X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem po badaniach i nadal nic z tego nie bedzie. Wód w zasadzie nie ma, ale szyjka uformowana z rozwarciem na palec. Na KTG płasko. Po badaniu szyjki krwawie jakbym miała okres. Kurczę mam już dość.

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja i tak Cię podziwiam, że tak cały czas gdzieś śmigasz! Ja to normalnie wymiękałam.

Już ostatnie dni października. Wkrótce każda z nas będzie już tuliła swoje maleństwo :)

A ja to się ogólnie dziwię. Z niedzieli na poniedziałek spałam może 3h, we wtorek nic, a po porodzie to już tak tylko w nocy ok 5-6 godzin i nie czuję zbytnio zmęczenia. To już mój mąż dłużej śpi, bo robi sobie jeszcze drzemki w ciągu dnia z małą. Oczywiście cieszy mnie to bardzo, ale zarazem dziwi, bo ja jestem raczej z tych, którzy lubią sobie pospać.

• Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, nie nadrobię bo za długo mnie nie było, ale gratuluję wszystkim rozpakowanym. Ja też mogę się już pochwalić, że Nastusia jest z nami od 23 października :-) Tak jak Wam pisałam, wróciłam w czwartek po kontrolnej wizycie zasmucona, że nic się nie zaczyna a od 13 zaczęłam mieć regularne skurcze. Niezbyt mocne, ale nasilające się, większą część porodu spędziłam w domu, dopiero jak zaczęły sączyć mi się wody koło 21 wybraliśmy się na izbę przyjęć. Tam powiedzieli, że przyjechałam w idealnym momencie - rozwarcie na 3 palce. 22.30 byłam na porodówce i poprosiłam o znieczulenie, bo ból odbierał mi oddech. Jak się okazało - było już za późno. Anastazja urodziła się 7 minut po północy ważąc 3990g i mierząc 59cm, lekarze i położne powiedzieli, że rzadko się zdarza, żeby akcja tak szybko postępowała. Bolało przeogromnie, ale na szczęście już tego nie pamiętam. Moje dziecko jest aniołem - dużo śpi i mało płacze <3 Informacje do listy na pierwszej stronie:
    Aleksandra90 CÓRKA Anastazja <3 3990g 59cm <3 23.10 o 00:07 w 40t4d <3 SN+ciach, TP – 18.10

W miarę możliwości postaram się Was znowu podczytywać, a tymczasem pozdrowienia dla ciotek od mojego kochanego chomiczka <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/98ae7b195d7b.jpg

agaton, Amerie, szczesliwa_mamusia21, polkosia, Little Frog, dodinka, aanaa, madu, lula.91, PauLLa, zakocona, paula1, Nynusia, Blondik, Lexie, lojkalojka lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra gratulacje ! :*
    Mala.mi ! Czekanie jest najgorsze ale juz niedlugo , jeszcze troszke musisz wytrzymac !

Frogi piatka! Mam to samo malo spie , w nocy co 2h pobudka a wgl noe chce mi sie spac ! A chyba kazdy pamieta ze codziennie spalam do 12 :D bylam leniuch i spioch ! A teraz 7 to dla mnie "wow jak dlugo spalam" :D

aanaa, Little Frog, lojkalojka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, gratulacje! Śliczna Kluseczka:)
    Szczesliwa, ja to śpię teraz dużo, łamie mnie sen popołudniami strasznie;)
    Mala mi, jak ja Cię rozumiem... U mnie bylo to samo plus brak reakcji na oxy i baloniki, masaże szyjki, codziennie to samo, ktg płaskie i szyjka bez zmian...
    Dużo sily życzę wszystkim czekającym!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:56

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 26 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatom mnie tez czasem zlamie po ciezkuej nocce :)
    Wgl maly marudny w nocy byl wzielam go do lozka polozylam wystawilam cyca i oboje lezelismy i bylismy zadowoleni ! Na dluzsZa mete wiadomo tak nie bede robic ale w kryzysowych sytuacjach to mnie ratuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:14

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też cały czas w dwupaku. Jeśli do środy nic się nie ruszy, to mają mi założyć cewnik i zapadnie wtedy decyzja o indukcji. Dzisiaj lekarka dość mocno mnie zbadała, ale na pocieszenie powiedziała, że po tym może akcja ruszy sama. Z pobytu w szpitalu jestem bardzo zadowolona. Personel przemiły i pomocny, jedzenie smaczne, szczególnie obiady przepyszne, ale nie jestem w stanie ich zjeść w całości - za duże porcje. A mówią, że w szpitalach tak kiepsko karmią. :)
    Dziewczynki w dwupakach, piszcie co u Was, jak tylko będziecie coś nowego Wam powiedzą. Mam nadzieję, że ten tydzień będzie dla nas wszystkich decydujący.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Hej! Jestem po badaniach i nadal nic z tego nie bedzie. Wód w zasadzie nie ma, ale szyjka uformowana z rozwarciem na palec. Na KTG płasko. Po badaniu szyjki krwawie jakbym miała okres. Kurczę mam już dość.

Mała Mi, u mnie też ciągle nic. :( A nie planują u Ciebie indukcji w najbliższym czasie? Ty też jesteś z Warszawy?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda trzymaj się będzie dobrze musi być :)

maluda lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, miałam to samo przy pierwszym dziecku, a też należę do śpiochów. To jeszcze poporodowe emocje, za jakiś czas minie i możesz stać się senna, choć to będzie zapewne płytki i niespokojny sen.
    Little Frog wrote:
    Zakręcona, ja i tak Cię podziwiam, że tak cały czas gdzieś śmigasz! Ja to normalnie wymiękała

Już ostatnie dni października. Wkrótce każda z nas będzie już tuliła swoje maleństwo :)

A ja to się ogólnie dziwię. Z niedzieli na poniedziałek spałam może 3h, we wtorek nic, a po porodzie to już tak tylko w nocy ok 5-6 godzin i nie czuję zbytnio zmęczenia. To już mój mąż dłużej śpi, bo robi sobie jeszcze drzemki w ciągu dnia z małą. Oczywiście cieszy mnie to bardzo, ale zarazem dziwi, bo ja jestem raczej z tych, którzy lubią sobie pospać.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Agatom mnie tez czasem zlamie po ciezkuej nocce :)
    Wgl maly marudny w nocy byl wzielam go do lozka polozylam wystawilam cyca i oboje lezelismy i bylismy zadowoleni ! Na dluzsZa mete wiadomo tak nie bede robic ale w kryzysowych sytuacjach to mnie ratuje :)

U mnie kryzysowe sytuacje sa kazdej nocy mały budzi się różnie co poł godz , co godz co 1,5h a ja z anemią nie mam siły wstawać co chwilę tak to tylko dam cyca i spokój :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png

Wysłany: 26 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka trzeba sobie jakos radzic ! :)
    .dziewczyny w dwupakach - trzymajcie sie dziellnie juz niedlugo ! :*

Kasia82 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka u nas jutro Mały będzie miał miesiąc i takie noce mamy od początku:( wcześniej spał długo z nami w łóżku a od piątku tragicznie...

Co do snu to w trzecim tygodniu miałam kryzys a teraz już jest lepiej :)

Szczęśliwa u nas od piątku podawany sab simplex 3*15kroplli i dziś trzecia noc a była straszniejsza od poprzednich...od dziś rozbijam to na 6*7kropli....

Ahh i dziś po spacerku:) sama byłam z Synkiem ale R zrobił neta żeby szybciej śmigał :) zaczynam uzupełniać rzeczy do robienia tipsów i za pół roku będę miała co robić:)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam BioGaia, od 1 dnia życia jest. Nie wiem czy przypadek czy tak dobrze działa, ale tej nocy co ją tak prężyło dałam 5 kropel i po 30 min spokój.

Aleksandra, gratulacje!!!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle w dwupaku. Młodemu się coś nie spieszy ;-)

Synuś :-)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się z rozwarciem na 2-3 cm, jestem po masażu szyjki, wody się sączą, czekam na regularne skurcze i prawdopodobnie dziś lub jutro urodzę :) trzymajcie kciuki.

Zorro, polkosia, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, jacusianka, aanaa, agaton, madu, Nynusia, agania, Blondik, zakocona, paula1, ZakręconaOna, Lexie, PauLLa, onka, lojkalojka, jaroszka, lula.91, maluda lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam Delicol na nietolerancję laktozy, to jest tez na kolkę. Młodemu nic nie jestwięc nie wiem czy to dzięki niemu ( bo dajemy przed każdym jedzonkiem) czy po prostu nie ma kolki

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]

Wysłany: 26 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy Sab i jest ok , kazdy reaguje inaczej :)

Wiedzma ogromne kciuki ! <3

Battinka czekam na Ciebie i wiesci z poradni!

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, kciuki zaciśniete!
    Mój mąż wrócił dzis wczesniej z pracy wcześniej z goraczką, z bólem gardła... Oby nas tylko nie zaraził :( póki co zamknęłam go w sypialni, a my spędzimy noc na kanapie w salonie...

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, trzymam mocno kciuki!! :):)

‹‹ 2763 2764 2765 2766 2767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ