X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, moze lepiej olej najpierw. Ja z tego wszystkiego spac nie mogę i jeszcze zglodnialam, a nie mam nic oprócz owoców...
    Zakocona,no nie jest łatwo, ale juz bym to tak chciała, żeby miec takie problemy, ze szok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 03:35

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać. Zajęło mi to wszystko 1,5h. Brace yourself girls ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 04:04

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaton trzymam kciuki zeby dzisiejszy dzien byl Twoj ! :*

Ja obecnue wakcze z bolem brzucha ale nie chce dzwonic po tabletki bo jeszcze nas nie wypuszcza dzis... eh
    byle do 12 i wszystko sie wyjasni !

Zakocona obys sobie pospala troche !

Angela kochana wiem co czujesz ! Dzwonie zaraz do mamy zeby mnie zaopatrzyla w kapturki moze one nam pomoga :(

Zakreciku Ty moj niech te chorobsko ucieka od Ciebie i Oskarka !

Wiedzma zaciskamy kciuki moze i Hanusia bedzie dzis z nami? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 04:11

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez hormony szaleja klice sie z mezem.teraz mama przyjechala tez mnie wkurza juz.no masakra.ale Zuzia cudna ladnie spi i je cyca

Mikejla lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ograniczam sie z jedzenie ..karmie piersia i jem wszystko.nawet wrocilam do pracy na 2 3 h ...pomiedzy karmieniami.:)..cesarke mialam ale czuje sie swietnie nic nie boli :)..pozdrawiam brzuchatki i mamusie.

aanaa, soraya, agaton, Bąbelek, polkosia, Little Frog, Mikejla, agania, miska2503, maluda, EwelKa wielka, paula1 lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spać mogę normalnie. śniło mi się chyba że mam skurcze teraz obudziła się na siku i czuje nacisk na szyję o i delikatny skurczył jest. ale na papierze sucho... chyba jednak dziś nie urodze

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja tak szybko póki malej nie ma bo zaraz pewnie przyniosą mi tą moją małą terrorystkę:*
    Dziewczyny szybko opisze poród.
    W pon.odszedł mi czop we wtorek resztę czopa później poleciała żywa krew na wieczór i bóle brzucha jak na @. Szpital,skurcze rozwarcie i jak juz leżałam na porodówce rozwarcie na 8cm a skurcze ucichły choć bolały na maxa do tego mala nie chciała zejść nisko w kanal...wiec szybko Oxy i poszlo migiem ogólnie wszystko zaczelo sie ok 20takie bole a skończyło o 24. Takze niby szybko ale boleśnie....w każdym bądź razie dzieci więcej nie planuje!
    Jakos zle przeszłam ten poród bynajmniej pamiętam ze bardziej bolalo niż z 1-sza córcia. Pękłam sama na jeden szew i to dopiero jak malej bareczki sie przeciskały...to zszycie takie nie przyjemne ze ojojoj...:(
    No ale jak to wiadomo ze dla mam rodzących wynagradza wszystko mala istotka cud natury! Który poloza na brzuszku i wtedy nie liczy sie nic ani nikt inny! :*

My dzis prawdopodobnie wychodzimy do domu,tak się cieszę:) moja mala jest bardzo płaczliwa. Caly dzień wisi na piersi a jak nie wisi to płacze nosze ją i tak w kółko chyba ten klimat jej tu nie sluzy może w domku będzie lepiej. Mam problem z karmieniem mala coś nie za bardzo ssa...no ale mysle ze w domu na spokojnie opanujemy. Sutki mam poranione aż do krwi...:( a przez ostatnie dwa dni to płakałam razem z moją Liwcią tak mi jej szkoda bo ani na rękach ani piersi ani nic a tylko jeden wielki ryk...ile ona musi cierpieć a ja nie mogę jej w żaden sposób pomóc:( pręży sie bo tu u nas noworodki dokarmiają sztucznym jak zabierają do siebie....
    Aj powiem Wam ze tu jest tragedia w tym moim szpitalu (jakos 7lat temu milo wspominałam tu pobyt) a teraz...człowiek jest sam sobie. Nikt mnie o nic nie zapyta czy daje rade czy cos mi trzeba...szok. Jak moje dziecko ryczy godzinami myślicie ze ktoś sie zainteresuję? Phi...porazka po prostu to jest chyba najgorszy szpital w kraju! Położne i pielęgniarki na noworodkaxh plus lekarze tragedia!
    Dobrze ze choc miałam ta położną wykupioną (500zl nie wielka kasa) ale choc poród przebiegł bez komplikacji i naprawdę warto bylo.

Mojej malutkiej pediatra na oddziale wykrył wiotkość krtani,ma ja ponoć dużo dzieci i sie z tego wyrasta...mam nadzieje ze będzie tak u nas...
    Mala jak placze to tak dziwnie jak kogucik pieje i jak placze to zapada jej się mostek...dlatego nie lubię jak płacze (a przeciez robi to często)...:( no i ma tez problem przez to z połykaniem troche...moze i dlatego tą pierś ssa byle jak? No o ciężko tez oddycha...:(
    Ale przeciez pomocy tu nie uzyskam żadna pielęgniarka mi nie pomogła mię doradziła...potrafia tylko człowiekowi dokopać! Ach...szkoda gadać...:(

Wiem jedno ze chce juz tego miejsca uciekać...do domku.

Czekam właśnie mąż mi przyniosą te moje 3700gr szczęścia:*

Dziewczyny tak ja kocham ze sie nie da opisać tego co czuje...naprawdę ten cycus taki mój wyczekany wytęskniony...nie mogę się na nią napatrzeć i nacalowac... !!! :* szok.

Nie nadrobię Was ...ale myślę ze niedługo wrócę na forum jak juz się unormują pewne sprawy...w każdym razie gratuluję mamuśkom które urodziny i trzymam kciuki za te które rodzic będą!

Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 05:25

szczesliwa_mamusia21, agaton, Bąbelek, lojkalojka, Little Frog, madu, jaroszka, Nynusia, maluda, EwelKa wielka, paula1 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdaae664dcf9.jpg

A to pozdrowionka dla e-ciotek :*

szczesliwa_mamusia21, aanaa, ZakręconaOna, agaton, Bąbelek, ewwiel, polkosia, zakocona, Little Frog, annggela, Mikejla, jaroszka, my dream, miska2503, Nynusia, maluda, paula1 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 9 października 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma moze jeszcze sie rozkreci ! :)

Battinka ciesze sie ze ksiezniczka z Toba i ze dzis wychodzicie . Moze i nam sie uda ! :)
    przesliczna jest malutka :*

Z sutkami mam to samo wiem co czujesz :( a co spania to moze sie nie najada po prostu i domaga cos wiecej?
    A szpital ojej..m tak mi przykro ze na taki trafilas ! :( w domku na pewno bedzie lepiej ! Trzymajcie sie :*

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Melduje się mega chora , nos zapchany na amen dosłownie :-/
    Poszły w ruch SAL-EMSKIE , zaraz masło z czosnkiem robię i herbata z miodem i cytryna , no czuje się okropnie .

Szczęśliwa bol bo takim zabiegu jest naturalna rzeczą i nikt nie będzie na Ciebie patrzył dziwnie ani nie zostawia Cie specjalnie dłużej w szpitalu:) bolec Cie na pewno bedziesz jeszcze nie raz i to w domku , w końcu to operacja powazna.
    Także śmiało wolaj kochana ! :*

Battinka śliczna !!! : *
    Słuchaj możliwe , ze przez ta krtań tak jak mówisz słabiej ssie ale tez jak dokarmiaja mm tam piguly same to nie ma co się dziwić ,ze mała chce więcej i więcej ... Z cycka wtedy mniej się najada ...
    Powiem Ci , ze z tego co opisalas to faktycznie szpital od siedmiu boleści z omijać szerokim lukiem .
    Kochana najważniejsze , ze do domku pójdziecie juz ! Tam bedziesz juz tylko Ty się mała opiekować a nóż przestanie tam płakać a co do krtani to na pewno będzie dobrze wszystko tak jak lekarze mówią. :)
    Będzie wszystko super :*:*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 06:33

szczesliwa_mamusia21, BATTINKA lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 9 października 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka dziekuje zs wsparcie ! Za 2h lekarz siedze jak na szpilkach !

A Ciebie bidulko jednak dopadlo na amen ? Mam nadzieje ze domowe specyfiki Ci pomoga i poczujesz sie lepiej ! :*
    Duzo zdowka dla Ciebie przesylamy <3
    Jak znajdjesz troszke sily zacisnij za nas kciukasy za wyjscie :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam bez sił większych ale zawsze , Oskar tam merdoli cos w brzuchun wiec pewnie tez za Ciotkę i kumpla kciuki ściska: D ! A to są najlepsze i najmocniejsze kciuki ! :D

No dopadlo dopadło ...masakra jakas bez jaj . :-/ ale dopadlo to i odpadnie , wyjścia nie ma: P .

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, musisz to wypocić!!!

Battinka, trzymam kciuki, żebyście już wychodziły do domku :) Śliczna malutka!

Wiedźma, ja też już miałam ze 3 czy 4 razy takie fałszywe alarmy. Trzeba uzbroić się w cierpliwość...

Ja dzisiaj po południu piję olejek! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:21

ZakręconaOna, BATTINKA, Katarzyna87, Little Frog, agaton, agania, Nynusia, zakocona, ~Rewianka~, maluda lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Battinka najważniejsze że poród przebiegł szybko i malutką masz już przy sobie. Jest urocza! :) Aż nie wierzę ze płaczliwa widząc jak słodko drzemie hehe. Wszystko z czasem się ułoży, karmienie również tylko oboje potrzebujecie na to czasu. A Piguły..to temat rzeka :) Trzymam kciuki za szybkie wyjście do domu bo tam wiadomo najlepiej. Wszystkiego dobrego dla Was!

Ciekawe czy jakieś weekendowe dzieci się szykują ma świat :) Oby oby!

Mi dziś mąż zaspał do pracy, pierwsza ja się obudziłam.. Z reguły jest tak że jak zaśpi to wiadomo że był seks :D Nie wytrzymałam do soboty :)

Dziś USG, trzymajcie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:24

polkosia, lojkalojka, Mikejla, BATTINKA, Little Frog, agaton, Nynusia, maluda lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia próbuje no próbuje .
    Kciuki za olejek trzymam. :)

Babelek za USG tez mocne kciukasy

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !
    zakretka ty to sie mamszz tym przeziebieniem:/ Chyba musisz zaapliowac cos konkretnego ?

Wiedzma tak jak pisze polkosia tylko - cierpliwosc ! ylko w moim przypadku to nie takie latwe .Moje wczorajsze skurcze , byly wyjatkowo bolesne i tez dupa :(

Battinka i szczesliwa trzymam kciuki za dzisiejsze wyjscie !

Battinka , a jak starsza corcia zareagowala jak zobaczyla siostre ?

BATTINKA lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dzięki. A Ty to wracaj szybko do zdrowia..też wiedziało cholerstwo kiedy Cię dopaść. Ty jakies skurcze już masz? Cos się dzieje u Ciebie w tym temacie?

atdc6iyehd9qphks.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka Mloda mówi : Mamo ja nie wierzę,nie wierzę ze to moja siostra! ;))
    I oczywiście chce juz ją w domu... Kochana:*

lojkalojka, annggela, Little Frog, agaton, ZakręconaOna, Nynusia, maluda, paula1 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge sie doczekac pierwszego spotkania rodzenstwa :) Pewnie bede plakac jak bobr .
    Moja starsza od kilku dni probuje przemowic mlodemmu do rozssadku , ze juz czas na niego i ma sie kierowac ku dolowi :) Mowi idz w strone swiatla hihi

Mikejla, aanaa, maluda, lula.91 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona te moje masci sa do dupy :/ z polski moge miec dopiero za tydzien cokolwiek. Tak mial podciete wiezadelko jak wychodzilismy ze szpitala, rach ciach i wywijamy pieknie jezorek.
    Szczesliwa trzymaj sie kochana, mnie troche porozrywalo i boli, wczoraj zajrzalam tam i szwy same w srodku, miesnie pozszywane mam ale to wiedzialam bo mi mowily, boli krwi juz mniej leci tylko jakas dziwna wydzielina ale mowia ze to normalne.

Maly teraz zjadl tylko jednego cyca :( buuu drugi czeka na oproznienie, juz powoli lepiej jest, mieksze sie robia :)

Zakrecona zdrowka !! Wygrzewaj sie duzo !
    Dziewczyny nie stresujcie sie tylko zbierajcie sily, po znieczuleniu zaczelam zasypiac, sil nie mialam na parcie :( po kolejnej dawce znieczulenia ( lewa strona ciala byla znieczulona a prawa mniej ) nie czulam skurczy :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 2615 2616 2617 2618 2619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ