Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agania, strasznie przykra sytuacja. Ale skoro piszesz, że twarda babka z Twojej mamy, to da radę. Do tego jak zostanie babcią, to zapomni o części problemów i pewnie skupi się na babciowaniu
Ważne, że ma odwagę odejść z tak toksycznego związku (o ile to związkiem można jeszcze nazwać)
Co do kuzynki, to dziewczyny dobrze piszą - takie rady to niech ona sobie wsadzi głęboko w...
A mi dziś w nocy też jakieś czarne scenariusze tworzyły się w głowie. Aż sama siebie opieprzałam za takie głupie myśli i zaraz starałam się myśleć o czymś przyjemnym i pozytywnym. Wcześniej pisałam, że tak po 15 mogłabym już rodzić, a jak sobie pomyślę, że ten 15 jest już jutro to aż mnie przerażenie bierze. Podobnie jak Madu zastanawiam się czy lepiej mieć "poród z zaskoczenia" czy przejść jakieś skurcze-straszaki. Zarówno jedna jak i druga opcja ma swoje wady i zalety i chyba nie można jednoznacznie stwierdzić która lepsza.
Z tego co czytam, to większość z Was jednak miała jakieś oznaki zbliżającego się porodu skurcze, czop, biegunki itp... -
Witam w klubie Natan tez dzisbtylko rece
Battinka pisalam ost . BORASOL w aptece 3zl chyba kosztuje wykewasz sporo na pieluszke i okladasz cycka i zapinasz stanik zeby sie trzymalo ja stosowalam na jedna piers zeby druga miec w pogotowiu rano zmyc tylko trzeba mi pomoglo ! I teraz jest wiele lepiej . Mam nadzieje ze Ci tez pomoze !
Lojka powodzenia !
Ps. Maly w wozku ! Spi? Za chwile sie okaze jak dlugo -
Agania, biedna ta Twoja mama. Po tylu latach to na pewno ciężko coś zmienić i się uwolnić... Nie wiem co Ci radzić. Ważne, że ona jakiś tam plan ma. Może uda się go zrealizować
A co do strachu, to wierz mi, też byłam spanikowana, a teraz jakoś wszystko instynktownie przychodzi. Głowa do góry, Ty też dasz radę
Zawsze mamy tu też siebie do pomocy.
Agaton, obstawiam, że urodzisz od razu po przebiciu pęcherza. Czemu jeszcze tego nie zrobili? To lepsze niż cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 11:49
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Agania już wszystko dziewczyny napisałay co ja bym Ci chciała napisać. Dobrze, że Twoja mama jest odważna kobietą i zmian się nie boi a na pewno Olwicia doładuje jej akumulatory i zacznie działać
A co do koelżanki to nie ma co słuchać. Na pewno wszystko będzie dobrze a i ze wszystkim sobie poradzisz.
21.10.2015 Leon -
a co do obaw...kurde ja się nie boję, jakoś mega spokojnie do wszytskiego podchodze. AMm wrażenie że tak dawałam sobie radę ze wszytskim dotychczas tak sobie tez poradze i z porodem i potem z całą resztą.
ale teraz ten czas okołoterminowy sprawia że sie troche martwię, bo młody juz duży, już jego czas, a on sie nie wybiera na świat i to co tam sie z nim dzieje w tym brzuchu jest zupełnie poza moja kontrolą i lęki dopadaja mnie na tle tego czemu on wychodzic nie chce i czy nic złego mu się nie dzieje i boje się ze w razie gdyby coś się złego działo to to własnie przegapię ...i tak dzis sie obudziłam o 4 i tak mi sie o tym myślało. Jakoś mojej głowie sie wydaje że objawy zbliżajacego sie porodu sa objawami ze juz niedługo i że idzie wszystko w dobrą stronę a taki brak objawów. ech... trochę dół.21.10.2015 Leon -
Agaton ja nie wyraziłam zgody na przebicie bo u mnie by to nic nie dało
Pionizacja super. Juz jadłam byłam się umyć robiłam siusiu i karmiłam mała wiec jestem zadowolona !!!!madu, agaton, Bąbelek, Little Frog, paula1, onka, szczesliwa_mamusia21, aanaa, Lexie, miska2503, PauLLa lubią tę wiadomość
-
Katarzyna powiem Ci ze ja juz wszytsko obserwuję. Mama mase jakis kłoć i 'bóli' ale zdaje sobie sprawę że to nic nie znaczy. i tak na prawde jedyną moj a nadzieją jest to że czuję jakby mi cos rozpychało pipkę w środku. Ale tez nie wiem czy mi sie nie wydajee...
nynusia super że tak dobrze sobie radzisz:) Co oznacza 1 stopien przenoszenia?21.10.2015 Leon -
Katarzyna87 wrote:Madu też czuje to rozpieranie, jednak czułam je już wcześniej, a potem gin mi powiedziała ze szyjka długa i zamknięta, więc w moim przypadku chyba nie ma to znaczenia.
To pewnie w moim teżnie ma, chociaz ja mam od dawna miękką szyjkę i w piątek miała 1,5 cm. no nic w soboote jade do szpitala to sie dowiem wszystkiego.21.10.2015 Leon -
agaton wrote:Polkosia,podobno jak bólów nie mam,to przebicie nic nie da... Sama nie wiem,juz się pogodziłam ze mam miec cc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:58
polkosia lubi tę wiadomość