Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agania wrote:agatka przypomniałam sobie, że mój lekarz powiedział jak Oliwka miała żółtaczkę, że mam jak najwięcej ją karmić, bo im więcej siku i kup to tym szybciej organizm pozbywa się bilirubiny z organizmu i zwalcza żółtaczkę. Więc dawaj Małej jak najwięcej cyca, będzie szybciej schodził Ci pokarm i do tego Jagna będzie się pozbywała bilirubiny.
Zgadzam się. I im kupa bardziej zielona, tym więcej bilirubiny wydalone.
Wiedźma, powodzeniaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
agaton wrote:A kiedy do przychodni-pediatry trzeba się zapisać? Ja mam wizytę póki co 4 listopada u neonatologa,ale nie wiem jak to jest z pediatra?
Heli dzisiaj w nocy pępuch odpadl,ale fajnie:)
My się za tydzień wybieramy, jeśli nie będzie się nic działo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 18:30
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zakocona, ja też już zasypiam z małą, wyluzowana jestem
Nie mam siły wstawać i ją odnosić za każdym razem, a wcześniej pilnować jak je. Zazwyczaj jak się przebudzę, to już śpi, a cycek wypluty.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jeśli chodzi o pępek, który rano był cały we krwi, to coś lekko się naderwało i mam się nie stresować. Przemywam patyczkiem nasączonym spirytusem (bez rozcieńczania) co każdą zmianę pieluszki i już jest lepiej zdecydowanie. No i mega szybko wysycha, więc mam nadzieję, że w końcu się go pozbędziemy.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja wrocilam z zakupów . Tak jak mowilam bardziej narobilam sobie zakupów kosmetycznych:) od D dostałam moje ulubione perfumy w prezencie , Misiek nakupował sobie ciuchow mase
zaliczylismy maka i do domu . Miałam dziś takie bóle , kłucia po drodze , śluzu masa dodatkowo żółta wyleciała dziś wiec resztka czopa pewnie ... Mowie a szybko do domu bo juz bol pleców tez wszystko na raz i co ?! Dojechalam do domu przeszło kuzwa
Wiedzmaaaaaa kciuki kochana :*:*:* -
Nie Kasiu, nie jestem z Warszawy tylko z Katowic, a leżę w szpitalu w Mikołowie.
U mnie były dzisiaj próby wywołania. Mialam założony balonik, najpierw mniejszy i wypadł po pół godziny. Pani dr bardzo zadowolona stwierdziła rozwarcie na 2cm. Założyła kolejny dwa razy wiekszy balonik. Zaczęły sie mocne bóle miesiaczkowe i krzyżowe ale na KTG płaskoPo kilku godzinach i ten balonik wyskoczył. Liczyłam na duże rozwarcie a tutaj tylko jak to stwierdzil pan dr na 2 grube palce. Dzisiaj już chyba nic nie będą robić bo KTG znowu nic nie wykazało a jutro znowu balonik albo oxy...
-
Mala Mi to na dwa grube palce to z 4,cm co najmniej:) to juz lepiej niż bylo i ze bole Ci się zaczely,ruszaj sie,pospaceruj teoche,moze to rozkręcisz. Jak bylam na porodówce to dziewczyna po tym baloniku urodziła,tez się zaczęli od bólów,a o 23 juz dzidziuś byl na świecie:)
mała.mi lubi tę wiadomość
-
To co ja miałam było nazwane cewnikiem a w gruncie rzeczy był to balonik wypelniony płynem, więc to chyba to samo. Ja miałam dodatkowo z obciążeniem i między nogami dyndał mi worek z kroplowką przyczepiony do tego cewnika.
Kasia82, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
My dziewczyny leżymy w inkubatorze, bo mamy silna zoltaczke, mala jest bardzo ospala i nie wyjada moich piersi, a ma na to tylko 30 minut, pozniej musze ja odkładać do inkubatora, wiec najpierw karmie, mala sie wyrywa, bo musi pracować, a pozniej podaje jej odciagniete mleko, bo juz nie mam czasu, mowie Wam bomba, teraz tylko karmie i odciągam, karmie i odciągam i pilnuje, zeby opaska z oczu sie nie sciagala.
Do dziewczyn, które naswietlaly maluchy ile trwa naświetlanie?, my się naswietlamy od 2:30 najpierw w łóżeczku, a od 11 w inkubatorze -
Pawelek urodził sie 24.10 o godz 11.45 waga 3,475 kg 58 cm 40t3d Sn oxy gaz.
zakocona, ZakręconaOna, agaton, Little Frog, lojkalojka, paula1, PauLLa, onka, szczesliwa_mamusia21, jacusianka, Lexie, agania, lula.91, Nynusia, maluda lubią tę wiadomość