Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęśliwa u mnie teraz znowu krwawienie bylo i cisza...czytalam po necie że tydzień to krótko i do tego na początku czułam się dobrze a od paru dni mdłości,brak apetytu,bóle brzucha a podbrzusza brak...jeszcze do gina przyjdzie mi jechać..
Bąbelek ojj dobrze kojarzysz...ja umieralam przez te zgage a tu Malutki włoski nie tylko na główce,bo ramionka,plecki kurcze no na calym ciałku poza brzuszkiem ma włoski. Małpiszonek Mały
Paula ja nie wiem czy przybiera dobrze bo ostatnio ważony przy wypisie był...ale martwi mnie mój pokarm...niby cycki pełne i jest go dużo ale jak Mały je to w trakcie przerwy widzę że leci taka jakby woda i jej jest sporo. Zanim poleci białe mleczko to Młody śpi przy cycu i nie da się go dobudzic...a potem dziwię się zewstaje po pół godziny jak on głodny ciągle...dzisiaj położna kazała dawać kropelki na kolke przed każdym karmieniem...jeśli nocka będzie przespana w miarę to super a jeśli nie to jutro damy na noc po kąpieli mm. -
Paulla u mnie wlasnie byla polozna pytalam o to ona mowila ze po cesarkach to troche inaczej wyglada bo czyszcza wszystko ale jak sa bole brzucha goraczka czy inne objawy lepiej wlasnie to skonsultowac !
Onka oj przepraszam faktycznie !
Ja sie wlasnie dowiedzialam ze za duzo daje dziecku jesc .. Mam mu dawac co 3h odcisgniete mleko tylko ... Nie wyobrazsm sobie tego i tylko rycze teraz ... On w nocy wstanie i chce cyca a ja mam siedziec z laktatorem i tylko sciagac i mu dawac ... Nie dam rady tak .. Jak moge tak robic jak on zje np 20 ml i za 1h jest glodny ?? Mam go przetrzymac latwo mowic jak on krzyczy w nieboglosy i chce sie przytulic do cycka ... Pomozcie bo nie daje rady .. Mam morze lez -
Szczesliwa, mi połoz e mówiły, ze jak je o 3 godz to przykladowo w 2 dobie powinien jeść 20, w 3-30 ml, az w 10 ,zatrzyma sie na 100 ml i tak powinno zostać przez jakis czas. Wiec 20 ml co godzinę to chyba nie jakos tak specjalnie dużo... Tzn nie to wiem, powtarzam tylko to. O mówiły mi położne...
[/url]
[/url]
-
Bo natan caly czas jest na cycku i mu malo pozniej dostaje butle i mubsie ulewa i ma za duzo i mam mu wprowadzic takie cos ze dawac mleko odciagniete z butelki do mac 100/120 ml jak ociagne 60 to drugie 60 dorobic ale jak mam wlasnego dziecka nie dac na cycka ?? I trzynac go 3h . Jak on nie jest glodny i zje tylko 20ml to co przez 3h ma nie jesc bo wczesniej nie jadl??
Jacusianka tez o tym slyszalam -
Zakocona!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43de2669e6e0.jpg
Klementysia przyszła na świat 13.10 o 14:35, SN + oxy, 3700 i 56 cm! TP: 10.10.ewwiel, EwelKa wielka, WiedźmaMaKota, Little Frog, FreshMm, Mo_niczka, Muffinka1019, Alicce, madu, aanaa, maluda, ~Rewianka~, Maximmum, lojkalojka, agania, Bąbelek, jaroszka, Katarzyna87, miska2503, agaton, zakocona, ola.321, PauLLa, ZakręconaOna, jacusianka, my dream, paula1, alicja_, Blondik, lula.91, onka, Nynusia, natalka189, ewa13, ania14 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Z porodu jedynie napiszę na szybko, że bolało bardzo, ale krótko i już nie pamiętam nawet jaki to ból! Mała zaklinowała się na wysokości nosa w kroczu i położna już za nożyczki łapała, na co ja, że dam radę, byle nie cięła! Jak się zaparłam, to aż się zesrałam, ale wyszła bez nacinania!
WiedźmaMaKota, Mikejla, Little Frog, aanaa, maluda, EwelKa wielka, lojkalojka, agania, Bąbelek, jaroszka, Katarzyna87, miska2503, agaton, ~Rewianka~, zakocona, Zorro, ola.321, ZakręconaOna, my dream, paula1, Blondik, lula.91, Lexie, onka, Nynusia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
szczesliwa_mamusia21 wrote:Bo natan caly czas jest na cycku i mu malo pozniej dostaje butle i mubsie ulewa i ma za duzo i mam mu wprowadzic takie cos ze dawac mleko odciagniete z butelki do mac 100/120 ml jak ociagne 60 to drugie 60 dorobic ale jak mam wlasnego dziecka nie dac na cycka ?? I trzynac go 3h . Jak on nie jest glodny i zje tylko 20ml to co przez 3h ma nie jesc bo wczesniej nie jadl??
Jacusianka tez o tym slyszalam
Szczęśliwa, a jaką masz butelkę? Może za łatwo mu z niej leci, dlatego się przejada? Nie wiem, kminię nad jakimś pomysłem. Ja mam butlę canpol haberman, z której ciągnie się prawie tak trudno jak z cycka i dzięki temu mały pije wolniej, a jak jest syty, to mu się już nie chce ciągnąć i przestaje. Prawie nigdy nie ulewa.
-
Hej! Polkosia gratuluje!
Ja moja mala przykladam kiedy chce, raz jest to co 2 h a raz co pol godziny. Dzis w ogole sama nie chciala byc, przyznam ze macierzynstwo latwe nie jest.
Aurelia strasznie mruczy I jeczy jak spi I jak lezy.
Na laktacje polecam luski kakaowca. Mi sie juz piersi chyba przyzwyczaily do laktacji, Bo miekkie sie zrobily.
Nie umiem malej do smoczka przyzwyczaic, strasznie placze wtedy. A przydaloby sie, Bo maruda z niej straszna. A jak Wy sobie radzicie?
Pozdrawiam!
polkosia lubi tę wiadomość
-
Fresh mam butelke aventu i tez z niej leci powoli juz sama nie wiem co robic ...
narazie maly spi eh nie wiem kiedys sie karmilo na zadanie a teraz powynyslali godzZiny niarki i badz tu madry..
Muffinka moj tez nie chce smoczka a tez by sie przydalo zeby chcial no ale reaguje jak twoja AurelkaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:52