X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na pecherz ?? :(

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:
    Cześć dziewczyny. Strasznie dużo ostatnio piszecie, zanim wstanę i nadrobię zaległości to południe mija :-)

A tak pomyślałam że wam sie pochwalę. Byłam we wtorek nadprogramowo na wizycie... i oto fotka mojego dzidziolka:
    168ik2x.jpg

Pierwszy raz wstawiam zdjęcie więc proszę o wyrozumiałość gdyby nei działało :-)
    Maluch ma już 1,83 cm :-D

Trzymam oczywiście mocno kciuki za dzisiejsze badania i wizyty :-)
    <3

Kaśku, Lili30 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meeegi1771 wrote:
    suszona żurawina zajadaj i kup sobie urosept jak nie pomoże musisz iść do lekarza bo antybiotyk

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się wstawia zdjęcia??

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Kaśku śliczne dzieciątko. A czemu miałaś nadprogramowe USG?

hmm sama je sobie zaleciłam :-)
    Teraz cały czas chodzę do Medi. I postanowiłąm odwiedzić moją panią doktor z którą staraliśmy się o ciążę w klinice leczenia bezpłodności :-)

U nas historia starania się jest dość długa. Najpierw lekarz zaproponował mi żebym z pewnych powodów odstawiła tab anty. Najpierw uważaliśmy.. potem jakoś przestaliśmy i tak to trwało jakieś 3 lata. Zaczęłam się martwić tym trochę. Poza tym cały czas walczyłam z plamieniami w drugiej fazie cyklu (upierdliwe były strasznie) Moja ówczesna pani dr zrobiła badania i przepisała mi luteinę przez 10 dni w cyklu. Wszystko się wyregulowało i było super ale nadal w ciąży nie byłam. Podczas któryś z kolei okazało się że mam polipa. Konieczny zabieg. Odłożyliśmy więć wizytę w klinice leczenia bezpłodności na po zabiegu. Polipa miałam usuniętego w lipcu. W sierpniu zgłóosiliśmy się do kliniki i dostaliśmy cały pakiet badań. Ja swoje miałam zrobić w pierwszych dniach cyklu ale okazało się że jestem w ciąży... Niestety coś poszło nie tak i poroniłam w pażdzierniku :-/. Wróciłam do Pani doktor i dostałam trochę szerszy pakiet badań. Okazało się że moje badania są super a M nie idealne ale powinny dać radę. Umówiliśmy się z Panią dr na monitoring cyklu w lutym. Jeśli by się nie udało to IUI na wiosnę . ALe Pani dr twierdziła że jej zdaniem to nie ma co się nie udać. No i się udało. Choć muszę przyznać że nie wierzyłam ... same rozumiecie po 5 latach :-)
    No i miałam nadprogramową wizytę bo pani doktor się przypomniała :-)
    Śmiałyśmy się że co mnie postraszy nowymi badaniami to ja w ciążę zachodzę :-P

Ursa, FreshMm, paula1, Bunia86 lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meeegi1771 wrote:

Megi jeśli już masz jakieś objawy zapalenia pęcherza to najlepiej od razu iść do lekarza.

• Kaśku Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    super Kaśku :)
    ja mam nadzieję, że we wtorek będziecie mnie uczyć wstawiać zdjęcie, żebym Wam mogła moją dzidzię pokazać :)
    Aanaa nie ma problemu :-)
    Wstawimy gdzieć instrukcję :-)

8R8Zp1.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a chodzicie same na usg czy z partnerami?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale Mam stracha :/ zaczyna Mnie boleć :/ Mi pęcherz bardzo często dokucza ale furagin w ruch i ok teraz się boje. A urosept można ????

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę Mam wizytę u swojego gina bo jest z innego miasta o tylko w sobotę przyjmuje.

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ursa, jak mi nie da zdjęcia, to zrobię zdjęciu zdjęcie i będę miała zdjęcie :D

No tylko, że u mnie w ogóle nie drukują zdjęc... Więc nie mam jakiemu zdjęciu robic zdjęcie nawet :P A chyba dziwne będzie jak będzie mi robic USG a ja w tym czasie będę cykac foty monitora :D

aanaa, Bunia86 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urosept nie jest wskazany dla kobiet w ciąży.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:

Ja na wizycie, gdzie pierwszy raz było serduszko to byłam z mężem, a teraz to chyba pójdziemy razem dopiero na genetyczne jak będzie już przez brzuch.

• Ursa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:

Ja w zasadzie planowałam dzisiaj wziąc P ze sobą ale chyba nie wezmę. Boję się, że jak coś bedzie nie tak to wybuchnie. Jemu złe informacje trzeba przekazywac w umiejętny sposób.

Kaśku lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:

Ja staram się zabierać M. Ale on jest teraz daleko i na razie tylko raz sie udało żeby był w terminie wizyty w Polsce. Dlatego od razu proszę o zdjęcie żeby jemu pokazać :-P

A wstawianie zdjęć jest proste trzeba znaleźć jakąś stronę z bezpłatnym hostingiem np zapodaj.net albo tinyPic.com (ja z tego korzystałam) i tam wskazać zdjęcie potem jego rozmiar (ja wybrałam wielkość jak do maila) i prześlij. Wpisuje się kod z obrazka i potem drugi link od góry to jest ten który trzebia skopiować do wiadomości na forum.
    Brzmi zawile ale to jest prawie tak jak ustawienie suwaczka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 13:21

8R8Zp1.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Ja w zasadzie planowałam dzisiaj wziąc P ze sobą ale chyba nie wezmę. Boję się, że jak coś bedzie nie tak to wybuchnie. Jemu złe informacje trzeba przekazywac w umiejętny sposób.

Ursa dobrze będzie :)

Kaśku lubi tę wiadomość

• Amerie Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was choruje na hashimoto - przewlekle zapalenie tarczycy?

Ja choruje na hashimoto od wielu lat.

relgh371rrya3inl.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meegi też radziłabym wizytę u lekarza. Jeśli nie możesz do swojego gin to do internisty nawet. Powinni dać skierowanie na badanie moczu.

Ursa a spróbuj zapytać lekarza czy jest szansa żeby Ci wydrukował zdjęcie? Mój dr się najpierw śmiał po co mi ono i czy już zakładam kronikę rodzinną. A teraz się tylko pyta czy w kronice znajdę miejsce na jeszcze jedno zdjęcie :-)

CO do zabierania partnerów to zgadzam się że to zależy od charakteru i wrażliwości (do czego się absolutnie żaden nie przyzna ale każdy ją ma) danego "osobnika" i tutaj to już same musimy ocenić czy dany "osobnik" prztrwa bez szwanku czy nie koniecznie :-P

8R8Zp1.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, na filmach to nawet dają płytę z bijącym sercem, a tu o zdjęcie trzeba się prosić. Mi w przychodni dziewczyna pokazywała różnicę pomiędzy zdjęciami mojego lekarza z gabinetu na nfz i prywatnie, więc wnioskuję że dostanę zdjęcie do karty ciąży :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie moja przyjaciolka martwi sie bi tez choruje na to a teraz staraja sie o dzieciatko i nie wie jak to wplynie na niego... bierze jakies leki ale mowila ze gdzies czytala ze ciaza moze byc potraktowana przez przeciwciala jako cialo obce do zniwelowania.. ja sie nie znam na tym stad pytanie czy nie mialas jakis problemow czy bierzesz jakies specjalne leki?

relgrl68722yz04m.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ