X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli,gratulacje!
    Blondik,Madziulka śliczna!!:)
    Eh,mam nadzieje,ze u Maludy lepiej,jakos nie mogę przestac o niej myśleć:(
    Jak patrzę na moja Helenkę to sobie mysle,jakie szczęście,ze wszystko z nią dobrze,a tam gdzies leży Wojtuś pod respiratorem i walczy o zycie... Biedne dziecko,ale duży chłopak i silny to na pewno da rade!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    lista w końcu uzupełniona :)

Rewianka, dodi, Katarzyna87, który to był dzień ciąży?

U mnie był 40t3d. Dzięki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, będę się modlić i trzymać kciuki za Twojego Synka! Na pewno jest silnym chłopcem i szybko z tego wyjdzie. Trzymajcie się dzielnie.

maluda lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh koszmarne jest to ulewanie .. :(
    Agaton ja tez mysle o Wojtusiu , ale tak jak mowisz to duzy i silny chlopak na pewno sobie poradzi!

maluda lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, trzymam kciuki! Gdzie teraz jest dzieciątko? W sensie do którego szpitala przewieźli?

maluda lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ja nadal nie mam info czy SN czy CC było u ciebie i czy jakieś "dodatki"

AsiaPoli, a który to był dzień ciąży, i o której się córa urodziła, i ile miała wzrostu?

lista uzupełniona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 19:18

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to wy karmicie piersią 1-1,5 h ? Toż to szok.
    Moja 5min na jednej i 10min na drugiej i ani minuty dłużej...zaraz się denerwuje i kreci,puszcza co chwilę cyca! :(
    To jak ona ma się najeść? Coś jest nie tak.

Boje się jutro tam jechac do tej poradni bo boje się o tą pierś. Jest czerwona a guzioł juz jest jak śliwka:( obawiam sie najgorszego.
    Szlag!

Moja mala odkladam juz do łóżeczka...dzis trochę popłakała ale usnęła :) mala terrorystka. Nie mogę jej nosić non stop na rękach bo mam tez drugie dziecko i tez musze jej poświęcać choć trochę uwagi.
    Liwusia teraz tez śpi w łóżeczku :* kochana. Jak chce to potrafi:D

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka,nie bój sie,oby tam Ci pomogli. Moja wisi na cycu tyle czasu,ale głównie sie nim bawi. Possie troche,później odpoczywa i tak w kolko. Ja w tym czasie tez często przysypiam,albo czytam was,gadam z kimś,albo patrzę na swoja urocza córunię;) kolezanka mi dzisiaj mowila,ze ona tez się martwiła o swojego syna,bo jadl 7 minut okolo i juz. Ale przybierał na wadze wiec wszystko bylo dobrze:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka nie boj sie kochana! Bedzie dobrze :*
    Tez bym swojego odlozyla ale on daje taki koncert ze boje sie co sasiedzi pomysla ! :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda ode mnie tez modlitwa :* badz dobrej mysli :*

U mnie dalej nic. Skurcze na poziomie żadnym bo np raz na cale ktg 30-50% i nic regularnego. Tyle dobrego że ktg ladne.

Dziewczyny ktore mialy indukcje-mialyscie zakladany balonik do szyjki? Bardzo boli? Bo byla u mnie moja polozna i mowila ze najpewniej jutro usg a we wtorek indukcja, najpierw balonik, potem oksytocyna. I oblecial mnie blady strach. Po co ten balonik skoro szyjka zgladzona? Nie wystarczylaby oksytocyna?

maluda lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, dopiero teraz doczytałam... Strasznie mi przykro że takie rzeczy się podziały, ale Wojtuś Janowski da radę i wszystko będzie dobrze:-*

maluda lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, myślę o Was i trzymam kciuki...

U nas dziś sporo wrzaskow popołudniu i mam wrażenie że ja nie potrafię Małego uspokoić tak jak mój Mąż :( a On we wtorek wraca do pracy. Chwilę będzie moja Mama ale potem nie wiem jak to będzie. Moja Mama mówi że to dlatego że u mie Maciek czuje mleko i domaga się piersi (a ją nie karmie na żądanie, tylko co 3h).

maluda lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie mnie dziewczyny nie zalamujcie, ja mam nawal pokarmu, mimo, ze mala wisi na cycu nie oszukuje okolo 15h kujwa, ja juz umieram, przeciez ona mi jeszcze rozkręca ta laktacje tym ciumkaniem, a brodawki sa aż fioletowe, bo ciągle w gębie malej, jeszcze jakbym umiala karmić na leżąco, to byloby super, a ja umiem wyłącznie z pod pachy i klasycznie, bo na leżąco zle chwyta pierś.

A jeszcze jestesmy w szpitalu, bo zoltaczka 13,9 i nas obserwują, a ja juz naprawde mam dosc, dalam smoka, chyba jakby byla glodna, to by wypuszczala smoka i sie darka nie?

km5st5odymuuq2ts.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka miałam to samo. Mala w szpitalu siedziała Non stop na cycu! Dosłownie.
    Za to teraz 15min wszystkiego.
    I zamiast ściągać mi te guzki i ciumkac to ona sie denerwuje a guzki sobie rosną...ach!
    Masz smoczka w szpitalu? Ja też miałam bo mala się ciągle darła(dosłownie)
    Ty ale ta żółtaczka to wydaje mi się ze nie jest wysoka. Niebawem wyjdziecie do domku. Wiesz lepiej zostac troszkę dłużej niż potem wrócić na tydzień.

A na brodawki polecam Maltan też miałam brodawki dosłownie pokaleczone. Maść jest skuteczna i nie jest droga.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ona ładnie je i przybiera na wadze, dlatego nas nie naswietlaja tylko obserwuja

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, których dzieci miał y zoltaczke, jaki kolor kupy jest przy zoltaczce?

km5st5odymuuq2ts.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie mi proszę co z tym balonikiem. .. Jeszcze do mojej sali dochodzą przerazajace krzyki z porodowki. Jakby zdzierali skórę dosłownie. .. Do tej pory się nie balam ale teraz juz boje się jak cholera.

Kasia82 a jak u Ciebie?

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,zapomniałam Kasiulka:) to nie boli,jest nieprzyjemne bo ci cos w pipke wkladaja,ale nie boli. Potem tez tego raczej nie czuć:) cewnik dużo gorszy:P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam oxy, żadnych baloników, moze u nas nie mają :)
    Co do wrzasków ja tez wrzeszczałam, ale nie z bólu a ze złości, ze mała nie wychodzi, ze nie moge rodzic w pozycji jakiej chce, ze nikt mnie nie słucha. Ale ja rodziłam w gownianym szpitalu :| będzie dobrze Kasiula :)

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maladu Wojtus napewno z tego wyjdzie . Ja w to wierze , bo to silny chlopak . Trzymajsie kochana i duz zdrowka dla malego .

Ja staram siewas nadrabiac przy kazdym karmieniu .
    Nie chce zapeszac , ae ja normalnie sie nudze przy moim synku )
    Calymi dniami spi , cyca cmoka okolo 10 min ,noce tez spoko. Jedynie od kilku dni mecza go pruty :/
    Moja mama sie spieje , ze zamiast mi pomagac pprzy opiece malego to chyba przyjechala na wczasy .

ZakręconaOna, agaton, Little Frog, maluda lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 2760 2761 2762 2763 2764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ