X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już z domku :)myslałam ze nie wyjdziemy jeszcze bo mały żółty się zrobił ale to tylko żółtaczka fizjologiczna nie do leczenia więc nas wypisali
    Gratulacje dla wszystkich mam :)
    W szpitalu mialam slaby dostęp do neta

Co do porodu to szybko poszło bo 3h 25min
    We wtorek założyli mi cewnik i wieczorem wyjęli bo już zresztą sam by wypadał bo skurcze były co 6min , 8min, 10min dochodziły do 80 , we środę podłączono mi oksytocynę po 15min wody odeszły i zaczęło się ..... skurcze masakryczne tego etapu porodu nie wspominam dobrze, potem parte - wspominam dobrze i nacinanie i szycie nie fajne ale jak zobaczy leżące dziecko na piersiach to już zapomina się o bólu. Niestety teraz boli strasznie na tyłku siedzieć nie mogę i licze ze szybko się zagoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:40

Mikejla, jaroszka, Bąbelek, Little Frog, lojkalojka, maluda, agaton, paula1, zakocona lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona możesz dopisać godzinę porodu 11.25

zakocona lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka świetnie to zdjęcie się prezentuje - smoczek = pół buźki hehe. Jejku jakie te dzieciaczki mają małe mordeczki, nie mogę się doczekać aż moją wycałuje :* :* :* <3

dodinka, Blondik, maluda, my dream, agaton lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, o rety....a ja już myślałam, że może się tam coś wykluło...
    Co do tych wyliczeń, to ja też mam stresik. Moja mama ma przyjechać 8 listopada. Jak przenoszę, to wg schematu, który dostałam od położnej to mam się zgłosić do szpitala w 42+0 (6 listopad!)... Mam nadzieję, że tego scenariusza nie będzie. A widzę, że taki mocny wysiłek u Ciebie nie zadziałał i wydaje mi się, że my to chyba żadnego wpływu nie mamy na to kiedy dziecko zechce wyjść.

Dodinka, przesłodki awatarek :):) Super, że już jesteście w domku :)

dodinka lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze juz co 5-6min dużo masakrycznie dużo zielonego śluzu i parcie jak na kupę.
    Po tylu h mam już dosc

PauLLa, agaton, lula.91, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wrazie jak nie urodze to mam sie zjawic w szpitalu 23 pazdziernika , a mama przylatuje 24 .Podobny czarny scenariusz jak u Ciebie zabka .

Dodinka Jakub wyglada przeuroczo ze smoczkiem :)
    Jeszcze niedawno wieszosc avatarow to zdjecia z usg , a teraz podziwiamy na nich malcow :)
    Ja tez juz chce !!!

dodinka lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradzcie!Co na hemoroidy? Wyskoczgly mi dwa podczas porodu, a nigdy nie miałam z tym problemow. Pamoetam, ze kiedys byla o tym dyskusja, ale za noc w swiecie nie znajde :)
    Czekam na info o nowonarodzonych Dzidziulkach:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynusia jeszcze troche ! Jeszcze muisz wykszesac z siebie troche sily :)
    Mysl tylko o Lence !!!

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia jeszcze chwila.. dasz radę kobietko!
    Polkosia czekamy na wieści :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, powtarzaj sobie, ze kazdy skurcz przybliza Cie do zobaczenia Lenki!

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia powodzenia:*

Ahhh my dzisiaj świętujemy dwa tygodnie razem :*<3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83150540e15a.jpg

Szczęśliwa u nas była położna dziś i spirytuskiem potraktowała kikutek. Ma do dwóch sni odpaść:) co do snu chyba faktycznie wyspali się w brzuszku :D

Laski ja po cc po 7dnich już nie krwawiłam co mnie na początku cieszyło ale że zaczęłam czuć się fatalnie to zaraz do wujka google i wyszło że to źle. Wrrr na szczęście wczoraj wróciło znowu i spojniejsza jestem.

lojkalojka, Little Frog, Mikejla, agaton, paula1, onka, Bąbelek, ola.321, maluda, zakocona, szczesliwa_mamusia21, dodinka, jaroszka lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka - kiedyś dziewczyny pisały o maści posterisan czy jakoś tak. Ja znowu słyszałam o liściach kasztanowca (nasiadówka)

• my dream Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny :*
    po tej rozmowie i się wypłakałam i poczułam ulgę. Zobaczymy czy coś w końcu się ruszy w dobrą stronę, oby...oby
    dzwonił drugi raz :D mówił, że wróci później z pracy i pytał jak się czujemy. Ale ton głosu miał taki na "focha". Zobaczymy jak wróci to co będzie.
    P.S. jak wychodził rano do pracy to pocałował mnie w czoło :)

Mikejla lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Dziewczyny, poradzcie!Co na hemoroidy? Wyskoczgly mi dwa podczas porodu, a nigdy nie miałam z tym problemow. Pamoetam, ze kiedys byla o tym dyskusja, ale za noc w swiecie nie znajde :)
    Czekam na info o nowonarodzonych Dzidziulkach:)

ja niestety już od jakiegoś czasu wracam do tego tematu, ale pomaga mi duuużo pić wody i proctoglyvenol w maści lub bardziej wygodne czopki. 5 dni stosowania i ulga na długi czas.

mhsvh371pdpt408y.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Paula ale Ci zazdrodzcze ! My sie budzimy co 2h najdluuzej, chociaz wczoraj byly 3h ale u Ciebie to juz niezle ! :D
    To tak tylko dzisiaj było. Pierwsza noc od porodu kiedy się wyspalam. Z reguły tez co 2-3 h się budzi na jedzenie. Na początku jak wrocilysmy ze szpitala to się budziła co 1-2 h.
    Paulla jak pytałam lekarza, to powiedział ze tylko się cieszyć ze mama może się wyspać. Skoro przybiera prawidłowo na wadze to ok jest. Problem mam wieczorem zazwyczaj z pokarmem, bo mam wrażenie że Zuzi nie wystarcza, bo po zjedzeniu z dwóch piersi jeszcze chce jeść. W ciągu dnia jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:00

szczesliwa_mamusia21, PauLLa lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka,dla mnie Posterisam rządzi,jeden czopek to juz wielka ulga,a dwa często pomagają calkiem i leczą dziada :) drogie ale warto 30 zl/10 szt.

Lojka,ja nie rodze,jutro mam oxy kolejna próbę i jak nie to cc.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups agaton , a mialam nadzieje , ze i u Ciebia akcja sie rozkreci bez interwencji .
    Powodzenia jutro !

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki jest i Klementysia na świecie !!!!!

Bąbelek, Little Frog, agaton, maluda, lojkalojka, EwelKa wielka, my dream, miska2503, zakocona, FreshMm, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, lula.91, paula1, ewwiel, ZakręconaOna, WiedźmaMaKota, aanaa, dodinka, Katarzyna87, jaroszka, alicja_ lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info od Polkosi:

"Hej, tu Marcin. Aga rodziła tylko 3.5h. Klementysia jest przepiękna i w ogóle nie płacze Emotikon smile. Aga odezwie się wieczorem."

GRATULUJĘ !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:06

Little Frog, agaton, maluda, zakocona, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, lula.91, WiedźmaMaKota, aanaa, jaroszka lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze co 4min masakra prawie mdleje przy nich a na tym głupim ktg nie wychodzi ani jeden

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 2667 2668 2669 2670 2671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ