz a jak Cie tak olejek oczyścił i później akcja porodowa się zaczęła to nie ciągnęło Cie ze sraczka do WC ? :D
    Nie, byłam tak przecztszczona ze nawet lewatywy minie robili :)

EwelKa wielka, jaroszka, Katarzyna87, zakocona, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,ja w końcu oxy jutro nie będę miała,ordynator uważa ze mój termin z USG jest bardziejszy i to za wcześnie na indukcje. Włożą mi jutro balonik na rozwarcie. Mój lekarz prowadzący byl dzisiaj i mowil,ze jutro oxy dajemy bo dziecko rośnie i on nie uznaje terminow z usg,ale jak ordynator nie zaleci to mi nie podadzą raczej i dobrze,bo ja się tez troche boje. Mowil doktorek jeden,ze jak za wcześnie indukuja to często tętno dzidziusia spada,bo nie jest gotowy i konczy sie cesarka. Wiec moze lepiej poczekać;)
    Najgorsze,ze skurcze slabna jakby. Są co 4 minuty okolo,ale mam wrażenie,ze coraz slabsze,zaraz będę miała ktg,boje się,ze calkiem oslabna...
    Co zrobić,żeby pobudzić akcje? Są jakies sposoby?
    Nynusia,nie wiem gdzie podają,na jakiej sali,obym sie nie dowiedziała;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:31

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarlam :)
    Jestem juz po wizycie i szalu nie ma :/
    Rozwarcie na poltora palca i tyle . Lekarz kazal duzo chodzic ,ale ja juz wiecej nie moge . Postanowilam ,ze jutro bede ukladac drzewo do kominka w ogrodzie . Moze to cos przyspieszy . Wyniki z krwi lekarz skonsultowal z anastezjologiem i stwierdzili , ze nie sa zle - cokolwiek to znaczy .
    Dodal , ze jesli nie urodze to 23 mam se zglosic na porodowke .

agaton a Ty moze idz polazic po oddziale i po schodach ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:37

agaton, jaroszka, Nynusia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton =przysiady rób ;)

agaton, polkosia lubią tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka,to nie jest zle:) ja nie mam takiego rozwarcia,ja mam na 1 palec=2 cm
    Nie mam niestety tutaj schodów,a z porodówki nie mogę wychodzić,moze po korytarzu pochodze w oczekiwaniu na męża;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, trzymam kciuki, żeby się rozkręcało, a nie zwalniało.

Nynusia, ja to pisałam i zanim wysłałam, to pojawiały się kolejne posty ;) Tak się dziś temat rozkręcił :) Ale robisz smaka na te naleśniki :)
    Ja dziś robię kalafior w panierce czy jak to tam ująć, a za to na jutro sobie wymyśliłam jajka w sosie koperkowym ;) Tak jakoś dziś mi przyszła na nie chęć :)

Japitolę. Poukładałam wszystko w lodówce, posprzątałam kuchnię, weszłam do łazienki i tam umyłam lustro, umywalkę i kibelek - prysznic zostawiam mężowi, gotuję kompocik, ziemniaki obrane. Odkurzacz dalej czeka ;)

Jeszcze dziś muszę ogarnąć siebie, bo jutro o 10:30 wizyta u położnej.

Mikejla, Nynusia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice,spróbuje przysiadów tez,ale juz dlugo żadnego skurczu:( a pilka pomoże?
    Zabko,ale z Ciebie dzisiaj pracus,no szacun!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton mnie po piłce kłuje chyba szyjka i mam sporo skurczy. Także jak masz opcję piłki to korzystaj:)

agaton lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2608 2609 2610 2611 2612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ