X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, strasznie przykra sytuacja. Ale skoro piszesz, że twarda babka z Twojej mamy, to da radę. Do tego jak zostanie babcią, to zapomni o części problemów i pewnie skupi się na babciowaniu :) Ważne, że ma odwagę odejść z tak toksycznego związku (o ile to związkiem można jeszcze nazwać)

Co do kuzynki, to dziewczyny dobrze piszą - takie rady to niech ona sobie wsadzi głęboko w...

A mi dziś w nocy też jakieś czarne scenariusze tworzyły się w głowie. Aż sama siebie opieprzałam za takie głupie myśli i zaraz starałam się myśleć o czymś przyjemnym i pozytywnym. Wcześniej pisałam, że tak po 15 mogłabym już rodzić, a jak sobie pomyślę, że ten 15 jest już jutro to aż mnie przerażenie bierze. Podobnie jak Madu zastanawiam się czy lepiej mieć "poród z zaskoczenia" czy przejść jakieś skurcze-straszaki. Zarówno jedna jak i druga opcja ma swoje wady i zalety i chyba nie można jednoznacznie stwierdzić która lepsza.
    Z tego co czytam, to większość z Was jednak miała jakieś oznaki zbliżającego się porodu skurcze, czop, biegunki itp...

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, polubiłam bo w 100% zgadzam się z tym co napisałaś a propos mamy Agani.

Idę na drzemkę, jak się obudzę chciałabym zobaczyć nowe dzieciaki :)

aanaa, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie Natan tez dzisbtylko rece :)
    Battinka pisalam ost . BORASOL w aptece 3zl chyba kosztuje wykewasz sporo na pieluszke i okladasz cycka i zapinasz stanik zeby sie trzymalo ja stosowalam na jedna piers zeby druga miec w pogotowiu rano zmyc tylko trzeba mi pomoglo ! I teraz jest wiele lepiej . Mam nadzieje ze Ci tez pomoze !

Lojka powodzenia ! :)

Ps. Maly w wozku ! Spi? Za chwile sie okaze jak dlugo :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, biedna ta Twoja mama. Po tylu latach to na pewno ciężko coś zmienić i się uwolnić... Nie wiem co Ci radzić. Ważne, że ona jakiś tam plan ma. Może uda się go zrealizować :) A co do strachu, to wierz mi, też byłam spanikowana, a teraz jakoś wszystko instynktownie przychodzi. Głowa do góry, Ty też dasz radę :) Zawsze mamy tu też siebie do pomocy.

Agaton, obstawiam, że urodzisz od razu po przebiciu pęcherza. Czemu jeszcze tego nie zrobili? To lepsze niż cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 11:49

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, ja uważam, że poród z zaskoczenia jest lepszy ;)

Zakocona, a Ty dajesz smoczka?

Little Frog lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania już wszystko dziewczyny napisałay co ja bym Ci chciała napisać. Dobrze, że Twoja mama jest odważna kobietą i zmian się nie boi a na pewno Olwicia doładuje jej akumulatory i zacznie działać :) A co do koelżanki to nie ma co słuchać. Na pewno wszystko będzie dobrze a i ze wszystkim sobie poradzisz.

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,podobno jak bólów nie mam,to przebicie nic nie da... Sama nie wiem,juz się pogodziłam ze mam miec cc.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do obaw...kurde ja się nie boję, jakoś mega spokojnie do wszytskiego podchodze. AMm wrażenie że tak dawałam sobie radę ze wszytskim dotychczas tak sobie tez poradze i z porodem i potem z całą resztą.
    ale teraz ten czas okołoterminowy sprawia że sie troche martwię, bo młody juz duży, już jego czas, a on sie nie wybiera na świat i to co tam sie z nim dzieje w tym brzuchu jest zupełnie poza moja kontrolą i lęki dopadaja mnie na tle tego czemu on wychodzic nie chce i czy nic złego mu się nie dzieje i boje się ze w razie gdyby coś się złego działo to to własnie przegapię ...i tak dzis sie obudziłam o 4 i tak mi sie o tym myślało. Jakoś mojej głowie sie wydaje że objawy zbliżajacego sie porodu sa objawami ze juz niedługo i że idzie wszystko w dobrą stronę a taki brak objawów. ech... trochę dół.

21.10.2015 Leon <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu doskonale wiem co czujesz. Czasami mam wrażenie że to już, a dzieciak dalej siedzi w brzuchu.

Boli mnie cały czas okolica krocza, ból jednak przypomina jakbym miała zakwasy.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Trochę mi już lepiej :)

agaton, madu, Little Frog, jaroszka lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja nie wyraziłam zgody na przebicie bo u mnie by to nic nie dało

Pionizacja super. Juz jadłam byłam się umyć robiłam siusiu i karmiłam mała wiec jestem zadowolona !!!!

madu, agaton, Bąbelek, Little Frog, paula1, onka, szczesliwa_mamusia21, aanaa, Lexie, miska2503, PauLLa lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie ma 1 stopień przenoszenia. Ale podobno to nic złego

l22nhdgeccid541p.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna powiem Ci ze ja juz wszytsko obserwuję. Mama mase jakis kłoć i 'bóli' ale zdaje sobie sprawę że to nic nie znaczy. i tak na prawde jedyną moj a nadzieją jest to że czuję jakby mi cos rozpychało pipkę w środku. Ale tez nie wiem czy mi sie nie wydajee...

nynusia super że tak dobrze sobie radzisz:) Co oznacza 1 stopien przenoszenia?

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,u mnie to podobno tez nic by nie dali,bo nie ma żadnej ale to żadnej akcji porodowej. Pewnie jutro zrobia cc.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,zarabiscie Ci idzie:) boli Cie ten szew?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia dajesz nadzieję, że cc nie jest złe :)

agaton lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, co mówią odnośnie gojenia się rany po CC? Octeniseptem psikać, wietrzyć ?

atdc6iyehd9qphks.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu też czuje to rozpieranie, jednak czułam je już wcześniej, a potem gin mi powiedziała ze szyjka długa i zamknięta, więc w moim przypadku chyba nie ma to znaczenia.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Madu też czuje to rozpieranie, jednak czułam je już wcześniej, a potem gin mi powiedziała ze szyjka długa i zamknięta, więc w moim przypadku chyba nie ma to znaczenia.

To pewnie w moim teżnie ma, chociaz ja mam od dawna miękką szyjkę i w piątek miała 1,5 cm. no nic w soboote jade do szpitala to sie dowiem wszystkiego.

21.10.2015 Leon <3
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Polkosia,podobno jak bólów nie mam,to przebicie nic nie da... Sama nie wiem,juz się pogodziłam ze mam miec cc.
    Nieprawda, ja boli nie mialam a po przebiciu pecherza po pietnastu minutach zaczelam sie z bolu zwijac. Tylko caly czas mialam oxy podlaczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:58

polkosia lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
‹‹ 2676 2677 2678 2679 2680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ