X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki :* do dzis bardzo chcialam rodzic juz i podchodzilam do sprawy zadaniowo a teraz paralizuje mnie strach. No nic, spróbuję usnąć. Jutro usg, zobaczymy ile Majka wazy no i mam nadzieję zostana podjete ostateczne decyzje. Trzymajcie prosze za nas kciuki :*

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, kciuki gwarantowane!:) daj znać jutro co na USG i jakie decyzje:)
    Lojka, zazdroszczę, choc ja też nie mam na co narzekać. Zobaczymy tylko czy Hela cos przybiera bo z tej godziny na cycu niewiele jest jedzenia. Ja nie wiem dlaczego ona nie ssie:/

kasiulka87 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, trzymam kciuki :)

U mnie mała najedzona i sobie śpi na mnie.

Ogólnie cieszyła się, że mieszkańcy daleko i omijają nas pielgrzymki odwiedzających, ale za to telefony się urywają. Zwariowac można. Albo ją albo mąż wisimy na telefonie. Do tego złote rady i aż nas trafia. Wg tych porad wszystko robię źle. No i takie nerwy i czasami dołki mnie łapią...

Aaaa Zakocona u mnie poród 39+4. Jak Ci chce się poprawić :) bo to w sumie dzień różnicy tylko ;)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny, których dzieci miał y zoltaczke, jaki kolor kupy jest przy zoltaczce?

Zielony.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, o baloniku nic nie powiem, bo nic nie wiem na ten temat. U mnie mało wód, ale jeszcze w normie. Trochę się sączą. Poza tym na ktg skurczów za bardzo nie ma, może kilka minimalnych. Po dzisiejszym usg lekarz stwierdził, że idealnie by było gdyby akcja sama się rozkręciła. Jeśli nie, to też będą indukować, ale niekoniecznie od razu, chyba, że wód nagle ubędzie. Jak dla mnie to gra na zwłokę, bo nie sądzę, żeby samo się ruszyło. :( Jutro może będę wiedziała coś więcej.

Ja też się boję i bardzo liczę na znieczulenie. :( Bądźmy w kontakcie.
    kasiulka87 wrote:
    Napiszcie mi proszę co z tym balonikiem. .. Jeszcze do mojej sali dochodzą przerazajace krzyki z porodowki. Jakby zdzierali skórę dosłownie. .. Do tej pory się nie balam ale teraz juz boje się jak cholera.

Kasia82 a jak u Ciebie?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się melduję ze szpitalnego łóżka...
    KTG wyszło w porządku, ale bez żadnych skurczy. Szyjka nadal uformowana. Za to na USG już w zasadzie nie widać wód :-/. Dzisiaj zostałam na obserwacji a jutro mam nadzieję będą podjęte jakieś decyzje. Nie chciałabym czekać nie wiadomo ile aż samo się zacznie...

kasiulka87 lubi tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałbym mieć nawał mleka jak wy, u mnie pomimo prsystawiania i dojenia laktatorem mleka starcza na ledwo trzy karmienia. Czuję się gorsza :-( złote rady i telefony od rodziny z pytaniami o pokarm wpedzaja mnie w depresję. Pytanie do mam karmiących mieszanie: jakie mleko dajcieecie i jaki macie schemat karmien

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja zawsze najpierw daje cyca, a jeżeli młoda ma za mało to dokarmiam mm. Ja daję enfamil. Z reguły dokarmiam na noc bo w ciągu dnia jej starcza.

Teraz wlasnie tez młoda karmię, pospala 2,5 h od ostatniego karmienia, takze nie jest źle. Zobaczymy ile teraz pospi, bo jadła pół godz tylko, a zdarza się jej godz pojesc.

Powodzenia dla tych mamus w szpitalu i oczekujących, jeszcze trochę i bedziecie tulic malenstwa :-)
    No i gratulacje dla nowych mamusiek pazdziernikowych :-)

EDIT pospala pół godz i znowu się obudziła na jedzenie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 01:00

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mieliśmy jazdę od 18.00 do 23.00. Oliwka darla się - bo inaczej tego nie nazwę masakrycznie. Prezyla się, pierdziala - chyba kolka. Co można dać na kolke u takiego malego dziecka? Espumisan będzie ok, czy coś innego?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania polecają jeszcze kropelki Sab Simplex, tyle że chyba trzeba przez neta zamawiać bo w aptece tego nie dostaniesz.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik u mnie podobna sytuacja, wszyscy pytają czy karmię a mleka tyle co kot naplakal. Młody je tyle że wątpię że kiedyś wyrobie jak tak dalej pójdzie. Na razie karmię piersią jedna i druga dopóki nie wpada w dziki szał ze za wolno leci a potem mm, na razie szpitalne a na później mam enfamil. Położne pocieszają ze laktacja na pewno ruszy. No i muszę jeszcze wcisnąć gdzieś między karmienia pobudzanie laktatorem. Bo młody jak się naje to śpi w najlepsze...damy radę Blondik i wszystkie mamusie które mają z tym problem.

21.10.2015 Leon <3
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    To ja też się melduję ze szpitalnego łóżka...
    KTG wyszło w porządku, ale bez żadnych skurczy. Szyjka nadal uformowana. Za to na USG już w zasadzie nie widać wód :-/. Dzisiaj zostałam na obserwacji a jutro mam nadzieję będą podjęte jakieś decyzje. Nie chciałabym czekać nie wiadomo ile aż samo się zacznie...

To juz jest nas 3, mala.mi. Trzymam kciuki. U mnie znow polozne obstawialy ze dziś w nocy urodze a tu kiszka.
    Oby to juz nie trwalo za długo i oby te nasze porody były do zniesienia ;)

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi oczywiście polubilam przez przypadek. Chcialam zacytować ;-)

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania espumisan stosuje sie powyzej miesiaca, sab simplex na ulotce dawka sie zaczyna od 3 tyg z tego co pamietam. Sa jeszcze kropelki delikol i chyba je mozna wczesniej bo ja podawalam chyba od ok 2 tyg.
    Ja teraz stosuje delikol i sab simplex bo malutki od tygodnia ma straszne kolki. Teraz chyba juz zaczyna sie cos poprawiac bo wczorajszy atak byl znosny.

Ja wlasnie siedze i odciagam z prawej i mam zaledwie kilka kropel :(.
    W ciazy nie bralam pod uwage nawet opcji ze nie bede miala pokarmu :(.
    Dobrze ze z lewej jeszcze troszke leci ale to jest duzo za malo.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po nocy wylew mleka, a wieczorem pustynia. Nie jestem w stanie odciągnąć tyle żeby starczyło na każde karkarmienia. Tez nie brałam pod uwagę opcji. Ze nie będzie mleka, a tu proszę. Zamiast się cieszyć Madzia zamartwiam się. Mała na dodatek lekko posapuje, to ta słynna sapka? Popsikalam solą do noska ale nic nie wywpłynęło. Jakie to wszystko trudne:-D masa radości, ale i kupa strachu, chyba że to tylko mój panikarski charakter mi położna kazała dawać bebiko, wiem, że to najtańsza opcja, ale narazie jej posłuchał am

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 06:53

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, moja siostra jak miala niewiele mleka to kupila sobie oksytocyne. Jak miałam kryzys szukalam po apyekach ale w Polsce juz wycofali nie wiem czemu. Zostaja Niemcy albo Szwajcaria. Moze przez Internet spróbować? Albo się uśmiechnąć do naszych zagranicznych koleżanek?
    Co do durnych pytan jak sie karmi, można odpowiadać ze mlekiem i zmieniać temat ;)

ola.321 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,

Oooo jest dobry temat to sie włączę :)

Ja mam bardzo duzo mleczka, tylko synuś wcale tak duzo nie pije....paula jak przeczytałam, ze Twoje dziecię je godzinę to prawie z wyra spadłam, ale rozumiem, ze to dlatego, ze ma juz ponad miesiąc?
    Moj moze z 20/15 minut pociągnie i usypia przy tym cycu...biorę do odbicia, przystawiać i znowu Kima...
    Narazie to 5 doba, wiec powiedzcie łaski to normalne, ze maluchy tak krótko jedzą?
    A i często muszę go wybudzać na karmienie, bo śpi po 4 godziny...
    A i moj ulewa niestety, szukam dobrej pozycji do karmienia, ale z bólem krocza jest kiepsko-poczekam aż ściągną szwy.

Zakręcona, Mika, Wiedźma proszę meldować jak sytuacja?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 07:34

paula1 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, moja ma prawie dwa miesiące a czasem je 10 min a czasem 40. Nie wiem od czego to zależy, ale podobno jakby sie dziecko nie najadlo to by spać nie poszło na dluzej niż 5 minut. Ważne żeby przybieralo i będzie ok :)

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy zoltaczke, naswietlamy sie na jakimś dziadoskim łóżeczku, które podobno najlepszym sprzętem nie jest jak mówią tyu mamy, które tez się naswietlaja. Ja mam za to pokarmu i mala nie chce ciagnac, a laktator nie daje rady i mam kurwice na wszystko, ze tak długo z tym naswietlaniem zwlekali, teraz tu będę siedzieć niewiadomo ile

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Jaroszka, moja ma prawie dwa miesiące a czasem je 10 min a czasem 40. Nie wiem od czego to zależy, ale podobno jakby sie dziecko nie najadlo to by spać nie poszło na dluzej niż 5 minut. Ważne żeby przybieralo i będzie ok :)

Dziekuje Aanaa :* no tak w sumie oczywiste z tym spaniem, człowiek głodny-człowiek zły :)

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2761 2762 2763 2764 2765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ