X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co bo tak sobie siedzę i oglądam bbc i to co teraz uchwalili w UK to jakaś paranoja jest . Metoda in-vitro od 3 różnych osób mieszanie dna żeby dziecko było "idealne" bez chorób no przecież rzuciłam pilotem w tv :-P ja pierdziele no dzieci na zamówienie kuźwa i nie zrozumcie mnie źle bo jestem za in-vitro jak najbardziej ale kurde no takie coś to jakaś paranoja jest . To co kobiety będą sobie za niedługo "zamawiać" ja chcę mieć chłopca o blond włosach niebieskich oczach itd eh wiem że tutaj w uk najwięcej rodzi się dzieci z pomocą in-vitro ale teraz to już wymyślili ;-) sorry że tak o tym wtrąciłam ale przeginają jak dla mnie . Co o tym myślicie?

Bree, Betti-85 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przestawiłam sobie suwaczek wg usg ale nie czaje tego...to po usg można uznać wiek ciąży na ten z usg? tamten wyliczany przeze mnie wg miesiączki już się nie liczy?

Bree lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Nynusia bardzo mi przykro z powodu waszych Mam . :-* dzielne jesteście bardzo .
    Ja do swojej codziennie dzwonie i za każdym razem powtarzam jak bardzo jest dla mnie ważna nawet jak mnie denerwuje to jedyna osoba na którą nie umiem być zła ;-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że to nic złego... Przecież każdy chce, żeby jego dziecko było zdrowe i jak najbardziej podobne do rodziców, nawet jeśli nie są rodzicami biologicznymi... Dodatkowo płacąc tyle kasy też chciałabym mieć pewność, że dziecko będzie zdrowe i miało niebieskie oczy, bo my z mężem mamy takie :P

Bree, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Dziewczyny, przestawiłam sobie suwaczek wg usg ale nie czaje tego...to po usg można uznać wiek ciąży na ten z usg? tamten wyliczany przeze mnie wg miesiączki już się nie liczy?
    Kochana zawsze jest te plus minus 2 tyg najdokładniejszy termin jest ten właśnie przez usg bo owulacja mogła się przesunąć lub coś i już się nie zgodzi z ostatnią miesiączką ;-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja myślę, że to nic złego... Przecież każdy chce, żeby jego dziecko było zdrowe i jak najbardziej podobne do rodziców, nawet jeśli nie są rodzicami biologicznymi... Dodatkowo płacąc tyle kasy też chciałabym mieć pewność, że dziecko będzie zdrowe i miało niebieskie oczy, bo my z mężem mamy takie :P
    Ja sobie nie wyobrażam robienia genetycznych eksperymentów na moim dziecku i jeśli planujemy ideał bo innego byśmy nie zaakceptowali to dla mnie skrajny egoizm . Nie piszę tu nic złego w Twoja stronę kochana żeby nie było :-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Kochana zawsze jest te plus minus 2 tyg najdokładniejszy termin jest ten właśnie przez usg bo owulacja mogła się przesunąć lub coś i już się nie zgodzi z ostatnią miesiączką ;-)

No bo u mnie by wychodziło że byłam w ciąży a potem miałam miesiączke ale to była taka plamienie bardziej i trzy dni więc możliwe. Nie ogarniam już tego :D

Bree lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Poród i tak może nastąpić +/- 2 ttygodnie od wyznaczonej daty wiec jeszcze w trakcie następnych usg może ci się kilka razy zmienić ;)
    Ja nie orzestawiam, mam ten pierwotny a miesiacKi a dziec i tak wyjdzie kiedy chce.

Małgorzatka rozumie twoja frustrację, ostatnio czytałam o invitro zdrowej pary, zapłacili za invitro ponieważ chcieli określoną płeć, masakra

BRE tule mocno

Małgorzatka, Bree, polkosia lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Bree Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie trzymac emocje na wodzy ale slabo mi idzie.... od kilku lat lecze sie na depresje, mam ataki nerwicy i straszne lęki... boje sie dzisiaj isc spac... chcialabym miec juz "to" za soba.... jak dlugo mozna czekac az natura zalatwi sprawe i zebym nie dostala jakiejs infekcji?

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Ci też nie wiele pomogę w tej kwestii trzymaj się tego co jest według usg i już nie rozmyślaj czy jest gorzej czy lepiej :-D ważne że dzidzia sobie rośnie a reszta to tylko szczegóły :-P

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem przeciw zbyt dużym bawieniom się w Boga przez ludzi ;) Nigdy jeszcze nic dobrego z tego nie wyszło. Teraz też wyjśc nie może...

Oczywiście nie chodzi mi o in-vitro w ogóle, tylko o te cudowanie z zamawianiem.

Małgorzatka, Nynusia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Staram sie trzymac emocje na wodzy ale slabo mi idzie.... od kilku lat lecze sie na depresje, mam ataki nerwicy i straszne lęki... boje sie dzisiaj isc spac... chcialabym miec juz "to" za soba.... jak dlugo mozna czekac az natura zalatwi sprawe i zebym nie dostala jakiejs infekcji?
    :-( Bree kochana no nie napiszę Ci nie myśl o tym nie napiszę Ci też nie stresuj się bo tego się nie da ale życzę Ci żeby wszystko się ułożyło tak byś Ty była bezpieczna i nie cierpiała bardziej . I pisz jeśli Ci Źle w miarę możliwości Ci pomożemy :-*

oar83e3krqgkccev.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli ludzie decydują się na in-vitro tzn że wyczerpali już wszystkie inne możliwości - co jest oczywiste.
    W takich sytuacjach wydaje mi się że nie chodzi już o wygląd dziecka ale o fakt żeby je mieć, czy ze swojej komórki czy z innej ale żeby było i może o to tu chodzi... jeżeli ludzie mają jakieś obciążenie genetyczne to największą szansą na zdrowego dzidziusia i powodzenie jest właśnie materiał kogoś innego.
    Małgorzatka - oczywiście zgadzam się że wybieranie dziecka na podstawie cech fizycznych z "katalogu" to jest trochę dziwne. Miejmy nadzieję że chodzi tu w większości o zdrowe geny.
    Cały temat jest dość ciężki ale ja kibicuję mocno takim parom i jeżeli między nami jest taka mamusia a z tego co pamiętam jest :) to powodzenia :)

Ursa lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    A ja jestem przeciw zbyt dużym bawieniom się w Boga przez ludzi ;) Nigdy jeszcze nic dobrego z tego nie wyszło. Teraz też wyjśc nie może...

Oczywiście nie chodzi mi o in-vitro w ogóle, tylko o te cudowanie z zamawianiem.
    No dokładnie okej oddajesz komórkę jajową twój mąż nasienie a oni i tak będą na twoich komórkach eksperymentować i zmienia jakieś tam dna żeby wyeliminować jak najbardziej ryzyko choroby to chore jest już . Nawet nie moralne jak dla mnie

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli byłabym bezpłodna, to chciałabym wybrać płeć, bo co, jeśli to będzie jedyna szansa, jedyne dziecko? Ale to tylko moje zdanie :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brie 2-3 tygodnie. W pierwszej ciąży, obumarła mi w 5 tygodniu zaczęłam krwawic w 7 tygodniu dopiero ale wyczyściłam się sama.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Jeżeli ludzie decydują się na in-vitro tzn że wyczerpali już wszystkie inne możliwości - co jest oczywiste.
    W takich sytuacjach wydaje mi się że nie chodzi już o wygląd dziecka ale o fakt żeby je mieć, czy ze swojej komórki czy z innej ale żeby było i może o to tu chodzi... jeżeli ludzie mają jakieś obciążenie genetyczne to największą szansą na zdrowego dzidziusia i powodzenie jest właśnie materiał kogoś innego.
    Małgorzatka - oczywiście zgadzam się że wybieranie dziecka na podstawie cech fizycznych z "katalogu" to jest trochę dziwne. Miejmy nadzieję że chodzi tu w większości o zdrowe geny.
    Cały temat jest dość ciężki ale ja kibicuję mocno takim parom i jeżeli między nami jest taka mamusia a z tego co pamiętam jest :) to powodzenia :)
    Słońce tak ja jestem jak Najbardziej za tym żeby każdy posiadał dziecko i również kibicuję takim para ale robienie genetycznych zmian w własnych komórkach jest dla mnie nie normalne wolałabym wybrać dawce niż zmieniać swój kod genetyczny tylko dlatego że mogę być obciążana jakąś choroba :-)

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, z tego co wiem, to wybiera się właśnie z "katalogu", żeby dziecko było jak najbardziej podobne do rodziców. Nie widzę w tym absolutnie nic złego... Skoro dwójka rodziców jest czarna jak smoła (w sensie włosy na ciele, oczy etc.), to raczej dziwne byłoby, że ich dziecko to niebieskooki blondynek ;) Nie każdy chce gadać na prawo i lewo, że dziecko nie jest z jego/jej komórek.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jeśli byłabym bezpłodna, to chciałabym wybrać płeć, bo co, jeśli to będzie jedyna szansa, jedyne dziecko? Ale to tylko moje zdanie :)

A ja myślę, że jeśli ktoś dowiaduje się, że nigdy nie będzie miał dzieci i nagle rozpostarłaby się przed nim wizja posiadania potomka będzie miał w nosie czy to bedzie chłopiec czy dziewczynka :)

Małgorzatka, Betti-85, Anastazjaaa, ~Rewianka~, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jeśli się jest bezpłodnym i pragnie się dziecka to myślę że płeć to taki "dodatek" ;-) ale to też temat kontrowersyjny bardzo :-)

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ