X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale są też takie dni, gdy mniej przybierze. Chyba skokowo rosną te nasze dzieciaczki.
    Zmykam robić pranie. Szymku śpi, to wykorzystam moment ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Polkosia,spadla o równe 10% to może dlatego. Dziewczyny miałyście nawal pokarmu? Boje się,ze będę miała i nie wiem co z tym zrobić...

Ja mialam :/ Polozne kazaly masowac piersi (wrecz bolesnie), najlepiej pod bardzo ciepla woda. Po karmieniu polecaly okladac piersi zimnymi (nawet zamrozonymi) okladami zeby zamykac kanaliki i ograniczyc nadprodukcje. U mnie niestety dodatkowo pozatykaly sie kanaliki, dostalam goraczki i wdychalam oxytocyne, ktora odtyka kanaliki, ale to niewiele pomoglo i mialam wlaczona jedna tabletke (w dwóch dawkach) hamujaca laktacje. To pomoglo, ale cyrki z karmieniem mam nadal :(

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mamy lezaczek tiny love. Mala do gory ma lozeczko, a na dole jak musze cos zrobic i nie chce jej zostawic na kanapie (jak np. cos gotuje), to biorę lezaczek z Marysia do kuchni i mam ja na oku:)

74didf9h1v4xctmm.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi rosnie cycus mamusi .Natan Wlasnie zasnal i co go odkladam placz biore na rece i leze z nim na klatce cichutko , ale jest chory wiec mu nie odmawiam nie chce zeby plakal bo jeszcze wiecej ma tego katarku wtedy i pozniej sie nim dlawi :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj go odlozyc po pól h od zasniecia :) Wczoraj babka z poradni laktacyjnej mi powiedziała, ze noworodki w twardy sen zapadaja wlasnie po tym czasie. My nie mamy problemu z odlozeniem malej w dzien, ale w nocy roznie. Dzisiaj w nocy sprobowalam i zadzialalo:) Nie wiem na ile to przypadek, ale może warto sprobowac?:)

74didf9h1v4xctmm.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj go odlozyc po pól h od zasniecia :) Wczoraj babka z poradni laktacyjnej mi powiedziała, ze noworodki w twardy sen zapadaja wlasnie po tym czasie. My nie mamy problemu z odlozeniem malej w dzien, ale w nocy roznie. Dzisiaj w nocy sprobowalam i zadzialalo:) Nie wiem na ile to przypadek, ale może warto sprobowac?:)

Bąbelek, Magnosia lubią tę wiadomość

74didf9h1v4xctmm.png

Wysłany: 17 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo zrobie tak ! Juz zauwazylam ze teraz mocniej spi bo sie ruszam i nawet nie drgnie a wczesniej sie tylko poprawilam i juz patrzyl czy nadal jest na rekach . No ciekawe czy sie uda, dzieki Natka :*

EDIT : Odlozylam nawet nie drgnal ! Jejku to niby takie logiczne a czlowiek na to nie wpadnie ! Ja bym go pewnie tsk trzymLa do 21 :D

EDIT2: Za bardzo pochwalilam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 19:26

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tu jeszcze jakieś Ciężarówki? Czy tylko ja zostałam :'( ?

ZakręconaOna, miska2503 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Natka,to musiało byc okropne. Mnie dzisiaj suty tak bolały,ze się rozplakalam,ale zalozylam stanik i od razu lepiej. Poza tym mi się cycki dzisiaj napelnily gwałtownie mlekiem i takie inne i ciężkie sie zrobimy i zaczelam panikować,ale położna mówi,ze jest ok,to mam nadzieje,ze faktycznie tak jest:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    A co z Toba Babelku? Jak sie czujesz?
    Pewnie ze są, jakos chwilowo ucichły ale pisz o wszystkim, co Cie trapi!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:

Obecna!!! :)

Bąbelek, maluda, miska2503 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku są i czytają :-) Ale tak bardzo zazdroszczę dziewczynom, które już urodziły, że nie mam nastroju się wypowiadać... Termin na jutro, a oprócz napinającego się co jakiś czas brzucha cisza.

I gratulacje dla nowych mam oczywiście :-)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusi, to moze sprobuj jeszcze polozyc spac malego na brzuszku. To podobno tez pomaga, bo dziecko ma poczucie, ze nadal lezy w pozycji 'brzuszek do brzuszka'. Marysia w nocy spi mi tylko na brzuszku, jak jest kladziona na pleckach czy boku odrazu sie wybudza...

74didf9h1v4xctmm.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w dwupaku,faktycznie ciężko się wam to czyta. Rozumiem was doskonale. Ja przeżywałam męki będąc tyle dni po tp i czekając jeszcze w szpitalu,gdzie co chwile przyjezdzaly rodzace dziewczyny. Teraz przechodzimy kolo porodówki i tak się cieszę,ze juz opuscilam to miejsce.
    Po prostu nie zwracajcie na nas za bardzo uwagi i piszcie o wszystkim,a juz niedługo wszystkie będziemy gadac o dzieciach i wklejac zdjęcia. Wiem,ze ciężko się to czyta,ale życzę wszystkim szybkich niespodziewanych porodów! To czekanie to prawdziwe męki.
    Jeszcze jak pisałam z porodówki znajomym,którzy mieli ten sam termin i koleżanka urodzila 15.09 ze strasznie mi ciężko i ze takie czekanie jest najgorsze i ze marzylam o porodzie z zaskoczenia jak oni,to oni mi na to,ze przynajmniej dluzej pospalam. Ręce mi opadly i tylko mi sie ryczec zachciało,ale stwierdziłam,ze to głupie ryczec przez tak durnowate teksty i olalam sprawę,ale więcej mi sie nie chce z nimi gadac na ten temat. Mam nadzieje,ze nasze dziecko nam wynagrodzi to oczekiwanie i będzie ładniejsze od ich haha:D

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 17 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka on wlasnie nie lubi na brzuszku :( ale mi sie wydaje ze to wszystko przez katar ... Bo caly czas sie przebudza bo mu tam wszystko zalega a ja go tak trzymam ze nu splywa i spi spokojnie . Musimy przeczekac chorobe .

Babelku nie martw sie! Agaton ma racje juz niedlugo wszystkie bedziemy pisac o dzieciaczkach . Mi nieraz glupio bo wiem ze sa jeszcze nierozpakowane dziewczyny temat o skurczach a ja nagle wyskakuje ze mam malo pokarmu np. Ale juz coraz blizej ! :)

A jeszcze "niedawno" bylo o pierwsZych objawach i kopniakach ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    My też taki mamy, ale narazie chyba synek jest za malutki. Wolę, aby spał w swoim łóżeczku, gdzie ma lepszy materac.
    A Ty jesteś zadowolona z tego leżaczka?

Magnosiu ja jeszcze nie mogę ocenić, bo nasz jeszcze jest nieużywany, wypowiem się jak synek się urodzi i zaczniemy wykorzystywać :) Zdecydowaliśmy się na ten, bo mieliśmy bardzo pozytywne opinie wśród znajomych.
    Nasza koleżanka była z niego bardzo zadowolona, bo korzystała np. z funkcji kołyski, gdy musiała coś w kuchni zrobić to małego miała cały czas na oku, poza tym chwaliła wibracje, które pomagały jak mały miał kolki.

Magnosia lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:

Bąbelku jesteśmy :) nie zostałaś sama :)

Ps.Czytam wszystko tylko jakoś nie mam weny pisać, myślę, co to będzie w poniedziałek...
    Ps.1. Mamusie, które już urodziłyście- piszcie cały czas, bo wasze rady są cenne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 20:42

madu, Bąbelek lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek ja też jestem ale mam doła więc nic nie pisze, najchętniej przespalabym czas do porodu. To czekanie robi się nieznosne.

Podpisuje się pod tym co pisze maluda, rozpakowane mamusie piszcie piszcie Wasze rady są bardzo cenne:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 20:48

ZakręconaOna, maluda lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja się cieszę ze piszecie o karmieniu, pobudzaniu laktacji, pielęgnacji itd.bo wiem więcej. Tylko zdziwiłam się ze brzuszkowe coś ucichły. Po chwili do mnie doszło że dzis sobota, a w sobotę zawsze nawet jak nie było jeszcze mamusiek to był mały ruch na forum.
    A mnie juz ciężko. Wybrałam się do galerii i to był błąd-teraz w krzyżu mnie boli okropnie.

A co z Mikejlą?

atdc6iyehd9qphks.png

Wysłany: 17 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po CC czy wy tez malo lub wgl noe krwawicie ? Ja bardzo malo od wyjscia ze szpitala a od 3 dbi zero , nic a nic , pytalam poloznej niby tak moze byc bo oni duzo czyszcza wiec jak nie ma objawow goraczki to spoko ale mimo to jestem ciekawa jak u was :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2701 2702 2703 2704 2705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ