X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna gratuluję!

• agaton Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna gratuluje!!:) idziecie jak burza, Zakręcona oby na Ciebie przyszla juz pora, bo lipa, ze D musi wyjechać niedługo... A Ty się biedna stresujesz i sie nie dziwie, a natura niestety nieubłaganą...

Paula, współczuję...

My wczoraj caly wieczór usypialismy mala, cyc, pieluch, czkawka, cyc i tak w kolo Macieja;) zasnęła dopiero z nami w łóżku:)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream, powodzenia :)

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream trzymam kciuki ,zeby oxy nie bylo potrzebne :)
    Za pozostale dziewczyny nierozpakowane tez trzymam kciuki :) Zakrecona szczegolnie Tobie sie przydadza .
    Kiedy dokladnie Twoj D wraca ?

Ja postanwilam , ze przejde sie do apteki po jakies kropelki na ulatwienie wygazowania sie syna . Bidulek tak sie meczy :' Wczoraj jak usnal po kapieli o 20 to spal do 0:30 ,potem karmienie i dalej nyny ,nastepna pobudka o 4h (czyli super ) i niestety sielanka sie skonczyla . Byly jeki i steki do 6 .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    Ja dziś się witam w TP , zaczynajac 41 tydzień .
    Powiem Wam , ze takiej nocy jak dziś to Ja nie miałam baaaaaaaaaardzo dawno !
    Wyspalam się cudownie ! Zero kręcenia się , zero bezdechow mimo , ze na wieczór meczylo to bardzo , spokojna noc zaliczylam :) ah no i tylko raz na siusiu hihi.
    Agaton a no przydałoby sie , nie ma co !
    Lojka w piątek juz , masakra normalnie jak sobie wyobrażać zaczynam ze go nie będzie obok mnie znów dłuższy moment to o Jezu , jeszcze teraz dzieciątko . Jemu mega ciężko i mnie tak samo .

Katarzynka gratulacje :*:*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:-)
    Ja tak na szybko:-)
    Moja Oliwka urodziła się 21.10 z wagą 3,5kg,niestety nie wiem ile miała wzrostu,na wypisie pewnie będzie napisane..
    W nocy nagle jakos instynktownie sie obudziłam i poczułam,ze zaraz cos mi wycieknie...szybko wstałam i ledwo dolecialam do wc,tak leciało ze mnie..po nogach na panele..nie docieralo do mnie...
    Posprzątałam i stanęłam i sie zastanawiam co teraz??:D
    Za chwile poleciały z krwią...Budze mojego...Decyzja-jedziemy!!
    A ja-no poczekaj ,sie ogarne:P Wykąpana,umylam włosy,wysuszyłam i nawet wyprostowałam :P No i pojechaliśmy.
    Z IP na porodówkę i tam czekałam na skurcze,które byly delikatne...
    Potem podali oxy rozwarcie na 2cm...Podali znowu i znowu,doszlo do 4cm,a skurcze krótkie i mega bolesne.
    Bujalam sie na polce i skakałam chyba ze 3-4h. Potem zzo,po ktorym bylam noeziemsko przeszczesliwa:D leżałam na porodówce i śmiałam się ze studentkami:D i z moim :D który byl w mega stresie:P
    Ogólnie ten czas wspominam najlepiej:-) wlasnie po zzo:-) Wkłucie w kręgosłup nie boli,troche nieprzyjemne...ale jaka ulga pozniej:-) O 20 stwierdzili,ze zmierzą miednice:D Za wąska i dziecko nie wchodzi w kanał z tego wlasnie powodu.
    I decyzja o cc. Ulga,ale wielki strach przed krojemiem...
    O 21.15 trafiłam pod znieczulenie-nóg nie czułam i miałam odjazd...wszystko przespałam :D Obudzilam sie na 10sekund przed wyciągnięciem małej i jak tylko uslyszalam jej krzyk-oczywiście łzy szczescia:-) teraz tez :-) Za chwile miałam ja przy buzi ,nagle przesalała płakać jak sie do niej odezwalam :-) Niesamowite uczucie:-) Kurde bo sie poryczałam :-) To jest takie wspomnienie niesamowite:-) Moj czekal przed salą zabiegową i tez lży szczęścia jak ja zobaczył :-)
    Najgorsze z tego wszystkiego wspominam sciskanie macicy w nocy po zabiegu. Przeokropny bol. Chyba trafiłam na sadystkę...Sciskala ja jak cytryne:-( Co dwie godziny...Jak stamtąd mnie rano przenieśli,to z łóżka wstalam w mig!!!!:D Jutro wychodzimy:-)
    Blizna jest bardzo ładna,czuje sie super,pokarmu duzo,nie bylo lekko,ale cc wspominam najlepiej razem z tym leżeniem w łóżku po zzo :-) Mala jest cudowna-dla niej wszystko :-)

paula1, lojkalojka, Lexie, polkosia, WiedźmaMaKota, agaton, jaroszka, PauLLa, zakocona, aanaa, Natka88, ania14, lula.91, Foto_Anna, maluda lubią tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dddodii ! Super, ze dobrze wspominasz porod :) Czekamy na zdjecia Oliwki :)

dddodiii lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dddodiii, gratulacje!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dddodi gratulacje !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna,doddi gratulacje!:-)
    My dream powodzenia!
    Zakręcona, może ta noc to cisza przed burzą- tego Ci życzę:-*

U mnie powoli zaczyna pojawiać się pokarm, dzis zmieniam laktator na elektryczny i już w ogóle powinno być ok. Niestety mały je przez kapturki które też są dla niego trudne ale niestety mam wklęsłe brodawki i nie daje rady ich złapać. Najważniejsze ze ssie. Poza tym ma wenflon w glowce i 2x na dobę dostaje antybiotyk bo crp w drugiej dobie było podwojone, no i za 3 miesiące mamy konsultacje kardiologiczna bo echo serduszka wykazało wadę zastawki i niedomkniete coś, nie pamiętam. Pani doktor mowila jednak żeby się nie martwić... Więc się staram. Gdyby nie to crp to wyszlibysmy wczoraj a tak to niestety wtorek dopiero... Trudno mi na razie Was nadrabiać bo jak nie ciumkamy to odciagam jak nie odciagam to noszę a jak nie noszę to próbuje coś spać:-)poza tym wiadomo jak w szpitalu ciągle coś ktos chce:-)

Trzymajcie się ciepło i dla wszystkich jescze nie rozpakowanych- kciuki!3563836_IMAG4471.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 09:12

agaton, jaroszka, zakocona, lojkalojka, aanaa, Nynusia, dddodiii, maluda lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream, powodzenia!!

Dodi, wielkie gratulacje! Czekamy na fotki małej :)

Madu, zdrówka dla Leosia!!

Dziewczyny czy pocicie się więcej podczas karmienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 09:52

madu, dddodiii lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mała śpi wiec pisze w dniu 21.10 o godz 21:35 przyszła na świat nasza Zosia waga 3740. Cm 54.

Rodziłam 16 godzin a na koniec i tak musieli ze zrobić cięcie bo mała nie chciała do końca zjeść w dół mimo pełnego rozwarcia i akcja serca jej zwalniają.

zakocona, agaton, madu, Nynusia, polkosia, dddodiii, Natka88, paula1, jaroszka, lula.91 lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy tez macie takie fioletowe zyly na piersiach i klatce piersiowej, aż się przeraziłam.
    U mnie tez ok, mala troche zaplytko lapie pierś, bo ma taki maly pyszczek i czasem cmoka, ale ogólnie jest ok, tylko ma strasznie plytki sen

km5st5odymuuq2ts.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doddii gratulacje ! :*
    Madu zdrowka dla malenstwa ! Jest sliczny ! <3
    Miska gratulacje ! Najwazniejsze ze z malutka dobrze i cieszycie sie soba !

Zakocona podczas karmienia nie ale ogolnie to bardzo teraz juz mniej ale przez pierwsze dwa tyg to byla jakas masakra po nocy to bylam mokra !

madu lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostajemy w szpitalu do poniedziałku mała dostaje antybiotyki bo ma zapchany kanalik lzowy.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu zdrowka dla Leosia!
    miska ratulacje !

zakocona ja poce sie nie tylko przy karmieniu i to zdecydowanie wiecej niz przed ciaza czy w ciazy . To pewnie wina hormonow .
    aagatka te zyly to normalne . Moje piersi tez wygladaja jak pajeczynka;)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu w kupie siła. Będziemy się wspierać, z serduszkami naszych Maleństw na pewno będzie dobrze! I to co ma się pozamykać się pozamyka.

aanaa lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, tak. Cycki całe w fioletowych żyłach.

Miska, ogromne gratulacje :)!! Czekamy na fotki :)!

Lojka, teraz, jak napisałaś, to ja też stwierdzam, że ogólnie się więcej poce, ale przy karmieniu to, jak nie mam jakiegoś dezodorantu (teraz np jeszcze), to aż mi cieknie struzka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 10:09

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, ja mam żyły na piersiach do tego wystające podczas i po karmieniu! Wygląda to okropnie ;)
    Madu, cudo :)
    Dodi, jeszcze raz gratulacje :)
    Miska, gratulacje :) napisz w wolnej chwili jak oceniasz szpital bo ciekawa jestem Twojej opinii :)
    Zakręcona, moze organizm regeneruje sily przed wielkim wydarzeniem? Bardzo Ci tego życzę :)
    Maluda, jakies wieści o Twoim skarbie?
    Miłego dzionka :)

iv09hdge6yql001e.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska dobrze ze bedzie pod kontrolab! Duzo zdrowka !

Maluda jak u Ciebie?

My czekamy na polozna indonsklepu ! Pierwsze wyjscie z malym do sklepu zobaczymy jak nam to wyjdzie :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2751 2752 2753 2754 2755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ