X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, wczoraj gadałam z koleżanką, która miała cc na Madalińskiego i tam podobno z marszu kierują na operację z powodu dużej wagi dziecka. Możesz jeszcze spróbować tam. A co do Praskiego, to byłam bardzo zadowolona ze wszystkiego oprócz jedzenia :D Oddział jest nowiutki, a lekarze naprawdę super. Polecam z czystym sumieniem :)

maluda lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, ja już od wczoraj ją przystawiałam co 2h, bo właśnie czytałam o tym, że senność i niechęć do jedzenia, ale wczoraj to jeszcze była przytomna, oczka otwierała i w ogóle, a dziś... Ja to strasznie przeżywam...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny informuje ze 6 pazniernika urodziłam córeczkę ;*

soraya, miska2503, Little Frog, Bąbelek, madu, Blondik, ewwiel, agaton, Lexie, PauLLa, lojkalojka, onka, paula1 lubią tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to na pewno niefajny widok patrzeć na takie Maleństwo jak się męczy :( miejmy nadzieję, że szybko zwalczy żółtaczkę i będziecie mogły wracać do domu w poniedziałek :)

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania ja po pionizacji od razu pod prysznic poszlam po 12 h i od razu kazali rane moczyć po wyjeciu drenu kazali myc woda z mydlem i osuszac papierowym recznikiem. 2 razy dziennie miałam toalete octeniseptem na oddziale teraz w domu robie to samo na 8 dobe mialam zdjety szew.

agaton lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    dziewczyny informuje ze 6 pazniernika urodziłam córeczkę ;*
    Melanox dawaj więcej szczegółów.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Agania ja po pionizacji od razu pod prysznic poszlam po 12 h i od razu kazali rane moczyć po wyjeciu drenu kazali myc woda z mydlem i osuszac papierowym recznikiem. 2 razy dziennie miałam toalete octeniseptem na oddziale teraz w domu robie to samo na 8 dobe mialam zdjety szew.

O widzisz, w takim razie muszę kupić jakieś mydło - domyślam się, że szare albo jakiegoś białego jelenia? No i ręcznik papierowy wsadzić do torby.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mylam zwyklym zelem pod prysznic palmolive, ale rzeczywiscie polozna doradzala biały jeleń. POZA TYM papierowy recznik przydaje sie do osuszania krocza po prysznicu.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urodziłam przez SN, bolało bardzo, lekarz nie wierzył mi jak informowałam go ze rodze i ze mam już bóle parte dlatego sama zaczęłam przeć :P wreszcie położna się zapytała czy boli mnie jakbym chciała się wypróżnić wiec jej oznajmiłam ze tak i poród się zaczął. pojechałam do szpitala z lekkimi skurczami co 6-8 minut, w szpitalu odeszły mi wody a po tym to już szybko poszło ale bolało bardzo

l22nqps6zs1m82ws.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Ja mylam zwyklym zelem pod prysznic palmolive, ale rzeczywiscie polozna doradzala biały jeleń. POZA TYM papierowy recznik przydaje sie do osuszania krocza po prysznicu.

To kupię sobie białego jelenia i włożę ten ręcznik papierowy. Octeniseptu nie pakować, nie ma potrzeby? Coś jeszcze możesz mi podpowiedzieć? :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, mam nadzieję, że malutkiej szybko wrócą siły. Ale pewnie twarda z niej babka - po mamusi :)

Melena, ogromne gratulacje :):) Bolało bardzo, ale masz to już za sobą :) Teraz nic tylko cieszyć się maluszkiem :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja juz od rana w szpitalu , jestem lekko wkurzona bo okazuje się , ze jednak chyba w poniedziałek wyjde jeszcze do domu jak będzie wszystko dobrze ... Jeszcze lepsze ze tu lekarz stwierdził ze mam szyjkę pozamykana i ok 3 cm długa ... ( laaaaa , skróciła się od miesiąca" aż" 1,5 cm) szaleństwo ... Każdy mówi co innego a Ja jak porabana skolowana. Kolejny szpital w którym dają GOWNO nie jedzenie ... Juz Damian pojechał do domu zakupy dla mnie jakieś zrobić i obiad bo Mamie obiecał mojej. Podali mi leki na cisnienie , o 1 tab więcej niż biorę , jakieś leki dodatkowo po których więcej będę siusiac wiec może na to , ze ręce mi spuchly i jakieś odwodnienie lekkie ciort wie ... Ktg 3 razy dziennie , dziś jeszcze USG mialam ( wedlug usg maly wazy 3600 ) krew juz zabrali z siuskami i o . Wgle mi słabo jakoś w tej chwili , ciężko mi się oddycha masakra mimo okna otwartego ...
    Na ktg skurcze dochodziły do 80 ale jakoś ich nie czulam i wgle cale to ktg w świat bo maly szalał , dwa podejścia były i dupa .
    Melena gratulacje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - no to super, krótko mówiąc pojechałaś sobie na weekend do szpitala, świetnie :/ kurcze, ale może akurat coś się ruszy? A te leki na sikanie to pewnie właśnie dlatego, że tak spuchłaś - to obrzęk powinien Ci zejść. A pewnie słabo Ci, bo się wkurzyłaś :( przynajmniej ja tak mam, że jak się wkurzę to mi się ciężko oddycha, albo jak jestem w obcym miejscu to też.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, Madu dziękuję :)

Polkosia dziękuję Ci za cenne informacje :) zaczynam myśleć o tym Praskim, bez jedzenia przeżyję, najważniejsze, żeby nie zwlekali zbyt długo z CC i żeby nasz pulpecik był bezpieczny. Zaskoczyłaś mnie z Madalińskiego, bo tam raczej zawsze byli nastawieni na porody SN, może się coś teraz pozmieniało... będziemy działać w poniedziałek, żeby nas z kwitkiem nie odesłali, na pewno dam Wam znać, gdzie wylądowałam :) trzymam kciuki za Twoją córeczkę :)

Melenaxoxox gratulacje :)

Zakręcona to Ci weekend zagwarantowali... trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 15:47

relganli4wkmj4ii.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które brały żelazo (mam zlecone po krwotoku jakieś końskie dawki) - że kupa po nim czarna to zauważyłam, ale zaparcia i bóle brzucha też?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ja przez 2 tyg miałam biegunkę po porodzie, i sie wszyscy dziwili bo podobno powinny wręcz byc zaparcia od żelaza :) wiec jak najbardziej normalne :)

polkosia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,rany,a Ty się nic nie skarżyłaś bidulko. Cieszę się ze już jest lepiej. Oby jeszcze Natanek wyzdrowiał. Mamy wspaniałych facetów,wiec damy rade z wszystkim!:)
    Polkosiu, trzymaj się kochana! Najgorsze to rozstanie na naświetlaniu,ja jestem caly czas z Balbinka i jak tylko jej nie ma,to mi smutno:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...zgubiłam szumisia na spacerze :( normalnie siedze i wyję :(

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Dziewczyny...zgubiłam szumisia na spacerze :( normalnie siedze i wyję :(

O kurcze :( a próbowałaś się wrócić i szukać?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się doczekałam ♡ ♡
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4192ec5407e3.jpg

Polkosia, trzymam kciuki za małą. Trzymajcie się tam obie! :*

Melena, gratulacje :) nacieli cię? O ktorej się mała urodziła i który to był dzień ciąży?

Dziewczyny jakiego wy macie tego szumisia? Myślimy nad kupnem :)
    Jacusianka, nie udało ci się znaleźć?

madu, maluda, szczesliwa_mamusia21, FreshMm, Lexie, polkosia, agaton, paula1, Blondik, Nynusia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2693 2694 2695 2696 2697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ