X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy można wyjść na pierwszy spacer? Jak myślicie? Ja myślałam, że może w piątek - Oliwka miałaby 2 tygodnie bez jednego dnia, ale gdyby tak pogoda się utrzymała i było ładnie to może koło środy...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupowałyście moze misie szumisie? :-) Sprawdzają sie?

Synuś :-)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wlasnie myslalam ze od bilrubiny zolty kolor :) agania my wyszlismy jak mały miał tydzien i 5 dni :) Zorro my mamy szumisia i mały bez niego nie zasypia :)Polecam tez aplikację na tel baby sleep - tam jest mnóstwo dzwięków do usypiania :)

Zorro lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania,sa tu dziewczyny,co od razu wychodzimy,ja dopiero dzisiaj,jak Hela ma tydzień i dwa dni:) ale pogoda ladna i pora zaczerpnąć swiezego powietrza. Jak ja byłam w czwartek na zdjęciu szwów i poszłam piechota to od razu mi po tym spacerze bylo lepiej:) teraz Hela śpi juz 3 h po 20 minutowym spacerze:)
    Ja bym poszła nawet na dłuższy spacer,ale i tak ze maz sie zgodził na jakikolwiek to i tak dobrze:)
    Zorro,ja nie mam szumisia, u mnie dźwięk suszarki nie działa na dziecko wiec nie kupuje. Najlepiej sprawdź czy takie dzwieki działają na twoje maleństwo i wtedy kup:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 14:48

Zorro lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady :-)

Synuś :-)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,dzieki za komplementy hehe,ja juz tez czuje sie bardzo dobrze i szew troche ciągnie przy wstawaniu z lozka i nie kaszle i nie kicham jeszcze i nie smieje sie mocno;) ale mysle,ze za tydzień juz powinno być ok:)
    A Ty jak po tej cesarce? Dobrze juz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 14:51

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę, że jesteście w domu ze swoimi maluszkami. Ja dzisiaj przyjechałam do szpitala i już raczej tu zostanę. Niby jednoznacznie nie stwierdzili, że wody się sączą, ale na usg jest ich mało. Oczywiście się poryczałam, bo z córką nie zdążyłam się pożegnać. Myślałam, że jeszcze wrócę do domu. Na szczęście leżę w małej sali z przesympatyczną dziewczyną, rok młodszą. Kończyłyśmy ten sam kierunek studiów na tej samej uczelni, więc tematów do rozmów nam nie brakuje. Tylko ta tęsknota za domem mnie dobija. Mała waży 3700 g i na razie nic nie wskazuje na szybki poród. :(

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski :)

My dzisiaj wychodzimy ze szpitala-wlasnie sie pakuje :)
    Foteczka z przed 5 minutek :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f00c3b6683d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 15:14

agania, szczesliwa_mamusia21, polkosia, aanaa, ZakręconaOna, zakocona, lojkalojka, agaton, Nynusia, paula1, lula.91, Lexie, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my chyba od wtorku zaczniemy werandować i wyjdziemy może we czwartek na pierwszy 30 minutowy spacerek :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam po cc. Czy Was też bolało przy robieniu siku?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka super ! :*

Agaton tak mnie zainspirowalas ze poszlam na spacer 20minutek ale maly chory dluzej nie chcialam :) a u mnie juz lepiej bol najgorszy minal chodzic moge wiec jest super ! Ale jak sobie przypomne ten bol... Boje sie ze Nathan bedzie jedynakiem :(

Zorro my mamy szumisia i zycia sobie nie wyobrazam bez niego :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wychodzenia na spacer - my byliśmy pierwszy raz jak Mały mial chyba tydzień.

Agania, mnie nie bolało przy siku ale mialam na końcu sikania takie uczucie ze mi zaraz pęcherz wypadnie ;) nieprzyjemnie w każdym razie ;)

A nas pani od sprzątania wyrolowala - w czw odwolala sprzątanie , powiedziała ze będzie dzis i dziś rano tez odwolala. Nie pierwszy raz zresztą, ale przy maluchu to naprawdę ciężko. Musimy poszukać kogoś innego, na te chwile na zmianę z Mężem przejmujemy Malego i sprzatamy. Najwięcej oczywiście dziecięcego prasowania, ale metry tez robia swoje. Juz mnie szwy od cc bola :/ jakbyście miały, Dziewczyny z Poznania, kogoś do polecenia do sprzątania, byłabym wdzięczna za namiary...

• kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Ech, dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę, że jesteście w domu ze swoimi maluszkami. Ja dzisiaj przyjechałam do szpitala i już raczej tu zostanę. Niby jednoznacznie nie stwierdzili, że wody się sączą, ale na usg jest ich mało. Oczywiście się poryczałam, bo z córką nie zdążyłam się pożegnać. Myślałam, że jeszcze wrócę do domu. Na szczęście leżę w małej sali z przesympatyczną dziewczyną, rok młodszą. Kończyłyśmy ten sam kierunek studiów na tej samej uczelni, więc tematów do rozmów nam nie brakuje. Tylko ta tęsknota za domem mnie dobija. Mała waży 3700 g i na razie nic nie wskazuje na szybki poród. :(

Kasia witaj w klubie ;-) U mnie tez malo wod, afi 2, zostawili mnie w szpitalu na obserwacji. Termin porodu wg usg mam pozniejszy niz wg ostatniej miesiaczki, na wtorek i mam nadzieję że do tego czasu urodze albo dadza mi oksytocyne. Oczywiście w weekend nic się nie dzieje. Działać będą tylko jakby byl zly zapis ktg (tfu tfu) albo gdybym czula slabo ruchy. Ogólnie ktg mam 2 x dziennie i w sumie tyle. Skurczow jak na lekarstwo, kilka dziennie. Liczylam ze trochę z M powywolujemy Mala a tu nici z ekscesow lozkowych. Zeby bylo ciekawiej to przyjęta bylam o 3 nad ranem i jestem polprzytomna. Wszystko z zaskoczenia, nie mialam rzeczy wiec spalam w szpitalnej koszuli z rozcieciem do pepka ;-) a wczoraj mialam urodziny i zupelnie inne plany na wieczór ;-)
    Kasia w ktorym szpitalu lezysz? Ja na bielanach, i to na ginekologii bo na patologii nie ma miejsc.

Kasia82 lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupy po wydalaniu bilirubiny są zielone. Dzieci kp mają kupę koloru i konsystencji jajecznicy, często rozwodnioną, bo mleko z cycka jest wodniste. To zupełnie normalne :)

U nas Szumiś się nie sprawdził, nie polecamy...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 jesteśmy w tym samym dniu ciąży :) A powiedz jakie co do Ciebie maja plany?

Ps. Gratulacje dla wszystkich Mamus :) jak ja bardzo chcialabym juz mieć Mala ze sobą. ..

Kasia82 lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jak leżałam to się sączyło. Wstałam w sumie przestało, a jak usiadłam na kiblu poleciało ostrzej.
    Potem cały czas kapało, szczególnie w szpitalu, zafajdałam pół oddziału :p

Zakocona ja nie żałuję, dla mnie był wielkim oparciem. On w też nie, baa nawet dumny chodzi ze pepowine przeciął (a uznawał to wcześniej za średnio fajne).

jaroszka, lula.91, zakocona lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zaraz mnie trafi szlak!!! Tyle wycierpialam pp stracie Córki,tak dlugo czekałam na ciążę i tyle się męczyłam przez te 8miesięcy...sam poród strasznie wsppminam a R...ojciec dziecka dostaje go na chwilke do opieki i co?wynosi mi go do swojej starej!!!a ja nienawidze jej za te słowa gdy smierci dzidziusia nam zyczyla...mlodej R tez daje na rece mojego Synka a ten bachor przez całą moją ciąże kłócił sie ze mną,psy szczula a one szczekaly cale dnie...halasy pod drzwiami naszymi...nic ją nie obchodzilo ze nerwy nie zdrowe dla mnie w ciąży a rozum przeciez ma!!!dzisiaj R z wozkiem pierwszy wyszedl z domu na spacer,ja wyszlam a tu jego siostra juz z wozkiem spierdala!wozek stoi z Synkiem i ten spi a ta podchodzi i buja go,to mowie nie bujaj jak spi...a ta nic!wczoraj tak sie pozarlam z R ze szok. Dzisiaj wyniosl do swojej matki dziecko i myslal ze z racji wolnej chwili poprzytulamy sie!!i wyszedl obrazony do nich bo nie chce ze mna siedzieć jak jestem obrazona a jaka mam byc???mam sie dzielic dzieckiem jak zabawka?!czy to ze mna cos nie tak?

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki Katarzynka . :)

Jarocha !!!! Misiek jest cudny <3

jaroszka, Kasia82 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Laski zaraz mnie trafi szlak!!! Tyle wycierpialam pp stracie Córki,tak dlugo czekałam na ciążę i tyle się męczyłam przez te 8miesięcy...sam poród strasznie wsppminam a R...ojciec dziecka dostaje go na chwilke do opieki i co?wynosi mi go do swojej starej!!!a ja nienawidze jej za te słowa gdy smierci dzidziusia nam zyczyla...mlodej R tez daje na rece mojego Synka a ten bachor przez całą moją ciąże kłócił sie ze mną,psy szczula a one szczekaly cale dnie...halasy pod drzwiami naszymi...nic ją nie obchodzilo ze nerwy nie zdrowe dla mnie w ciąży a rozum przeciez ma!!!dzisiaj R z wozkiem pierwszy wyszedl z domu na spacer,ja wyszlam a tu jego siostra juz z wozkiem spierdala!wozek stoi z Synkiem i ten spi a ta podchodzi i buja go,to mowie nie bujaj jak spi...a ta nic!wczoraj tak sie pozarlam z R ze szok. Dzisiaj wyniosl do swojej matki dziecko i myslal ze z racji wolnej chwili poprzytulamy sie!!i wyszedl obrazony do nich bo nie chce ze mna siedzieć jak jestem obrazona a jaka mam byc???mam sie dzielic dzieckiem jak zabawka?!czy to ze mna cos nie tak?
    Szczerze ?? Wzielabym poszła do Matki jego , dziecko zabrała i powiedziala , ze Ona nie ma wnuka i wyszła a tej smarkuli powiedziała , ze łapy won od dziecka bo jak był w brzuchu nie umiała zadbać o zdrowie jego nie klocac się z Toba a to zabawka ani jakiś posag do oglądania nie jest . Żegnam i tyle w temacie . Nie pozwól sobie a maz niech do cholery nie robi Ci po złości i na swoim nie stawia bo sam dobrze wie jakie były sytuacje które jemu samemu się nie podobały !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Zakręcona jak leżałam to się sączyło. Wstałam w sumie przestało, a jak usiadłam na kiblu poleciało ostrzej.
    Potem cały czas kapało, szczególnie w szpitalu, zafajdałam pół oddziału :p

Zakocona ja nie żałuję, dla mnie był wielkim oparciem. On w też nie, baa nawet dumny chodzi ze pepowine przeciął (a uznawał to wcześniej za średnio fajne).

Kaśka mam ubaw jak czytam Twoje posty!!! Jesteś fajna babka :*

agaton, BATTINKA lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2753 2754 2755 2756 2757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ