X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,biedna ty jesteś strasznie z tymi zębami. Ja bym tam wyrwala w pizdu wszystkie,sama wyrwę niedługo swoje dwie pozostałe. Mnie tam jakos bardzo nie bolalo. Leczenie kanalowe bylo duuuzo gorsze. Mam nadzieje,ze Ciebie tez nie będzie bolalo tym razem:*
    Estrella,super opis,fajnie sie czyta,jak wam tak dobrze poszlo. Oby kazda tak rodzila:)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam nadzieje ze jakos to zniose ! Eh przerabane ... Moje tez wyszly do polowy z dziurami i krzywe ...
    Zobaczymy jutro na kiedy mnie zapisza i co dent powie juz chce miec to za soba.

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to faktycznie kaszana totalna ... :-|

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    06acb3655e216ef8med.jpg
    Nasza Madziulka - ukochana córeczka Tatusia, oczko w głowie Mamusi.
    Ur. 17.10.2015, godz. 17.00
    3700g i 56cm szczęścia.
    Dziękujemy za wszystkie miłe słowa i gratulacje - Kasia i Jacek

agania, annggela, szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, paula1, PauLLa, madu, aanaa, lojkalojka, onka, agaton, zakocona, Little Frog, ewwiel, Nynusia, polkosia, Lexie, Natka88, Shibuya, jaroszka, maluda lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,na fb juz sie chwalilam,ale tutaj tez napisze :) 22/10/2015 po 13stu godzinach prob przyszla na swiat nasza coreczka z waga 3560 ,porod kleszczowy,bo mala byla ulozona na pleckach i po prostu niedalo sie inaczej,niemogla sama wyjsc,a ja strasznie sie balam cc,no ale udalo sie,na samym koncu jak juz niemialam sily dostalam znieczulenie w kregoslup i wtedy sie udalo,chcociaz bylo mi dziwnie przec jak nie czulam ze pre,ale mowili ze robie to dobrze wiec ok ;)na drugi dzin okolo 11 wyszlismy do domu,wciaz ciezko mi chodzic,bo rana po nacieciu duuza i opuchnieta,ale trudno zagoi sie warto bylo,malutka tez sie wycierpiala jak musieli ja na sile wyciagac,ale siniaczki juz tez jej schodza.wciaz sie uczymy wzajemnie jak dostawiac i jesc z piersi,nocami wspomagamy sie butla,ona jest straszny nerwus jak niemoze zalapac i sie wscieka...bedzie charakterek ;)tata peka z dumy,bo to skora zdjeta z niego,i dzielnie pomaga,zreszta podczas porodu tez byl super,nie dalabym rady bez niego.dziekujemy za wszystkie gratulacje i slowa otuchy,pozdrowionka.
    aa jeszcze cos...nasza mala pyza za nic nie psuje zeby byc Amelia,po prostu nie pasi nam to od poczatku do niej,probowalismy roznych imion ktore nam sie podobaly i wydaje sie nam ze to jest po prostu Olivia i pasuje jak do niej mowimy i wyglada na Olivie i zareagowala tez na to imie :) wiec zmieniamy.
    aha jak zakonczyc kalendarz ciazy,ze porod juz byl??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 14:49

paula1, ZakręconaOna, madu, szczesliwa_mamusia21, aanaa, lojkalojka, agaton, Little Frog, lula.91, Lexie, jaroszka, dodinka lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc

Wysłany: 25 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Szczęśliwa to faktycznie kaszana totalna ... :-|
    Zgadzam sie z tym .. Dobrze ze D znalazl apteke z dyzurem i mam lekarstwo bo chyba bym zeszla na tamten swiat..

Zakretka opowiadaj jak tam wczorAjsza nocka ,film? Juz lepiej miedzy wami??

Gratulacje dziewczyny ! :*
    Blondik piekna Madzia :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa spalismy osobno bo D sobie oglądał a Ja juz sił nie miałam , jeden film obejrzelismy i stop .
    Ogólnie lepiej :) wiesz to była jednorazowa akcja ale jednak bardzo mną targnela bo tak nigdy chusteczkowo nie było ... Pewnie stres i to wszystko tak działa na niego a mnie dobija końcówka ciąży tez i skumulowalo się wszystko . Ja bardzo wybuchowa jestem ostatnio i to tez wielki blad
    Dziękuje , ze pytasz :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, chyba musisz wejść w moje belly, kalendarz ciąży i tam pod wykresem jest opcja zakończ kalendarz. Chyba bo jestem na telefonie i nie mogę tam wejść ;)

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 25 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka nie ma za co! No tak to mogla byc kumulacja i mieszanka wybuchowa !
    Ciesze sie ze juz lepiej ! :*

Wiecie ze chyba wychowuje malego "cycusia" . Tylko rece i lulanie jak odloze to placz . Nie mozna go odlozyc nawet na chwilke... Kurcze mozliwe zeby on juz tak sie nauczyl ??

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa myślę , ze tak . Dzieciaczki są cwansze niż nam się wydaje niestety i czasami płaczą specjalnie zeby brać na ręce podobno . Tak robił mojej kumpeli tygodniowy syn ! W wózku spał jak zabity , w lozeczku ani nigdzie indziej nie było mowy ! Na rekach spokój odkladala płacz nagle brała i spokój.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Szczęśliwa myślę , ze tak . Dzieciaczki są cwansze niż nam się wydaje niestety i czasami płaczą specjalnie zeby brać na ręce podobno . Tak robił mojej kumpeli tygodniowy syn ! W wózku spał jak zabity , w lozeczku ani nigdzie indziej nie było mowy ! Na rekach spokój odkladala płacz nagle brała i spokój.
    Z punktu rozwojowego to normalne, ze dziecko chce byc przy matce, tylko kraje rozwinięte wymyslily oddzielne lozeczka itd, normalnie czy u zwierząt, czy w kulturach niecywilizowanych dziecko jest non stop z matka

km5st5odymuuq2ts.png

Wysłany: 25 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze cos w tym jest co mowicie ! No tak dziecko pptrzrbuje bliskosci , teraz tez lezymy razem bo jak odejde i puszcze jego raczke to placz , ciekawe czy to troszke mu minie i bede mogla cos zrobic :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec właśnie o to chodzi , ze przesadnie czasem dzieci wymuszają ta bliskość i da się to zauważyć ale wiadomo , każdy człowiek a szczegolnie takie maleństwo potrzebuje jej bardzo duzo

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko jak się Mahe to jest anioł, śpi 3 albo 4 godziny ale żeby się najesc potrzebujemynna razie duuuuzo czasu w półtorej godziny się zamykamy. Mam nadzieję że jak już będę w domu to będzie trwało to krócej. Muszę się pochwalić ze mam już pokarm. Odciagam co 3-4 godziny około 30 ml, i karmię piersią ok 40 min tak że mały się nie denerwuje, szkoda tylko ze nie wiem ile mu z tych piersi leci. W każdym razie po tym jeszcze musi dojesc ok 30 ml. Taknwiec dalej walczymy:-)
    Szczęśliwa mniensie bardzo podoba teoria, że kolejne 3 miesiące po urodzeniu to jak 4 trymestr, kiedy dziecko nadal potrzebuje bardzo dużo bliskości, bo znajduje się e całkiem nowej innej i trochę przerażającej rzeczywistości:-)

szczesliwa_mamusia21, aanaa, Little Frog, agaton, ZakręconaOna, lojkalojka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3

Wysłany: 25 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ja juz widze kiedy jest wymuszone :)

Wgl laski moj tylko by wisial na cycku a potem mu sie ulewa czy to mozliwe zeby sie przejadal? Bo tylko cyc ulewanie cyc ulewanie... A nie moge mu noe dac bo drze sie jakby go obdzierali ze skory dam cyca spokoj ale za kazdym razem ulewa juz sama nie wiem

Madu cos jest w tym 4 trymestrze faktycznie ! Dobrze powiedziane ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:56

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa może się przejadac. Moja tez tak ma, prawie cały czas by jadla a pozniej się ulewa i pytałam lekarza to powiedział ze się przejada i dlatego się ulewa.
    Moja w sumie śpi w tym koszu Mojżesza, ale też widzę ze potrzebuje bliskości, bo ciągle by trzymała moją rękę albo z moją ręką na twarzy, bo tak ja M nauczył przez tydzień jak był w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 18:11

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ja robię przerwy w karmieniu na odbijanie. Od tej pory małej ulewa się o wiele mniej :)

polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 25 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas z reka jest tak samo :) czyli cos w tym musi byc !

No tak myslaam ze sie przejada tez go odbijam miedzy jednym a drugim ale mimo to odbije mu sie zasnieb i ulewa albo przez sen albo zaraz jak wstanie , chcialam go przetrzymac chociaz z godzine czy dwie a tu nie ma opcji jest krzyk i musi byc cyc.
    Teraz zasnal spal godzine juz sie cieszylam , wstal i ulal... No i tak ciagle :(

paula1 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam o tym 4 trymestrze:) dlatego wtedy dziecko sie uspokaja przy szumie,bo w brzuchu tez szumi,jak słyszy bicie serca matki,bo slyszalo cale 9 miesięcy, i jak się je ciasno zwiąże,żeby miało Malo miejca jak w brzuchu:)
    Ja póki co mam spokój,bo Hela sie budzi co 2,5 h na jedzenie,które nam zajmuje okolo 1,h. Potem spanie i tak w kolko:) a śpi sobie w łóżeczku,czasami w nocy mi sie przyśnię to pośpi z nami:)
    Madu,a jak tam Twoje brodawki? Radzisz sobie z nimi? Czy laktator pomaga? Trzymam kciuki za mleczko u Ciebie:) ja się tez wspomagam laktatorem i nawet mi sie udalo rozkręcić mleczko:) zaraz zasiadam i robię seryjke;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ulewa po jedzeniu też. Dlatego kładziony jest do snu na boku. Potem dopiero ew na plecy przekrecamy my (jeśli śpi w koszu) albo sam się przekreca (jak śpi z nami).

AsiaPoli, wielkie gratulacje :)!!

No nasza lista czekających coraz krótsza :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2759 2760 2761 2762 2763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ