X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem po badaniach i nadal nic z tego nie bedzie. Wód w zasadzie nie ma, ale szyjka uformowana z rozwarciem na palec. Na KTG płasko. Po badaniu szyjki krwawie jakbym miała okres. Kurczę mam już dość.

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja i tak Cię podziwiam, że tak cały czas gdzieś śmigasz! Ja to normalnie wymiękałam.

Już ostatnie dni października. Wkrótce każda z nas będzie już tuliła swoje maleństwo :)

A ja to się ogólnie dziwię. Z niedzieli na poniedziałek spałam może 3h, we wtorek nic, a po porodzie to już tak tylko w nocy ok 5-6 godzin i nie czuję zbytnio zmęczenia. To już mój mąż dłużej śpi, bo robi sobie jeszcze drzemki w ciągu dnia z małą. Oczywiście cieszy mnie to bardzo, ale zarazem dziwi, bo ja jestem raczej z tych, którzy lubią sobie pospać.

• Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, nie nadrobię bo za długo mnie nie było, ale gratuluję wszystkim rozpakowanym. Ja też mogę się już pochwalić, że Nastusia jest z nami od 23 października :-) Tak jak Wam pisałam, wróciłam w czwartek po kontrolnej wizycie zasmucona, że nic się nie zaczyna a od 13 zaczęłam mieć regularne skurcze. Niezbyt mocne, ale nasilające się, większą część porodu spędziłam w domu, dopiero jak zaczęły sączyć mi się wody koło 21 wybraliśmy się na izbę przyjęć. Tam powiedzieli, że przyjechałam w idealnym momencie - rozwarcie na 3 palce. 22.30 byłam na porodówce i poprosiłam o znieczulenie, bo ból odbierał mi oddech. Jak się okazało - było już za późno. Anastazja urodziła się 7 minut po północy ważąc 3990g i mierząc 59cm, lekarze i położne powiedzieli, że rzadko się zdarza, żeby akcja tak szybko postępowała. Bolało przeogromnie, ale na szczęście już tego nie pamiętam. Moje dziecko jest aniołem - dużo śpi i mało płacze <3 Informacje do listy na pierwszej stronie:
    Aleksandra90 CÓRKA Anastazja <3 3990g 59cm <3 23.10 o 00:07 w 40t4d <3 SN+ciach, TP – 18.10

W miarę możliwości postaram się Was znowu podczytywać, a tymczasem pozdrowienia dla ciotek od mojego kochanego chomiczka <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/98ae7b195d7b.jpg

agaton, Amerie, szczesliwa_mamusia21, polkosia, Little Frog, dodinka, aanaa, madu, lula.91, PauLLa, zakocona, paula1, Nynusia, Blondik, Lexie, lojkalojka lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra gratulacje ! :*
    Mala.mi ! Czekanie jest najgorsze ale juz niedlugo , jeszcze troszke musisz wytrzymac !

Frogi piatka! Mam to samo malo spie , w nocy co 2h pobudka a wgl noe chce mi sie spac ! A chyba kazdy pamieta ze codziennie spalam do 12 :D bylam leniuch i spioch ! A teraz 7 to dla mnie "wow jak dlugo spalam" :D

aanaa, Little Frog, lojkalojka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, gratulacje! Śliczna Kluseczka:)
    Szczesliwa, ja to śpię teraz dużo, łamie mnie sen popołudniami strasznie;)
    Mala mi, jak ja Cię rozumiem... U mnie bylo to samo plus brak reakcji na oxy i baloniki, masaże szyjki, codziennie to samo, ktg płaskie i szyjka bez zmian...
    Dużo sily życzę wszystkim czekającym!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:56

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 26 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatom mnie tez czasem zlamie po ciezkuej nocce :)
    Wgl maly marudny w nocy byl wzielam go do lozka polozylam wystawilam cyca i oboje lezelismy i bylismy zadowoleni ! Na dluzsZa mete wiadomo tak nie bede robic ale w kryzysowych sytuacjach to mnie ratuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:14

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też cały czas w dwupaku. Jeśli do środy nic się nie ruszy, to mają mi założyć cewnik i zapadnie wtedy decyzja o indukcji. Dzisiaj lekarka dość mocno mnie zbadała, ale na pocieszenie powiedziała, że po tym może akcja ruszy sama. Z pobytu w szpitalu jestem bardzo zadowolona. Personel przemiły i pomocny, jedzenie smaczne, szczególnie obiady przepyszne, ale nie jestem w stanie ich zjeść w całości - za duże porcje. A mówią, że w szpitalach tak kiepsko karmią. :)
    Dziewczynki w dwupakach, piszcie co u Was, jak tylko będziecie coś nowego Wam powiedzą. Mam nadzieję, że ten tydzień będzie dla nas wszystkich decydujący.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Hej! Jestem po badaniach i nadal nic z tego nie bedzie. Wód w zasadzie nie ma, ale szyjka uformowana z rozwarciem na palec. Na KTG płasko. Po badaniu szyjki krwawie jakbym miała okres. Kurczę mam już dość.

Mała Mi, u mnie też ciągle nic. :( A nie planują u Ciebie indukcji w najbliższym czasie? Ty też jesteś z Warszawy?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda trzymaj się będzie dobrze musi być :)

maluda lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, miałam to samo przy pierwszym dziecku, a też należę do śpiochów. To jeszcze poporodowe emocje, za jakiś czas minie i możesz stać się senna, choć to będzie zapewne płytki i niespokojny sen.
    Little Frog wrote:
    Zakręcona, ja i tak Cię podziwiam, że tak cały czas gdzieś śmigasz! Ja to normalnie wymiękała

Już ostatnie dni października. Wkrótce każda z nas będzie już tuliła swoje maleństwo :)

A ja to się ogólnie dziwię. Z niedzieli na poniedziałek spałam może 3h, we wtorek nic, a po porodzie to już tak tylko w nocy ok 5-6 godzin i nie czuję zbytnio zmęczenia. To już mój mąż dłużej śpi, bo robi sobie jeszcze drzemki w ciągu dnia z małą. Oczywiście cieszy mnie to bardzo, ale zarazem dziwi, bo ja jestem raczej z tych, którzy lubią sobie pospać.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Agatom mnie tez czasem zlamie po ciezkuej nocce :)
    Wgl maly marudny w nocy byl wzielam go do lozka polozylam wystawilam cyca i oboje lezelismy i bylismy zadowoleni ! Na dluzsZa mete wiadomo tak nie bede robic ale w kryzysowych sytuacjach to mnie ratuje :)

U mnie kryzysowe sytuacje sa kazdej nocy mały budzi się różnie co poł godz , co godz co 1,5h a ja z anemią nie mam siły wstawać co chwilę tak to tylko dam cyca i spokój :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png

Wysłany: 26 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka trzeba sobie jakos radzic ! :)
    .dziewczyny w dwupakach - trzymajcie sie dziellnie juz niedlugo ! :*

Kasia82 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka u nas jutro Mały będzie miał miesiąc i takie noce mamy od początku:( wcześniej spał długo z nami w łóżku a od piątku tragicznie...

Co do snu to w trzecim tygodniu miałam kryzys a teraz już jest lepiej :)

Szczęśliwa u nas od piątku podawany sab simplex 3*15kroplli i dziś trzecia noc a była straszniejsza od poprzednich...od dziś rozbijam to na 6*7kropli....

Ahh i dziś po spacerku:) sama byłam z Synkiem ale R zrobił neta żeby szybciej śmigał :) zaczynam uzupełniać rzeczy do robienia tipsów i za pół roku będę miała co robić:)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam BioGaia, od 1 dnia życia jest. Nie wiem czy przypadek czy tak dobrze działa, ale tej nocy co ją tak prężyło dałam 5 kropel i po 30 min spokój.

Aleksandra, gratulacje!!!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle w dwupaku. Młodemu się coś nie spieszy ;-)

Synuś :-)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się z rozwarciem na 2-3 cm, jestem po masażu szyjki, wody się sączą, czekam na regularne skurcze i prawdopodobnie dziś lub jutro urodzę :) trzymajcie kciuki.

Zorro, polkosia, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, jacusianka, aanaa, agaton, madu, Nynusia, agania, Blondik, zakocona, paula1, ZakręconaOna, Lexie, PauLLa, onka, lojkalojka, jaroszka, lula.91, maluda lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam Delicol na nietolerancję laktozy, to jest tez na kolkę. Młodemu nic nie jestwięc nie wiem czy to dzięki niemu ( bo dajemy przed każdym jedzonkiem) czy po prostu nie ma kolki

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]

Wysłany: 26 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy Sab i jest ok , kazdy reaguje inaczej :)

Wiedzma ogromne kciuki ! <3

Battinka czekam na Ciebie i wiesci z poradni!

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, kciuki zaciśniete!
    Mój mąż wrócił dzis wczesniej z pracy wcześniej z goraczką, z bólem gardła... Oby nas tylko nie zaraził :( póki co zamknęłam go w sypialni, a my spędzimy noc na kanapie w salonie...

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, trzymam mocno kciuki!! :):)

‹‹ 2763 2764 2765 2766 2767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ