X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka całkiem ok ogólnie ... Trochę teraz zaczynaja mnie plecy cmic w okolicach nerek właśnie ale dostałam nospe i rozkurczowy czopek do kuperka co podaje się w bólach jelit , kółek nerkowych itp ... Przeciwbólowy tez o .
    Co chwila mam ktg plus co godzinę mam słuchanie serdunia małego i o , takie zalecenie dla mnie tylko ... Nie wiem czy cos mu się nie podoba czy cos: ( ?!

A takto wykapana grzeje się ciepła herbatka plus książka aż oko się muli czekam na D:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Agania gratulacje :)

Blondik trzymam kciuki :)

Jaroszka na nas na gardło działa płukanie gardła wodą z sodą oczyszczoną (na szklankę wody 2 łyżeczki sody). Ten sposób poleciła nam kiedyś znajoma pani dr i jest skuteczny, ale trzeba działać szybko jak gardło zacznie boleć.

U mnie dzisiaj strasznie senny poranek, chyba ta ponura pogoda na mnie tak działa. Już czekam na poniedziałek, byłabym spokojniejsza jakbym już miała ustalony termin CC, a tak nie wiem co mnie czeka...

jaroszka, agania lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę z fb kolejny news, tym razem Agania :)
    Gratuluję bardzo!!!
    Kurczę a nic się nie zapowiadało u niej. Wody odeszły i bach :D I chyba tak najlepiej.

polkosia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo chciałam wyjść ,ze przez 24h mój synek przybrał 90g :) Chyba treściwe mam mleko ;) Za godzinę może dwie jedziemy do domu !!!.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 12:29

maluda, WiedźmaMaKota, paula1, Little Frog, agaton, aanaa, Bąbelek, polkosia, Arielka, PauLLa, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, Lexie, onka lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia co u Ciebie po obchodzi ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? Jak tam blondi z ta oxy?

mhsvh371pdpt408y.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia mam do Ciebie pytanie, bo nie wiem tez jak torbe przygotować do cesarki na karowej.
    Jak Cie przewieźli na pooperacyjna, maluch byl z toba? Przystawili Ci go od razu do piersi? Czy butle dali? Kiedy umyli? Ubrali w twoje rzeczy? Ja pewnie pojadę na cc sama, bo mąż zostanie z córką i nie wiem jak logistycznie sie przygotować.

PePePe lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, niestety u mnie pediatryczny nadal nie dotarł. Tylko położniczy. Ale my na pewno do jutra do 13 się naświetlamy, więc ten dzisiejszy niewiele dla mnie znaczy :P Klementysia już różowa, więc wyjdziemy na pewno ;) Kwestia tylko czy zdążymy jutro czy dopiero w poniedziałek.

Bąbelek, paula1, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zważyłam się dziś i już ważę tyle co przed ciążą a brzuch już mam płaski :D

Bąbelek, paula1, WiedźmaMaKota, polkosia, Katarzyna87, aanaa, maluda, agaton, Lexie, Nynusia, onka lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, gratulacje :)!

U nas zalamka. Mały na sesji kompletnie nie chce usnąć i na razie mamy ze 2 zdjęcia z otwartymi oczami :( jesteśmy tu od 10 a o 15 się kończy, a mały za chiny nie wygląda, żeby mial usnąć. Mega strata czasu :(
    Wiedziałam, że tak będzie :( dobrze, że to darmowe, bo kasa byłaby ostro w błoto.

agania lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Magnosia mam do Ciebie pytanie, bo nie wiem tez jak torbe przygotować do cesarki na karowej.
    Jak Cie przewieźli na pooperacyjna, maluch byl z toba? Przystawili Ci go od razu do piersi? Czy butle dali? Kiedy umyli? Ubrali w twoje rzeczy? Ja pewnie pojadę na cc sama, bo mąż zostanie z córką i nie wiem jak logistycznie sie przygotować.

Po wyjeciu dziecka z brzucha i jego oporzadzeniu jest on zabierany i przekazywany tacie,z ktorym jedzie na pooperacyjna. Ciebie szyja i tam dowoza a tata opuszcza sale. Dziecko jest przystawiane od razu i jest z Toba. Kapiel dziecka po 6 h i wtedy jest przebierane w swoje ubranko (wczesniej w pieluszki jalowe i kocyk szpitala). Butelka tak jesli zaleci pediatra,bo Ty z jakichs wzgledow nie bedziesz miec pokarmu/miec za malo.

• paula1 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona u nas tez młoda nie chciała spać na sesji, dobrze, że kumpela nam robiła i też za darmo. Tyle, że ona nawet jak robi komuś i bierze kasę to czasami 3 razy jeździ, żeby dzieciątko spało. Najlepiej jest robić sesję w 1 tyg życia, bo dzieciaczki śpią praktycznie.

Agania gratulacje :)

Arielka super :) a ile przytyłaś w ciąży?
    bo u mnie tylko na razie 4-5 kg zeszło, jeszcze 10 zostało. Brzuch też mam prawie płaski, ale zostało w tyłku i boczkach.

Agatka powodzenia :)

Polkosia super, że do domciu będziecie już szły :)

polkosia, agania lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona my też będziemy robić sesję, ale celowo mówili nam, że najlepiej w 7-8 dobie po porodzie, bo potem jest właśnie problem ze spaniem.

Z innej beczki, wiem że pewnie temat już był poruszany jakieś 2-3mc temu, ale teraz zaskoczyłam, że nie mam karuzeli na łóżeczko.

Jakie Wy macie?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zastanawiam się nad karuzelą.. nie mam jej jeszcze.

atdc6iyehd9qphks.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam karuzeli. Jak kupię to już jak Hanka będzie miała ok miesiąca. Ale raczej jestem na nie w tym momencie.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Po wyjeciu dziecka z brzucha i jego oporzadzeniu jest on zabierany i przekazywany tacie,z ktorym jedzie na pooperacyjna. Ciebie szyja i tam dowoza a tata opuszcza sale. Dziecko jest przystawiane od razu i jest z Toba. Kapiel dziecka po 6 h i wtedy jest przebierane w swoje ubranko (wczesniej w pieluszki jalowe i kocyk szpitala). Butelka tak jesli zaleci pediatra,bo Ty z jakichs wzgledow nie bedziesz miec pokarmu/miec za malo.
    Pepepe, na karowej wygląda to zupełnie inaczej, dlatego tez pytalam Magnosi, bo ona rodzila na karowej. Ja cc na karowej mialam 5lat temu, wiec sie zastanawiam czy cos się zmienilo

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karuzelę mamy od początku i najpierw byla obok przewijaka. Jak mala się strasznie wierciła, to włączałam i mogłam jak człowiek zmienić pieluchę bo mala byla zaczarowana. Teraz wisi nad łóżeczkiem i rzadko włączamy bo chyba mala jeszcze za bardzo jej nie widzie bo jest znacznie wyżej. Ale muzyczka pomaga czasem jej usnac. Nasza jest firmy Fisher price, ma kilka melodyjek i pluszaki, które się kręcą. Nie mam porownanaia z innymi karuzelami wiec ciężko mi polecać :) my jestesmy zadowoleni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:20

iv09hdge6yql001e.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu u nas dzisiaj spokojnie... chyba cisza przed hurtowymi porodami :)

My też nie mamy jeszcze karuzeli, chciałam kupić, ale siostra powiedziała, że od niej dostaniemy więc wstrzymałam się z zakupem.

Arielka super :) ja to się boję myśleć ile mi zajmie zrzucenie tych 25 kg, ale mąż mówi, żebym się tym nie martwiła, bo mam wliczyć w te kg dużą wagę synka, łożysko oraz moje opuchnięte ciało.

Czy Wam też się tak dzisiaj nic nie chce robić?
    Zmobilizowałam się tylko i uporządkowałam wyniki badań do szpitala, bo miałam wszystkie w jednej teczce.
    Musze jeszcze raz zobaczyć ubranka, które przygotowałam do szpitala i ocenić czy ten nasz pulpecik we wszystkie się zmieści...

relganli4wkmj4ii.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam trochę o karuzelach. Podobno jest to jedna z lepszych pierwszych zabawek dla dziecka. Uczy koordynacji oko - ucho. Pomaga uspokoić malucha.

Mnie się oczywiście podobają pastelowe, ale na wszelakich opiniach piszą, że te są najgorsze, bo dzieci nie widzą tych kolorów i to wtedy rzeczywiście zabawka nietrafiona.

Właśnie szukam na allegro jakiejś i też zwróciłam uwagę na tą z fishera :)

Nie wiem czy kupować od razu misia szumisia czy zrobić córce, jak się urodzi test z suszarką ;D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że praca fotografa dziecięcego jest przerabana. Drugie dziecko, co jest na sesji, co prawda więcej śpi, więcej ma fot, ale kurde też pół h uspokajania żeby 3 zdjęcia zrobić. Masakra :P
    Udało nam się kilka na szczęście zrobić. Może jakieś będzie jeszcze podejście, ale na razie walka z tamtym dzieckiem..

My karuzeli nadal nie mamy, bo podobno jeszcze na nią za wcześnie.

Za to jak wreszcie ojciec L zechce łaskawie znaleźć czas, żeby wnuka odwiedzić, to będziemy mieć bujaczek.

A wczoraj od znajomych dostaliśmy mate edukacyjna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:30

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2699 2700 2701 2702 2703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ