Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna87 wrote:Czytałam trochę o karuzelach. Podobno jest to jedna z lepszych pierwszych zabawek dla dziecka. Uczy koordynacji oko - ucho. Pomaga uspokoić malucha.
Mnie się oczywiście podobają pastelowe, ale na wszelakich opiniach piszą, że te są najgorsze, bo dzieci nie widzą tych kolorów i to wtedy rzeczywiście zabawka nietrafiona.
Właśnie szukam na allegro jakiejś i też zwróciłam uwagę na tą z fishera
Nie wiem czy kupować od razu misia szumisia czy zrobić córce, jak się urodzi test z suszarką
Mi też się bardzo podobają pastelowe kolory i najwięcej jest w tej kolorystyce, ale dzieci widzą te kolory najpóźniej. Pierwsze kolory, które dzieci dostrzegają to biały i czarny (chodzi o kontrast), ale niestety w takich kolorach jest coś ciężko dostać. Następne kolory to czerwony i zielony.
Ja na razie nie kupiłam szumisia, sprawdzę najpierw na suszarce czy zadziała, bo szkoda mi wydawać pieniążki bez testu.
Ps. Naszym sąsiadom z parteru urodziło się dziecko we wrześniu i mówią, że dźwięk suszarki ratuje ich, jak nic już nie działaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:40
-
My karuzeli też nie mamy, bo tak, jak piszecie, nie ma potrzeby od razu kupować. Dziecko dopiero i tak później załapie w ogóle o co w niej chodzi, a na razie to by mnie denerwowała tylko i niewygodnie dziecko do łóżka układać/wyjmować.
Dzisiaj waga o 120 g większa. Położne znów w szoku3590 dzisiaj.
Niestety złe wieści są takie, że kolor skóry już teraz przy lampie nie ma znaczenia, bo lampa na bieżąco rozbija bilirubinę, a dopiero wątroba musi ją wydalić. Więc jedynie badanie krwi będzie miarodajne, a będzie już jutro o 9! Cieszę się strasznie i jestem dobrej myślipaula1 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
aagatkaa1984 wrote:Pepepe, na karowej wygląda to zupełnie inaczej, dlatego tez pytalam Magnosi, bo ona rodzila na karowej. Ja cc na karowej mialam 5lat temu, wiec sie zastanawiam czy cos się zmienilo
Mialam cc na karowej tydzien temu i dokladnie tak to wygladalo -
Polkosia,to trzymamy kciuki żeby wyniki bylo dobre:) moja Balbina też zżółkła ,boje się,ze nie wyjdziemy w poniedzialek. Tzn to by nie byla jakas tragedia,bo ja i tak jestem nie do zycia jeszcze,ale najgorzej jak ja będą zabierać na naświetlanie:(
Ale niestety wlasnie mi zabrali moją kruszynkę, bo się okazali,ze jest odwodniona i ma niedobór magnezu i ja dali pod kroplówkę bidulke i do jutra rana tam będzie:( serce mi pęka,czekam na męża i idę zobaczyć gdzie ona leży bo sama nie dam rady...
Cyce mi sie dzisiaj napompowaly i zaczęli leciec białe mleko. Juz czuje i widzę,ze są wielkie a mówi mi położna,ze to jeszcze Pikus;)
Polkosia,po jakim czasie Klementysia przybierala? Bo u mnie juz dokarmiali dzisiaj, bo nie przybrala. Mi sie wydaje ze bez przesady,trzeba jej dać troche czasu...
-
aagatkaa1984 wrote:Serio? Milo to słyszeć, ze tyle sie zmienilo, a tata moglbyc później na pooperacyjnej? Po jakim czasie przenieśli Cie na normalna salę?
Serio. Niestety tata jest od razu wypraszany z pooperacyjnej. Po 12 h pionizacja- kapiel i przeniesienie na zwykla sale -
Morisek28 wrote:Cześć Dziewczyny szukam Jaroszki, chyba że któraś z Was jest w stanie mi pomóc potrzebuje na gwałt pregnyl i clo wiem że Ona miała, pomyślałam że moze jeszcze ma
Dziękuję za uwage i pozdrawiam
Morisek,przykro mi już nic nie mam -
Jaroszka,odnosnie opieki dla taty to nam lekarz pytał czy chcemy ale wypisywał tylko na 7 dni.Jesli chce się wiecej-na dziecko to trzeba pojsc do pediatry a jak na mame to do Jej lekarza rodzinnego.
Agania gratuluje rozwiazania!!!
Lojka supet,ze do domciu idziecie
Szczęsliwa powiedz co stosowalas u Natanks na ta flegme bo mam wrazenie ze Tymcio ma nosek zatkany.. Kichał od rana.. I tak zacharczy czasem...agania lubi tę wiadomość
-
Agaton, przybrała 30 gram w 3 dobie i dzisiaj w 4 - 120
Ale ona ciągle cyca chciała, więc tylko ta druga doba była kryzysowa, bo jeszcze mleka nie miałam. A Ty dopiero urodziłaś w sumie, masz jeszcze czas. Nie rozumiem czemu dokarmiali. A może spadła więcej niż 10%?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 16:40
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Lexie kochana w szpitalu dali mi malutka strzykawke i kazali wpuszczac po pare kropelek przed jedzeniem a pozniej od razu jedzenie zeby mu to splywalo , ale nie trzeba ze strzykawki mozna bezposrednio , ja dodatkowo jak widzialam ze ma suchy i zatkany nos dawalam ta sol na wacik do uszkow tak sporo i nawlilzala mu nosek i kropilam tez co jakis czas woda morska ale tylko wtedy jak pozniej karmilam butelka zeby szybciej mu to zeszlo . A dzis zakropilam mu woda i za chwilke z buzi wyleciala zielona flegma ! Myslalam ze sie rozplacze ze szczescia ! W koncu gardelko sie troche uwolnilo.
Mam nadzieje ze Tymcio sie nie rozchoruje ale nawilzaj nosek , obybto nic powaznego :*Lexie lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Magnosia mam do Ciebie pytanie, bo nie wiem tez jak torbe przygotować do cesarki na karowej.
Jak Cie przewieźli na pooperacyjna, maluch byl z toba? Przystawili Ci go od razu do piersi? Czy butle dali? Kiedy umyli? Ubrali w twoje rzeczy? Ja pewnie pojadę na cc sama, bo mąż zostanie z córką i nie wiem jak logistycznie sie przygotować.
Agatka, po wyjęciu ze mnie maluszka, zbadali go, pomierzyli, dali mi do pocałowania i spytali o męża. Powiedziałam, że pewnie czeka pod drzwiami. Wtedy zawieźli mu naszego synka i od tej pory był pod naszą opieką. Na pooperacyjnej był ze mną. Mąż nie mógł wchodzić, ale...Tam pomaga w opiece położna. Przystawia też do piersi. Kąpie po 6 godzinach, więc potrzebne będą pieluszki i ubranko. Mój synek dostał też butelkę, bo 2 godziny po porodzie miał zbyt niski cukier.
Dobrze byłoby gdyby był ktoś z Tobą. Albo może uda się zanieść rzeczy wcześniej na salę pooperacyjną?Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
maluda wrote:Jeśli chodzi o leżaczek- bujaczek to kupiliśmy firmy Tiny Love- Wielofunkcyjny leżaczek, bujaczek, łóżeczko 3w1:
http://www.tinylove.pl/index.php?p2359,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-tiny-love-18kg
My też taki mamy, ale narazie chyba synek jest za malutki. Wolę, aby spał w swoim łóżeczku, gdzie ma lepszy materac.
A Ty jesteś zadowolona z tego leżaczka?Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Polkosia, mój synek też potrafi w dzień pomad 100 gram przybrać. Z czego bardzo się cieszę, bo ma co nadrabiać. Urodził się z wagą 2600, a dziś ma już ponad 3 kg
No i lekki 100 gramowy spadek był na początku.
polkosia lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.