X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowie kupili whisbeara....wkurzona jestem, bo to tylko szumi! Nic wiecej i jeszcze jak głośno i wkurzająco - dodatkowo nie działa na mojego Mikiego .... Szumis byłby lepszy, ma kilkanaście dźwięków, a tutaj tylko ten szum ....myśle czy nie zwrócić....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 07:39

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Trzymam kciuki za oczekujace :* !
    Agatka duzo zdrowka i niech mala szybko pokona zoltaczke!

Jaroszku to ciesz sie moj tak tez spal a teraz moge zapomniec o takich dlugich snach :D a dzwiek mozesz regulowac wystarczy dluzej przytrzymac i ustawic gloSnosc szumu :)

LojkA Tobie tez tylko zazdroscic :D

Dzis mamy 3 tygodnie <3

agaton, jaroszka, Blondik, onka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, Rewianka piękne porody - szkoda, ze ja nie mam takich wspomnień - no parte były spoko, ale to Wam opisze w wolnej chwili, bo to potrzeba wiecej czasu....

W kwestii porównywania do siebie boli to głupota. Każda z nas inaczej i gdzie indziej go odczuwa mniej lub wiecej.
    A juz w ogóle porównanie bólu porodowego do wyrywania zębów ?

Szczęśliwa biedna niuniu :* życzę zeby szybko te wstrętne zębiska dały ci spokój!!!!

Dobra czytam dalej to co naskrobalyscie i bede edytować posta

Agatka Jesteś na Karowej? Chciałam Cie odwiedzić, ale nie zauważyłaś chyba mojego posta, w którym pytałam o numer Twojego pokoju.
    Ja byłam w 268

Maluda nie wiem co napisać nawet...teraz jak juz mam dziecko przy sobie to jestem w stanie sobie wyobrazic co przezywasz....bardzo mi przykro....całuje, tulę i modlę sie za Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 08:08

maluda lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Czesc,

Oooo jest dobry temat to sie włączę :)

Ja mam bardzo duzo mleczka, tylko synuś wcale tak duzo nie pije....paula jak przeczytałam, ze Twoje dziecię je godzinę to prawie z wyra spadłam, ale rozumiem, ze to dlatego, ze ma juz ponad miesiąc?
    Moj moze z 20/15 minut pociągnie i usypia przy tym cycu...biorę do odbicia, przystawiać i znowu Kima...
    Narazie to 5 doba, wiec powiedzcie łaski to normalne, ze maluchy tak krótko jedzą?
    A i często muszę go wybudzać na karmienie, bo śpi po 4 godziny...
    A i moj ulewa niestety, szukam dobrej pozycji do karmienia, ale z bólem krocza jest kiepsko-poczekam aż ściągną szwy.

Zakręcona, Mika, Wiedźma proszę meldować jak sytuacja?!

Jaroszka, mój czasami je po 30 min, ale najczęściej po 10-15 lub max 20 i kima. Oczywiście jak je te 10-15 to też nie non stop, bo musi sobie opoczywać, dlatego się martwię, czy dobiera się w ogóle do tego bardziej wartościowego pokarmu. Z drugiej strony je tak łapczywie, że potrafi się zakrztusić, dość ładnie opróżnia pierś, robi kilka ładnych kup dziennie i co chwilę mokra pielucha. Dlatego chyba kupię wagę i będę sprawdzać. Mój jak przyśnie, to tylko zmiana pieluchy go może dobudzić:-)

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka niestety u mnie cisza nadal, a do tego wszystkiego wczoraj mnie rozbolało gardło i ledwo gadam :(
    Dziś mam położną zobaczymy co mi powie. Chyba nawet wolałabym, żeby mnie już do szpitala położyli i zaczęli coś działać. Czuję się tragicznie do bólu krocza, nadgarstków i bioder, puchnących nóg (nie tylko stóp ale całych nóg) doszedł jeszcze ból kolan :/ wykończy mnie ta końcówka.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię różnie.
    Rewianka, po 15-20 min aktywnego ssania, dziecko się najada, także no panic ;)
    Poz tym dziecko najedzone śpi. Głodne będzie się pokarmu domagało, choćby brakowało do sytości tylko trochę.

polkosia, Little Frog lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Dziewczyny, chciałbym mieć nawał mleka jak wy, u mnie pomimo prsystawiania i dojenia laktatorem mleka starcza na ledwo trzy karmienia. Czuję się gorsza :-( złote rady i telefony od rodziny z pytaniami o pokarm wpedzaja mnie w depresję. Pytanie do mam karmiących mieszanie: jakie mleko dajcieecie i jaki macie schemat karmien

Ja mam to samo w dzień mleka wystarcza a wieczorem bardzo malutko, mała muszę dokarmiac na noc ale to juz wczesniej musialam bo sie okazalo ze po tygodniu od wyjscia ze szpitala mala nie przybrala na wadze ani grama :/ P tygodniu dokarmiania raz dziennie miałyśmy 200 gram na plusie, dzisiaj minal kolejny tydzien i czekam na polozna czy dalej idzie do przodu. Chcialabym odstawic juz mm ale mala sie chyba przyzwyczaila ze na noc dostaje.

Jaroszka ja właśnie na poczatku bardzo dlugo mala karmilam, non stop przy cycu, po 1,5 godziny. Teraz juz wypracowalysmy ssobie system pol godziny na jednym cycu i jak sie nie naje to jeszcze dostawiam do drugiego. W nocy zazwyczaj jeden starcza a w dzien karmie z dwoch.

Polkosia co do pepka to moja tez miala zolta wydzieline. Połozna mi nawet raz to czyscila. Psikala octeniseptem i patyczkami do uszu usuwala cala ta wydzieline i osuszala pepek.

Maluda trzymam kciuki za synka...musi byc dobrze!!!!

maluda lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka u mnie młoda z reguły je ok godz, ale zdarza się że je 15-20 min i z jednego cyca i tez idzie spać, tyle że szybciej się budzi. Jak miała 2 tyg to jadla mniej i potrafiła 4 h pospac. Mi lekarz powiedział że jak przybiera na wadze to nie budzić w nocy i cieszyć się, że można się wyspać.
    Zakocona masz rację, jak dziecko bedzie głodne to się upomni o jedzonko.

Wiedzma trzymaj się, jeszcze troszkę Ci zostało.

Little Frog, jaroszka lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, mój mąż wyrywał wszystkie ósemki i jak widziałam, jak cierpiał, to ja już wolę znów urodzić :P Na szczęście mam wszystkie ósemki i mam nadzieję, że jeszcze długo będę je miała ;) Wszystko zależy od progu bólu i nie ma co porównywać, zgadzam się.

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Czesc,

Oooo jest dobry temat to sie włączę :)

Ja mam bardzo duzo mleczka, tylko synuś wcale tak duzo nie pije....paula jak przeczytałam, ze Twoje dziecię je godzinę to prawie z wyra spadłam, ale rozumiem, ze to dlatego, ze ma juz ponad miesiąc?
    Moj moze z 20/15 minut pociągnie i usypia przy tym cycu...biorę do odbicia, przystawiać i znowu Kima...
    Narazie to 5 doba, wiec powiedzcie łaski to normalne, ze maluchy tak krótko jedzą?
    A i często muszę go wybudzać na karmienie, bo śpi po 4 godziny...
    A i moj ulewa niestety, szukam dobrej pozycji do karmienia, ale z bólem krocza jest kiepsko-poczekam aż ściągną szwy.

Zakręcona, Mika, Wiedźma proszę meldować jak sytuacja?!
    Mam to samo!!! U mnie pokarm leci jak kapturek założę i jak muszę trochę dłużej poczekać zanim księżniczka pociągnie, to mam już wszystko wkoło zalane.
    Do tego też krótko je i wszyscy mówią, że się pewnie nie najada i żeby budzić. Ale ona jak zabita śpi po jedzeniu. Musiałabym ją chyba szczypać, żeby się obudziła, bo ją odkrywam troszkę, żeby było jej chłodniej, zmieniam pozycje i nic! Śpi! Do tego tak jak piszesz - jakbym jej nie budziła, to nie wiem ile by spała, a położna mi mówiła, żeby przerwy między jedzeniem nie były dłuższe niż 4 godziny. No i sama już nie wiem, bo każdy ma jakieś swoje dobre rady i każdy inne...

Poza tym widzę, że wspomnienie porodu w Twoim przypadku również nie należy do najlepszych...

Ehhhh....jak czytam o Waszych problemach z karmieniem, to strasznie współczuję. Bo ten fakt sam w sobie jest dość stresujący i dodatkowo może przeszkadzać. Mam nadzieję, że się jednak rozkręci. A jak nie, to w żadnym wypadku nie czyni to z Was kogoś gorszego! Ja obstawiam, że każda z tego forum jest dobrą matką. W końcu nie trafiłyśmy tu bez powodu. Chciałyśmy się dowiedzieć czegoś więcej, znaleźć wsparcie i dać je innym, zadbać o zdrową ciążę i o to, żeby nasze maleństwa były szczęśliwe i zadbane :) I nie dajmy sobie wmówić, że jest inaczej. Chociaż ja doskonale wiem, że dobre rady potrafią dobić. Słucham ich od kilku dni i czasami aż się we mnie gotuje, a wczoraj nawet mojemu mężowi podnieśli ciśnienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 09:56

jaroszka lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jak ja Was rozumiem z tym karmieniem...niestety ja w jednej piersi nie mam już praktycznie w ogóle pokarmu.
    Wrr...

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie pytanie
    L4 dla taty. Musi wziąć od dnia porodu czy po może po okolicznosciowym?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze spokojnie po :)to jest opieka, wiec nie dostanie jej chyba jak mama jest w szpitalu, bo tam sie nią opiekuje szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 11:07

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Jaroszka melduje się dalej w dwupaku i mogę ponarzekac jak Wiedźma na bóle bioder aż promieniujace do nóg ... Popuchniete ręce mam tak , ze wyglądają jak kolki moje palce , przynajmniej jeszcze raz takie jak miałam wczesniej , ociezala jak słoń , ledwo wloke się za D jak idziemy gdzieś , bóle krocza , podbrzusza momentami takie , ze wyjść z siebie idzie i co ?! I nic , nadal w dwupaku

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma,ale nie fart,na końcówce jeszcze cos się przypaletalo...

To karmienie mnie tez najbardziej stresuje... Ja mam mleko,tylko ja nie slysze polykania prawie w ogóle... Moze na jednym cycku to z 5,razy przełknie to jestem happy,a drugiego tylko ciumka. Wisi na cycu z 40 minut bo dużo odpoczywa,ale po tym śpi jak zabita 2,5 h wiec tym się pocieszam,ze chyba jednak musi cos jeść. Kupy robi i siku,glupieje juz z tego wszystkiego. W środę będzie położna na ważenie i ciekawe czy cos mala przybrala przez tydzień. Juz się boje...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade wlasnie do Łodzi na zakupy z D , zaszalejemy trochę fakt On ubrania Ja kosmetyki może jakąś torebeczke na pocieszenie sobie zapodam a co !
    I zalicze maka ! Na smutki i złości: p

paula1, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,to upoluj sobie cos ładnego!
    Ale bym maka zjadła,albo pizze;)
    Jadlam na weekendzie kapustę pekińska,piernika i nic malej nie jest, chyba bede teraz wszystko jadła:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 11:12

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam współczuje problemów z karmieniem! Nie poddawajcie się Dziewczyny! A jak się okaże, ze nie idzie to nie dajcie sobie wmówić, że jesteście złymi mamami! Jesteście najlepszymi mamami jakie mogły sobie wyobrazić Wasze dzieci!
    Ja dziś jestem wykończona :( Ignaś słabo spał w nocy :( łapie czasem takie fazy aktywności i niestety często to wypada w nocy ;/ po południu odeśpię...
    Szczęśliw, wspólczuję problemów z zębami... Wyrwij i miej spokój!
    Maluda, pamietam w modlitwie :* przytulam Was mocno :*
    Nie mieszczę się w żadne ubrania i buty :( w sobotę jade po nową kurtkę ;(

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie stosuję diety, podobno nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, ak nam na SR mówili... Kolek nie ma...

polkosia lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka szalej ! Pozniej sie pochwal!

Jacusianka masz racje! Czy jest mleczko czy nie jestesmy najlepsze <3
    Dentysta w srode ! Zobaczymy co to bedzie!

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2762 2763 2764 2765 2766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ