X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, wczoraj gadałam z koleżanką, która miała cc na Madalińskiego i tam podobno z marszu kierują na operację z powodu dużej wagi dziecka. Możesz jeszcze spróbować tam. A co do Praskiego, to byłam bardzo zadowolona ze wszystkiego oprócz jedzenia :D Oddział jest nowiutki, a lekarze naprawdę super. Polecam z czystym sumieniem :)

maluda lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, ja już od wczoraj ją przystawiałam co 2h, bo właśnie czytałam o tym, że senność i niechęć do jedzenia, ale wczoraj to jeszcze była przytomna, oczka otwierała i w ogóle, a dziś... Ja to strasznie przeżywam...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny informuje ze 6 pazniernika urodziłam córeczkę ;*

soraya, miska2503, Little Frog, Bąbelek, madu, Blondik, ewwiel, agaton, Lexie, PauLLa, lojkalojka, onka, paula1 lubią tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to na pewno niefajny widok patrzeć na takie Maleństwo jak się męczy :( miejmy nadzieję, że szybko zwalczy żółtaczkę i będziecie mogły wracać do domu w poniedziałek :)

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania ja po pionizacji od razu pod prysznic poszlam po 12 h i od razu kazali rane moczyć po wyjeciu drenu kazali myc woda z mydlem i osuszac papierowym recznikiem. 2 razy dziennie miałam toalete octeniseptem na oddziale teraz w domu robie to samo na 8 dobe mialam zdjety szew.

agaton lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    dziewczyny informuje ze 6 pazniernika urodziłam córeczkę ;*
    Melanox dawaj więcej szczegółów.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Agania ja po pionizacji od razu pod prysznic poszlam po 12 h i od razu kazali rane moczyć po wyjeciu drenu kazali myc woda z mydlem i osuszac papierowym recznikiem. 2 razy dziennie miałam toalete octeniseptem na oddziale teraz w domu robie to samo na 8 dobe mialam zdjety szew.

O widzisz, w takim razie muszę kupić jakieś mydło - domyślam się, że szare albo jakiegoś białego jelenia? No i ręcznik papierowy wsadzić do torby.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mylam zwyklym zelem pod prysznic palmolive, ale rzeczywiscie polozna doradzala biały jeleń. POZA TYM papierowy recznik przydaje sie do osuszania krocza po prysznicu.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urodziłam przez SN, bolało bardzo, lekarz nie wierzył mi jak informowałam go ze rodze i ze mam już bóle parte dlatego sama zaczęłam przeć :P wreszcie położna się zapytała czy boli mnie jakbym chciała się wypróżnić wiec jej oznajmiłam ze tak i poród się zaczął. pojechałam do szpitala z lekkimi skurczami co 6-8 minut, w szpitalu odeszły mi wody a po tym to już szybko poszło ale bolało bardzo

l22nqps6zs1m82ws.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Ja mylam zwyklym zelem pod prysznic palmolive, ale rzeczywiscie polozna doradzala biały jeleń. POZA TYM papierowy recznik przydaje sie do osuszania krocza po prysznicu.

To kupię sobie białego jelenia i włożę ten ręcznik papierowy. Octeniseptu nie pakować, nie ma potrzeby? Coś jeszcze możesz mi podpowiedzieć? :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, mam nadzieję, że malutkiej szybko wrócą siły. Ale pewnie twarda z niej babka - po mamusi :)

Melena, ogromne gratulacje :):) Bolało bardzo, ale masz to już za sobą :) Teraz nic tylko cieszyć się maluszkiem :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja juz od rana w szpitalu , jestem lekko wkurzona bo okazuje się , ze jednak chyba w poniedziałek wyjde jeszcze do domu jak będzie wszystko dobrze ... Jeszcze lepsze ze tu lekarz stwierdził ze mam szyjkę pozamykana i ok 3 cm długa ... ( laaaaa , skróciła się od miesiąca" aż" 1,5 cm) szaleństwo ... Każdy mówi co innego a Ja jak porabana skolowana. Kolejny szpital w którym dają GOWNO nie jedzenie ... Juz Damian pojechał do domu zakupy dla mnie jakieś zrobić i obiad bo Mamie obiecał mojej. Podali mi leki na cisnienie , o 1 tab więcej niż biorę , jakieś leki dodatkowo po których więcej będę siusiac wiec może na to , ze ręce mi spuchly i jakieś odwodnienie lekkie ciort wie ... Ktg 3 razy dziennie , dziś jeszcze USG mialam ( wedlug usg maly wazy 3600 ) krew juz zabrali z siuskami i o . Wgle mi słabo jakoś w tej chwili , ciężko mi się oddycha masakra mimo okna otwartego ...
    Na ktg skurcze dochodziły do 80 ale jakoś ich nie czulam i wgle cale to ktg w świat bo maly szalał , dwa podejścia były i dupa .
    Melena gratulacje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - no to super, krótko mówiąc pojechałaś sobie na weekend do szpitala, świetnie :/ kurcze, ale może akurat coś się ruszy? A te leki na sikanie to pewnie właśnie dlatego, że tak spuchłaś - to obrzęk powinien Ci zejść. A pewnie słabo Ci, bo się wkurzyłaś :( przynajmniej ja tak mam, że jak się wkurzę to mi się ciężko oddycha, albo jak jestem w obcym miejscu to też.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, Madu dziękuję :)

Polkosia dziękuję Ci za cenne informacje :) zaczynam myśleć o tym Praskim, bez jedzenia przeżyję, najważniejsze, żeby nie zwlekali zbyt długo z CC i żeby nasz pulpecik był bezpieczny. Zaskoczyłaś mnie z Madalińskiego, bo tam raczej zawsze byli nastawieni na porody SN, może się coś teraz pozmieniało... będziemy działać w poniedziałek, żeby nas z kwitkiem nie odesłali, na pewno dam Wam znać, gdzie wylądowałam :) trzymam kciuki za Twoją córeczkę :)

Melenaxoxox gratulacje :)

Zakręcona to Ci weekend zagwarantowali... trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 15:47

relganli4wkmj4ii.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które brały żelazo (mam zlecone po krwotoku jakieś końskie dawki) - że kupa po nim czarna to zauważyłam, ale zaparcia i bóle brzucha też?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ja przez 2 tyg miałam biegunkę po porodzie, i sie wszyscy dziwili bo podobno powinny wręcz byc zaparcia od żelaza :) wiec jak najbardziej normalne :)

polkosia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,rany,a Ty się nic nie skarżyłaś bidulko. Cieszę się ze już jest lepiej. Oby jeszcze Natanek wyzdrowiał. Mamy wspaniałych facetów,wiec damy rade z wszystkim!:)
    Polkosiu, trzymaj się kochana! Najgorsze to rozstanie na naświetlaniu,ja jestem caly czas z Balbinka i jak tylko jej nie ma,to mi smutno:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...zgubiłam szumisia na spacerze :( normalnie siedze i wyję :(

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Dziewczyny...zgubiłam szumisia na spacerze :( normalnie siedze i wyję :(

O kurcze :( a próbowałaś się wrócić i szukać?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się doczekałam ♡ ♡
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4192ec5407e3.jpg

Polkosia, trzymam kciuki za małą. Trzymajcie się tam obie! :*

Melena, gratulacje :) nacieli cię? O ktorej się mała urodziła i który to był dzień ciąży?

Dziewczyny jakiego wy macie tego szumisia? Myślimy nad kupnem :)
    Jacusianka, nie udało ci się znaleźć?

madu, maluda, szczesliwa_mamusia21, FreshMm, Lexie, polkosia, agaton, paula1, Blondik, Nynusia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2693 2694 2695 2696 2697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ