Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już z domku :)myslałam ze nie wyjdziemy jeszcze bo mały żółty się zrobił ale to tylko żółtaczka fizjologiczna nie do leczenia więc nas wypisali
    Gratulacje dla wszystkich mam :)
    W szpitalu mialam slaby dostęp do neta

Co do porodu to szybko poszło bo 3h 25min
    We wtorek założyli mi cewnik i wieczorem wyjęli bo już zresztą sam by wypadał bo skurcze były co 6min , 8min, 10min dochodziły do 80 , we środę podłączono mi oksytocynę po 15min wody odeszły i zaczęło się ..... skurcze masakryczne tego etapu porodu nie wspominam dobrze, potem parte - wspominam dobrze i nacinanie i szycie nie fajne ale jak zobaczy leżące dziecko na piersiach to już zapomina się o bólu. Niestety teraz boli strasznie na tyłku siedzieć nie mogę i licze ze szybko się zagoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:40

Mikejla, jaroszka, Bąbelek, Little Frog, lojkalojka, maluda, agaton, paula1, zakocona lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona możesz dopisać godzinę porodu 11.25

zakocona lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka świetnie to zdjęcie się prezentuje - smoczek = pół buźki hehe. Jejku jakie te dzieciaczki mają małe mordeczki, nie mogę się doczekać aż moją wycałuje :* :* :* <3

dodinka, Blondik, maluda, my dream, agaton lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, o rety....a ja już myślałam, że może się tam coś wykluło...
    Co do tych wyliczeń, to ja też mam stresik. Moja mama ma przyjechać 8 listopada. Jak przenoszę, to wg schematu, który dostałam od położnej to mam się zgłosić do szpitala w 42+0 (6 listopad!)... Mam nadzieję, że tego scenariusza nie będzie. A widzę, że taki mocny wysiłek u Ciebie nie zadziałał i wydaje mi się, że my to chyba żadnego wpływu nie mamy na to kiedy dziecko zechce wyjść.

Dodinka, przesłodki awatarek :):) Super, że już jesteście w domku :)

dodinka lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze juz co 5-6min dużo masakrycznie dużo zielonego śluzu i parcie jak na kupę.
    Po tylu h mam już dosc

PauLLa, agaton, nick nieaktualny, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wrazie jak nie urodze to mam sie zjawic w szpitalu 23 pazdziernika , a mama przylatuje 24 .Podobny czarny scenariusz jak u Ciebie zabka .

Dodinka Jakub wyglada przeuroczo ze smoczkiem :)
    Jeszcze niedawno wieszosc avatarow to zdjecia z usg , a teraz podziwiamy na nich malcow :)
    Ja tez juz chce !!!

dodinka lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradzcie!Co na hemoroidy? Wyskoczgly mi dwa podczas porodu, a nigdy nie miałam z tym problemow. Pamoetam, ze kiedys byla o tym dyskusja, ale za noc w swiecie nie znajde :)
    Czekam na info o nowonarodzonych Dzidziulkach:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynusia jeszcze troche ! Jeszcze muisz wykszesac z siebie troche sily :)
    Mysl tylko o Lence !!!

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia jeszcze chwila.. dasz radę kobietko!
    Polkosia czekamy na wieści :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, powtarzaj sobie, ze kazdy skurcz przybliza Cie do zobaczenia Lenki!

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia powodzenia:*

Ahhh my dzisiaj świętujemy dwa tygodnie razem :*<3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83150540e15a.jpg

Szczęśliwa u nas była położna dziś i spirytuskiem potraktowała kikutek. Ma do dwóch sni odpaść:) co do snu chyba faktycznie wyspali się w brzuszku :D

Laski ja po cc po 7dnich już nie krwawiłam co mnie na początku cieszyło ale że zaczęłam czuć się fatalnie to zaraz do wujka google i wyszło że to źle. Wrrr na szczęście wczoraj wróciło znowu i spojniejsza jestem.

lojkalojka, Little Frog, Mikejla, agaton, paula1, nick nieaktualny, Bąbelek, ola.321, maluda, zakocona, szczesliwa_mamusia21, dodinka, jaroszka lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka - kiedyś dziewczyny pisały o maści posterisan czy jakoś tak. Ja znowu słyszałam o liściach kasztanowca (nasiadówka)

• my dream Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny :*
    po tej rozmowie i się wypłakałam i poczułam ulgę. Zobaczymy czy coś w końcu się ruszy w dobrą stronę, oby...oby
    dzwonił drugi raz :D mówił, że wróci później z pracy i pytał jak się czujemy. Ale ton głosu miał taki na "focha". Zobaczymy jak wróci to co będzie.
    P.S. jak wychodził rano do pracy to pocałował mnie w czoło :)

Mikejla lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Dziewczyny, poradzcie!Co na hemoroidy? Wyskoczgly mi dwa podczas porodu, a nigdy nie miałam z tym problemow. Pamoetam, ze kiedys byla o tym dyskusja, ale za noc w swiecie nie znajde :)
    Czekam na info o nowonarodzonych Dzidziulkach:)

ja niestety już od jakiegoś czasu wracam do tego tematu, ale pomaga mi duuużo pić wody i proctoglyvenol w maści lub bardziej wygodne czopki. 5 dni stosowania i ulga na długi czas.

mhsvh371pdpt408y.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Paula ale Ci zazdrodzcze ! My sie budzimy co 2h najdluuzej, chociaz wczoraj byly 3h ale u Ciebie to juz niezle ! :D
    To tak tylko dzisiaj było. Pierwsza noc od porodu kiedy się wyspalam. Z reguły tez co 2-3 h się budzi na jedzenie. Na początku jak wrocilysmy ze szpitala to się budziła co 1-2 h.
    Paulla jak pytałam lekarza, to powiedział ze tylko się cieszyć ze mama może się wyspać. Skoro przybiera prawidłowo na wadze to ok jest. Problem mam wieczorem zazwyczaj z pokarmem, bo mam wrażenie że Zuzi nie wystarcza, bo po zjedzeniu z dwóch piersi jeszcze chce jeść. W ciągu dnia jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:00

szczesliwa_mamusia21, PauLLa lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka,dla mnie Posterisam rządzi,jeden czopek to juz wielka ulga,a dwa często pomagają calkiem i leczą dziada :) drogie ale warto 30 zl/10 szt.

Lojka,ja nie rodze,jutro mam oxy kolejna próbę i jak nie to cc.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups agaton , a mialam nadzieje , ze i u Ciebia akcja sie rozkreci bez interwencji .
    Powodzenia jutro !

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki jest i Klementysia na świecie !!!!!

Bąbelek, Little Frog, agaton, maluda, lojkalojka, EwelKa wielka, my dream, miska2503, zakocona, FreshMm, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, nick nieaktualny, paula1, ewwiel, ZakręconaOna, WiedźmaMaKota, aanaa, dodinka, Katarzyna87, jaroszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info od Polkosi:

"Hej, tu Marcin. Aga rodziła tylko 3.5h. Klementysia jest przepiękna i w ogóle nie płacze Emotikon smile. Aga odezwie się wieczorem."

GRATULUJĘ !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:06

Little Frog, agaton, maluda, zakocona, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, nick nieaktualny, WiedźmaMaKota, aanaa, jaroszka lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze co 4min masakra prawie mdleje przy nich a na tym głupim ktg nie wychodzi ani jeden

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 2667 2668 2669 2670 2671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ