X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę ciągnie ale po dawce morfiny która dostałam wczoraj o 22 do teraz jest ok. Czuje jak.mi się macica obkurcza tak jakby coś w środku było . Uwierzcie mi nie jest źle dziewczyny. Czuje się na prawdę dobrze.
    Dla tych które mają mieć cc jest spoko nie bójcie się !!!

agaton, Bąbelek lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi podczas badania pękł pęcherz na porodówce i momentalnie skurcze ruszyły... Aż dawkę oksy zmniejszali.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 st przenoszenia czyli zluszczona skórka na nóżkach rączkach włoski tak jakby z łupież em i takie białe chrostki na nosku

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do gojenia na razie mają zmieniać opatrunki i oni dbają potem szare mydło w domu i wietrzyc

Bąbelek lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, nie daję.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szwy rozpuszczalne i praktycznie nic nie widac juz .
    Ale maly ma dzis dzien , wgl nie chce spac i tylko cycek i rece . Teraz spi na mnie z szumisiem. Ojbten mis nam ratuje tylek !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia najważniejsze , ze wszystko dobrze z mała . A Ty świetnie sobie kochana radzisz po cesarce. :)

Ja juz mała kose z D miałam przed chwila ... Szlak mnie dzisiaj jasny trafi bez kitu :-| aż się poryczalam bo mielismy fajnie dzień spędzić a tu CHUJ .
    Polkosia a Ty jak się czujesz ?

Boziu jak Ja Wam zazdroszcze , chcialabym juz urodzić ... A na razie mam w piątek teraz pewny szpital i tyle ...

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze porody! Niech Maluszki opuszczają swoje apartamenty :-)

Ja dzisiaj też zalapalam dola. Najchętniej nie wychodziłabym z lóżka i wyla w poduszkę.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,ale miałaś po pierwsze rozwarcie samoistne,ja mam tylko mechaniczne po baloniku, wody ci odplywaly,ja nie mam sama żadnych skurczów, nic mnie nie boli,sa bardzo małe szanse na to,ze urodzę. Juz przetrawilam to,cieszę się,ze zobaczę maja Balbinke jutro i juz tylko to sie liczy:)
    Nynusia,czyli nacpana jestes;) morfina to dużo daje,ona tez na psyche działa zbawiennie;) ciekawe,czy u nas dają;) a później przystawiasz małą do cyca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 13:33

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała sie urodzić 5.10 a będzie 15.10:) tez fajnie:)

ZakręconaOna, polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,tak to często jest,jak sie człowiek dlugo nie widzi. Dajcie sobie troche czasu i będzie lepiej:*

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje smoczek i nie mam z tego powodu wyrzutow sumienia. Jak maly nie chce to wypluwa. Ogolnie bierze tylko jak nie moze spac bo brzuszek dokucza i daje hak jest glodny a ja musze go chwile przetrzymac.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja tez mialam rozwarcie tykko po baloniku, porod wywolywany oxy i przebili pecherz i rozkrecil akcje, ale co szpital to inaczej.

• agaton Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Agaton ja tez mialam rozwarcie tykko po baloniku, porod wywolywany oxy i przebili pecherz i rozkrecil akcje, ale co szpital to inaczej.
    Asia,a miałaś wczesniej oxy bez przebijania,czy przy pierwszej próbie juz przebijali?
    Powiedziali mi,ze jak mnie nic nie boli przy oksytocynie i nie idzie nic a nic rozwarcie,to przebicie nic nie da. Moze i by cos to dali,ale tez nie wiadomo jakby się to skończyło.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Nynusia i Polkosia dołączam się do gratulacji, cudowne cukiereczki, doczekałyście się :-)

Agaton, Lojka trzymam kciuki za pozytywne wieści:-)

Ja musiałam się zdrzemnąć i odpocząć po porannej wizycie z KTG, bo trochę mnie zasmuciła. O dziwo zapisały się jakieś 3 skurcze podczas półgodzinnego badania - i to takie ponad 100, oczywiście nic nie czułam - może tylko tyle, że brzuch się napiął. Dało mi to nadzieję, że coś się zaczyna dziać. Poszłam z wynikiem na wizytę, Pani doktor mnie zbadała i co? Szyjka sformowana na wysokości kości krzyżowej... W karcie napisała mi - długość 3 cm, kto to słyszał o takiej szyjce na 4 dni przed terminem porodu? Jak nie urodzę w międzyczasie to ponownie mam się zgłosić w poniedziałek. Moja jedyna nadzieja w tym, że od wczorajszego wieczora zaczęły mi się pojawiać właśnie takie spinania brzucha, od rana też się powtarzają coraz częściej. Może jest jakaś szansa, że to zacznie skracać szyjkę?

polkosia, Nynusia lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,wszystko jest możliwe,szyjka nagle moze ruszyć,tu nie ma reguły. Nie stresuj się, jeszcze jest czas,cos o tym wiem;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysprzątałam całe mieszkanie. Kurde, jak człowiek musi, to nawet da radę...aż wierzyć mi się nie chce! Mała to pewnie w szoku co to się działo, bo tempo miałam niezłe. Do tego jak wycierałam stolik, to chyba ją trochę pościskałam, bo odwdzięczyła mi się tak, że myślałam, że się z kolan nie podniosę ;] Ale zaraz schowała nóżkę i współpracowała. No i ja jej też na nic takiego już więcej nie narażałam :)

madu, agaton lubią tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Asia,a miałaś wczesniej oxy bez przebijania,czy przy pierwszej próbie juz przebijali?
    Powiedziali mi,ze jak mnie nic nie boli przy oksytocynie i nie idzie nic a nic rozwarcie,to przebicie nic nie da. Moze i by cos to dali,ale tez nie wiadomo jakby się to skończyło.
    Ja mialam przy pierwszym podlaczenie, przez godzine nic sie nie dzialo i przebili i ruszylo

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel u mnie też mega dol :(

U Ciebie przynajmniej jakieś postępy z szyjka.

Aleksandra moja szyjka też długa i zamknięta, jednak jak u Ciebie nic się nie zmieni to za 3 dni idziesz do szpitala, a ja mam iść dopiero 22.10 :(

Do tego jeszcze ciotka ma takie pomysły ze szok. 25.10 babcia ma urodziny. Ciotka się pyta czy będziemy. Nie wiem tego. Może tak, może nie. A ona ze mamy się zdeklarowac bo ona nie wie ile jedzenia zrobić. Facepalm -_-'

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyba nie powinnyśmy się na nic nastawiać, bo to tylko niepotrzebny stres, ale łatwo mówić... Agaton, Ty wiesz najlepiej ;-) Jakie to niesamowite, że jak dzieciaki nie chcą wychodzić, to nic nie możemy na to poradzić i pozostaje nam czekać. Katarzyna, do szpitala jeszcze mnie nie biorą, ale mam ktg i wizytę kontrolną, więc faktycznie tyle dobrego. No a ciotka to rzeczywiście ma pomysły, może chciała się podstępem dowiedzieć czy już się poród na dniach szykuje? ;-)

Aaa i dopytywałam dzisiaj lekarkę o zwolnienie dla męża na opiekę nade mną po porodzie to powiedziała, że nie wie w jakim musiałabym być stanie, żeby ktoś mu wypisał L4 :-( Chyba zostaje próbować u rodzinnego...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 2677 2678 2679 2680 2681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ