Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Battinka Galanta Pannica już.
A no ciężko jest ale co zrobić , jedynie trzyma mnie nadzieją że ten czas szybko zleci i w końcu razem będziemy .
Battinka Ja rozumiem Cię już powoli co do jedzenia przy karmieniu , sama zaczynam się bać bo widzę że wiele szkodzi małemu jak zjem . Wrażliwość mój mały ma już od brzuszka na jeddzonko . -
paula1, PauLLa, BATTINKA, madu, Nynusia, zakocona, lojkalojka, agaton, polkosia, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, agania, Katarzyna87, Blondik, jaroszka, onka, my dream, lula.91, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
Witam z rana
Nie zawsze mam czas zeby odpisać, ale czytam na bieżąco w trakcie karmien.
Battinka ale juz masz dużą córcie
Bąbelek synuś tez juz duży
Śliczne te nasze dzieciaczki
Jaroszka będzie dobrze...śliczne te Twoje słodkości
Zakręcona współczuje Ci bardzo, wiem co czujesz. Ja w sumie od 8 lat praktycznie sama jestem. Mój M właśnie przyjechał na tydzień i odsypia podróż. Później też będzie dopiero na święta. Ale Zuzia jak go zobaczyla to zaczęła tak głośno jakby sobie gadać do niego
Szczesliwa współczuje takiej teściowej... Jak można przyjść do kogoś i coś mu ruszyć, zjeść. Rozumiem poczestowac się, ale wszystko zjeść... Masakra. Dobrze ze Twoja mama też była to Ci pomogła trochę. U mnie przyjeżdża babcia i mi pomaga, bo mówi ze chce zastąpić mame, która też na pewno by mi pomogła.
Co do jedzonka to staram się pilnować i co jakiś czas wprowadzam nowe rzeczy. Wczoraj zjadłam kurczaka z różna, frytki z piekarnika i buraczki i młodej nic nie było.
Nocki w sumie przesypia ładnie. Musze ją trochę dokarmiać czasami na noc. Pierwszy sen z reguly ostatnio od 22-2, pozniej 5 także idzie się wyspać. Walczymy jeszcze z katarkiem ale juz jest lepiej.
Dzisiaj rano spróbowałam metody ściągania laktatorem 775533, zeby może na noc miała więcej jak by jej brakowało i udało mi się ściągnąć 60 ml po karmieniu porannym. Chyba będę próbowała tak robic, zeby miała na noc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 08:09
jaroszka lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Paula1 ano fajne te dzieciaki
Tą metodą 7-5-3 można na prawdę fajnie rozkręcić laktację.
Ja to jestem w szoku ile Wy piszecie, że macie jeszcze tyle czasu na odpisanie. Staram się czytać i czerpać jak najwięcej również z Waszych doświadczeńWłaśnie się karmimy ale muszę być czujna bo mi często usypia przy cycku... Nie pamiętam czy to pisałam ale byliśmy w środę u pediatry i mały ładnie przybrał na wadze + 410g na moim pokarmie od wyjścia ze szpitala także jestem zadowolona.
paula1 lubi tę wiadomość
-
7-5-3 tzn , że przystawiac na tyle minut kazda pierś ?
Zakocona po tym , że jak byłam w ciąży to po jedzeniu Oskar miał coś z serduszkiem a po odstawieniu paru rzeczy poprawiło się i to stwierdzone przez lekarza , sam powiedział mi że są niektóre dzieci które bardzo reagują na jeddzonko. . Teraz jak się urodził , zjadlam raz frytki - ryk i napinania brzucha , zjadlam mielonego ,- ryk i napinania brzuszka . Najwidoczniej źle działa na niego tak mi się wydaje .
IDE do apteki kupie mu esputicon czy jakoś tak i zobaczymy a spróbuje zjeść normalnie . -
Paula tzn wiesz ona byla u mnie wiadomo ze musi jesc ale wyciagnac moje rafaello ltore dostalam w prezencie i cale zjesc ? Szok ! No ale juz dobra trudno , tak sie trafilo..
Zakretka ja tez mialam pare razy sytuacje jak Ty mam nadzieje ze Oskarkowi kropelki pomoga ja mam ten Sab simplex dla mnoe rewelka ! -
http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html?m=1
Fajny wpis o tych lekach na kolke:) niestety nie mogę na Tel zrobić aktywnych linków.
Dzisiaj w nocy brałam Hele do odbicia, zobaczymy czy to coś da. Nie zawsze jednak jej się odbija, a nie mam sily jej pól godziny trzymać...
Ale to też jest dziwny, bo w nocy nic ja bączki nie mecza, tylko w dzień,a w dzień ja do odbicia brałam...
-
Agaton dziwna sprawa hm ... No wiadomo ,ze po godzinie nie będzie się nosić ale troszkę trzeba . Wgle położna moja wczoraj powiedziała , że po mleczku z cycusia wcale nie zawsze musi się odbić odrazu , po mleczku modyfikowanym owszem trzeba bo jest cięższe .
Szczęśliwa zapytam , może będą w aptece takie jeżeli polecasz . I co dajesz je doraźnie czy codziennie ?
Babelek dziękii co mały najada się normalnie ?
-
U Nas jak mała nie odbije w ciągu minuty to już nie próbuję, bo wiem że nie odbije.
Wczoraj minęły 2 tygodnie...i pomyśleć ze te 2 tyg temu leżałam na sali przypatrując się ten małej istotce (urodziła się o 23:27, więc dopiero rano ja dostałam). -
Kochana one sa tylko u mnie w DE ale wiem ze ludzie je sprowadzaja a nawet specjalnie po nie jezdza i faktyczniensa efekty . Po tych szalenstwach dawalam przez jakis czas przed kazdym jedzeniem teraz tylko co jakis czas i zazwyczaj wieczorowa pora jak narazie od tamtej pory z ta akcja tfu tfu zero prezen i podkulania nozek i mocnego placzu mysle ze to po tych kropelkach.
Czytalam tez aktykul o parze ktorej przez pol roku po prostu sybek sie darl nic nie pomagalo jezdzili po lekarzach kazdy odsylal i mowil ze taki urok az trafili na lekarza ktory stwierdzil jakas odmiane inna kolki niz normalnie i kazal kupic ten Sab i jak reka odjal tak pisali ile w tym prawdy nie wiem ale na pewno cos w tym musi byc -
Przeczytajcie ten artykuł,tam jest napisane,ze sab simplex to to samo co wszystko inne,tylko dawkowanie w Niemczech jest duuuuzo większe,dlatego niby bardziej pomaga. Jakby dać espumisnu albo infakolu więcej to by byl ten sam efekt. Wszędzie substancja czynna jest taka sama:)
jaroszka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Agaton fajny artykuł! Czyli co będziesz podawać wiecej ? Ja mam w domku przyszykowany na zaś esputicon-muszę sprawdzic jak tam jest z dawkowaniem...
Dziewczyny jecie słodycze? Bo ja tak....nie jakieś zatrważające ilości, ale troszkę paluszków wczoraj zjadlam, ze dwa michalki i jedno rafaello no i wyzarlam ciastka imbirowe....takie wiecie płaskie do herbaty....
Przyjmuje któraś żelazo? -
ja zjadlam osttanio pierniczki i chyba to było powodem wzdetego brzuszka, chociaz mysle, ze to bardzije przez to, ze mała tak łapczywie je...pije, pije, potem odchyla glowe, pomlaska, i zaczyna 'dziobać" w poszukiwaniu cycka z otwarta buźką...
szczęśliwa, a ile ten sab simplex kosztuje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 11:07
-
Zakręcona te kropelki Sab Simplex można też przez neta kupić. Mi teściu przywiózł z Niemiec i daje wieczorem po 10 kropelek. Nie wiem czy to ich zasługa ale młodej leci 9 tydzień i na razie nie ma żadnych kolek.
Szczesliwa no wiadomo ze musi coś jeść, ale właśnie o to mi chodziło, że sobie wziela coś Twojego...
Jaroszka ja też bym ciągle jadla słodycze. Juz miałam mniej na wadze i znowu mi 2 kg przybyło. Masakra...nigdy nie wrócę do wagi sprzed ciąży... A chociaż chciałabym w swoje ciuchy się zmieścićNasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Jaroszka,ja infcol kupie,dawkowanie najpierw spróbuje "polskie", zobaczymy jak pomoże. Kolezanka chwalila:)
Ja nie jem słodyczy,choc mam straaaszna ochotę. Jem flipsy, wafle takie gofrowe, albo bułeczki drożdżowe z dżemem,tak się ratuje. Musze sobie kupic bakalie jakies;)