X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, ze siedzę na IP, miałam przed chwilą ktg, skurcze pisały się co 20 minut, w ogole nic nie bolalo, tylko takie spinanie czulam jaknzawsze, nastepnie zbadala szyjke nadal zamknięta, ale skrócona także mam tutaj zostać do 20...żeby sprawdzić czy się coś rozkręca czy nie...
    A to badanie szyjki tak bolalo, ze aż k rzyknelam, kurde mój gin mi tak głęboko nie wsadzs...to jak on jest w stanie szyjke zbadać ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 18:42

relgh371crdcdbv2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka a co się działo ze pojechalas na IP ?

atdc6iyehd9qphks.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla uzupelnienia zakocona urodzilam 4.10,t.p mialam na 7.10,bez oxy,bez zzo,sn,z nacieciem (peknieciem,krwiakiem i otarciem).siedziec dalej nie moge:(
    Gratuluje wszystkim dzidziusiow i trzymam kciuki za te oczekujace i w szpitalach:*
    Mozecie polecic jakas strone lub sklep gdzie mozna kupic jakis ladny ciuszek do karmienia na chrzest?tylko nie ciazowe,chodzi mi do karmienia.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton pisalam kochana ze umieram po cesarce , niestety ja bardzo zle znioslam to ale najgorszy pierwszy tydzien teraz juz jest niebo w porownaniu z tym co bylo , takze wiem doskonale co czujesz trzymaj sie!

Polkosiu duzo zdrowka dla malej ! Jak zyje jeszcze nie widzialam takich wloskow jak ma twoja Klementysia! Bedzie wyjatkowa kobitka !

Jaroszka dobrze ze masz wsparcie zywnosciowe bo te szpitalne polskie jedzenie eh ..

polkosia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 16 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona masz dwa dzieciaczki! :D super !
    Mis szumis - taki szary misiak na pewno jak wpiszesz w google czy allegro to ci wyskoczy !

Jaroszka a po 20 wychodzisz do domku?

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania no właśnie raczej po tabletce bo przeszło mi na trochę i później znów po godzinie mega mnie sieklo aż scinalo z nóg , okazało się ze bardzo cisnienie mi spadło.
    Miałam ktg skurcze do 80 się pisały bezbolesne a nagle dwa razy ok 50 zapis a Ja myslalam , ze padne . Później mega bol szyjki a dodatkowo mam wrażenie ze nerki ... Niesamowity bol wręcz ! I tylko z lewej manki , dla mnie na milion procent to nera !!! Do tej pory boli bardzo , odpuszcza , boli odpuszcza . Ja jestem na prawdę wytrzymala na bol ale ten rozwalil mnie na łopatki ! Wyszlam aż się poplakalam jeszcze z wkurwienia dodatkowo , ze muszę tu siedzieć bez D i ze boli i ze pieprza ze a może poród powoli się zaczyna a Ja tłumacze ze to nerka !!!
    A co do tabsow to mnie palce u rak tylko spuchly trochę i odrazu taki mocny lek to masakrw

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc a co wy tak pozno sie pionizowałyście? Mi 4h po cc kazali wstać i był luz. Może czym wcześniej tym lepiej? :D Chociaż później- pierwsza i druga doba po cc już nie była taka wesoła:D

Mój BYŁY gin złodziej też coś bąknął że białym jeleniem szorować ranę po cc- może za tą informację zapłaciłam 150zł ?! :D

Co do wypróżnienia po cc to w 2 dobie po ginka powiedziała że radzi mi się tym zainteresować :D Mi się wcale nie chciało - chyba strach przed parciem z tym bólem szwów ale poszłam do położnych po czopek glicerynowy i poszły konie po betonie :D

Szczesliwa widzę, że Twój Maluch też ma tryb nocny :D

Polkosia oszczędzaj tego cyca! Ja już też mam jednego nie do użytku tak mnie boli :( muszę z niego odciągać laktatorem bo mi ciurkiem leci mleko.

Agaton dzielna! no ja na paracetamolu heheh i nie było tak źle. chcieli mi podać dolargan czy coś takiego i lekarz stwierdzil " podamy Pani dolargan i zoaczymy, jakby co jest pani w szpitalu" i puscil do mnie oczko :D Chcieli królika ze mnie zrobić doświadczalnego ale się nie dałam i nie chciałam przeciwbólowego :D

Jaroszka korzystaj bo potem 6 tygodni posuchy :D Ja już mam ochotę ale niestety nie dla psa kiełba :(

My dziś bylismy na pierwszej wizycie u pediatry i sie zmartwiłam przeogromnie bo mój Krasnalek prawie nic nie przybrał na wadze :( Ja nie wiem cały czas na cycu i prawie nic :( Teraz na razie cycem tylko czasem go karmie a generalnie odciągam i karmie butelka zeby miec kontrolę nad tym ile ml zjadł.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mi od tygodnia po kawałku odchodzi czop, dziś zmienił kolor na lekko pomarańczowy, taki dyniowaty ale nie nastawiam się, brzuch boli co tłumaczę tym, że dziś siedziałam na placu zabaw z koleżanką i jej dziećmi i może zmarzłam?
    Polkosiu będzie dobrze, Klementysia jest silną dziewczynką i da radę z żółtym paskudem, a włosy to ona ma cudne ;)

Jak ja bym też chciała już tulić Hankę, a dziś dostałam kolejną partię ciuszków, koleżanka mi przyniosła i mówi "siatkę mam" więc myślałam, że taką jednorazówkę a tam wielka torba, masakra. A jakie wszystko ładne, moja córcia nie zdąży wszystkiego wynosić :P

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 16 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielko ja wstawalam na drugi dzien tylko ja nie dalam rady zejsc z lozka , jak juz zeszlam to tylko stanelam zgieta w pol i znow usiadlam na lozko i jak usiadlam to nie moglam zarzucic nog na lozko zeby sie polozyc ... Porazka po prostu ... A w kibelku bylam na 6 dzien...
    Oj tak moj ma nocny trybik wysypia sie do 23 a pozniej impreza :D
    Nie martw sie waga ! Na piersi tak nie pfzybieraja w porownaniu do mm , dobfze ze dajesz buteleczka bedziesz miala kontrole !

Jaroszka nie placz juz niedlugo zostalo do 20 , trzymaj sie :*

Wiedzma juz niedlugo bedziecie sie tulic :) !
    Bedziesz ja stroic po pare razy dziennie jak przystalo na ksiezniczke :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 19:20

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, nie znaleźliśmy szumisia. Jak SOE zorientowalam było juz po 16 chyba, wić nie chciałam juz z Ignasiem wchodzić, bo byliśmy na spacerze 30 min. od domu. Po pracy jeszcze maz sprawdził, ale nigdzie nie było ;(
    Kupimy kolejnego...ale chyba juz sam mechanizm, szkoda mi pieniędzy na kolejnego szczerze mówiąc;(

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, daj znać co i jak... Na Madalińskiego jestes?
    Arielka, u mnie to samo... Jednej piersi odciagam, bo ból jest nie do wytrzymania...

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie, dziewczyny! Mąż był cały wieczór, a ja zamiast się cieszyć to płakałam. Laska obok pewnie myśli, że jestem stuknięta. Na szczęście położna powiedziała, że już w niedzielę pobiorą krew, więc liczę już tylko jutro i w niedzielę szykowanie się do wyjścia... Najgorzej mi serce pęka, jak płacze na tym wózeczku, a ja nie mogę jej nawet ukołysać, bo wszystko pod prądem, a kabel krótki...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, a może to okazja, żeby kupić ten nowy model? :) Tylko wtedy pilnuj jak oka w głowie ;)

Też odciągam z tej piersi poranionej, ew. podaję małej w kapturku. Zdecydowanie ulga...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka przykro mi z powodu szumisia :( może rozwieś ogłoszenia? Ktoś jak znalazł to powinien oddać chociaż różni są ludzie....

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, szybko zleci :) zdrówka życzymy :)

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, u mnie skurcze porodowe pisały się na poziomie 25-45, a bolały jak sk... ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia mi tak hormony dowaliły po porodzie, że cały czas ryczę. w szpitalu ryczałam jak małemu pobierali krew z rączki- jezu jak ja płakałam. Potem jak mu pobierali krew z piętki- serce matki krwawiło razem z piętką antka. W domu czasem trzymam ten mój mały cud na rękach, siedzę i płaczę nad nim bo się boję, że ktoś go kiedyś skrzywdzi, że zazna jakiegoś nieszczęścia, że jest taki maleńki i kruchutki i w ogóle. masakra :D Matka wariatka :D wszystkie zasady poszły w cholere typu "nie bede trzymać dziecka pod kloszem" itp :D Najchętniej bym z nim wyjechała na bezludną wyspę :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona ale od czego by Cię ta nerka bolała? Kurcze, a może to kolka nerkowa i zastój w nerce masz?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski kac vegas 3 na tvn :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png

Wysłany: 16 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka szkoda... Ale moze faktycznie ktos by oddal

Polkosia nie przejmuj sie ja tez plakalam tyle ze bylam sama w sali pozniej jak mi dowiezli sasiadke a D wychodzil to plakalam ale udawalam ze to cycki bola i dlatego .. To normalne ze sie martwisz! Niedziela juz blisko !
    Ja myslalam ze nigdy nie wyjde a to juz tydzien w donu ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2694 2695 2696 2697 2698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ