X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton , nogami i stopami ruszaj jeszcze przed pionizacja, łatwiej jest wstać. Ja za radą anestezjologow regularnie prosiłam o ketonal (na początek 100 co 8h, chyba 2 dni, potem prosiłam rzadziej o ketonal i jak tylko zaczynało cmic to brałam paracetamol), nie dopuściłam do bólu i to było super. przy karmieniu piersią móż a i ketonal i paracetamol.

agaton lubi tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie,ale masz męża złotego:) ja się tam nic nie spodziewam,jedynie wsparcia i opieki,ale rozczulilo mnie to co napisalas:) super z was para:)
    Szczesliwa,a z jakiej to okazji Natanek został gwiazda medialna? Bo nie rozumiem za bardzo czy tam jest cos o tym czy nie?
    Ewelka,z tego wszystkiego zapomniałam Ci pogratulować:)jutro ja do was dolacze:)
    Onka,dzieki za rady:) będę się starac jak najwięcej ruszać i szybko spionizowac i rozkręcić sie:) podobno nie ma się co rozczulać ze boli,tylko ruszać sie jak najwięcej:) paracetamol miałaś swój czy tez dawali?

Lexie lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu pustki....odkąd tyle dzieciaczków sie urodziło to nie ma co nadrabiać :) kiedyś wystarczyło tylko na godzinę gdzies zniknąć i juz było z 5 stron do nadrabiania :)

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauula no to witaj w klubie! Fajnie ze polozna mila to najwazniejsze ! A ze spaniem to dzieciaczki tak maja moj tez nie spi kiedy my chcemy :) no ale takie to uroki!

My wlasnie po kapieli , zjedlismy mleczko mis szumi a my zasypiamy zobaczymy jak to bedzie . Narazie siedze z laktatoremnidzie coraz lepiej dzis w 20min mialam 60 ml !

Zakretka minelo Ci to chorobsko ?? No i mam nadzie ze juz lepiej ze swoim i dzis spedzicie super nocke !

Ciekawe co tam u Lojki? Moze Leoś juz jest ! :)

Agaton tu po prostu tak jest jak rodzi sie dzidzius przychodzi pani z gazety cyka focie i robi mini wywiad tam jest napisane ze jest naszym pierwszym dzieckiem co lubimy ile wazy itd :) po prostu pokazal sie swiatu :D

Jaroszka oj tak ! Ja teraz po calym dniu spokojnie nadrabiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 19:14

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no dokładnie :) ja nie raz ogarnęłam posty, odpisalam a tu nagle +5 stron ;) Cieszę się, bo teraz mamy tyle dobrych rad i opowiadań od mamusiek.

atdc6iyehd9qphks.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,u nas tez lokalna gazeta robi zdjęcia,ale nigdy nie ma tyle opisu:) super:)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, gratuluje kolejnym mamusiom ;) kciuki za kolejne ;)

Jaroszka no pusto troszke, ja jeszcze nie moge sie ogarnac. Jak maly spi to sprzatam, odpoczywam lub odsypiam, budzi sie regularnie co 2 h , od wczoraj ma problemy z kupka ;( co prawda rzadka jest ale biedak nie moze wydusic, wczoraj byly 2 kleksy Meczyl sie cala nipoc i dopiero o 8rano jak polecialo to z pieluchy bokami uciekalo.
    Ciezkie te noce, teraz juz jak zombie jestem ale dla synusia wszystko.
    W niedziele bylismy na sesji zdjeciowej, maly mnie osikal, nawet wlosy i obzygal, ale sesja cudna wyszla pochwale sie ńiedlugo zdjecismi ;)

szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Little Frog, miska2503, Bąbelek, maluda, Nynusia, zakocona, agaton, nick nieaktualny, paula1 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton u mnie w pl w miescie tak samo ! Sama bylam w szoku jak to zobaczylam ! :)

Angellka czekamy na zdjecia!
    Masz rscje dla malenstwa wszystko ! Dziewczyny pisaly zeby jesc jablka i wiem ze ktos pisal ze pomoglo , moze i tobie pomoze :)

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co naprawdę na mojego męża złego słowa nie moge powiedzieć,chociaż oczywiście ma tez swoje wady ale.. takie tam do przełknięcia ;)
    A zapatrzony jest w synka tak,że czasem jestem zazdrosna..heheh
    Przewija Go,kąpie.. na necie ciągle siedzi,wyszukuje informacji o pielęgnacji Tymcia,no i w nocy wstaje bez szemrania zeby dupkę Młodemu przewinąć :) :)

Dziś położna próbowała wyciągnąć mi szwy z krocza ,2 poszły a reszta siedzi bo boli w cholere w tym miejscu,opuchnięte mam tam jeszcze..
    Kobita to jeszcze w połogu sie musi nacierpieć :/

Paulla,wit c na żółtaczkę?? Kurcze a mnie położna o tym nie mówiła..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo na jutro dostałam skierowanie do szpitala bo mam cukrzycę ciążowa termin mam na 19 Pazdziernika czy zostawia mnie jutro w szpitalu nie mam boli ogólnie dobrze się czuje z góry dziękuje za odpowiedź

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się Melduje.

Dzień zleciał na opiece nad mała. Jest cudowna i w ogóle na razie nie płacze. Uczylysmy się nosić, karmić i przewijać. Musze dokarmiać mała bo nie mam tyle pokarmu. Miejmy nadzieję że się to uruchomi. Mała jest cudna. Mnie się udaje odczytywać jej sygnały także na razie jest ok. Jestem w stanie wstać położyć się także jest super. Cały dzień byłam bez środków przeciwbólowych ale jednak teraz chyba wezmę żeby dobrze noc przespać.
    Co do cc skończyła się przed 22 o 4 skończyłam kroplowki i zaczęłam odzyskiwać czucie wtedy miałam się ruszać na boki i ruszać dużo nogami żeby mi przestało dretwiec.
    O 7 juz wstawałam było znośnie. I już mogłam pić i to mialam dużo pić żeby po cewniku siusiac wiec piłam piłam i piłam. Później zjadłam zupkę i to mi przyniosło ulgę i teraz zjadłam jedna kromke chleba i odpoczywam.

jaroszka, Little Frog, Bąbelek, maluda, miska2503, zakocona, agaton, szczesliwa_mamusia21, ewwiel, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zakocona!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43de2669e6e0.jpg

Klementysia przyszła na świat 13.10 o 14:35, SN + oxy, 3700 i 56 cm! TP: 10.10.
    Gratulacje

annggela lubi tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę.. poszłam do kuchni i nagle bez żadnego parcia na siku poleciało tyle czegoś że cała wkładka mokra aż musiałam rękę podtrzymać żeby dojść do łazienki bo kapało z wkładki. I teraz zagwozdka co to było :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 19:36

atdc6iyehd9qphks.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Kurczę.. poszłam do kuchni i nagle bez żadnego parcia na siku poleciało tyle czegoś że cała wkładka mokra aż musiałam rękę podtrzymać żeby dojść do łazienki bo kapało z wkładki. I teraz zagwozdka co to było :/

Może wody :)?
    Jeśli mogłaś to zatrzymać to siuski. Połóż się i obserwuj.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, moj maly mial zolta buzie i kazali mi trzymac go przy oknie caly dzien aby swiatlo na niego padalo, po tyg zaczelo schodzic ;)
    Moge sie pochwalic ze pepuszek odlecial w 5 dobie i jest idealnie zagojony juz ;)

Bąbelek, agaton, jaroszka, ewwiel, maluda lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelku Ty następna w takim razie !

agaton lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam zamiar się położyć i obserwować. Zobaczymy czy się powtórzy.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/00935965173c.jpg

miska2503, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, zakocona, ewa13, Little Frog, madu, agania, agaton, nick nieaktualny, aanaa, Katarzyna87, PauLLa, ewwiel, lojkalojka, annggela, maluda, polkosia, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to szybko się zagoił, super :)

annggela lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel a my jutro mamy rocznice !!!
    Wiec poczekaj jeszcze ! Po za tym kolejna mnie cholera wyprzedzi....no zesz faken cziken

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 19:53

nick nieaktualny, aanaa, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2680 2681 2682 2683 2684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ