Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgosia i Wiedzma jak móœicie że jest dobrze to wierzę że tak jest. Wiecie z Pocztą Polską to różne przejścia miałam ... wolę maila i sprawdzanie spamu od czasu do czasu.
Teraz wysyłam L4 pocztą prioprytetem poleconym z potwierdzeniem. Dopiero pierwsze potwierdzenie dostałam ze stycznia ... Jeszcze na dwa czekam.. -
Arielka wrote:Laski śpicie na brzuchu? Podobno najlepiej na lewym boku ale mi się na lewym boku od razu odechciewa spać. Spię albo na brzuchu albo na prawym boku.
polkosia lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Arielka wrote:Laski śpicie na brzuchu? Podobno najlepiej na lewym boku ale mi się na lewym boku od razu odechciewa spać. Spię albo na brzuchu albo na prawym boku.
Z tego co wiem to w pierwszym trymestrze nie ma to znaczenia. Więc śpię jak mi wygodnie póki mogę. Potem pewnie trzeba będzie przywyknąć. Podobno rogale ułatwiają sprawę... więc planuję sobie takiego kupić w przyszłościpolkosia, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Na lewym boku trzeba później spać żeby jakiejś żyły czy tętnicy nie przygniatać. Jeśli chodzi o spanie na brzuchu, to ja odkąd dowiedziałam się o ciąży zaczęłam czuć dyskomfort w tej pozycji czułam że nie powinnam i tyle. No a potem doszedł ból piersi...
-
Oj to prawda piersi czasem bardzo utrudniają spanie. Moje ostatnio tak bola że mnie budzą w nocy.
A wiem że już było o rozmiarach ale i ja się pożalę. Mam duży biust bo 65 e/f. Tuż przed tym jak dowiedziałam się o ciązy postanowiłam kupić nowy biustonosz taki super. No i kupiłam mega wygodny i śliczny (kosztował równie ślicznie ale od czasu do czasu można ) - rozmiar 65G (trochę rozmiarówka zaniżona żeby nie było). I co ... leży sobie w szufladzie. Po dwóch tygodniach już był za mały.... I co mam teraz 65 h albo i kupować? Nawet nie wiem czy takie są. Na razie sportowy jeszcze daje radę ale nie wiem jak długo...
No to się pożaliłam!!nat_alia lubi tę wiadomość
-
Fatim wrote:Dziewczyny nie wydaje wam się, że zalecany przyrost wagi według BBF jest nieco duży ?
Jakie są wasze odczucia ?
Też mi się tak wydaje. Wg książki którą dostałam w 1 trymestrze waga nie powinna się jakoś znacząco zmienić a BBF to chyba z 4 kg mi dołożył.
Moja waga na razie stoi w miejscu mimo że jem naprawde dużó więcej niż zwykle. No ale dobrze że przestała spadać -
Kaśku wrote:A wiem że już było o rozmiarach ale i ja się pożalę. Mam duży biust bo 65 e/f.
Ja mam teraz 80 C i nie narzekam Mój małż teżWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 14:12
Kaśku, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam przed pierwszą ciążą 75D, a w ciąży piersi tak mi urosły, że teraz muszę nosić 80 E. Najśmieszniej wyglądałam, gdy schudłam po porodzie. Mała wszystko ze mnie wyciągnęła i tylko piersi zostały. Wyglądałam jak Pamela.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 14:11
aanaa, Kaśku, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Ewalika wrote:Amerie moja przyjaciolka martwi sie bi tez choruje na to a teraz staraja sie o dzieciatko i nie wie jak to wplynie na niego... bierze jakies leki ale mowila ze gdzies czytala ze ciaza moze byc potraktowana przez przeciwciala jako cialo obce do zniwelowania.. ja sie nie znam na tym stad pytanie czy nie mialas jakis problemow czy bierzesz jakies specjalne leki?
Od kiedy choruje wmawiano mi, że mogę mieć problemy z zajściem w ciążę, a raz nawet usłyszałam, że nie będę mogła mieć dzieci. Było to lata temu (choruje od 10r.ż) i lekarze chyba byli mniej kompetentni. Do ciąży specjalnie się nie przygotowywałam, najważniejsze, aby mieć tsh w normie (najlepiej do 2). Ja w styczniu zrobiłam badania i okazało się, że mam za wysokie tsh 2,7 (to był 5dc), co może utrudnić zajście w ciąże. Jak widać tak się nie i w ciążę zaszłam. Teraz muszę szczególnie zwracać uwagę na suplementacje jodu i wit D. Poza tym mam zwiekszoną dawkę leków na tarczycę i co miesiąc kontroluje wyniki i chodzę do lekarza. W ciąży zwiększa się co miesiąc dawkę leków, bo tarczyca ma większe zapotrzebowanie. Powiedz koleżance, że najważniejsze jest utrzymanie tsh na poziomie poniżej 2 przed zajściem w ciążę i znalezienie dobrego lekarza:)A tak to nie ma się co martwić, znam wiele kobiet, które z hashi urodziły zdrowe dzieciątka:) -
Za 10 minut wychodzę Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Nie martwcie sie dziewczyny jak trochę nie będę pisac bo pewnie zajedziemy na zakupy po wizycie
Dziękuję za całe wsparcie. Z tego wszystkiego bardzo żałuję, że się nie możemy umówic w realnym świcie na herbatkęola.321, agania, Kaśku, polkosia, paula1, Bunia86, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Ja na razie schudłam 2 kg:/ I jestem pod kreską na wykresie wagi. Niby wymiotowałam dwa razy ale przez te mdłości od 2 tygodni jem częściej i mniej więc może dlatego. Z tego co pamiętam to w poprzedniej ciąży, którą donosiłam do 19 tyg przytyłam tylko 3 kg, więc na razie się nie przejmuję:)Z tego co wiem to po 20 tyg kg więcej przybywa:)