X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Madu w kupie siła. Będziemy się wspierać, z serduszkami naszych Maleństw na pewno będzie dobrze! I to co ma się pozamykać się pozamyka.

Aganiu mam nadziej, inaczej niż dobrze być nie może!
    Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa:-)

Maluda i kciuki za Twoje maleństwo! Będzie dobrze- musi!

Miska gratulacje! Zdrówka dla malutkiej.

maluda lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilkę, bo me dziecię śpi.

14:00 oglądam najnowszy odcinek przyjaciółek, nagle czuje mokre między nogami. Myślę sobie - Bagno, jak zawsze. Kurde ale coś za dużo tego. Lecę do kibla Łochocho chyba to nie Bagno, bo zielone i leci.
    14:10 Wołam do męża, że chyba dzisiaj nie dokończy dniowki
    14:20 idę się wykąpać, mój mąż biega (dosłownie) po domu i sieje panikę :p Zjadam jeszcze rosół :p
    14:40 jesteśmy w szpitalu
    15:30 nafajniejsza rzecz - lewatywa, dosłownie sikam dupa :p
    17:00 trafiam na porodówke, skurcze słabe, rozwarcie małe, jest decyzja o oksytocynie, bo były zielone wody
    21:00 błagam o Znieczulenie, położna obiecuje ze jeszcze 20 min
    21:20 Położna zrobiła mnie w konia
    22:00 Jest podajemy znieczulenie!
    22:15 leżę już z cewnkiem w plecach, czekamy 10 min czy zadziałało
    22:30 ni ma ch*ja nie działa. Decyzja o ponownym wklociu. Mam ochotę zabić położna, wkłada mi cała rękę w pipkę i rozszerza szyjkę
    23:00 Znów się wkłuwamy w plecy, czekamy 15 min aż zacznie działać
    23:15 Wołam do jakiejś babki, że chyba zrobiłam kupę! Wstyd roku, ta wola położna. Ta znów uważa że to niemożliwe, bo jak mnie badała ostatnio miałam 5cm rozdarcia a już miałabym parte?
    23:ileś położna mnie bada i widzę szok w jej oczach. Każe mi nie przec, dzwoni po lekarzy, noworodkowych i innych
    Mój mąż miał wyjść, ale jest ze mną. Mówi ze dam radę. Słyszę tylko jego
    23:27 Majka leży na moim brzuchu, mąż z kamerą kręci jej pierwszy krzyk
    Czas urwany...Majka mnie obsrała :p

Nie wiedziałam że jestem w stanie wytrzymać taki ból.

Niestety mnie zzo podali za pozno, albo tak przyspieszylo akcje, bo znieczujnie miałam na połowę partych.

Maja, 23:27, 23.10.2015, 3580g i 55cm, SN, oxy, zzo, ale nie wiem czy je liczyć, bo zadziałało zdecydowanie za późno.

polkosia, szczesliwa_mamusia21, agaton, Natka88, paula1, zakocona, jaroszka, madu, lojkalojka, Shibuya, Nynusia, lula.91, maluda, Foto_Anna lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha Katarzynka usmialam się z tego" Majka mnie obsrala" :D
    Dzielna dziewczyna z Ciebie :*

A mam pytanie poszlas na kibelek i jak leciało z Ciebie ? Tak ciągłym strumieniem czy przerywanym jak siki ale np. Przy siusianiu tam wszystko wiadomo lekko się napina a bez napięcia leciało samo ciągle czy z przerwami ???

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna wygralas wszystko tym opisem ! :D
    Jeszcze raz gratuluje :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,super opis:) tez się uśmiałam z tego obsrania i oszukania przez położna;)
    Dodi,Miska,gratulacje!

Ja tez mam cyce w żyłach,mialam w ciąży tez brzuch i cycki w pajeczynke:)
    I pocę się też,w ciąży tez się bardziej pocilam ale teraz jest jeszcze gorzej;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 24 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski tak na szybko , ma ktoras przepis na ciacho drozdzowe? Zeby bylo duze miekkie i pyszne? W necie 100 przepisow a potrzebuje sprawdzony :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska2503 wrote:
    Witam mała śpi wiec pisze w dniu 21.10 o godz 21:35 przyszła na świat nasza Zosia waga 3740. Cm 54.

Rodziłam 16 godzin a na koniec i tak musieli ze zrobić cięcie bo mała nie chciała do końca zjeść w dół mimo pełnego rozwarcia i akcja serca jej zwalniają.
    Moja przyszła w tym samym dniu 3minutki później :-)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, opis extra :D Nie żałujecie, że mąż jednak został :)?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna gratulacje! Super opis :-)
    Ja właśnie robię przegląd torby do szpitala, bo możliwe, że jutro już zostanę i nie wiem jaki kombinezon dla Małej uszykować na wyjście ze szpitala. Może pomożecie? Ten biały jest cieńszy polarkowy, a brązowy to taki kożuszek.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4d1da20c54f.jpg

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Katarzyna gratulacje! Super opis :-)
    Ja właśnie robię przegląd torby do szpitala, bo możliwe, że jutro już zostanę i nie wiem jaki kombinezon dla Małej uszykować na wyjście ze szpitala. Może pomożecie? Ten biały jest cieńszy polarkowy, a brązowy to taki kożuszek.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4d1da20c54f.jpg
    Mam prawie taki sam jak ten niebieski i tez z polaru , Ja taki uszykowalam

mała.mi lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, tez chetnie bym zjadła takie ciacho:)
    Ale ja na pieczeniu się nie znam totalnie;)
    Mala mi ja to bym mężowi naszykowala dwa i zależnie jaka będzie pogoda to taki weźmie:)
    A my wlasnie byliśmy na pierwszym spacerze:) na początku się Hela darła ale potem zasnęła:) fajnie bylo i wózek jest rewelacyjny:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee33ddde55c0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 13:17

mała.mi, paula1, szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota, polkosia, Lexie, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-)
    Wymyśliłam jeszcze inaczej. Wezmę ten polarkowy, a w razie czego mąż dowiezie jeszcze kurteczkę jak będzie bardzo zimno.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d102ad332b40.jpg

Agaton ale Ci zazdroszczę tego spacerku z wozkiem. Jeszcze pogoda idealna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 13:22

agaton, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze możesz zamiast zakladac kurteczki,co może być niewygodne,owinac brzdąca w cieply kocyk:) ale słodkie te ciuszki:)
    Pogoda piękna,idealna jesień dzisiaj:)

mała.mi lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które karmią piersią. Ile kup dziennie robią Wasze Maluchy? Po każdym cycu? Moja Oliwka robi kupę praktycznie po każdym jedzeniu, już teraz ma kolor żółty, ale raczej jest rzadka i przenika do pampersa. Zastanawiam się czy to normalne... czy nie powinna mieć troszkę bardziej zwartej konsystencji i robić rzadziej kup...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania mój robi rzadkie i żółte i NIESPIERALNE kupy :D W dodatku widać w tej żółtej sraczce takie grudki mleka :D chyba nie powinny być zwarte jak dziecię tylko na mleczku :) ciekawa jestem dlaczego te kupy są żółte :D Mój ma praktycznie w każdej pieluszce albo całą nasrajtkowaną albo chociaż taki kleks:D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Agania mój robi rzadkie i żółte i NIESPIERALNE kupy :D W dodatku widać w tej żółtej sraczce takie grudki mleka :D chyba nie powinny być zwarte jak dziecię tylko na mleczku :) ciekawa jestem dlaczego te kupy są żółte :D Mój ma praktycznie w każdej pieluszce albo całą nasrajtkowaną albo chociaż taki kleks:D

A no widzisz, u nas nie wiem czy niespieralne, bo dopiero dzisiaj Oliwka zrobiłą mega kupę i obsrała body i pajaca :D więc się okaże :) ale też robi tak dużo kup, że po każdym karmieniu? No, ale kolor to mega jest :D żółty, nieraz w pomarańcz wpada :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 24 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania u nas tak samo ! Cyc i kupa :) zolta i wchlania sie w pampers , pytalam poloznej mowi ze tak ma byc wiec sie nie martwie i az czekam na " wystrzal" po karmieniu :D

Agaton suuuper wozek i ekstra pogoda u was !
    Fajna mamuska z Ciebie :*

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Agania u nas tak samo ! Cyc i kupa :) zolta i wchlania sie w pampers , pytalam poloznej mowi ze tak ma byc wiec sie nie martwie i az czekam na " wystrzal" po karmieniu :D

To u nas to samo :D taki wystrzał haha :D i jak tylko cyca przystawię to od razu pierdy ;) może to też przez to, że piję koper włoski żeby Małą brzuszek nie bolał :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 24 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pije ! :) w dzien to mnie smieszy ale jak karmie o 3 maly juz spi a tu nagle armagedon ! I wszystko od nowa to juz mi tak wesolo nie jest :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie to samo, mi lekarka mowila, ze kolor jest id bilirubiny, ze dzieciaczki wydalają w kupce:) u mnie z 10 dziennie conajmiej tych kup

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2752 2753 2754 2755 2756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ