X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co bo tak sobie siedzę i oglądam bbc i to co teraz uchwalili w UK to jakaś paranoja jest . Metoda in-vitro od 3 różnych osób mieszanie dna żeby dziecko było "idealne" bez chorób no przecież rzuciłam pilotem w tv :-P ja pierdziele no dzieci na zamówienie kuźwa i nie zrozumcie mnie źle bo jestem za in-vitro jak najbardziej ale kurde no takie coś to jakaś paranoja jest . To co kobiety będą sobie za niedługo "zamawiać" ja chcę mieć chłopca o blond włosach niebieskich oczach itd eh wiem że tutaj w uk najwięcej rodzi się dzieci z pomocą in-vitro ale teraz to już wymyślili ;-) sorry że tak o tym wtrąciłam ale przeginają jak dla mnie . Co o tym myślicie?

Bree, Betti-85 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przestawiłam sobie suwaczek wg usg ale nie czaje tego...to po usg można uznać wiek ciąży na ten z usg? tamten wyliczany przeze mnie wg miesiączki już się nie liczy?

Bree lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Nynusia bardzo mi przykro z powodu waszych Mam . :-* dzielne jesteście bardzo .
    Ja do swojej codziennie dzwonie i za każdym razem powtarzam jak bardzo jest dla mnie ważna nawet jak mnie denerwuje to jedyna osoba na którą nie umiem być zła ;-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że to nic złego... Przecież każdy chce, żeby jego dziecko było zdrowe i jak najbardziej podobne do rodziców, nawet jeśli nie są rodzicami biologicznymi... Dodatkowo płacąc tyle kasy też chciałabym mieć pewność, że dziecko będzie zdrowe i miało niebieskie oczy, bo my z mężem mamy takie :P

Bree, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Dziewczyny, przestawiłam sobie suwaczek wg usg ale nie czaje tego...to po usg można uznać wiek ciąży na ten z usg? tamten wyliczany przeze mnie wg miesiączki już się nie liczy?
    Kochana zawsze jest te plus minus 2 tyg najdokładniejszy termin jest ten właśnie przez usg bo owulacja mogła się przesunąć lub coś i już się nie zgodzi z ostatnią miesiączką ;-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja myślę, że to nic złego... Przecież każdy chce, żeby jego dziecko było zdrowe i jak najbardziej podobne do rodziców, nawet jeśli nie są rodzicami biologicznymi... Dodatkowo płacąc tyle kasy też chciałabym mieć pewność, że dziecko będzie zdrowe i miało niebieskie oczy, bo my z mężem mamy takie :P
    Ja sobie nie wyobrażam robienia genetycznych eksperymentów na moim dziecku i jeśli planujemy ideał bo innego byśmy nie zaakceptowali to dla mnie skrajny egoizm . Nie piszę tu nic złego w Twoja stronę kochana żeby nie było :-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Kochana zawsze jest te plus minus 2 tyg najdokładniejszy termin jest ten właśnie przez usg bo owulacja mogła się przesunąć lub coś i już się nie zgodzi z ostatnią miesiączką ;-)

No bo u mnie by wychodziło że byłam w ciąży a potem miałam miesiączke ale to była taka plamienie bardziej i trzy dni więc możliwe. Nie ogarniam już tego :D

Bree lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Poród i tak może nastąpić +/- 2 ttygodnie od wyznaczonej daty wiec jeszcze w trakcie następnych usg może ci się kilka razy zmienić ;)
    Ja nie orzestawiam, mam ten pierwotny a miesiacKi a dziec i tak wyjdzie kiedy chce.

Małgorzatka rozumie twoja frustrację, ostatnio czytałam o invitro zdrowej pary, zapłacili za invitro ponieważ chcieli określoną płeć, masakra

BRE tule mocno

Małgorzatka, Bree, polkosia lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Bree Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie trzymac emocje na wodzy ale slabo mi idzie.... od kilku lat lecze sie na depresje, mam ataki nerwicy i straszne lęki... boje sie dzisiaj isc spac... chcialabym miec juz "to" za soba.... jak dlugo mozna czekac az natura zalatwi sprawe i zebym nie dostala jakiejs infekcji?

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Ci też nie wiele pomogę w tej kwestii trzymaj się tego co jest według usg i już nie rozmyślaj czy jest gorzej czy lepiej :-D ważne że dzidzia sobie rośnie a reszta to tylko szczegóły :-P

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem przeciw zbyt dużym bawieniom się w Boga przez ludzi ;) Nigdy jeszcze nic dobrego z tego nie wyszło. Teraz też wyjśc nie może...

Oczywiście nie chodzi mi o in-vitro w ogóle, tylko o te cudowanie z zamawianiem.

Małgorzatka, Nynusia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Staram sie trzymac emocje na wodzy ale slabo mi idzie.... od kilku lat lecze sie na depresje, mam ataki nerwicy i straszne lęki... boje sie dzisiaj isc spac... chcialabym miec juz "to" za soba.... jak dlugo mozna czekac az natura zalatwi sprawe i zebym nie dostala jakiejs infekcji?
    :-( Bree kochana no nie napiszę Ci nie myśl o tym nie napiszę Ci też nie stresuj się bo tego się nie da ale życzę Ci żeby wszystko się ułożyło tak byś Ty była bezpieczna i nie cierpiała bardziej . I pisz jeśli Ci Źle w miarę możliwości Ci pomożemy :-*

oar83e3krqgkccev.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli ludzie decydują się na in-vitro tzn że wyczerpali już wszystkie inne możliwości - co jest oczywiste.
    W takich sytuacjach wydaje mi się że nie chodzi już o wygląd dziecka ale o fakt żeby je mieć, czy ze swojej komórki czy z innej ale żeby było i może o to tu chodzi... jeżeli ludzie mają jakieś obciążenie genetyczne to największą szansą na zdrowego dzidziusia i powodzenie jest właśnie materiał kogoś innego.
    Małgorzatka - oczywiście zgadzam się że wybieranie dziecka na podstawie cech fizycznych z "katalogu" to jest trochę dziwne. Miejmy nadzieję że chodzi tu w większości o zdrowe geny.
    Cały temat jest dość ciężki ale ja kibicuję mocno takim parom i jeżeli między nami jest taka mamusia a z tego co pamiętam jest :) to powodzenia :)

Ursa lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    A ja jestem przeciw zbyt dużym bawieniom się w Boga przez ludzi ;) Nigdy jeszcze nic dobrego z tego nie wyszło. Teraz też wyjśc nie może...

Oczywiście nie chodzi mi o in-vitro w ogóle, tylko o te cudowanie z zamawianiem.
    No dokładnie okej oddajesz komórkę jajową twój mąż nasienie a oni i tak będą na twoich komórkach eksperymentować i zmienia jakieś tam dna żeby wyeliminować jak najbardziej ryzyko choroby to chore jest już . Nawet nie moralne jak dla mnie

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli byłabym bezpłodna, to chciałabym wybrać płeć, bo co, jeśli to będzie jedyna szansa, jedyne dziecko? Ale to tylko moje zdanie :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brie 2-3 tygodnie. W pierwszej ciąży, obumarła mi w 5 tygodniu zaczęłam krwawic w 7 tygodniu dopiero ale wyczyściłam się sama.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Jeżeli ludzie decydują się na in-vitro tzn że wyczerpali już wszystkie inne możliwości - co jest oczywiste.
    W takich sytuacjach wydaje mi się że nie chodzi już o wygląd dziecka ale o fakt żeby je mieć, czy ze swojej komórki czy z innej ale żeby było i może o to tu chodzi... jeżeli ludzie mają jakieś obciążenie genetyczne to największą szansą na zdrowego dzidziusia i powodzenie jest właśnie materiał kogoś innego.
    Małgorzatka - oczywiście zgadzam się że wybieranie dziecka na podstawie cech fizycznych z "katalogu" to jest trochę dziwne. Miejmy nadzieję że chodzi tu w większości o zdrowe geny.
    Cały temat jest dość ciężki ale ja kibicuję mocno takim parom i jeżeli między nami jest taka mamusia a z tego co pamiętam jest :) to powodzenia :)
    Słońce tak ja jestem jak Najbardziej za tym żeby każdy posiadał dziecko i również kibicuję takim para ale robienie genetycznych zmian w własnych komórkach jest dla mnie nie normalne wolałabym wybrać dawce niż zmieniać swój kod genetyczny tylko dlatego że mogę być obciążana jakąś choroba :-)

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, z tego co wiem, to wybiera się właśnie z "katalogu", żeby dziecko było jak najbardziej podobne do rodziców. Nie widzę w tym absolutnie nic złego... Skoro dwójka rodziców jest czarna jak smoła (w sensie włosy na ciele, oczy etc.), to raczej dziwne byłoby, że ich dziecko to niebieskooki blondynek ;) Nie każdy chce gadać na prawo i lewo, że dziecko nie jest z jego/jej komórek.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jeśli byłabym bezpłodna, to chciałabym wybrać płeć, bo co, jeśli to będzie jedyna szansa, jedyne dziecko? Ale to tylko moje zdanie :)

A ja myślę, że jeśli ktoś dowiaduje się, że nigdy nie będzie miał dzieci i nagle rozpostarłaby się przed nim wizja posiadania potomka będzie miał w nosie czy to bedzie chłopiec czy dziewczynka :)

Małgorzatka, Betti-85, Anastazjaaa, ~Rewianka~, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jeśli się jest bezpłodnym i pragnie się dziecka to myślę że płeć to taki "dodatek" ;-) ale to też temat kontrowersyjny bardzo :-)

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ