X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Dopiero wczoraj kupilam ten octenisept i zamierzam go używać bo jednak odkazic trochę odkazi a higienę utrzymuje zawsze codzienną a oraz po kilka razy dziennie . Wiem , że rana musi być sucha :-) dzięki za pomoc .

Jaroszka Ja kciuki trzymam bardzo mocne , sama wiesz :*

Szczęśliwa tak , D dziś wylatuje :-( masakra jakas . Od rana już łzy poszły w ruch .

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj położyłam się spać dwie godziny wcześniej i to był świetny pomysł, jestem wypoczęta i mam dziś siłę do działania. Dziecko zadowolone, nakarmione, przewinięte... matka idzie sprzątać :)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma zazdroszcze ehehe
    My dziś mieliśmy mega noc nie przespana , małego chyba brzusio bolal , do 5 rano mi nie spał :-( umeczyl się pitus strasznie ... A z Nim również rodzice.
    Wczoraj mimo wielu prób nie udało mu się po jedzeniu odbić wieczorem i tak usnal już i chyba go zagazowalo bo dziś rano walnal 3 razy kupe i bąka takiego że nagle pojawił mu się uśmiech mały na twarzy i spokój , śpi pięknie sobie ciągle . :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Moka mala dzis plakala do 1 w nocy tak się nagazowała moim mlekiem brzuszek ja bolał:(
    Byla dzis polozna i kazala kupić Espumisan bo ten Delicol średnio na nią działa:/
    Moja mala waży 4570 ladnie co? Fajna z niej kluska.
    I to praktycznie na jednej piersi chowana nóż drugiej leci Malo mleka ze względu na stan zapalny.
    Tak byla dzis polozna i stwierdzila stan zapalny piersi,kazala mi dziś iść do pediatry po antybiotyk . Ciekawe czy mnie przyjmie bez kolejki :(

Jaroszka fajniusi ten Twój Michalek. Ile on ma włosków. Słodziak:*

Szczęśliwa to Ci tesciowa dala popis...powiedziałaś jej chociaż cos? Bo ja bym sie odezwała...jędza jak nie umie niech sie nie zajmuje dzieckiem:/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, ale jazda z tą nie-teściowa;) nie znoszę takich osób co to lepiej wiedza jak się czyimś dzieckiem zajmować... Kiedy sobie jedzie?:p ale to jej trzeba przyznać że syna wychowała świetnie hehe;D

Jaroszka no Michaś jest przeuroczy:) widzę teraz ze jest też do Twojego męża podobny, chyba tak pół na pół;)
    Kciuki za serducho i za nóżki juz zaciśnięte:* będzie dobrze:)

Dziewczyny, czy wy też tak macie ze wasze piersi da takie wrażliwe? Mnie sutki nie bola juz w ogóle jak karmie, ale jak się myje, czy zakładam stanik to muszę być bardzo delikatna:) poza tym jak mi się zimno zrobi to taki dreszcz do cyckach mi przechodzi brrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:21

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komplementy i za kciuki za serducho i nozki :*

Moje cudowne dni sie juz skonczyly, do drugiego tygodnia maly spal po 4 godziny budzil sie na cyca i na kupe i dalej w kime...teraz niestety spac nie chce...cyca by tylko ciągnął, a nie moge mu dawać, bo na maxa ulewa...probuje go oszukiwac smoczkiem, ale nie zawsze wychodzi.

relgh371crdcdbv2.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, my mamy taką kamerkę
    http://www.agito.pl/kamera-internetowa-overmax-camspot-3-1-czarna-pl-1057634-camspot31czarna/pd/D7K6KMBBM/.
    Jakoś b. dobra. Nie wiem jak działają takie typowe nianie, my tą przytwierdziliśmy do łóżka. Telefonem możesz skręcać w różne strony:) Ja tą kwestię zostawiłam mężowi. Jest z dźwiękiem obustronnym :) minusem jest to, że jak już się przytwierdzi to ciężko wziąć później ze sobą :)

Ignaś się dziś pierwszy raz tak świadomie do mnie uśmiechnął! <3

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, u mnie to samo, dwa tygodnie sielanki, a teraz cyc non stop. Albo bączki ja męczą i na to tez najlepszy cyc:p tez oszukuje smokiem;)
    Battinka, to jak na te Twoje problemy z laktacja to nieźle Liwusia przybrala:) super!

BATTINKA lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja tez mam wrazliwe cycochy :)
    wychodzi na to, ze pierwsze 2 tygodnie sa takie spokojnie...moja siostra tez mi mowila, nie ciesz sie tak nie ciesz,miną dwa tygodnie i juz nie bedzie tak spal:)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusienka dzieki za linka - bedziemy dzisiaj sie naradzać z mężulkiem :)

relgh371crdcdbv2.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka Michalek to przystojniacha ;) I ta czuprynka na glowie -super :)
    Oczywiscie trzymam kciuki za serduszko i nozynki !

szczesliwa nie zazdroszcze obecnosci tesciowej . Oby sobie szybko rocila do domu .

Ja bylam dzisiaj na wazeniu i moj syn odkad je co 2h przytyl w ciagu 8 dni 380g i tym samym mamy 4 kg :)
    U nas bole brzucha sie nasilaja i wystepuja o roznych porach dni i np. dzisiaj byly o 2 w nocy i o 10 :(

Wspolczuje Wam problemw z piersiami .Ja poki co nie narzekam i mleka tez chyba mam odpowiednia ilosc (mimo ze piersi flakowate )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:47

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka super juz 4kg! :)

Dzieki dziewczyny :*
    Wraca za 2h na szczescie ! Oj tak Agaton ale ten syn to sie gdzies odchowal nie wiem chyba nie przy niej... Masakra maly teraz tez spi a ta myje talez i caly czas je dziewczyby w zyciu nie widzialyscie zeby ktos tyle jadl wszystko ! Gorzej niz zakreconej sasiadka szpitalna ! Wszystko mi wyjadla nawet cale nowe rafaello ktore dostalam od kolezanki jak bylam w szpitalu i urodzilam nic mi nie zostalo ! Masakra jakas tylko chodzi psika sie perfumami i ziewa jezuuuu ...
    Szkoda tylko ze Mmoja mama jedzie :( masakra... Dzis mi wszystko wysprzatala odkurzyla pranie zrobila no doslownie wszystko !

Eh juz nie narzekam .... :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta. U mnie dziś rewelka - obym nie zapeszyła :) Położna mi zostawiła wage, mam ważyć małą przez tydzień :) Między karmieniami po prostu zasypia w łóżeczku, a ja sobie przez te 3 h oglądam tv lub ogarniam domowe obowiązki :) Jesce gdyby tak nie płakała zanim nie dostanie wszystkiego co jej się należy - to powiem Wam, że byłoby za idealnie. Będę próbować w nocy ją zostawić do spania w łóżeczku, bo do tej pory zasypiała przy piersi tylko. :)

No a obecnie robię naleśniki i ledwo stoję przy kuchni, a dziś szwy zdjęte

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, to ewidentnie mama przyjechała do pomocy, a teściowa na wczasy ;) Doskonale Cię rozumiem i wiem co to znaczy...

Jaroszka, trzymam mocno kciuki! Mam nadzieję, że do następnej wizyty sprawa ze serduszkiem rozwiąże się sama. A jeżeli chodzi o nóżki, to mam nadzieję, że szybko wrócą do normy przy rehabilitacji! :)

U nas pogoda paskudna. Gdyby nie mała, to bym w życiu nosa za drzwi nie wychyliła, a tak to przynajmniej pół godzinki na świeżym powietrzu zaliczyłyśmy. Może nawet byłoby dłużej, ale zaczynało kropić i się zawinęłyśmy do domku.

Ja wczoraj padłam. Nawet nie słyszałam jak mąż wrócił z siłowni, a czekałam na niego, bo chciałam wziąć na spokojnie prysznic. No cóż, załatwiłam to na szybkości dziś. Trochę stresu, bo bałam się, że jej nie usłyszę.

Ogólnie udało mi się poprasować zaległe pranie, wstawić nowe. Ledwo wyrabiam. Ale już niedługo będzie mniej tego prania ;) Teraz powyciągałam ubrania zimowe i ogólnie moje przedciążowe, więc trochę tego było do odświeżenia.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L już w samolocie. Zostaliśmy sami do jutra popołudnia :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u Was na jedno karmienie ida oba cyce, czy jeden?

Moja od poniedzialku przybrala 350g.
    Ja juz nie mam pomysłu co robic, a by ten moj leniwy ssak, troche mocniej otwieral ta paszcze, bo caly czas cmoka, juz nie mam na to sily. Nawet jak złapie ladnie, to sie poprawi, jak jej pasi i cmoka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 15:14

km5st5odymuuq2ts.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma ja wczoraj miałam taki Power. Powycierałam kurze, sprzątnęłam całą kuchnię, wymyłam kibello i umyłam podłogi.

Dzisiaj spadek formy. Tym bardziej że pediatra powiedziała mi dzisiaj ze warto uczyć dziecko, że nie zasypiamy na cycku tylko cycek jeden, bek, cycek drugi bek i koniec. Nie dokarmiamy dziecka po 10, 20, 30 min bo proces karmienia się zaczął i przez to może być problem z kupą. W pakiecie dodała by nie wzbudzać małej do jedzenia (ostatnio ja obudziłam po 6h).
    Właśnie miałam pierwsze usypianie bez cycka. Nie było lekko. 2h wiecznie się wybudzała.

Już po lekarzu. Mała zdrowa jak ryba.
    Jak się urodziła miała 3580g, przy wyjściu ze szpitala było 3350, a dzisiaj Kluska ma 3910, czyli przytyła w 560g w 11 dni (aż 50 g dziennie).
    Urosła 1,5 cm w dwa tygodnie

agaton, Bąbelek lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się nasprzątałam... mała płakała i się prężyła, ma gazy na mm też, czyli dobra wiadomość jest taka, że to nie moje mleko jest felerne a zła, ze to z brzuszkiem mojej kochanej królewny jest coś nie tak, ale kupiłam kropelki i będziemy działać.

3i496iye8v37prd8.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma próbowałaś ja kłaść na brzuchu z podkurczonymi nóżkami? W ten sposób - zdaniem pediatry - dziecko samo masuje brzuch.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale ją to denerwuje, kładziemy jej też ciepłą pieluszkę i masujemy brzuszek. Ale już nie daję rady, nie mogę patrzeć jak ją te pierdy męczą podam jej dziś kropelki i zobaczymy co dalej.

3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 2808 2809 2810 2811 2812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ