X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka gratulacje ! :)

Agaton oj zdaje sobie sprawe ze nastraszylam ale tu mialam jedyne wsparcie o kazdej porze dnia po prostu musialam !
    Ale masz racje dziewczyny rozladowaly sytuacje i Ty tez na pewno nam napiszesz dobre rzeczy :D

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka, gratulacje!! :):)

Chyba się nam akcja na forum rozkręca :):)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka, u nas po warsztatach o tak <3 Mały usnął jeszcze podczas wiązania :)
    Patrycja pogadała ze mną też sporo o karmieniu, więc było miło i przyjemnie. Oboje nas uczyła wiązać kangurka.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/92c4091d853c.jpg

agaton, Lovi prolactis elektryczny dwufazowy. Polecam, jest super :)

Ewelka, wielkie gratulacje :)!! Czekam na opis i fotki Stasia :)!!!

lista uzupełniona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:03

madu, Aleksandra90, Lexie, szczesliwa_mamusia21, agaton, Bąbelek, jaroszka, ZakręconaOna, miska2503, Little Frog, paula1, maluda, Nynusia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b1b6ae81d05.jpg

Wiem, wiem kiepsko widać, ale jak ktoś sie chce to zauważy oczka, nosek i usteczka :)
    Mały wazy 3350 g.
    Podobno ma długa kość udowa 72mm - nie wydaje mi sie, bo nie ma po kim...
    Łożysko w dnie i na ścianie przedniej II stopień dojrzałości i prawidłowa ilośc płynu owodniowego.
    Wszystko ok bardzo długo go sobie oglądaliśmy :) na monitorze widać, ale juz zdjecia kiepskie....

madu, zakocona, Aleksandra90, szczesliwa_mamusia21, agaton, Bąbelek, ewwiel, ZakręconaOna, Lexie, aanaa, miska2503, Little Frog, paula1, maluda, polkosia, Nynusia, agania lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam bardzo podziękować za opisy porodów :-) mam termin na 7 listopada i to moje pierwsze dziecko, wiec jestem lekko zestresowana. Przepraszam, że tak podczytuje, ale jesteście świetne babki i dużo się od Was uczę :-) Wszystkim rozpakowanym gratuluję, a za te, które czekają, trzymam kciuki :-)

jaroszka, agaton, Bąbelek, zakocona, ewwiel, ZakręconaOna, Lexie, aanaa, miska2503, Asieńka_86, lula.91, paula1, maluda, Nynusia lubią tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka,wybacz,ale ja nic nie widzę;P ale cieszę się ze wszystko w porzo:)
    Zakocona,dzieki za info o laktatorze:)
    Fajnie z ta chusta i Tadziem wyglądasz:)
    Szczesliwa,mam nadzieje,ze to nie zabrzmiało jak jakiś wyrzut,bo bardzo dobrze,ze pisalas,bo przeciez po to tu jestesmy:)
    Nala,czytaj ile chcesz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:00

szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Nala85, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 14 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ekstra ! Zazdroszcze ! Czuje ze moj maly tez by to polubil ! :)

Jaroszku ja widze! Pieknosci <3

Agaton oczywiscie ze nie! Wszystko rozuniem i wiem ze zawsze moge na was liczyc :* po prostu jakos slabiej to u mnie poszlo ale bylam tylko wyjatkiem wiec mna sie nie sugerujemy hehe :D

Laski moj synus w gazecie ! <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/36572c8577c6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:02

Aleksandra90, zakocona, agaton, Bąbelek, jaroszka, Lexie, aanaa, Little Frog, PauLLa, maluda, Nynusia, polkosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja tez bede nosić w chuście :) mam nawet dwie :)
    uczyć sie bede sama, bo mam płytkę, a poza tym siostra długo w ten sposób nosiła drugiego synka, wiec zostanę dobrze poinstruowana :D

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Agaton ja tez długo nic nie widziałam! Generalnie kosmita puste oczodoły i nos jak michael Jackson :) niestety to tylko normalne usg....ale topewnie jego ostatnia fotka przed narodzinami, wiec chciałam sie podzielić :)

agaton lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka,Nynusia,Polkosia!!Wielkie,wielkie gratulacje!!! :) :* <3

Agaton,mam laktator elektryczny Canpol Babies Easy Start i jestem bardzo zadowolona,prosta obsługa,regulacja rytmu i siły ssania,jakby co to polecam! :)

Ciężko jest mi Was nadrobić..

U nas była dziś drugi raz położna,Młody jeszcze ma żółtaczkę,martwi mnie to,że jeszcze nic nie przytył od Jej wizyty w poniedziałek..A tyle wisi na cycu..mamy Go dopajać glukozą ale za cholere nie chce jej pić!Troche zaczął też ulewać.Musimy wybudzać Go co 2 godziny co jest mega trudne bo przez żółtaczkę jest apatyczny... Ehh.. macierzyństwo jest takie stresujące .. nie wiem czy u Was też tak jest ale płaczliwa po tym porodzie jestem strasznie.. Nawet przy kapieli Tymcia bekse puszczam..pewnie hormony ;)

Pochwalę się,że gdy wrócilismy ze szpitala to w domu czekał na mnie bukiet z 15 długich czerwonych róż i złoty pierścionek!Że będą kwiaty to podejrzewałam ale pierścionek!?:) Mąż mnie bardzo zaskoczył,poryczałam się oczywiście..On też.. Ta chwila na zawsze pozostanie w naszej pamięci..patrzylismy na naszego kochanego Bubusia i powiedzielismy sobie,że jesteśmy mega szczęśliwi! :)

Aleksandra90, miska2503, jaroszka, Little Frog, PauLLa, maluda, agaton, Nynusia, annggela lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka wielka gratulacje odrazu ! :D
    Zakocona co jak co ale karteczka" fuck yeah" na lodowce wymiata hahahaha .
    Jaroszka a mówiło cos w końcu o porodzie ???

zakocona lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa jaki opis w ogóle! A czemu tak ??
    ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ewelka wielka gratulacje odrazu ! :D
    Zakocona co jak co ale karteczka" fuck yeah" na lodowce wymiata hahahaha .
    Jaroszka a mówiło cos w końcu o porodzie ???

Hahaha tez zwróciłem na ten napis uwagę, zasmialam sie :)
    To było tylko usg robione przez innego człowieka, wczoraj miałam gina - nie wiem czy czytałaś. Szyjka nadal długa i dostałam skierowanie na ktg do szpitala no i moj lekarz liczy, ze sie juz mną tam zajmą w sensie, ze umówią mnie na wywoływanie porodu...bo przy moich mutacjach lepiej nie ryzykować do TP.

relgh371crdcdbv2.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to nasz Natanek światowy chłopak! :)

Jaroszka,kosmita wypisz,wymaluj!:) Super,że masz jeszcze zdjęcie,pod koniec ciąży jest już bardzo trudno je zrobic

szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png

Wysłany: 14 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie ja ciagle placze! Uf juz myslalam ze jestem z tym sama . Ja tez co chwila placze bez powodu ale masz racje moze to hormony . Ja jeszcze mam stres bo za tydzien D drugie zmiany i ja sama z malym bede eh...

A prezent wow! No postaral sie mezus nie ma co ! Suuuper <3

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś ogłada teraz TVN ??? :D

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka rozumiem , a musialam kawałek ten pominąć .
    To w takim razie tez lada chwila Michaś wyskoczy :D

Kuzwa mam znów bóle szyjki: o masakra ,mrozrywa podbrzusze i szyjkę czuje ... A plecy od wczoraj bola ale mniej

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona powiadam ja że Ty w tym tygodniu urodzisz :D

PauLLa, ZakręconaOna, agaton lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie rany cudny Twój mężuś <3

Szczęśliwa to i ja do płaczących dodaje się...dziś w nocy to już wgl wyłam jak pies do księżyca:/

Zakocona świetnie to wygląda:)

Ewelka gratulacje :)

Zakręcona zgadzam się z przepowiednią Babelka :D

Onka jakby mój mnie z winem zobaczył to....nawet nie chce wiedzieć co by było :/ ale ja lubiłam wino i chętnie wypilabym no ale jednak Dzidziola karmie i nie skorzystam ;)

Była Pani doktor dzisiaj. Na zoltaczke mamy wit c i pyta sie ile polozna kazała dawać,na to ja 2kropelki dwa razy dziennie a ta do mnie ,że tylko tyle?? 7kropelek żeby wydalil te żółć hehe...wgl taka sympatyczna kobieta a każdy tu na nią narzeka :/ na kolke niestety tyle co masaże i bekanie po jedzeniu...a pytałam ile może spać to mi mówi że jak śpi to nie budzić,niech zregeneruje siły...ehh tylko on nie śpi gdy my chcemy spać:( dzisiaj w nocy po kąpieli będę karmić z przerwami na bekanie i zobaczymy. Bardzo boję się zostawić śpiącego na brzuszku,jeszcze mi się udusi...kazała kłaść kiedy jstem w tym samym pokoju...wgl spytała czemu tak się boje.to powiedziałam wprost,że Córkę straciłam i boję się stracić Synka...smutno było ale pochwała za pełne cyce pokarmu była:D no nic...ide posprzątać kuchnię i do 23na kapanie czekam :)

zakocona, szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym chciała zeby wasze przepowiednie się sprawdziły hihi .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2679 2680 2681 2682 2683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ