X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton zrób sobie dobrze w szpitalnej toalecie :P

aanaa, polkosia, agaton, lula.91 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, a moze podłogi zacznij myć na kolanach....moja siostra tak urodziła :)

relgh371crdcdbv2.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko to ja użyłam łazienkę, zrobiłam pranie, odkurzylam cały dom. Zmywanie na mokro zostawiłam dla męża i musi zakupy zrobic do obiadu bo ja nie wychodzę, pobiera mnie choróbsko i chce szybko je przegonić. Teraz zimno a ja mam kurtkę której nie zapne, wiec bym sie mocno wywietrzyla :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png

Wysłany: 8 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pierś z kurczaka to zrobię tortillę. Gotuje jajka na kanapki bo mi żaba narobiła smaka :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podlogi myc nie bede , bo chalupa pelna ludzi i tylko bym sie wkur...a , ze mojej pracy nie widac. Zdecydowanie wole ukladac drewno i jeszcze poskacze na pilce .

zabka podziwiam za energie:) Ja odkad mam tesciow to nawet nie mam ochoty sprzatac .

agaton moze Ty zrob jakas gimnastyke w pokoju ,albo potancz ?

EwelKa wielka, agaton, Little Frog lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na drugie śniadanie posmażyłam sobie omlety, a obiadu nie muszę robić - jak mój wróci z pracy to podgrzejemy sobie zupę szczawiową <3 Babcia specjalnie na moje życzenie ugotowała i podała wczoraj przez rodziców :-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam rybę z mrożonki Frosty i trochę frytek. Nie było złe ;) A jak szybko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:09

EwelKa wielka, jaroszka, Little Frog, maluda lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia jakbyś leżała koło mnie czytając Greya uznałabym, że w końcu jakiś normalny ludek się trafił ;p

W szpitalu leżałam koło dziewczyny, która chyba uzależniła się od kroplówek, bo wiecznie o nie prosiła, ba błagała, choć to był tylko magnez. Jak przychodził jej facet to się użalała, jak jej jest ciężko w tym szpitalu i jak ona się poświęca nosząc dziecko! Aaa

Mam ochotę na placki, ale zrobię jutro, bo dzisiaj mąż będzie po 22 i mi nie wybaczy, że sama zjadłam ;p

Nynusia lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 8 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia tez czasem mamy taki zestaw - taki zdrowy bo ryba :)

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton mnie ostatnio skurcze wzięły jak zaczęłam sutki uciskac i masować. Były słabe ale jak Ty jakieś masz to może to pogoni trochę.
    Właśnie dowiedziałam się że podają oxy na porodówce juz. Ale tez tak samo jak Ty wolałabym tego nie doświadczyc przy czym ja mam powiedziane ze mam czas do niedzieli a w pon oxy także u mnie już nie ma odwrotu a od 2 dni się czuje bardzo dobrze także wątpię w to żeby szyjka ruszyła.

Co do naleśników zjadłam ale chyba stres szpitalem mnie dopada bo mi nie smakowały

agaton lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka Ty kochana chyba z Nami się będziesz tak kulać

lojkalojka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grey to niezłe gówno i nie rozumiem jego fenomenu. Nie dałam rady dokończyć pierwszej części. O ograniczonym słownictwie nie wspominam ;) Szkoda czasu.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila wolnego, choć powinnam zrobić sesję kociętom, to jestem tak zmęczona, że olewam.

green, trzymam mocno kciuki za Kornelkę!

Dziewczyny, nieprzespane nocy w ciąży, to NIC w porównaniu z tymi, kiedy już maleństwo jest na świecie :P Każda godzina snu jest MEGA cenna :P

agaton, trzymam kciuki!

szczęśliwa, mnie sutki też bolą. Choć lewy właściwie już prawie wcale, ale mam małe ranki na nim. Za to momenty przystawiania na prawą pierś to czasem masakra. Nie wiem czemu on tam gorzej łapie czy ocb.. Polecam też okład z zimnych rozbitych liści kapusty, nie przeszłabym momentu największego nawału bez tego.

Bo mnóstwo mleka mam codziennie. Dzisiaj się obudziłam w nocy, cała koszula mokra, mokre prześcieradło, z cycków lało się cały czas, jak próbowałam przystawić małego i karmiłam. Położyłam podkład i 2h później cały mokry, kolejna koszula cała mokra.. ALE za to 4 dni po porodzie się zważyłam i prawie -8kg :D

jaroszka, nie ma opcji, żeby nie zakładać KILKU pampersów w nocy. No chyba, że chcesz mieć wszystko w kupie kilka razy :P Np dzisiaj od 9 do 11:30 poszły 4 pampersy.. My mu pozwalamy tak ze dwie godzinki wieczorem poleżeć z nami na golaska. Czasem zrobi kupę/siku (albo i to, i to), ale no lepiej tak niż wietrzyć go dłużej podczas przewijania, bo płacze.
    Co do kotów, to ja się niczego nie boję. Ta, co ma maluchy na drugi dzień barankowała go po główce <3 A nasza domówka obchodzi się z nim, jak z jajkiem <3
    Nikt nie wskakuje mu do kołyski :) One czują, że to jest maleństwo, naprawdę.
    A takie mamy widoki <3 I czekamy aż jeszcze bliżej będą razem i będzie mu mruczeć :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8031442443f3.jpg

nat_alia, wielkie gratulacje :) Witamy Antosia na świecie!!!!! Pękłaś czy cię nacieli? Który to tydz i dzień ciąży?

Frog, polkosia, ja wam powiem co do bólu porodowego, że karmiąc małego mam dużo czasu na przemyślenia, i stwierdzam, że ja już nie pamiętam co to za ból. Wiem, że był koszmarny i nie do opisania, ale serio zapomina się o nim i ja mogłabym już rodzić kolejne, i przeżyć ten moment pierwszego krzyku i mega szczęścia <3 Nie myślcie o bólu, tylko o rodzeniu dziecka.
    Przed porodem, jak położne na SR mówiły, żeby sobie wyobrażać, że każdy skurcz to np otwieranie bram dla dziecka i inne tego typu pierdoły, to tylko przewalałam gałami, że takie głupoty plotą, a podczas porodu same te myśli przychodziły! W myślach mówiłam też do szyjki, żeby pomogła mojemu dziecku wyjść i się otworzyła.. Poród to naprawdę niesamowite przeżycie..

Wiedźma, jakie długie włosy!! Piękny brzucho :) Moim zdaniem opadł ;)

Reszty dziewczyn też piękne brzuszki :D A Lenka widać chciała zapozować porządnie e-ciotkom :D

hahahh Frog :D U mnie po prostu mały był wielki i nie miał miejsca, i wyglądało, że brzuch wysoko, bo nogi miał nadal pod żebrami, ale ja widziałam, że on jest nisko, bo bardzo mi ciążył ;) Fotka była na 2 dni przed porodem :) Ja poczułam pierwsze ruchy 06.04, to wypadałoby, żebym urodziła 06.09 wg twojego schematu :P

Niesamowite udało mi się doczytać, a mały nadal śpi o.O!

polkosia, wysłałaś mi może te cyckonosze :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:21

agaton, Aleksandra90, jaroszka, WiedźmaMaKota, madu, Nynusia, Little Frog, lojkalojka, miska2503, maluda lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona przeuroczy mały Tadeusz, im bliżej porodu tym bardziej rozczulają mnie zdjęcia Waszych pociech :-) Powiedz mi jak po porodzie z Twoimi bólami rąk? Przeszło?

zakocona lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Zakocona, wiesz zaczęłam sie obawiac, bo ciagle pchają sie do łóżeczka i tam lezą....
    I mam takie wizje ze w nocy skoczy mu np na twarz czy coś....

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, tak, jak ręką odjął :) Łącznie z wieloma innymi ciążowymi dolegliwościami ;) Niestety od ponad tygodnia trzyma mnie nerwoból międzyżebrowy :/ W szpitalu dawali mi paracetamol w podwójnej dawce 2x dziennie, ale kurcze nie bardzo chcę go ciągle łykać.. Mam wrażenie, że to przez skurcze i przez ból kręgosłupa. Bo on boli bardzo po odjęciu tego mega balastu, do którego zdążył się w miarę przyzwyczaić.

jaroszka, jak małego nie ma, to pchają się do kołyski też ;) Karzemy wyjść, jak młodego kładziemy i wychodzą. Żadnych skakań na krtań i tego typu zabobonów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:34

WiedźmaMaKota, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia nie chodzi mi o fakt jaka to literatura. Mnie osobiście 2 część się podobała, trzecią to już czytałam, żeby przeczytać do końca.
    Chodzi mi o to, że zawsze jest to temat do dyskusji, rozmowy. Zupełnie inny od Tu mnie boli i Tam mnie boli, a tak w ogóle to umieram i jestem tutaj, bo mi każą (moja współspaczka).

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och na temat Greja to ja mogłabym się wypowiadać długo, ale powinno starczyć to, że nie doczytałam trzeciej części pomimo męczenia jej na siłę. No ale tak jak mówi Kacha wolałabym taką co to Greja czyta albo w ogóle coś niż ciągle jęczy :D

Zakocona dziękuję za miłe słowa, a kotki są niesamowite i Tadek <3

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ogólnie czytając śmiałam się ale nie mam czasu na kolejne wiec akurat a nie pomyślałam o wypożyczeniu książki także został mi Grey albo nic.

Zakocona super focia. A z Twoich wypowiedzi widać ze baaaardzo szczęśliwa mama z Ciebie <3 i superrr! !!

zakocona lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, a nie szkoda Ci czasu na takie słabe książki? To się jednak kilka godzin czyta, a tyle innych, ciekawych pozycji na półkach. Ja sporo czytam i naprawdę po lekturze Greya myślałam, że się porzygam :P

Zakocona, niestety nie, bo z rana Marcin do pracy pojechał i zapomniał zabrać, a za daleko mam na pocztę, by iść pieszo. Ja w sobotę jadę na KTG, to może po prostu Ci podrzucę? Bo jak jutro nadam, to dojdzie na poniedziałek. Jak wolisz.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2609 2610 2611 2612 2613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ