X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,biedna ty jesteś strasznie z tymi zębami. Ja bym tam wyrwala w pizdu wszystkie,sama wyrwę niedługo swoje dwie pozostałe. Mnie tam jakos bardzo nie bolalo. Leczenie kanalowe bylo duuuzo gorsze. Mam nadzieje,ze Ciebie tez nie będzie bolalo tym razem:*
    Estrella,super opis,fajnie sie czyta,jak wam tak dobrze poszlo. Oby kazda tak rodzila:)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam nadzieje ze jakos to zniose ! Eh przerabane ... Moje tez wyszly do polowy z dziurami i krzywe ...
    Zobaczymy jutro na kiedy mnie zapisza i co dent powie juz chce miec to za soba.

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to faktycznie kaszana totalna ... :-|

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    06acb3655e216ef8med.jpg
    Nasza Madziulka - ukochana córeczka Tatusia, oczko w głowie Mamusi.
    Ur. 17.10.2015, godz. 17.00
    3700g i 56cm szczęścia.
    Dziękujemy za wszystkie miłe słowa i gratulacje - Kasia i Jacek

agania, annggela, szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, paula1, PauLLa, madu, aanaa, lojkalojka, onka, agaton, zakocona, Little Frog, ewwiel, Nynusia, polkosia, Lexie, Natka88, Shibuya, jaroszka, maluda lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,na fb juz sie chwalilam,ale tutaj tez napisze :) 22/10/2015 po 13stu godzinach prob przyszla na swiat nasza coreczka z waga 3560 ,porod kleszczowy,bo mala byla ulozona na pleckach i po prostu niedalo sie inaczej,niemogla sama wyjsc,a ja strasznie sie balam cc,no ale udalo sie,na samym koncu jak juz niemialam sily dostalam znieczulenie w kregoslup i wtedy sie udalo,chcociaz bylo mi dziwnie przec jak nie czulam ze pre,ale mowili ze robie to dobrze wiec ok ;)na drugi dzin okolo 11 wyszlismy do domu,wciaz ciezko mi chodzic,bo rana po nacieciu duuza i opuchnieta,ale trudno zagoi sie warto bylo,malutka tez sie wycierpiala jak musieli ja na sile wyciagac,ale siniaczki juz tez jej schodza.wciaz sie uczymy wzajemnie jak dostawiac i jesc z piersi,nocami wspomagamy sie butla,ona jest straszny nerwus jak niemoze zalapac i sie wscieka...bedzie charakterek ;)tata peka z dumy,bo to skora zdjeta z niego,i dzielnie pomaga,zreszta podczas porodu tez byl super,nie dalabym rady bez niego.dziekujemy za wszystkie gratulacje i slowa otuchy,pozdrowionka.
    aa jeszcze cos...nasza mala pyza za nic nie psuje zeby byc Amelia,po prostu nie pasi nam to od poczatku do niej,probowalismy roznych imion ktore nam sie podobaly i wydaje sie nam ze to jest po prostu Olivia i pasuje jak do niej mowimy i wyglada na Olivie i zareagowala tez na to imie :) wiec zmieniamy.
    aha jak zakonczyc kalendarz ciazy,ze porod juz byl??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 14:49

paula1, ZakręconaOna, madu, szczesliwa_mamusia21, aanaa, lojkalojka, agaton, Little Frog, lula.91, Lexie, jaroszka, dodinka lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc

Wysłany: 25 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Szczęśliwa to faktycznie kaszana totalna ... :-|
    Zgadzam sie z tym .. Dobrze ze D znalazl apteke z dyzurem i mam lekarstwo bo chyba bym zeszla na tamten swiat..

Zakretka opowiadaj jak tam wczorAjsza nocka ,film? Juz lepiej miedzy wami??

Gratulacje dziewczyny ! :*
    Blondik piekna Madzia :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa spalismy osobno bo D sobie oglądał a Ja juz sił nie miałam , jeden film obejrzelismy i stop .
    Ogólnie lepiej :) wiesz to była jednorazowa akcja ale jednak bardzo mną targnela bo tak nigdy chusteczkowo nie było ... Pewnie stres i to wszystko tak działa na niego a mnie dobija końcówka ciąży tez i skumulowalo się wszystko . Ja bardzo wybuchowa jestem ostatnio i to tez wielki blad
    Dziękuje , ze pytasz :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, chyba musisz wejść w moje belly, kalendarz ciąży i tam pod wykresem jest opcja zakończ kalendarz. Chyba bo jestem na telefonie i nie mogę tam wejść ;)

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 25 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka nie ma za co! No tak to mogla byc kumulacja i mieszanka wybuchowa !
    Ciesze sie ze juz lepiej ! :*

Wiecie ze chyba wychowuje malego "cycusia" . Tylko rece i lulanie jak odloze to placz . Nie mozna go odlozyc nawet na chwilke... Kurcze mozliwe zeby on juz tak sie nauczyl ??

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa myślę , ze tak . Dzieciaczki są cwansze niż nam się wydaje niestety i czasami płaczą specjalnie zeby brać na ręce podobno . Tak robił mojej kumpeli tygodniowy syn ! W wózku spał jak zabity , w lozeczku ani nigdzie indziej nie było mowy ! Na rekach spokój odkladala płacz nagle brała i spokój.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Szczęśliwa myślę , ze tak . Dzieciaczki są cwansze niż nam się wydaje niestety i czasami płaczą specjalnie zeby brać na ręce podobno . Tak robił mojej kumpeli tygodniowy syn ! W wózku spał jak zabity , w lozeczku ani nigdzie indziej nie było mowy ! Na rekach spokój odkladala płacz nagle brała i spokój.
    Z punktu rozwojowego to normalne, ze dziecko chce byc przy matce, tylko kraje rozwinięte wymyslily oddzielne lozeczka itd, normalnie czy u zwierząt, czy w kulturach niecywilizowanych dziecko jest non stop z matka

km5st5odymuuq2ts.png

Wysłany: 25 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze cos w tym jest co mowicie ! No tak dziecko pptrzrbuje bliskosci , teraz tez lezymy razem bo jak odejde i puszcze jego raczke to placz , ciekawe czy to troszke mu minie i bede mogla cos zrobic :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec właśnie o to chodzi , ze przesadnie czasem dzieci wymuszają ta bliskość i da się to zauważyć ale wiadomo , każdy człowiek a szczegolnie takie maleństwo potrzebuje jej bardzo duzo

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko jak się Mahe to jest anioł, śpi 3 albo 4 godziny ale żeby się najesc potrzebujemynna razie duuuuzo czasu w półtorej godziny się zamykamy. Mam nadzieję że jak już będę w domu to będzie trwało to krócej. Muszę się pochwalić ze mam już pokarm. Odciagam co 3-4 godziny około 30 ml, i karmię piersią ok 40 min tak że mały się nie denerwuje, szkoda tylko ze nie wiem ile mu z tych piersi leci. W każdym razie po tym jeszcze musi dojesc ok 30 ml. Taknwiec dalej walczymy:-)
    Szczęśliwa mniensie bardzo podoba teoria, że kolejne 3 miesiące po urodzeniu to jak 4 trymestr, kiedy dziecko nadal potrzebuje bardzo dużo bliskości, bo znajduje się e całkiem nowej innej i trochę przerażającej rzeczywistości:-)

szczesliwa_mamusia21, aanaa, Little Frog, agaton, ZakręconaOna, lojkalojka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3

Wysłany: 25 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ja juz widze kiedy jest wymuszone :)

Wgl laski moj tylko by wisial na cycku a potem mu sie ulewa czy to mozliwe zeby sie przejadal? Bo tylko cyc ulewanie cyc ulewanie... A nie moge mu noe dac bo drze sie jakby go obdzierali ze skory dam cyca spokoj ale za kazdym razem ulewa juz sama nie wiem

Madu cos jest w tym 4 trymestrze faktycznie ! Dobrze powiedziane ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:56

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa może się przejadac. Moja tez tak ma, prawie cały czas by jadla a pozniej się ulewa i pytałam lekarza to powiedział ze się przejada i dlatego się ulewa.
    Moja w sumie śpi w tym koszu Mojżesza, ale też widzę ze potrzebuje bliskości, bo ciągle by trzymała moją rękę albo z moją ręką na twarzy, bo tak ja M nauczył przez tydzień jak był w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 18:11

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ja robię przerwy w karmieniu na odbijanie. Od tej pory małej ulewa się o wiele mniej :)

polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 25 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas z reka jest tak samo :) czyli cos w tym musi byc !

No tak myslaam ze sie przejada tez go odbijam miedzy jednym a drugim ale mimo to odbije mu sie zasnieb i ulewa albo przez sen albo zaraz jak wstanie , chcialam go przetrzymac chociaz z godzine czy dwie a tu nie ma opcji jest krzyk i musi byc cyc.
    Teraz zasnal spal godzine juz sie cieszylam , wstal i ulal... No i tak ciagle :(

paula1 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam o tym 4 trymestrze:) dlatego wtedy dziecko sie uspokaja przy szumie,bo w brzuchu tez szumi,jak słyszy bicie serca matki,bo slyszalo cale 9 miesięcy, i jak się je ciasno zwiąże,żeby miało Malo miejca jak w brzuchu:)
    Ja póki co mam spokój,bo Hela sie budzi co 2,5 h na jedzenie,które nam zajmuje okolo 1,h. Potem spanie i tak w kolko:) a śpi sobie w łóżeczku,czasami w nocy mi sie przyśnię to pośpi z nami:)
    Madu,a jak tam Twoje brodawki? Radzisz sobie z nimi? Czy laktator pomaga? Trzymam kciuki za mleczko u Ciebie:) ja się tez wspomagam laktatorem i nawet mi sie udalo rozkręcić mleczko:) zaraz zasiadam i robię seryjke;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ulewa po jedzeniu też. Dlatego kładziony jest do snu na boku. Potem dopiero ew na plecy przekrecamy my (jeśli śpi w koszu) albo sam się przekreca (jak śpi z nami).

AsiaPoli, wielkie gratulacje :)!!

No nasza lista czekających coraz krótsza :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2759 2760 2761 2762 2763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ