Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia, moze lepiej olej najpierw. Ja z tego wszystkiego spac nie mogę i jeszcze zglodnialam, a nie mam nic oprócz owoców...
Zakocona,no nie jest łatwo, ale juz bym to tak chciała, żeby miec takie problemy, ze szok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 03:35
-
Aagaton trzymam kciuki zeby dzisiejszy dzien byl Twoj ! :*
Ja obecnue wakcze z bolem brzucha ale nie chce dzwonic po tabletki bo jeszcze nas nie wypuszcza dzis... eh
byle do 12 i wszystko sie wyjasni !
Zakocona obys sobie pospala troche !
Angela kochana wiem co czujesz ! Dzwonie zaraz do mamy zeby mnie zaopatrzyla w kapturki moze one nam pomoga
Zakreciku Ty moj niech te chorobsko ucieka od Ciebie i Oskarka !
Wiedzma zaciskamy kciuki moze i Hanusia bedzie dzis z nami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 04:11
agaton lubi tę wiadomość
-
Ja nie ograniczam sie z jedzenie ..karmie piersia i jem wszystko.nawet wrocilam do pracy na 2 3 h ...pomiedzy karmieniami.
..cesarke mialam ale czuje sie swietnie nic nie boli
..pozdrawiam brzuchatki i mamusie.
aanaa, soraya, agaton, Bąbelek, polkosia, Little Frog, Mikejla, agania, miska2503, maluda, EwelKa wielka, paula1 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Witam.
Ja tak szybko póki malej nie ma bo zaraz pewnie przyniosą mi tą moją małą terrorystkę:*
Dziewczyny szybko opisze poród.
W pon.odszedł mi czop we wtorek resztę czopa później poleciała żywa krew na wieczór i bóle brzucha jak na @. Szpital,skurcze rozwarcie i jak juz leżałam na porodówce rozwarcie na 8cm a skurcze ucichły choć bolały na maxa do tego mala nie chciała zejść nisko w kanal...wiec szybko Oxy i poszlo migiem ogólnie wszystko zaczelo sie ok 20takie bole a skończyło o 24. Takze niby szybko ale boleśnie....w każdym bądź razie dzieci więcej nie planuje!
Jakos zle przeszłam ten poród bynajmniej pamiętam ze bardziej bolalo niż z 1-sza córcia. Pękłam sama na jeden szew i to dopiero jak malej bareczki sie przeciskały...to zszycie takie nie przyjemne ze ojojoj...
No ale jak to wiadomo ze dla mam rodzących wynagradza wszystko mala istotka cud natury! Który poloza na brzuszku i wtedy nie liczy sie nic ani nikt inny! :*
My dzis prawdopodobnie wychodzimy do domu,tak się cieszęmoja mala jest bardzo płaczliwa. Caly dzień wisi na piersi a jak nie wisi to płacze nosze ją i tak w kółko chyba ten klimat jej tu nie sluzy może w domku będzie lepiej. Mam problem z karmieniem mala coś nie za bardzo ssa...no ale mysle ze w domu na spokojnie opanujemy. Sutki mam poranione aż do krwi...
a przez ostatnie dwa dni to płakałam razem z moją Liwcią tak mi jej szkoda bo ani na rękach ani piersi ani nic a tylko jeden wielki ryk...ile ona musi cierpieć a ja nie mogę jej w żaden sposób pomóc:( pręży sie bo tu u nas noworodki dokarmiają sztucznym jak zabierają do siebie....
Aj powiem Wam ze tu jest tragedia w tym moim szpitalu (jakos 7lat temu milo wspominałam tu pobyt) a teraz...człowiek jest sam sobie. Nikt mnie o nic nie zapyta czy daje rade czy cos mi trzeba...szok. Jak moje dziecko ryczy godzinami myślicie ze ktoś sie zainteresuję? Phi...porazka po prostu to jest chyba najgorszy szpital w kraju! Położne i pielęgniarki na noworodkaxh plus lekarze tragedia!
Dobrze ze choc miałam ta położną wykupioną (500zl nie wielka kasa) ale choc poród przebiegł bez komplikacji i naprawdę warto bylo.
Mojej malutkiej pediatra na oddziale wykrył wiotkość krtani,ma ja ponoć dużo dzieci i sie z tego wyrasta...mam nadzieje ze będzie tak u nas...
Mala jak placze to tak dziwnie jak kogucik pieje i jak placze to zapada jej się mostek...dlatego nie lubię jak płacze (a przeciez robi to często)...no i ma tez problem przez to z połykaniem troche...moze i dlatego tą pierś ssa byle jak? No o ciężko tez oddycha...
Ale przeciez pomocy tu nie uzyskam żadna pielęgniarka mi nie pomogła mię doradziła...potrafia tylko człowiekowi dokopać! Ach...szkoda gadać...
Wiem jedno ze chce juz tego miejsca uciekać...do domku.
Czekam właśnie mąż mi przyniosą te moje 3700gr szczęścia:*
Dziewczyny tak ja kocham ze sie nie da opisać tego co czuje...naprawdę ten cycus taki mój wyczekany wytęskniony...nie mogę się na nią napatrzeć i nacalowac... !!! :* szok.
Nie nadrobię Was ...ale myślę ze niedługo wrócę na forum jak juz się unormują pewne sprawy...w każdym razie gratuluję mamuśkom które urodziny i trzymam kciuki za te które rodzic będą!
Pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 05:25
szczesliwa_mamusia21, agaton, Bąbelek, lojkalojka, Little Frog, madu, jaroszka, Nynusia, maluda, EwelKa wielka, paula1 lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdaae664dcf9.jpg
A to pozdrowionka dla e-ciotek :*szczesliwa_mamusia21, aanaa, ZakręconaOna, agaton, Bąbelek, ewwiel, polkosia, zakocona, Little Frog, annggela, Mikejla, jaroszka, my dream, miska2503, Nynusia, maluda, paula1 lubią tę wiadomość
-
Wiedzma moze jeszcze sie rozkreci !
Battinka ciesze sie ze ksiezniczka z Toba i ze dzis wychodzicie . Moze i nam sie uda !
przesliczna jest malutka :*
Z sutkami mam to samo wiem co czujesza co spania to moze sie nie najada po prostu i domaga cos wiecej?
A szpital ojej..m tak mi przykro ze na taki trafilas !w domku na pewno bedzie lepiej ! Trzymajcie sie :*
BATTINKA lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Melduje się mega chora , nos zapchany na amen dosłownie
Poszły w ruch SAL-EMSKIE , zaraz masło z czosnkiem robię i herbata z miodem i cytryna , no czuje się okropnie .
Szczęśliwa bol bo takim zabiegu jest naturalna rzeczą i nikt nie będzie na Ciebie patrzył dziwnie ani nie zostawia Cie specjalnie dłużej w szpitalu:) bolec Cie na pewno bedziesz jeszcze nie raz i to w domku , w końcu to operacja powazna.
Także śmiało wolaj kochana ! :*
Battinka śliczna !!! : *
Słuchaj możliwe , ze przez ta krtań tak jak mówisz słabiej ssie ale tez jak dokarmiaja mm tam piguly same to nie ma co się dziwić ,ze mała chce więcej i więcej ... Z cycka wtedy mniej się najada ...
Powiem Ci , ze z tego co opisalas to faktycznie szpital od siedmiu boleści z omijać szerokim lukiem .
Kochana najważniejsze , ze do domku pójdziecie juz ! Tam bedziesz juz tylko Ty się mała opiekować a nóż przestanie tam płakać a co do krtani to na pewno będzie dobrze wszystko tak jak lekarze mówią.
Będzie wszystko super :*:*:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 06:33
szczesliwa_mamusia21, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Zakretka dziekuje zs wsparcie ! Za 2h lekarz siedze jak na szpilkach !
A Ciebie bidulko jednak dopadlo na amen ? Mam nadzieje ze domowe specyfiki Ci pomoga i poczujesz sie lepiej ! :*
Duzo zdowka dla Ciebie przesylamy
Jak znajdjesz troszke sily zacisnij za nas kciukasy za wyjscieZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Zaciskam bez sił większych ale zawsze , Oskar tam merdoli cos w brzuchun wiec pewnie tez za Ciotkę i kumpla kciuki ściska: D ! A to są najlepsze i najmocniejsze kciuki !
No dopadlo dopadło ...masakra jakas bez jaj .ale dopadlo to i odpadnie , wyjścia nie ma: P .
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Zakręcona, musisz to wypocić!!!
Battinka, trzymam kciuki, żebyście już wychodziły do domkuŚliczna malutka!
Wiedźma, ja też już miałam ze 3 czy 4 razy takie fałszywe alarmy. Trzeba uzbroić się w cierpliwość...
Ja dzisiaj po południu piję olejek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:21
ZakręconaOna, BATTINKA, Katarzyna87, Little Frog, agaton, agania, Nynusia, zakocona, ~Rewianka~, maluda lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dzień dobry
Battinka najważniejsze że poród przebiegł szybko i malutką masz już przy sobie. Jest urocza!Aż nie wierzę ze płaczliwa widząc jak słodko drzemie hehe. Wszystko z czasem się ułoży, karmienie również tylko oboje potrzebujecie na to czasu. A Piguły..to temat rzeka
Trzymam kciuki za szybkie wyjście do domu bo tam wiadomo najlepiej. Wszystkiego dobrego dla Was!
Ciekawe czy jakieś weekendowe dzieci się szykują ma światOby oby!
Mi dziś mąż zaspał do pracy, pierwsza ja się obudziłam.. Z reguły jest tak że jak zaśpi to wiadomo że był seksNie wytrzymałam do soboty
Dziś USG, trzymajcie kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:24
polkosia, lojkalojka, Mikejla, BATTINKA, Little Frog, agaton, Nynusia, maluda lubią tę wiadomość
-
Witam !
zakretka ty to sie mamszz tym przeziebieniem:/ Chyba musisz zaapliowac cos konkretnego ?
Wiedzma tak jak pisze polkosia tylko - cierpliwosc ! ylko w moim przypadku to nie takie latwe .Moje wczorajsze skurcze , byly wyjatkowo bolesne i tez dupa
Battinka i szczesliwa trzymam kciuki za dzisiejsze wyjscie !
Battinka , a jak starsza corcia zareagowala jak zobaczyla siostre ?BATTINKA lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Ja nie moge sie doczekac pierwszego spotkania rodzenstwa
Pewnie bede plakac jak bobr .
Moja starsza od kilku dni probuje przemowic mlodemmu do rozssadku , ze juz czas na niego i ma sie kierowac ku dolowiMowi idz w strone swiatla hihi
Mikejla, aanaa, maluda, lula.91 lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Zakocona te moje masci sa do dupy
z polski moge miec dopiero za tydzien cokolwiek. Tak mial podciete wiezadelko jak wychodzilismy ze szpitala, rach ciach i wywijamy pieknie jezorek.
Szczesliwa trzymaj sie kochana, mnie troche porozrywalo i boli, wczoraj zajrzalam tam i szwy same w srodku, miesnie pozszywane mam ale to wiedzialam bo mi mowily, boli krwi juz mniej leci tylko jakas dziwna wydzielina ale mowia ze to normalne.
Maly teraz zjadl tylko jednego cycabuuu drugi czeka na oproznienie, juz powoli lepiej jest, mieksze sie robia
Zakrecona zdrowka !! Wygrzewaj sie duzo !
Dziewczyny nie stresujcie sie tylko zbierajcie sily, po znieczuleniu zaczelam zasypiac, sil nie mialam na parciepo kolejnej dawce znieczulenia ( lewa strona ciala byla znieczulona a prawa mniej ) nie czulam skurczy